arhiva: 11/02/2012


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
cel mai mare microscop
de ionbarb la: 11/02/2012 21:07:09
microscopul de la universitatea din osaka (http://www.uhvem.osaka-u.ac.jp/en/) a fost şi este probabil cel mai mare microscop electronic din lume. are puteri de magnificare cuprinse între 200x şi 1000000x care permit vizualizarea de specimene cu dimensiuni de ordinul nanometrilor dacă nu şi picometrilor. vizita la adresa menţionată mi-a fost suficientă pentru a-mi pune câteva întrebări...dacă cel mai mic virus detectat vreodată are dimensiuni cuprinse între 20-25 nm, în domeniul picometrilor se mai pot întâlni specimene vii? pe de altă parte care vor fi limitele miniaturizărilor în domeniul cipurilor integrate? ce păreri aveţi?
7 comentarii
modifica
Lunga poveste de dragoste dintre bucureşteni şi cafea
de Daniel Racovitan la: 11/02/2012 16:28:16
un articol despre romani si cafea, cu poze faine :)/ "de când, în veacul al xvi-lea, celebrul logofăt tăutu a făcut pentru prima oară cunoştinţă cu cafeaua şi a dat-o peste cap ca pe ţuică, spre marea veselire a sultanului, această băutură amară şi-a făcut loc în inimile şi în obişnuinţele românilor, alături de fratele ei bun, tutunul./ a urmat o lungă poveste de dragoste, care mai durează încă şi astăzi. În casele boiereşti, în cafenele, apoi în casele orăşenilor mai de rând, cafeaua a început să devină o prezenţă constantă, servită musafirilor, alături de dulceaţă sau şerbet, sau băută după masă, alături de un păhărel de coniac. (.  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Sala oglinzilor
de Homo Stultus la: 11/02/2012 15:20:15
că zilele se răsfiră ca o ploaie demenţială a florilor de cireş în braţele fiorului de aprilie, e un lucru aproape nesemnificativ. mi-am acceptat oarecând menirea de fătător de calendare. pe răbojul fiecărui an se prăbuşeşte, din ce în ce mai ameţitoare, cascada de mici inutilităţi a căror acumulare am nerăbdarea să o numesc viaţă. / e aproape satisfăcător că pot să observ, ca şi cum ar fi vorba de altcineva, perindarea unor generaţii care au fost la fel de inocente ca şi cel întru care şi-au prelungit căderea. că uneori te zbaţi străin între nişte sentimente pasagere ca şi fumul de ţigară ce se înalţă imprevizibil, ca notele unei melodii de ja  ...continuare .
1 comentariu
modifica
piatra ninsa
de INSULA ALTUIA la: 11/02/2012 12:35:15
/ se aud cizmele deasupra mea / zdrobesc cu putere florile putrezite/ te oprești și citești piatra ninsă./ / am să sfîșii nervurile rădăcinilor/ sfredelesc drumul spre suprafață/ pătura de omăt se umflă degetele o străpung/ flori ciudate cu rădăcini moarte/ aleargă printre fulgi.
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: