arhiva: 22/01/2012


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Colapsul editurilor? În curând...
de ionbarb la: 22/01/2012 15:26:32
n-am mai intrat demult într-o librărie sau anticariat. când merg prin oraş tarabele ambulante nu-mi atrag atenţia. cărţile cu hârtie de calitate şi ilustraţii color au preţuri destul de mari. competiţia editorială plasează pe primele locuri anumite edituri iar la coadă altele poate în prag de faliment. stau şi mă întreb ce şansă de supravieţuire vor avea editurile în viitor? păreri pertinente sunt prezentate aici http://www.christopherhopper.com/2011/04/the-future-of-print-books/
6 comentarii
modifica
Aschii... cazute pe ganduri...
de monte_oro la: 22/01/2012 15:02:55
* linia curba nu-i decat nostalgia liniei drepte... privindu-se-napoi../ * uneori, sa stii sa astepti inseamna a-i da timpului sensul dorit de tine. alteori, inseamna sa-l pierzi printre degete. depinde ce astepti.../ * tacerea nu e decat o vorbire intoarsa inlauntru.../ * drumul intre gand...si exprimarea lui prin cuvant... acolo-i marea si greaua taina.../ * nimeni nu e mai presus ca nimeni. doar muntii pe care sta fiecare...au inaltimi diferite./ * nu-mi spune cine esti, pentru ca asta stii deja... arata-mi ce ai vrea sa fii, nestiind a fi... inca.../ * daca toate pietrele ar fi diamante, ce valoare ar mai avea, de fapt, diamantul?.../ * uneori... ne dorim ceea ce ne sperie s  ...continuare .
44 comentarii
modifica
Lupta curata
de mcbota la: 22/01/2012 13:21:34
victoria e foarte importanta pentru majoritatea dintre noi, fie ca suntem amatori sau profesionisti in sport, fie ca vrem sa obtinem succese in cariera. sunt putini acei oameni, care pun altceva mai presus de victorie, de succes si anume se gandesc si la onoare , in timpul jocului, a luptei./ in 1975, in finala tuneului de tenis masculin, de la stockholm, se intalneau ilie nastase, al nostru roman, si arthur ashe, primul american de culoare, campion la aceasta disciplina sportiva. asa, ca in orice sport, mai ales in finala, lupta era stransa, fiecare dorea sa castige. in acele momente tensionate, compatriotul nostru, ilie, si-a pierdut cumpatul, a inceput sa strige, sa injure si sa ii adres  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Cainele profesor
de mcbota la: 22/01/2012 13:15:03
ati auzit de multe ori urmatoarele vorbe:/ ‘’viata de caine’’/ „ e o vreme de sa nu scoti nici cainele afara’’/ „ cainele, cel mai bun prieten al omului”/ proverbe, zicale, despre caini, unele cu tenta pozitiva, altele cu tenta negativa. insa, ca un prieten al ''celui mai bun prieten al omului'', am invatat cateva lectii de la cainele meu:/ 1. mananca doar atat cat ai nevoie, nu neparat tot din farfurie./ 2. trage cate un pui de somn, scurt si la obiect/ 3. bucura-te de venirea celor dragi acasa/ 4. misca-te periodic, nu sta pana amortesti./ 5. intinde-te des, fa „streching”/ 6. fii cu urechiile ciulite si cu simturile active./ 7. bucura-te de fiecare iesire la plimb  ...continuare .
6 comentarii
modifica
De ce a fost uitata??
de 10:15 la: 22/01/2012 12:38:14
si de ce a trebuit sa dau "din greseala" peste ea? va las pe voi sa va ganditi.../ alice calugaru/ În grădină/ văzduhu-i plin de ciripiri;/ de sus, o ploaie de lumină/ Îneacă-n raze, în grădină,/ Însângerații trandafiri./ Și prin miros pătrunzător/ Și-amețitor de iasomie,/ un vânt de vară-ncet adie,/ d-alintă florile ușor./ am rupt o galbenă lalea,/ pierdută-n valuri de sulfină,/ Și-am ridicat-o la lumină.../ frumos trec razele prin ea!/ Întreagă-n aur o cuprind/ Și dă printr-însa să străbată,/ de pare toată-nflăcărată/ Și parcă foile-i se-aprind./ acolo râd în taină blând,/ Și cată parcă să se-ascunză/ crăițe două sub o frunz  ...continuare .
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...