-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Amintire pentru M.


de Realdo la: 02/07/2006 20:04:00
modificat la: 03/07/2006 21:46:11
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
“Auzi, M., pe tine te dor umerii? Pe mine mă dor, deasupra omoplatului stâng şi deasupra omoplatului drept, ca două împunsături fumegânde, urmaşe ale aripilor de înger mândru pe care mi le-am ars când te-am cunoscut. Mă dor umerii de la sacaua care ţine în balanţă tremurată două găleţi mari din tablă; cu ele pline de apă rece şi limpede alerg pe la răscruci de străzi pustii, stingându-mi după nevoie dorul de vorba ta calda sau setea de gura ta dulce.”

Mai ţii minte – bineînţeles că n-am să te las să uiţi - zilele noastre în cabana-casă a mătuşii tale? Mătuşa ta pe care n-o iubea nimeni din familie în afară de tine, cică era libertină sau chiar depravată după unele gusturi, femeie nemăritată la patruzeci de ani, schimbând bărbaţii după fiecare ciclu menstrual, exemplu rău pentru fecioarele familiei. S-a supărat pe toţi şi a plecat, în State sau în Argentina, Dumnezeu ştie. Dar ţie ţi-a lăsat cheile şi tu m-ai chemat să ne petrecem vacanţa în cabana ei casă, cu verandă de bungalou şi acoperiş de pagodă.
Făceam toată ziua plajă lânga pescărie şi noaptea dragoste în patul mare ca o erecţie bronzată, cu perne multe şi moi, rotunde, pătrate, triunghiulare, colorate, bând băuturi amestecate şi râzând de mama focului.
Pernele astea îmi aduc aminte de un vis de-al meu, dintr-o noapte când am dormit departe de tine. Nu ştiu de ce scriu asta aici. Se făcea că eram mic şi locuiam într-o casă ca cele japoneze, cu pereţi ca de carton, îmbinaţi cu stinghii subţiri de lemn, cu încăperi aerisite, răsfirate în multe aripi. Era seară, întuneric şi ma trezisem din somn. Afară cădeau flori din cireş, începuse să plouă şi am ieşit cu un sentiment de ciudată responsabilitate să strâng pernele de pe şezlongurile din curte. Cineva închisese umbrela mare, fumurie, fluturândă, ca şezlongurile să cunoască ploaia. Era răcoare. Aveam braţele pline cu perne şi am scăpat două într-o baltă. Am păşit lipăind pe treptele aripii de vis-à-vis, voiam să pun pernele la uscat în holul camerei în care dormea mama. O lumină slabă ardea la ea. Mă simţise venind. Prin geamul uşor aburit al uşii i-am văzut trupul alb în timp ce-şi căuta un halat. Am văzut cordonul strângându-i capotul peste sânii mari. Şi asta a fost tot, visul s-a oprit aici. Dar afară continua să plouă.

S-au lăsat zile ploioase şi peste vacanţa noastră. Dar nouă nu ne păsa. Mă duceam în oraş să iau băutură, fructe, pâine şi ziarul pe care nu-l citea nimeni. Tu corectai referatele studenţilor pentru restanţele din toamnă. Te găseam întinsă pe burtă, cu ochelarii mari şi serioşi pe nas, urmărind cu stiloul rândurile pe colile de hârtie şi sorbind ginul dintr-un pahar mare şi îngheţat în care plutea leneşă o felie de lămâie. Purtai parfumul Nuit D’Orchidee al mătuşii tale. Şi eşarfa ei de un roşu-negru sângeriu. Atât.
A plouat câteva zile la rând şi eram obosiţi, sau ne prefăceam. După ultima noapte de dragoste şi beţie în doi, am dormit aproape două zile descheiate. Venea toamna, cu paşi mari şi umezi. Afară picura mărunt şi neîntrerupt, dar cerul era luminos până după-masa târziu. Lumina se întretăia prin obloanele din lemn bătrân ale ferestrei, până la noi.
Mătuşa ta avea un pick-up vechi şi numai două discuri. Pe unul dintre ele era muzică de sitar, pe care o ascultam neîntrerupt, dormitând întinşi în patul mare şi deloc înalt. Mi-ai spus să deschid fereastra, să iasă mirosul deja greu al beţisoarelor ce fumegau vanilie. Am deschis-o, dar am lăsat obloanele trase.
M-am întins la loc în pat lângă tine şi nu mi-am dorit să fiu în altă parte; ai început să mă mângâi, calm, într-un fel de masturbare pe care o voiai un fel de amor studiat, explorativ, dăruit, prezent. Făceam asta, de trei ori la rând, fiecare, reciproc. “Regula e să-ţi foloseşti doar mâinile, să îmi povesteşti ceva, de fiecare dată altceva, să mă priveşti.” Nu ştiu dacă ai citit asta pe undeva sau dacă a fost o altă idee de-a ta, dar ştiu că ai găsit un mijloc prin care nu ne puteam plictisi unul de altul. Povestea era mereu alta, mâinile şi privirile nu oboseau pe drum, finalul era mereu altfel. Cred că visul acela stupid ţi l-am povestit tot în unul dintre episoadele în care îţi palpam, sondam, exploram trupul. Când ai fost aproape sfârşită, mi-ai poruncit să te muşc, ca să nu-ţi fie ruşine că îţi strigi doar bucuria. Şi te iubeam şi mai mult atunci când, aproape, paralizată, mai găseai putere să-ţi mişti buzele ca să-mi respiri numele. Şi când venea rândul meu, făceam la fel.

Întrebări în pauză:
“A fost bine,v-a plăcut povestea, domnişoara asistentă?
Asistentă medicală sau asistentă universitară?
Terapie sau educaţie?
Care e diferenţa dintre halatul unei asistente medicale şi eşarfa unei asistente universitare?
Care e diferenţa dintre o seringă şi o pereche de ochelari cu ramă pătrată?
Care e diferenţa dintre un stetoscop care ascultă, palpează şi mângâie şi un stilou care ţipă, aleargă du-te vino, stânga-dreapta, împroşcând cerneală roşie?
Vă rugăm nu răspundeţi prin sms. Avem telefonul închis. Definitiv.”

Ore repetate, pline, rotunde, transpirate, flămânde. La capătul lor, într-adevăr obosiţi, făceam baie, întâi tu, apoi eu, singuri, ca fiecare să se regăsească pe sine, scufundat în cada imaculată şi adâncă. Mă întorceam în cameră pregătit pentru un somn lung de douăsprezece ore, în care să dorm cu capul în părul tău, fără să visez nimic, fiindcă visez doar în lipsa ta, ca să-ţi povestesc mai apoi. Iar tu mă rugai să schimb discul. Celălalt disc era Bolero de Ravel, un crescendo minunat pe care însă nu puteam nicicum să adorm.
Îmi ţineai capul în palme şi te uitai la mine şi era bine aşa cum eram. Iar eu împreună cu Ravel, îmi plimbam mâna pe trupul tău tânăr şi cald, de la coapsă până la creştet, ca un pendul lent. Acum ştiu ce făceai, ne ţineai treji, mai furai puţin timp din cel care trecea peste noi, într-un singur sens grăbit. Nu înainte şi înapoi, aşa cum îmi trecea atingerea pe trupul tău tânăr şi cald.
Nu înainte şi înapoi, aşa cum îmi trec limba peste gura acestui plic în care o să închid şi o să-ţi trimit amintirea timpului nostru sfarâmat căruia i-am dat puţin rost împreună, şi fiecare pe rând.
Gata, am închis fereastra. De la răsărit până la apus. “Ştii că iar a început să plouă?” “Dar s-a oprit vreodată?”
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


Hmmm... - de thebrightside la: 04/07/2006 14:48:17
Parca-i scris-o tu.. si parca nu. (...in voga confesiunile, am scris si eu una deunazi...)
De ce imi lasa impresia ca-i scrisa cu ciuda si mai putin cu pasiune?! Parca voit murdara...
#131580 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspuns - de Realdo la: 04/07/2006 20:26:09
...deci nu inteleg ce vrei sa spui; daca am scris eu sau nu... daca e mai multa ciuda decat pasiune...

Bineinteles ca am scris-o eu, de fapt am zgariat-o, era noapte si ploua, pe margini de foi era noroi, de-asta ti se pare murdara, offf...
#131581 (raspuns la: #131580) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-a placut mult. scrii pe gu - de zaraza la: 04/07/2006 22:08:30
mi-a placut mult. scrii pe gustul meu, realdo, te exprimi prin imagini.

zaraza
#131637 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
binenteles c-ai scris-o tu - de thebrightside la: 04/07/2006 22:32:26
Ideea era ca eu n-am putut s-o "citesc"/ "simt" ca pe celelalte...
M-ai ucis cu "offf..." ala... Nu se vroia o critica, ci o nedumerire.. In fine, nu-i mandatory sa pricep eu, nu? ;)

I'm a riddle. Am I?
#131649 (raspuns la: #131581) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re: pt. thebrightside - de Realdo la: 05/07/2006 19:37:12
offf... :) nu, bineinteles ca nu am luat-o ca pe o critica, si daca era o critica - a fost binevenita; atata doar ca aveam o discutie in contradictoriu chiar in timp ce iti raspundeam la comentariu si probabil s-a vazut asta :) oricum, multumesc pentru consecventa, nu stiu daca merit asta (multumiri valabile si pt. ceilalti fideli :)
#131708 (raspuns la: #131649) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re:offff :) - de thebrightside la: 05/07/2006 22:46:59
Nici eu nu stiu daca meriti. :P Mai vedem, negociem... :)

I'm a riddle. Am I?
#131837 (raspuns la: #131708) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uff, toamna asta - de muma padurii la: 06/07/2006 08:41:47
uff, toamna asta, cind tot incercam sa ne regasim...pe noi insine... sau unii pe altii...anotimp plin de nostalgii si promisiuni "de miine..", in care murim cite putin, odata cu soarele verii, uitind ca iubirea, spre deosebire de noi (sau poate nu?) e sortita mortii, doar pentru a renaste....alta...
#131843 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nice... - de anisia la: 23/07/2006 11:40:59
amesteci intr-un mod inedit cuvintele. unele-s pictate, altele scrijelite, ori asezate cu grija unele langa altele. ca-ntr-un joc de domino. o alta ordine, ar deveni dezordine. asa, e ingenuu...
:)
_________________
love me if you dare !
#134945 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Imi place cum scri. Cateodata - de a_lex_is la: 29/07/2006 22:29:16
Imi place cum scri. Cateodata mi te imaginez vorbind exact ca un vampir despre povestea vietii lui. Rece, distant... cateodata copil! imi place!!!

Focul face apa sa zboare
#136459 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: