arhiva: 13/03/2012


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
FLORIN BADICAN
de florin badican la: 13/03/2012 19:05:32
prima noapte de iubire/ fragmant 13/ În dimineaţa zilei de crăciun, femeile care numai din respect pentru sufletele plecate la dumnezeul a toate ziditor, veneau împovărate cu nişte coşuri pline cu toate cele, intrară grăbite în cimitirul care la vremea mijlo-cului de veac se desfăşura pe povârnişul dincolo de care putea fi văzută liziera unei păduri; mergeau în tăcere, cătând mormântul cine ştie cărui părinte, copil, frate sau soră; se opreau locului şi după ce aprindeau lu-mânări la căpătâiul străjuit de cruci mai vechi sau mai noi, îi plângeau pe dispăruţii care în ciuda timpului trecut peste lume şi viaţă, le erau la fel de dragi; o bună bucat  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Mileurism. Post-mileurism
de 1brasovean la: 13/03/2012 18:00:52
<img src='http://www.elpais.com/recorte/20051023elpdmgpor_1/xxlco/ies/carolina_alguacil_joven_acuno_termino_mileurista.jpg'>/ << "acum şase ani, în august 2005, o tânără catalană a trimis ziarului el país o scrisoare intitulată "sunt mileurista" – termenul era inventat de ea. carolina alguacil avea atunci 27 de ani şi deplângea precaritatea generaţiei sale în domeniul locurilor de muncă. "mileurista este un tânăr între 25 şi 34 de ani, cu studii superioare, instruit, care stăpâneşte limbi străine, şi şi-a completat diplomele cu formaţii postuniversitare. este în viaţa activă de trei sau patru ani şi a muncit jumătate din acest timp (dacă a avut noroc) [...].  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Daca te rog frumos
de Bianca25 la: 13/03/2012 17:09:36
femeia s-a inventat să fie bărbatul util! altfel nu se explică de ce bărbaţii sar în ajutorul ei de fiecare dată când are nevoie. doar pentru că e mai fragilă şi nu poate rezolva totul?/ fiecare suntem făcuţi diferiţi şi meniţi pentru anumite lucruri în lume. mie îmi place să cer ajutor când am epuizat orice variantă şi efectiv nu reuşesc să fac ceva./ bărbaţii care nu sunt rugaţi să facă nimic şi li se spune mereu: lasă, mă descurc sigură, se simt insultaţi şi nu înţeleg de ce. pricep că rolul lui de bărbat este să fie protector şi să ajute pe ceilalţi, dar dacă cea de lângă el se descurcă singură, ar trebui să aprecieze că este suficient de  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Groapa
de sami_paris74 la: 13/03/2012 11:04:41
tandoi şi pişpirică se stabiliseră împreună undeva pe lângă fostă « mahalaua dracului », cumpăraseră două apartamente vecine amindoua la etajul patru , statul le oferise acesta şansă pentru că erau consideraţi victime de război./ locul unde se întâlneau cei mai renumiţi hoţi de buzunare era la « hanul galben », care se afla la intersecţia cu bulevardul banu manta şi se zice că se aflau în apropiere de « groapa lui oatu » nume care nu vine de la numele unui tâlhar şi vine de la o fabrică care aparţinuse unui anumit domn « watt »/ zona unde se afla hanul galben începe să fie populată din ce în ce mai mult de, negustori, muncitori, ţărani dar şi de ho  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Antrenor
de Bianca25 la: 13/03/2012 09:36:49
este nevoie de un om, unul singur ca să-ţi facă ziuă mai frumoasă şi să şteargă totul cu buretele. oare de unde îi vin cuvintele şi gândurile şi faptele? până unde îi merg abilităţile şi capacităţile?/ oare de fapt nu este vorba de tine şi la cum răspunzi tu faţă de el, oricine ar fi el: mama, sora, iubitul, prietena, copilul? sau este vorba că ştie cum să scoată ceva bine de la tine, pentru că ăsta e scopul nostru de fapt: a scoate ce e mai bun din celălalt?/ cât de mult poţi fi împins de celălalt, provocat, încât să aduci un randament maxim?/ vorbele ajută multă într-adevăr, mai ales în cazul unui antrenor de exemplu sau a celor care ţin discursu  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...