arhiva: 15/04/2012


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
wa
de alex andra la: 15/04/2012 07:29:32
luminile orașului de ceară se năruiau în ropotul ploii ucigașe/ durerea o străpunse brusc/ / privind lumea prin fanta ochilor/ hakiko văzu un cireș înflorit în mijlocul taifunului/ /
37 comentarii
modifica
Protestul maimuţelor
de z4almox!s la: 15/04/2012 05:41:48
odată o maimuţă din evul anecdotic,/ venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic,/ a explodat: „surate, sunt foarte ofensată/ că-n jungla hominidă superevoluată/ a apărut o teză, vădit maliţioasă,/ că homo ar descinde din stirpea noastră aleasă.../ eu protestez sălbatic, rănită în mândrie,/ că se propagă-n lume asemenea prostie./ dacă-ntâlniţi un singur nepot pitecantrop,/ atunci, pentru banane să vă urcaţi în plop…/ nu sufăr comparaţii cu tristul regn uman,/ sunt mulţumită, nene, ca-s pur urangutan./ eu, chiar să mă oblige în vreun laborator,/ n-aş deveni port-bâtă şi nici informator;/ Şi cum progenitorii maimuţă m-au făcut,/ sper să n-ajung  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Pastele: Crestin sau Pagan?
de z4almox!s la: 15/04/2012 05:34:15
in biblia engleza pentru cuvantul "paste" din limba romana gasim doua cuvinte:/ 1. passover - care se refera la pastele iudeilor, ioan 11:55; / 2. easter - fapte 12:4 - este o sarbatoare pagana, neiudaica, cu multe obiceiuri si traditii, cu iepurasi, cu oua vopsite, o sarbatoare care coincide cu pastele iudeilor (ne putem da seama din pasajul din fapte 12:1-4). pastele care este sarbatorit in aceste zile de miscarea crestina este un amestec a pastelui evreesc si cel pagan. cele doua sarbatori nu au nimic una cu alta in comun. din nefericire biblia tradusa in limba romana nu a gasit un alt termen pentru pastele pagan cum este "ester" din engleza (o singuta data in biblie, in fapte 12:4), din  ...continuare .
3 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...