Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Proverbe, zicatori...


de cosmiK la: 12/07/2006 18:42:00
modificat la: 13/07/2006 23:30:59
taguri: Diverse 
voteaza:
Deunazi, am citit discutia dintre Pacala si Tandala care mi-a parut nu doar frumoasa din punct de vedere al continutului si formei literare ci si instructiva.
Asa ca m-am gandit sa va adresez invitatia de a prezenta cateva proverbe si zicale care v-au atras atentia ori v-au influentat intr-un fel sau altul.
Daca tot am propus acest subiect, he,he,he,o sa incep cu un fragment din conversatia amintita la inceputul conferintei care abunda in proverbe :):
"...De vrei sa traiesti bine si sa ai tihna, sa te silesti a fi totdeauna la mijloc de masa si la colt de tara, pentru ca e mai bine sa fii fruntea cozii decat coada fruntii. Sezi stramb si graieste drept. Nu baga mana unde nu-ti fierbe oala, nici cauta cai morti sa le iei potcoavele, caci pentru Be he he vei prapadi si pe Mihoho.
Bate fierul pana-i cald si fa tot lucrul la vremea lui. Nu fii bun de gura...nu fii zgarcit, caci banii strangatorului intra in mana cheltuitorului, si scumpul mai mult pagubeste, lenesul mai mult alearga, dar nici scump la tarate si ieftin la faina sa nu fii.
Nu te apuca de mai multe treburi odata. Cine goneste doi iepuri nu prinde nici unul. Nu te intovarasi cu omul becisnic. Mai bine este sa fii c-un om vrednic la paguba decat cu un misel la dobanda. Nu te vari in judecati. In tara orbilor cel c-un ochi e imparat. Cel mai tare e intotdeauna si cel mai mare si dreptul umbla intotdeauna cu capul spart. La judecator ceea ce intra pe o ureche iese pe alta, caci satulul nu crede celui flamand, si mai buna e o invoiala stramba decat o judecata dreapta. Fereste-te sa n-ai de-a face cu cei mai mari, deoarece corb la corb nu-si scoate ochii si ce naste din pisica, soareci mananca, mai mult, lupul isi schimba paraul, dar naravul ba...Fereste-te de prosti si de nebuni. Nebunul nu asuda nici la deal, nici la vale si prostului nu-i bine sa-i faci si nici sa-ti faca ceva. El invata barbieritul pe capul tau, sade pe magar si cauta magarul. Prostia din nascare niciodata leac nu are. Cine se amesteca in tarate il mananca porcii; si apoi spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun ce fel de om esti."....
Astept proverbele voastre ori eventualele comentarii
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


cica - de Belle la: 14/07/2006 14:30:57
ai aici material de citit tot uichendul
http://www.cafeneaua.com/node/view/4339

#133176 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 09/06/2016 15:22:40
Vai de lume si de om cand ajunge prostu domn :)
#654542 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 07/08/2016 12:58:06
Pomul se cunoaste dupa roade,omul dupa prieteni :)
#654677 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 16/08/2016 20:44:17
Orice cal ajunge gloaba :)
#654696 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...