Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Concert Harry Tavitian & Orient Express la Samfest


de Harry Tavitian la: 15/07/2006 10:36:00
modificat la: 15/07/2006 17:11:03
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
„Orient Express-ul” va opri, din nou, in Satu Mare! Poftiti in vagoane...


Joi 20 iulie 2005, supergrupul „Orient Express” condus de pianistul Harry Tavitian, va concerta la Teatrul de Vara din Satu Mare, in incheierea primei editii a Festivalului de Jazz Samfest.

Orient Express-ul a debutat la inceputul anului 1999. „De aproape trei decenii preocupat de includerea unor motive folclorice in muzica sa, integrat in ultimii ani unor formatii multinationale alcatuite din muzicieni ai estului Europei, Tavitian a dorit sa reitereze atare incitante experiente artistice cu tineri muzicieni din Romania, alcatuind grupul Orient Express” (Florian Lungu). Formatia a fost invitata sa concerteze in 1999 la Smithsonian Folklife Festival de la Washington, in 2000 la Expozitia Mondiala de la Hanovra si in 2003 la Graz, capitala Culturala a Europei, unde a deschis primul din sirul de festivaluri de jazz, cel dedicat Balcanilor.
Orient Expressul se pregateste acum pentru un turneu, in toamna, in Austria si Italia.
Muzica Orient Express-ului a fost imortalizata si pe CD-ul „Axis Mundi”, produs de editura „Casa Radio”; compact discul s-a bucurat de mult succes in tara si strainatate.

Harry Tavitian: „Orient Expressul e o formatie de etno-jazz inedita pentru Romania, atat ca dimensiuni cat si ca repertoriu. Alaturi de mine se vor afla la Samfest cativa dintre cei mai buni muzicieni ai jazzului romanesc actual: Hanno Hoefer (chitara), Mihai Iordache (sax), Jimi El Lako (vioara), Octavian Barila Andreescu (bas) si Mario Florescu (baterie). La Satu Mare vom concerta in premiera, intr-o formula inedita, avadu-i ca invitati pe acordeonistul David Yengibaryan de la Budapesta si pe prietenul nostru, satmareanul Cserey Csaba, la percutie. Sunt sigur ca cei doi invitati vor da si mai multa culoare muzicii noastre.
David Yengibaryan este nascut in 1976 la Yerevan. De peste 10 ani este stabilit in Ungaria, unde si-a castigat rapid un loc pe scena concertistica, ajungand cel mai cunoscut acordeonist de aici. Am inceput sa cant cu David acum un an si am avut pana acum concerte atat in Romania cat si in Ungaria.
Toti membrii formatiei sunt extrem de creativi, deschisi atat catre traditia populara romaneasca cat si a diverselor etnii din care multi din ei provin, precum si catre inovatie. Muzica noastra este un aliaj in care sunt topite traditiile muzicale ale popoarelor din Balcani. Astfel, vor fi auzite ecouri romanesti – bineinteles – dar si bulgaresti, grecesti, turcesti, sarbesti si chiar armenesti.
Asa cum Orient Express-ul este trenul care leaga Parisul de Constantinopol, trecand prin marile centre culturale ale Europei, la fel si noi, prin muzica, situam spatiul romanesc ca teritoriu de sinteza intre gandirea occidentala si miresmele Orientului”.

Harry Tavitian ne-a declarat: “Revin cu mare placere in Satu Mare, pentru a doua oara in acest an. Satu Mare e un oras cu traditie in jazz. Inainte de 1989 aici era organizat un festival de prestigiu. Si ma bucur mult ca acum Primaria si Casa de Cultura Municipala reusesc sa reinnoade aceasta traditie. Publicul din Satu Mare merita toate eforturile organizatorilor”.

Orient Express-ul a avut pana acum statii in Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov, Bistrita, Costinesti, Ipotesti. Va opri din nou si in Satu Mare: poftiti in vagoane!

Informatii suplimentare despre programul Festivalului de jazz „Samfest”
Organizator: Casa de Cultura G. M. Zamfirescu:
Maria Magdalena Matei - 0740597439, Gheorghe Molnar - 0744867199
http://www.satu-mare.ro/evenimente/2006/07/03/jazzrock.html

www.itcnet.ro-tavitian 0722 269499 – Harry Tavitian
http://www.itcnet.ro/tavitian/orexpr.htm

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...