arhiva: 01/03/2012


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Interviu cu Cristina Nemerovschi, autoarea romanului Sange satanic (3)
de morgothya la: 01/03/2012 22:48:07
- continuare - / Îmi displac foarte mult oamenii care se izolează într-un glob de cristal (sintagma “turn de fildeș” îmi repugnă, pentru că ea a fost în general abuziv asociată artiștilor – există prejudecata asta că artistul se retrage acolo, deasupra tuturor, și își scrie nestingherit opera; în ziua de azi, nu cred că greșesc să spun că tocmai artistul simte mai mult pulsul realității, el se află în inima lucrurilor, nu omul mediocru, care vegetează în fața televizorului – iar acest lucru cred că s-a văzut și la evenimentele recente de la noi, manifestațiile anti-băsescu, unde artiștii s-au aflat mai mereu în stradă, în miezul lucrurilor) și, d  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Mărțișorul nu e sărbătoarea femeii
de Daniel Racovitan la: 01/03/2012 21:29:33
mărțișorul nu e sărbătoarea femeii. se sărbătorește venirea primăverii, reînnoirea naturii de după iarna. in unele regiuni ale tarii bărbații sunt cei care primesc mărțișoare, iar în altele, toată lumea. chestia asta cu "mărțișoare pentru femei" nu a apărut decât recent (cca. 1930), prin translatarea obiceiului din mediul rural în cel urban, mărțișorul fiind tot mai asimilat cu un accesoriu feminin (ceea ce, tradițional vorbind, nu e cazul). bulgarii, cu al lor "martenita" se pare ca au rămas mai fideli obiceiului străvechi./ acum câteva zeci de ani, unii bărbați încă purtau mărțișoare, la oraș, anume cei veniți din zonele unde obiceiul era asa./ d  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Stimate ciumpalac
de pescadorul la: 01/03/2012 16:50:44
se tot vehiculeaza o stire precum ca primaria din ploiesti a trimis unui cetatean un raspuns la o sesizare de-a acestuia folosind, atat pe plic cat si pe antetul raspunsului, formula "catre ciumpalacul xulescu..."/ acum cetateanul a facut o criza de icter si a hotarat sa dea primaria in judecata si la prima vedere ai zice ca are dreptate./ dar ce nu spun astia cand tot difuzeaza stirea este formula cu care s-a adresat cetateanul primariei. exact ca in raspuns, adica "subsemnatul ciumpalac xulescu..."/ eu n-as fi asa vehement ca primarul sa-l pedepsesc pe angajatul care a trimis raspunsul ci l-as felicita pentru spontaneitate. in fond cetateanul a luat aceasta decizie sa se autodenumeasca asa  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Cica "etica" medicala: dupa unii avortarea nou-nascutilor ar trebui permisa..
de Daniel Racovitan la: 01/03/2012 14:07:40
ideile naziste aduse la zi: / "uciderea nou-nascutilor nu este diferita de avort si ar trebui permisa - revista de etica medicala asociata oxford, editata de un roman/ parintii ar trebui sa aiba dreptul sa puna capat vietii nou-nascutilor pentru ca sunt "irelevanti din punct de vedere moral", nefiind "persoane propriu-zise" astfel ca, din punct de vedere etic, acest lucru nu ar fi diferit de un avort, se precizeaza intr-un articol publicat in journal of medical ethics, revista editata de profesorul roman julian savulescu, director al centrului de etica aplicata uheiro de la oxford. " / grozavia completa poate fi citita la:/ http://science.hotnews.ro/stiri-international-11638505-uciderea-n  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...