Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

rufe pe sarma


de miruliru la: 02/07/2006 17:49:00
modificat la: 03/07/2006 21:44:46
voteaza:
cum vi se pare moda intinderii rufelor la uscat pe sarmele de pe balcon, in vazul lumii?
or simti unii vreo placere ascunsa daca stiu ca vecinul sau trecatorul le vede "underwear"ul la loc de cinste, fluturand in fatza ferestrelor sufrageriei?
de ce oare ungurii, de exemplu, prefera balcoanele debordand de flori, iar noi - de rufe?:D
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (11):


de mult ma gandeam sa scriu s - de ARTEMISS la: 04/07/2006 20:23:59
de mult ma gandeam sa scriu si eu despre acest subiect.de curand, mama a avut o problema de sanatate si am fost nevoita sa fac eu toata treaba in locul ei.si m-a scos din sarite ritualul intinderii rufelor pe sarma.singura mea regula era ca in fata sa pun hainele mai mari ca suprafata pentru a ascunde underwear-ii intregii familii.insa au aparut reguli noi, fara vreo legatura cu uscarea rufelor...cica trebuie sa arate frumos (?!).concluzia?este ritualul pe care-l urasc cel mai mult deocamdata!!!
#131560 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Degeaba spuneti ca va place s - de helene la: 05/07/2006 08:36:16
Degeaba spuneti ca va place sau nu...Dati o alternativa mai bine...
Nu cred ca este o moda...ci pur si simplul fapt ca majoritatea nu au unde sa le puna in alt loc...
Astept...

#131619 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
~~~ - de Cri Cri la: 06/07/2006 01:53:59
Pentru combinarea opiniilor si intru reparatia simtului estetic agresat, propun flori care sa acopere rufele mari care acopera pe cele mici. Sau iedera :))))
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#131858 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Credeam că numai la noi în - de Simeon Dascalul la: 06/07/2006 13:25:47
Credeam că numai la noi în casă balconul e sursă de conflicte interne, dar văd că devine subiect serios de discuţie, deşi nu prea pricep de ce.

Locuim în hârburi hidoase, înghesuite şi cu o afinitate deosebită spre igrasie. Dar oricât de naşpa ne-ar fi spaţiile de locuit, măcar sunt prevăzute cu loc de uscat rufele: balconul cu sforile aferente. Unde-ar trebui puse rufele la uscat ca să nu sluţim curtea blocului? Pe televizor, în garaj, în hol, pe masa din sufragerie? Asta, în ipoteza că peisajul cartierelor noastre chiar ar mai putea fi urâţit, chestie de care mă îndoiesc. Balconul cu budigăi se asortează foarte bine cu restul lebensraum-ului nostru domestic. Cui nu-i place şi nu-i place panorama n-are decât să-şi strângă două-trei salarii şi să-şi cumpere casă cu curte : ).

Maică-mea aranjează şi ea pudic rufele: cele mai impersonale şi mai întregi în afară: prosoape, cuverturi, geci, cele mai intime şi rupturile înspre apartament. Sora mai mică e foarte convinsă de utilitatea şi elitismul acţiunii. Aş fi zis că-i o fiţă strict feminină, dar soru-mea cea mare bombăne de fiecare dată că de ce nu poate să agaţe bulendrele cum vin la rând.

Problema tinde să se complice când vin musafiri întrucât balconul dă spre sufragerie şi invitaţii ar urma să fie lezaţi de apropierea izmenelor surghiunuite din câmpul vizual al vecinilor. Deci se încearcă să se confecţioneze un fel de sandviş din rufe onorabile, între care se strecoară cele de nearătat. Şi atunci urmează calcule savante, ciondăneli feminine, o groază de timp şi energie domestică se irosesc spre estetizarea balconului când ar putea fi folosite într-un scop mult mai bun, ca de exemplu să se gătească găluşte cu prune.

Toată tevatura asta pare haioasă, dar când se ajunge la spălarea rufelor în calitatea lor de cortină, mi se pare că se deviază spre patologic. Din fericire, când maică-mea e plecată mai multe zile de-acasă, sora mai mare ia comanda şi rufele sunt puse la uscat fără protocol şi dispute. Micuţa protestează, dar raportul de forţe e inegal şi nu poate decât să-i raporteze mamei profanarea la întoarcere.

Cred că aşa se prezintă lucrurile în toată ţara la clasa mijlocie / de jos. Ştiu că în afară-i altfel, avem o mătuşă care lucrează în sudul Italiei şi am văzut apartamentele lor: tot soiul de arbuşti şi buruieni pe balcoane, sforile de rufe sunt invizibile, mai jos de balustradă şi se recurge şi la un suport pliabil. Dar o dată că sunt nişte bloace mai aspectuoase, apoi că sistemul oricum n-ar fi valabil la noi: e vorba de altă climă, alt număr de metri pătraţi şi altă calitate a construcţiilor. Nici aristocratele de la mine din casă nu s-ar lega la cap cu o chestie atâta de deranjantă şi generatoare de umiditate periculoasă, oricât ar vrea să menajeze retina vecinilor.

Tot la mine în oraş, în materie de rufe, am văzut o instalaţie interesantă. Două bloace la o distanţă cam de douăzeci de metri care se prezentau şi mai naşpa ca al meu: nu aveau nici măcar balcoane. La nivelul etajului trei se montase o sfoară de rufe dublă care mergea de la o fereastră la cea din blocul de vizavi. Denota un interes mai crescut pentru curăţenie şi presupunea oareşice abilităţi meşteşugăreşti plus cooperarea cu ceilalţi. De asta mi s-a părut o iniţiativă mai de admirat decât dosirea rufelor combinată cu machiajul horticol al lagărelor noastre de locuit.
#131911 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mda - de miruliru la: 10/07/2006 21:00:07
tind sa cred ca aranjatul asta "in senvish" al rufelor e in manualele tuturor mamelor din Romania, si e insuhit, prin urmare, de toate fetele ascultatoare care ajung sa spele si sa intinda rufe la casele lor dupa acelasi tipic
ce ma deranjeaza pe mine e ca, de exemplu, am invatzat in ultimii 15 ani o multime de lucruri noi, care denota, pe alocuri, progresul fatza de educatia primitiv-comunista. Insa in materie de aspectat balcoane am ramas la aceeasi meschinarie: sa inchidem balconul (mai nou cu termopan) ca sa mai castigam o palma de spatiu pe langa putinii metri regulamentari cu care ne-a inzestrat regimul apus.
au aparut si la noi dispozitivele alea reglabile de intins rufe la nivelul balustradei, fara sa le expui nici privirilor oripilate ale vecinilor/musafirilor si fara sa le expui din plin prafului...
apoi, ce e rau in ghivecele de flori? pana la urma atunci cand vezi o perdea de muscate nu te mai uiti neaparat la arhitectura hidoasa a cutiei de chibrituri, nu?
parerea mea!;)
#132507 (raspuns la: #131911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
simeon :) - de zaraza la: 10/07/2006 12:20:16
da-mi voie sa-ti zic ca ai reale abilitati de jurnalist. in caz ca te bate gandul, ai deja o sustinatoare :).

zaraza
#132509 (raspuns la: #131911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alternative n-am...insa tot m - de ARTEMISS la: 10/07/2006 21:00:51
alternative n-am...insa tot ma deranjeaza ritualul asta..mi se pare deja ridicol.si mai ales ca nu are nici o logica evidenta (deoarece unele tricouri se pun intr-un fel..altele in alt fel....fustele alt fel decat primele doua...si tot asa).si i-am zis mamei ca rufele tot la fel se usuca....insa "da mai,da' nu mai sunt frumoase"(?!).si eu care credeam ca rufele sunt intinse pentru a se usca....se pare ca ma inselam....erau puse pentru a fi frumoase!!!
si ca sa dau din una-n alta...n-ati observat cum obisnuim sa facem din lucruri altceva...si sa uitam de la ce a pornit totul?eu cel putin am inceput sa uit de ce fac anumite lucruri...si ajung sa fac ceva contrar scopului initial...
#132555 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Simeon Dascalul la: 11/07/2006 16:23:32
:)
#132692 (raspuns la: #132509) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cind rufele sint curate exist - de jeniffer la: 13/07/2006 18:13:03
cind rufele sint curate exista o oarecare placere sa le intinzi. unde ungurii isi intind rufele?
#133066 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de miruliru la: 14/07/2006 17:50:03
"unde ungurii isi intind rufele"... e o exprimare perfect ungureasca:))
nu stiu unde si le intind, dar nu se vad in balcon
de ce oare?
#133179 (raspuns la: #133066) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Practic si moral - de Neoueau la: 03/08/2006 23:37:51
Mai, eu am tot incercat sa mi le intind pe calorifere. Da e o problema: cand e iarna, imi fura caldura. Cand e vara, apa din ele curge cu nerusinare pe parchet.
Mai nou, le expun pe bloc (cam la mijlocul blocului, sa nu se vada decat din avion; chiar imi fac probleme pentru ochii privitorilor, la ce lenjerie diabolica am...).
Stau sa le pazesc - se intelege; nu pot sa risc sa-mi suteasca vreun porumbel jolidoanele viu colorate...


Cu rusinea, stai pe bloc (cu ochii pe rufe).
#137294 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...