Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 11/02/2014


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Mitul faimosilor olimpici romani la matematica si fizica
de Daniel Racovitan la: 11/02/2014 19:25:54
am dat peste un articol interesant:/ "mai moare un mit naţional: până şi “olimpicii români” sunt mediocri/ “medaliile olimpicilor” sunt argumentul ultim împotriva tuturor evidenţelor că educaţia din românia este o catastrofă. de vreme ce medaliile există, înseamnă că educaţia românească ar fi totuşi bună de ceva – aşa sună teoria./ chiar şi dacă elevii români ar lua multe medalii, argumentul tot ar fi fals. cei patru cinci elevi care sunt vârfuri la o disciplină şi care fac pregătire separată pentru un concurs nu spun nimic despre educaţie. pentru fiecare elev care participă la o olimpiadă internaţională, 10.000 de analfabeţi funcţionali r  ...continuare .
38 comentarii
modifica
Un medic nigerian care lucreaza in Romania
de zaraza sc la: 11/02/2014 11:50:24
primita pe mail, cred ca e un articol aparut in formula as. / "nicio cremă din lume nu poate rezolva o afecţiune, dacă în minte şi în inimă nu e pace"/ "- acum 20 de ani, a abandonat nigeria, pentru o ţară îndepărtată din estul europei, despre care nu ştia absolut nimic. nu credea atunci că nu va mai părăsi românia, timp de două decenii. astăzi, chukwudi nwabudike e un medic recunoscut şi apreciat nu doar de colegii de breaslă români, de la "institutul de diabet nicolae paulescu", ci şi de cititorii formulei as, care i-au urmat sfaturile medicale publicate în revistă şi i-au călcat pragul cabinetului din bucureşti. ceea ce-l face însă cu adevărat special, di  ...continuare .
29 comentarii
modifica
Fotonii intre stiinta si balci
de zaraza sc la: 11/02/2014 11:36:57
pe 20 decembrie am primit un mail... trasnet despre aceste studii. traducerea era de toata groaza, dar nu google translate e de vina. dau numai un scurt fragment:/ "la începutul anilor '90, fizicianul rus vladimir poponin a uimit lumea ştiinţifică cu experienţele realizate care, ulterior, au devenit de-a dreptul celebre. respectiv, el a pus într-o eprubetă închisă adn uman şi fotoni, vrând ca prin această alăturare să afle ce influenţă are adn-ul uman asupra fotonilor. astfel din una din eprubete el a extras tot aerul pentru a obţine vid (un spaţiu plin de informaţii şi energie, şi nu gol, cum se credea până recent, în care există fotoni care pot să fie măsuraţi  ...continuare .
12 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...