Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

In cautarea adevarului


de casandra_radu la: 17/07/2006 10:18:00
modificat la: 17/07/2006 16:19:11
voteaza:
Citind diverse mesaje de pe site, observ ca oamenii se afla in cautarea adevarului. Subiectele sunt multe, dar fiecare cauta sa stie, sa afle, sa dea un raspuns. Exista multe raspunsuri, nimeni nu este de acord, cel putin nu in totalitate, cu nimeni.
Intreaga conversatie tinde sa devina (poate a si devenit deja) o pura dezbatere mai mult sau mai putin intelectuala, filozofica, o dezbatere in care unii isi manifesta furia, altii bucuria, altii cu pretentii de expert ofera sfaturi pretioase, altii adopta o pozitie mai neutra.
Cert este ca toti dau impresia ca ei stiu. Am senzatia ca nimeni nu stie nimic. Oare a realiza ca nu stii nimic sa fie inceputul intelepciunii? Oare adevarul sa fie chiar atat de relativ? Iar daca este relativ cum poate fi adevar?
Ce este adevarul? Este el sinonim cu libertatea? Daca Isus spune “Adevarul va va elibera...” este adevarul sinonim cu Dumnezeu? Nu ca si cuvant, ca si concept, ci ca esenta?!
Freud a concluzionat ca oamenii nu pot trai fara minciuni.
Este minciuna opusul adevarului sau o fateta a acestuia?
Ce este adevarul?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (121):


Cred ca adevarul e sinonim cu - de mya la: 17/07/2006 22:39:38
Cred ca adevarul e sinonim cu Dumnezeu si cum Dumnezeu te elibereaza...rezulta ca si adevarul te elibereaza, spiritual adica. Oamenii pot trai fara minciuni, vezi sfintii sau calugarii foarte avansati spiritual.

In orice caz astea sunt intrebari prea profunde pentru noi, muritorii de rand :((.
#133819 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in privinta religiei adevarul - de jeniffer la: 17/07/2006 22:48:21
in privinta religiei adevarul a fost gasit, nu zeul a creat omul si nu exista viata dupa moarte. discutiile sint pentru al pune in evidenta.
#133823 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de mya la: 17/07/2006 23:15:21
Ce zeu frate ca nu e vorba de nici un zeu aici. Ce viata de dupa moarte? Nu asta e subiectul conferintei :((. Jeniffer, ai obsesie cu zeii sau care e treaba? Nu mai trolla subiectele daca nu ai nimic de zis pe ele, gaseste-ti altele mai pe gustul tau. Nu te supara.
#133828 (raspuns la: #133823) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sfintii calugarii si adevarul - de casandra_radu la: 18/07/2006 08:53:41
Mya, apropos de sfinti si calugari, cred ca sunt cei mai nevrotici dintre oameni. Tot ce e natural ei au reprimat. Au reprimat sexul, au reprimat nevoia organismului de a se hrani, se tortureaza intr-una. Daca nu as sti mai bine as propune sa ne infometam cu totii asa, macar o saptamana si sa se reprimam toate impulsurile firesti. Crezi ca vom evolua spiritual daca ne torturam? Eu cred ca vom ajunge foarte frustrati si ne vom simti foarte rau. Nu cred ca trebuie sa negam nici partea noatra fizica, umana la fel cum nu trebuie sa fugim nici de partea spirituala.
Intrebarile niciodata nu sunt prea profunde. Intrebarile sunt doar intrebari. Ceea ce conteaza e aspiratia spre inaltimile si adancimile sufletului. Ce spui?
#133861 (raspuns la: #133819) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
casandra radu - de DINU IONESCU la: 18/07/2006 19:35:21
Imi place foarte mult chestia cu"nu s-a nascut", dar totodata , nu accept exprimarea: "inca nu a murit"!Nu stii ca nu exista moarte?Sufletul trece doar dintr-o Lume a relativitatii in Lumea Absolutului,adica acolo unde el este acasa...
Cat priveste Adevarul, fiecare isi prezinta propria opinie,deci, trebuie sa pleci de la premiza ca orice interventie se incheie cu asertiunea:"Asta e parerea mea"(asta ca sa nu mai spunem ca "...nimeni nu stie nimic",caci , nu-i asa , s-ar putea interpreta ca tu stii Totul,ori "Totul" nu exista, etc. etc.,).
EU CRED ca nu exista decat un singur Adevar absolut: IUBIREA , care inseamna DUMNEZEU. Restul sunt adevaruri relative , sau minciuni,fara de care insa , nu putem trai, caci viata ar fi prea monotona...
SAM.
#133876 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cum sa nu,jennifer? - de DINU IONESCU la: 18/07/2006 19:35:21
Cum sa nu existe viata dupa moarte?Mai exact poti spune ca nu exista moarte dupa viata, ci numai "trecerea sufletului la cele vesnice", cum frumos se exprima unii comentatori ai TVR 1, spre deosebire de alti neaveniti , care spun, cu totul eronat:" a incetat din viata" , sau" si-a dat obstescul sfarsit"!Sufletul traieste vesnic! Nu esti crestina, esti cumva atee,cum poti vorbi astfel ?
SAM.
#133899 (raspuns la: #133823) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frumos exprimat,casandra radu! - de DINU IONESCU la: 18/07/2006 19:35:21
Intr-adevar , frumos spus ,parca m-aud pe mine vorbind!O singura rezerva: nu poti spune despre Sfintii trecuti in Lumea Dreptilor, ca ar fi nevrotici, mai ales ca unele minuni facute de ei sunt chiar dovedite(probabil, te refereai la cei in viata,desi chiar si aici vei gasi foarte multe exceptii:vezi Steinhardt,parintele Galeriu,parintele Staniloaie,sau alti blanzi parinti, care, pe vremea cand traiau ,erau daruiti cu mult har si intelepciune.Chiar si printre cei in viata, poti gasi nenumarate exemple).
Indraznesc sa-ti recomand si tie minunatele carti ale lui N.Donald Walsch(unii vor crede ca am facut o fixatie!):"Conversatii cu Dumnezeu".Acolo , chiar vei gasi Adevarul!
SAM.
#133906 (raspuns la: #133861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adevar - de celdesubdush la: 18/07/2006 13:40:29
Ca sa ai cunostinta despre ceea ce este adevarul si sa il apreciezi...trebuie sa ai cunostinta si de opusul acestuia...minciuna.
Ca sa shtii adevarul trebuie sa shtii si partea urata a lucrurilor..ca adevarul nu este doar frumos..
Ca sa detzii adevarul despre viata....trebuie sa shtii ca intr-o zi vei cobori la 2 m sub pamant...
Si tot asha ca sa shtii ce este adevarat trebuie sa gusti din pacat...ca altfel nu se poate...
#133929 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Aberatie matematica - de lavdyi la: 18/07/2006 19:36:44
Intr-o alta discutie ai dat un exemplu despre o femeie care-si inseala barbatul pe care-l iubeste cu scopul de a-si construi o cariera solida pe plan profesional. Am spune ca actul in sine este condamnabil.Insa depinde din ce punct de vedere privim lucrurile. Ea poate fi in acelasi timp o femeie de succes sau o curva ordinara.Sau amandoua la un loc.Paote acesta e adevarul. Dar care adevar? Al nostru, probabil. In nici un caz nu al sotului sau al ei.

Transpunandu-ne in fiecare persoana in parte descoperim noi valente ale adevarului. Ceea ce ma face sa spun ca adevarul este relativ depinzand de punctul de referinta la care ne raportam. Si mergand si mai departe, putem considera ca exista(trebuie) un centru de referinta pentru toate punctele de referinta amintie mai sus. Iar daca e sa existe totusi un adevar suprem atunci cu siguranta ca se afla in acel centru, adica la mijloc.Ca in vechea zicala...
p.s.: Imi pare rau,m-a dus valu. Nu ma luati in seama sunt sechele din trecut :)))))))))
#133946 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 18/07/2006 17:51:35
despre ce adevar vorbesti tu? eu una am specificat. daca subiectul se refera la adevar in general, prin adevarul sinonim cu Dumnezeu? se refera si la cel despre zeu.
#133976 (raspuns la: #133828) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Casandra, - de mya la: 18/07/2006 18:04:09
Sfintii si calugarii foarte avansati spiritual nu se tortureaza. Pentru ei ce pare o tortura (pentru oamnii de rand) e ceva nesemnificativ. Au trecut de faza asta, sunt mai presus, vad mai departe. Sunt in contact cu Dumnezeu cum s-ar zice, deci cu constiinta divina. Nu mai au simturile grosiere asa de dezvoltate deci nu mai inseamna nimic pentru ei faptul ca nu mai au...viata sexuala sa zicem. Au trecut de fazele astea.

E mai greu de inteles pentru noi muritorii de rand, insa daca ai sa citesti despre vietile sfintilor o sa vezi ca pentru ei tortura inseamna sa sa traiasca o viata obisnuita, de pamantean. Sunt oameni care au avut revelatii, care se gandesc la Dumnezeu cu orice respiratie, etc. deci care nu mai au dorinte egoiste legate de simturi.

#133978 (raspuns la: #133861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
casandra_radu - de Alexandros la: 18/07/2006 18:06:01
Cert este ca toti dau impresia ca ei stiu. Am senzatia ca nimeni nu stie nimic. Oare a realiza ca nu stii nimic sa fie inceputul intelepciunii? Oare adevarul sa fie chiar atat de relativ? Iar daca este relativ cum poate fi adevar?

Ma pui intr-o situatie ciudata.
Daca incerc un raspuns ma regasesc in fraza ta:Cert este ca toti dau impresia ca ei stiu.

Daca nu raspund par laudaros...(Oare a realiza ca nu stii nimic sa fie inceputul intelepciunii?)
Mai bine spun ca stiu raspunsul, dar am sa-l astept pe al tau, care esti la inceputul intelepciunii. (Am senzatia ca nimeni nu stie nimic.)


"omul stie mult mai multe decat intelege" - Alfred Adler
#133980 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorinte egoiste legate de sim - de jeniffer la: 18/07/2006 18:29:58
dorinte egoiste legate de simturi. daca pentru tine viata si nevoile oamenilor sint egoiste, pentru atei, cei care daruiesc admiratia lor zeilor li se par egoisti.
#133983 (raspuns la: #133978) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu ai inteles nimic Jeniffer - de mya la: 18/07/2006 18:39:03
Nu ai inteles nimic Jeniffer dar nu mai conteaza.
#133985 (raspuns la: #133983) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nici eu nu inteleg ce vrei sa - de jeniffer la: 18/07/2006 19:33:51
nici eu nu inteleg ce vrei sa spui. adevarul si minciuna pot fi in ceea ce spunem, deci este vast.
#134003 (raspuns la: #133985) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dinu - de jeniffer la: 18/07/2006 19:41:10
pentru mine nu este un adevar ca exista viata dupa moarte, este o dorinta care a devenit iluzia religiei si a credintei ca zeul exista. sint mult mai bine cu ideea ca nimic nu exista pentru noi dupa moarte, este asa pentru toti si dintotdeauna.
#134004 (raspuns la: #133899) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Citind diverse mesaje de pe - de rational rose la: 18/07/2006 23:16:13
"Citind diverse mesaje de pe site, observ ca oamenii se afla in cautarea adevarului. Subiectele sunt multe, dar fiecare cauta sa stie, sa afle, sa dea un raspuns. Exista multe raspunsuri, nimeni nu este de acord, cel putin nu in totalitate, cu nimeni."

Unii chiar cauta adevarul, altii cauta un 'adevar mai convenabil", alti cred ca daca se opun adevarului il pot schimba... Trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa ne intrebam tot timpul: "De ce cred ca lucrul asta e adevarat?" Uneori credem niste lucruri doar prin inertia unor tipare pe care le avem in minte, sau pt ca asa ne place.


"Intreaga conversatie tinde sa devina (poate a si devenit deja) o pura dezbatere mai mult sau mai putin intelectuala, filozofica, o dezbatere in care unii isi manifesta furia, altii bucuria, altii cu pretentii de expert ofera sfaturi pretioase, altii adopta o pozitie mai neutra. "

Nici n-ar putea sa fie altfel...


"Cert este ca toti dau impresia ca ei stiu. Am senzatia ca nimeni nu stie nimic. "

"Adevarul" poate fi ca asta e doar parerea ta :-)
Cred ca fiecare om care cauta sincer descopere parti de adevar, si putem invata unii de la altii, cu conditia ca sa trecem prin filtrul propriu ceea ce invatam.


"Oare a realiza ca nu stii nimic sa fie inceputul intelepciunii? "

Poate sa fie... sau poate sa nu fie :-)


"Oare adevarul sa fie chiar atat de relativ? Iar daca este relativ cum poate fi adevar?"

Cred ca exista un Adevar absolut, si un "ceea ce mi se pare mie in acest moment ca e adevarat".


"Ce este adevarul? Este el sinonim cu libertatea? Daca Isus spune “Adevarul va va elibera...” este adevarul sinonim cu Dumnezeu? Nu ca si cuvant, ca si concept, ci ca esenta?!"

Eu cred ca da. Cred ca atunci cand ajungi sa cunosti adevarul iti dai seama cat de departe esti de standard, iti dai seama cat de rau e raul si simti o lehamite fata de el.


"Freud a concluzionat ca oamenii nu pot trai fara minciuni."

Freud e mort. Ce motive as avea sa ma iau dupa el?


"Este minciuna opusul adevarului sau o fateta a acestuia?"

Minciuna e DEFINITA ca opusul adevarului.


"Ce este adevarul?"

Sa nu ne mai balacim in metafore, singurul adevar absolut pe care-l avem (fara sa-l primim din alta parte) este ca TOTI MURIM.

Unul singur a trecut de bariera asta a motii: Isus Hristos, si de aceea cred ca e Singurul in care putem avea incredere in probleme de viata si de moarte.

Pentru sceptici: cu primire la moartea si invierea lui Hristos avem multe evidente, atat profetice, cat si marturii ale martorilor oculari. De asemenea din exemplul si invatatura pe care a lasat-o lumii, concluzia mea este ca nimeni si nimic altceva nu ofera raspunsuri mai bune la problemele existentiale care ne framanta.#134038 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ideea ca isus nu avea tata pa - de jeniffer la: 19/07/2006 00:58:13
ideea ca isus nu avea tata pamintean si a inviat nu mi se pare adevarata si nu ofera raspunsuri.
#134065 (raspuns la: #134038) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Esti fumator ,lavdyi? - de DINU IONESCU la: 19/07/2006 08:33:59
Eu am fost fumator si m-am lasat de 30 de ani,odata pentru totdeauna!
Chestia cu mai multe adevaruri seamana cu lasatul de fumat:
-cei care zic ca se lasa , ca dupa o saptamana sa-l reia si apoi sa se "lase" din nou, sunt de fapt aceia care nu se vor lasa niciodata!
De fumat te lasi odata si gata: nu-l mai reiei!
Asa si cu adevarul: exista un singur adevar absolut in aceasta viata:IUBIREA... Restul sunt adevaruri partiale,relative(sic) , sau pur si simplu minciuni si amagiri...Este doar o parere...
SAM.
#134089 (raspuns la: #133946) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Termina odata jennifer! - de DINU IONESCU la: 19/07/2006 08:33:59
Termina odata jennifer cu ateismul asta insuportabil si cu "zeul" tau!
Am mai spus , la o alta tema cred,ca nu exista decat un Dumnezeu!
Ti-am acordat o mie de circumstante , avand in vedere ca ai chiar varsta fetei mele si traiesti(probabil) singura in strainatate, dar incep sa ma intreb , daca nu chiar trollezi,cu sau fara intentie ...
SAM.
#134090 (raspuns la: #134004) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Termina odata jennifer cu at - de Daniel Racovitan la: 19/07/2006 08:41:57
"Termina odata jennifer cu ateismul asta insuportabil si cu "zeul" tau!"

Si de ce ma rog sa "termine"? Prima regula nescrisa a Cafenelei este "fiecare are dreptul sa aiba pareri diferite de ale tale". Asa ca acest "termina odata" nu isi are loc aici.
Recomandare personala: vad ca invocati deseori ca "argument" varsta dvs. Credeti ca o sa cadem pe spate ca aveti peste 50 de ani? Schemele astea moralist-paternaliste au un efect cvasi-nul.

Daca ateismul va este "insuportabil", mi-e mila de dvs ca intr-o viata intreaga nu ati reusit sa ajungeti a avea toleranta pentru ideile care nu potrivesc sabloanelor dvs.


___________________________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic).
#134101 (raspuns la: #134090) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tuturor - de casandra_radu la: 19/07/2006 19:36:12
Ar fi dragut din partea voastra sa discutati pe subiect. Unele mesaje s-ar potrivi mai bine la Trancaneala Aristocrata...
In speranta ca nu am ranit pe nimeni, multumiri :)
#134108 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru DINU IONESCU - de casandra_radu la: 19/07/2006 19:36:12
Degeaba nu accepti exprimarea "inca nu a murit" fiindca exprimarea mea a fost "nu a murit" fara "inca". Nu, nu stiu ca nu exista noarte fiindca nu m-am iluminat inca. Daca si cand se va intampla, ma voi asigura sa va aduc mesaje de dincolo :P :))

Cat despre a crede...orice crez vine din minte asta e clar. Si atunci...o minte "neiluminata" cum ar putea cunaoste adevarul? Si toate mintile astea pretind ca stiu...
#134109 (raspuns la: #133876) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru DINU IONESCU - de casandra_radu la: 19/07/2006 19:36:12
si pentru oricine mai cauta adevarul in carti: adevarul nu e in carti fiindca adevarul nu e in exterior :)
#134113 (raspuns la: #133906) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel Racovitan - de picky la: 19/07/2006 10:48:54
Adrian Fuchs :

Ma mir ca nu l-ai recunoscut din postari pe acest DINU IONESCU ...
Dan Gabriel alias BigDefender alias Bygot alias DINU IONESCU ...
Multe chipuri, aceeasi fatza ... si aceeasi inversunare ...
#134115 (raspuns la: #134101) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Alexandros - de casandra_radu la: 19/07/2006 19:36:12
Ma bucur ca te-am pus intr-o situatie ciudata! Si tu pe mine la fel. Merci. Uite, tocmai de aceea fiindca nu stiu daca sunt ori nu inteleapta, ma intreb retoric care este inceputul intelepciunii. Mi-ar placea sa stiu ca nu stiu nimic, dar chiar daca afirm asta, nu simt asta. Pe undeva prin "subsol" tot salasuieste gandul ca ceva ceva tot trebuie sa stiu.
Asa ca...faza este ca nu stiu nimic si nici macar nu stiu ca nu as sti.Si toate acestea le stiu.
Intentia nu a fost de a realiza un jos ieftin de cuvinte...acuma senzatia devine mai vasta :)
Merci mult pentru mesaj!
#134123 (raspuns la: #133980) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru mya - de casandra_radu la: 19/07/2006 19:59:12
Da, asa ar fi ideal sa fie, asa ar trebui sa fie...dar ce nefacem cu calugarii si calugaritele homosexuali si lesbiene...?!
#134136 (raspuns la: #133978) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru rational rose - de casandra_radu la: 19/07/2006 19:59:12
Multumesc pentru analiza atenta. Daca diseci astfel doar mesajele, e bine, daca diseci astfel viata, paote ca nu e asa bine...pentru tine.
Da, cafeneaua e un loc in care sporovaim. Dar nu pot sa nu ma gandesc ca poate cineva citid mesajul cuiva trece dincolo de cuvinte. Poate ca o vorba aruncata in vant aduce ceva in inima cuiva. Poate nu e totul chiar o discutie intelectuala, seaca.
Imi place nick-ul tau...acest nick personifica un paradox sau o floare care si-a ratat menirea?
#134144 (raspuns la: #134038) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de jeniffer la: 19/07/2006 16:55:35
Cam dificil de crezut ca biblia crestina (interesanta din punct de vedere literar si filozofic) ar fi cea dorita de zeul unic, cind vedem atitea modalitati diferite in istorie si spatiu, egiptieni si crestini, triburi si induism... A fi ateu este doar parerea naturala ca totul este natural.
#134185 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Homosexualii si lesbienele nu - de mya la: 19/07/2006 20:16:55
Homosexualii si lesbienele nu sunt primiti in manastiri. E ca si cum s-ar pune lupul de paza la oi :(. Te duci in manastire tocmai ca sa scapi de tentatii nu sa traiesti printre ele.
#134209 (raspuns la: #134136) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ah,ah,jennifer! - de DINU IONESCU la: 20/07/2006 20:15:05
Dupa cum spuneam si-n alta parte:mi-e tare greu sa comunic cu un ateu..
Ma-nduiosam uitandu-ma la varsta ta si nu ma pot opri sa nu ma gandesc la educatia crestina data de mine si sotia mea fetei noastre!
Nu vreau sa continui ,ca iar ma trezesc trollat de celebrul D.R.,care traieste tot in sclifosita France...
Mai spuneam , tot acolo, ca sunt atei si atei: unii nu sunt chiar fara speranta, cu ei mai trebuie incercat, desi nu cred ca acesta este cadrul cel mai potrivit...Dupa cum afirmam pe alt forum, hotaratori sunt acei primi ani de viata:nimic nu-i mai poate schimba ulterior:pot avea loc doar usoare slefuiri,dar depinde ce material de baza ai la dispozitie..
M-am luat cu vorba si iar ma simt pandit ...
Iti doresc tot binele din lume si sa ne dovedesti ca nu esti un caz pierdut...
SAM.
#134303 (raspuns la: #134185) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
casandra radu - de DINU IONESCU la: 20/07/2006 20:15:05
Nu exprim decat propria parere, ca urmare a unei experiente de viata,din care fac parte , bineinteles si ultimele carti citite...
Nimeni n-a venit de dincolo sa ne explice cum e...Poate doar Orfeu,dar aceea era doar o frumoasa poveste de dragoste...
Iar ,a propos de alta interventie a ta: nu ne-ai jignit deloc: unii chiar se vor simti mandri ca i-ai facut "aristocrati"! Scuze , daca am fost rautacios, am incercat doar sa glumesc putin...
SAM.
#134306 (raspuns la: #134109) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
casandra radu , iar - de DINU IONESCU la: 20/07/2006 20:15:05
Adevarul este in interior , bineinteles, dar cartile , (unele ),sunt si ele un mod de comunicare cu Dumnezeu(sau , cel putin , o forma de mesaje primite de la El) si te pot ajuta sa-l gasesti.
Pe unii nu-i intereseaza tema.Multi cauta si nu gasesc, iar foarte putini chiar reusesc...
SAM.
#134307 (raspuns la: #134113) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adevarul este elastic? - de blueside la: 20/07/2006 20:16:44
Noua, oamenilor de rand, muritori si limitati in toate, asa cred ca ne-ar place sa avem un adevar elastic. Sa il intindem astfel incat sa acoperim neadevarul si greseala din dreptul nostru.
Dar spune Dumnezeu " Eu sunt calea, adevarul si viata! " Evanghelia dupa Ioan cap 14 vs 6 .
Mai avem nevoie de raspuns la intrebarea "Ce este adevarul?" cand raspunsul ne este dat de mult?
Adevarul este ca nu vrem sa acceptam realitatea, si vrem sa avem varianta noastra de adevar, cea care ne avantajeaza.
Si apropos, spuneti voi, un lucru il putem cataloga ca fiind adevarat /pe jumatate adevarat __fals /pe jumatate fals? sau nu avem decat doua variante: adevarat sau fals!
#134341 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu sunt primiti daca sunt des - de casandra_radu la: 20/07/2006 20:16:44
Nu sunt primiti daca sunt descoperiti. Oricum acolo devin. Tentatia este in noi. Daca eu, spre exemplu (ma dau pe mine sa nu se simta careva) am o dorinta sexuala intensa o voi avea si la manastire si in Himalaya...so..oriunde ai fi esti acelasi om. In interior trebuie lucrat in nu exterior. Oricum nu as renunta la lume pentru nimic..in lume :)
#134342 (raspuns la: #134209) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adevar, libertate, intelepciune - de angelis la: 20/07/2006 20:16:44
Folosesti trei notiuni care mi-au atrasa atentia.
Mai sunt si altele dar pe langa acestea.
Eu nu cred ca adevarul este sinonim cu libertatea.
Te ajuti de una pentru a o putea exprima pe cealalta. Te folosesti de adevar pentru a te simti si manifesta liber.
Si cum ar fi libertatea. Nu ca notiune ci ca traire, pentru ca de trairi se vorbeste foarte putin. Toti vorbesc ce gandesc, dar ce simte fiecare este bine ascuns in fiecare. Si asta se traduce in lipsa libertatii.
Libertatea este dorita de toti dar greu de asumat si mai greu de transpus in practica.
Omul liber este putin nebun, este de fapt putin din toate, are TOTUL. Asta inteleg eu prin libertate, sinonim cu intregul, esti liber sa faci parte din tot ceea ce este.
Dar poate este foarte important sa pastrezi un echilibru in acest TOT. Si aici intervine intelepciunea.
Eu nu am cunoscut pana in prezent nici un om intelept.
Pentru ca una este ce zice fiecare si alta este ce face, cum reactioneaza, cum relationeaza fiecare. Si inteleciunea are cate ceva din toate, este totul.
Inteleciunea este o stare a spiritului, nu a mintii, ea nu vine din gandire ci din suflet, din interiorul fiecaruia. O simti mai intai si apoi o exprimi in diferite moduri.
Libertatea si inteleciunea coexista si atunci coexista si adevarul.
Numai ca la adevar as avea ceva de adaugat.
Adevarul este relativ si nu absolut. Daca incercam sa simtim adevarul , putem sa ne dam seama ca nu noi il detinem si nici nu-l vom stii vreodata, in acest stadiu de evolutie a noastra ca entitati spirituale.
Trupul este doar vehicul, el ne poarta prin lume, dar nu este etern ca spiritul.
Poate fi adevarat ce gandim astazi, maine s-ar putea ca adevarul de ieri sa dispara si sa descoperim un nou adevar, mai bogat, mai apropiat de TOT.
Cand incepi sa simti, sa percepi tot ce te inconjoara prin intermediul sufletului, nu stiu cat te mai intereseaza notiuni de genul adevar/minciuna.
Tu simti si acest lucru este suficient pentru ca sa acumulezi si sa mergi mai departe.
Ca sa fiu mai precisa, mi s-a intamplat o data, in stare de "transa" ca sa zic, nu este cazul sa o definesc, sa simt ceva in legatura cu parintii mei de care nu credeam ca sunt capabila sa simt. Si atunci am realizat ca eu sunt doua, spirit si mintea acestui trup, cu trairi total opuse.
Si am stiut fara urma de indoiala ca ceea ce am simtit era adevarul din mine si nu ceea ce gandesc eu in fiecare zi.
Adevarul daca il cautam nu este nicaieri decat in interiorul nostru. NU il compari si nu-ti pui problema de existenta minciunii. Stii ca este si atat.
Nu stiu daca m-am facut pe deplin inteleasa, dar mai revin asupra subiectului.
#134346 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adevar vs minciuna - de anisia la: 20/07/2006 13:14:47
adevarul e ca am crezut totul pana s-a dovedit a fi doar o mare minciuna!!! - uite o fraza care spune multe, nu? dar ce spune defapt? nimic unora, totul cuiva. vezi, draga cassandra radu... adevarul e un fel de omulet mic mic mic care locuieste in fiecare dintre noi. el are proprii ochi sa vada, propria inima sa simta. numai ca omuletul asta nu e totdeauna pe aceeasi lungime de unda cu noi insine. si-atunci, el vede sau nu, la fel sau nu, de tot sau deloc. e interpretabil. e subiectiv, pentru ca are personalitate. e abscons cand ii convine. si tot asa.
am invatat in ultimele cateva minute din viata mea, ca adevarul stie sa loveasca pe la spate. tu te bazezi pe un lucru pe care-l credeai batut in cuie si la care te gandeai cu bucurie, si el... adevarul, omuletul dinlauntrul celuilalt se dovedeste ca are alte valori de apreciat, alte vise de realizat. si-atunci vine la tine si-ti spune eu nu mai sunt. si ce faci atunci? te iei la cearta cu adevarul, cand el e asa de hotarat? nu! il lasi sa se duca in voia lui, unde-a vazut cu ochii. si tu, in loc sa-ti consumi energia sa intelegi un adevar care s-a dovedit a fi minciuna, mai bine te concentrezi pe viata de zi cu zi si traiesti.
Freud a concluzionat ca oamenii nu pot trai fara minciuni. ... eu concluzionez ca nu pot trai cu ele. ei, dar cine sunt eu sa ma aseman cu nenea freud?
sunt doar un om ce a renuntat sa mai inteleaga de ce adevarul devine minciuna cand intr-adevar putea fi un adevar, si-si traieste fiecare zi, dupa cum vine...

_________________
love me if you dare !
#134352 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru anisia - de casandra_radu la: 20/07/2006 20:16:44
Pai daca ce credeai tu nu era adevarat.... Frumaosa metafora adevarului, cu omuletul. POate ca adevarul e ceva imens si de asta nu prea are loc la unii. Nu e ca adevarul ar trebui sa fie pe lungimea noastra ci NOI pe lungimea lui. Mai realisti, mai infruntand realitatea si lasand la o parte iluziile, visele, himerele...
Nu stiu daca adevarul loveste pe la spate...adevarul e mereu acolo, noi refuzam sa-l vedem, pentru ca ne agatam de iluziile noastre, de ceea ce dorim sa fie. Astfel ca proiectam in exterior ceea CE CREDEM ca este, cand de fapt ceea ce este e altceva. In exterior ne proiectam dorintele, visele..de asta adevarul ramane de cele mai multe ori inaccesibil. Apoi aflam, ne prabusim..ne simtim injunghiati pe la spate cum zici. Cred ca este alegerea fiecaruia daca traieste intr-o lume a iluziilor sau e destul de curajos incat sa infrunte realitatea.
Oricum, anisia...simt "miros" de rebela in tine :) Nu te opri aici!
#134356 (raspuns la: #134352) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ingenuitate - de DINU IONESCU la: 20/07/2006 20:18:38
Incerc sa ma supar pe tine , dar uite ca nu reusesc!Esti de o ingenuitate dezarmanta...Iarta-ma ca te intreb: de unde ateismul asta al tau: este rezultatul unor experiente proprii, sau provii dintr-o familie de atei?
Desi m-ar interesa f.mult raspunsul ,nu ma supar daca nu mi-l dai , considerand ca e o abordare prea personala...
Si eu care ziceam in alta parte ca nu am ce comunica cu un ateu...
Iata , de ex. chestia cu "zeul unic": ti-e frica sa pronunti cuvantul Dumnezeu(cu "D" mare)? Sau , care e problema?Mi-ar place , desigur,sa primesc un raspuns cat mai complet, dar ma multumesc si cu unul partial.
Iti doresc numai bine.
SAM.
#134369 (raspuns la: #134185) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de cateva saptamani am "plonj - de liana68ro la: 20/07/2006 20:18:38
de cateva saptamani am "plonjat" cu totul.. minte si suflet , in lectura cartilor unui tip destul de controversat care se numeste Lazarev- omul se pare ca este bioenergetician cu (vadite- zic eu) calitati de psiholog
nu se vrea un guru iar scrierile sale sunt experiente proprii
nu ofera explicatii foarte "ortodoxe", desi in ideile sale se regasesc practicanti din orice religie..
in mare parte re-descoperi natura subtila a lucrurilor si oamenilor , ceva pe care l-ai stiut candva, implicit, fara sa fi fi fost invatat, ca pe un bagaj "astral", sosit in existenta odata cu tine

este destul de posibil sa scriu sub influenta lecturii proaspete
dar scrisurile sale au fost pentru mine recunoastere si... ajungere acasa

in cateva cuvinte, de la omul cu pricina am inteles (descalacit, fiindca am impresia ca preexistau in mine, dar nu stiam explica)...
un lucru uluitor de simplu:
adevarul este Dumnezeu
Dumnezeu este lumina, energie pura
IUBIRE
acesta este sinonimul adevarului
a avea acces la sensuri inseamna a re-invata sa ajungi in iubire
sa il iubesti pe Dumnezeu , creatorul a tot si toate
fara teama
sa te regasesti in ea
eliberat chiar si de existenta

restul este derizoriu
pana si trecerea noastra prin viata
cu greseli si corectari

nu putem cunoaste adevarul cu mijloace specific umane - simturi, aparate de masura care sa confirme-infirme teorii sofisticate despre creatie
adevarul este relativ in masura in care este "umanizat"
exista un adevar al universului, din care noi facem parte in mod subtil si determinat
daca ne luam dupa acest domn rus,, practic, abia dupa moarte ajungem .."acasa"
in lumina..
si ne intoarcem ..de cate ori este nevoie..intr-o noua existenta pentru a ne slefui, a evolua, a ajunge acele entitati perfecte care nu mai au nevoie de viata pamanteana
adevarul uman este supus timpului, spatiului, modelor, mijloacelor de evaluare...
el devine usor de devoalat dupa ce ai ersuit sa acezi la divinul din tine
e o stare de gratie..

adevarul divin este imuabil si exista in fiecare, chiar si in cei care nu vor/pot sa-l recunoasca
e ca o regula "stiintifica" de functionare a fiintei umane, o lege a naturii, exista si daca nu vrei...
nu cred ca am putut sa fiu suficent de clara
probabil ca ar trebui sa va recomand sa cititi cartile lui Lazarev
dar nu pot face asta
fiecare, in viata
descopera oamenii si adevarurile de care are nevoie in evolutia sa
cred eu...
ce pot sa spun este doar ca..cel ce cauta, mai devreme sau mai tarziu gaseste
fie si adevarul sau

#134392 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dinu - de donquijote la: 20/07/2006 21:55:53
da de ce nu comunici cu ateii?
te crezi mai cu 4 bilute sau ei sunt raiosi?
s-ar putea sa ai ai ceva de invatat de la ei. macar d ela unii.
sau tu comunici numai in simplex?
probabil si in comunicarile cu divinitatea esti in simplex. te-am intrebat pe alta conferinta daca comunici in simplex sai un duplex si nu mi-ai raspuns. probabil ca are ce invata de la tine :)
pentru cultura ta generala: ateii se inmultesc :)

ps - daca mai citeai ce scriu si altii (pe alte conferinte) sau iti dadeai silinta sa intelegi ce au scris, vedeai ca D.R. este departe de a fi ateu. :)
#134405 (raspuns la: #134369) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simplicitatea - de jeniffer la: 20/07/2006 23:34:14
Este una din cauzele care au facut sa raspund negativ la intrebarea : exista zeul si magia lui? Am auzit arabi vorbind despre oameni care sint ca ei, dar de religie diferita, am vazut imposibilitatea pe care unii o au in a intelege ca se poate fi bine fara aceste idei religioase care nu sint acordabile decit in privinta existentei vietii dupa moarte si ceea ce mi s-a intimplat de bizar am pus-o pe seama substantelor halucinogene si naivitatii. Am raspuns ca nu exista si traiesc cu aceasta convingere, care ma ajuta sa fiu in acord cu ceea ce mi se poate intimpla.

Nu sint multi care au avut o educatie ateista sau libera, eu am fost educata in tara. Sigur este ca speranta ateilor nu conicide cu cea a religiosilor, ea este bazata pe acceptatia vietii cea care este si a se daruii binelui care exista in ea, pentru a se simti bine.

Adevarul din carti este cel al omului, de care avem nevoie, sa fie spus si inteles. Metafora si fantasticul nu pot fi considerate adevaruri, fac parte din spiritualitatea fictiune a omului. Dumnezeu, ceea ce eu inteleg domnul zeu (cine sau ce?) si prefer numi zeu, nu ma ajuta sa cred ca acest simbol, care in istoria omenirii a simbolizat diverse conceptii, exista si cu el ceea ce biblia descrie ca fiind adevarul.
#134430 (raspuns la: #134303) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Liana 68 ro - de DINU IONESCU la: 21/07/2006 21:26:58
Aceleasi idei le gasesti si in cartile americanului N.D.Walsch.Te rog da-mi si mie titlurile cartilor lui Lazarev si de unde le poti procura!
Astept cu interes.
SAM.
#134475 (raspuns la: #134392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de DINU IONESCU la: 21/07/2006 21:26:58
Te voi dezamagi: chiar am inceput sa incerc sa comunic cu ateii din forumuri.N-ai fost atenta , ca de-obicei, altfel ai fi observat, ca am afirmat undeva chiar inclar.
Desi vad ca ai facut o pasiune din a ma "pandi"(mai am eu pe cineva, cu aceleasi "preocupari"...), iar trebuie sa-ti recomand sa urmaresti mai cu atentie temele din site, sau cel putin pe cele initiate de cel pe
care-l "ataci".Ai fi vazut , astfel,ca una dintre ele se chiama:"Cum comunicam cu Dumnezeu?", ceeace , in limbajul tau ar fi un"duplex"
( apropos,ce-or fi astea: "simplex,duplex"? E vorba cumva de niste placaje termoizolatoare din familia "Ceresit"?).Eu stiam despre monolog si dialog.
Iar , acum , la obiect: m-ar interesa cum realizezi tu dialogul cu Dumnezeu,intrucat, dupa cum ai vazut , este chiar una dintre temele mele...
Iti doresc , din nou, tot binele din lume.
SAM.
#134477 (raspuns la: #134405) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jennifer - de DINU IONESCU la: 21/07/2006 21:26:58
Fii sigura jennifer , ca Dumnezeu citeste amuzat ceeace scrii, intrucat unele lucruri pozitive pe care le afirmi despre viata , sunt inspirate chiar de El; si te mangaie si pe tine pe umar, desi crezi ca esti atee...
SAM.
#134478 (raspuns la: #134430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru liana68ro - de angelis la: 21/07/2006 21:28:45
Ti-am vazut entuziasmul si ti-l impartasesc.
Am 8 volume din scrierile lui Lazarev si le-am citit cu ani in urma, de cand au aparut traduse la noi.
Interesant tipul, totusi se repeta foarte mult si explica pe undeva de ce o face.
Din lectura am simtit ca ceva nu este in regula cu metoda pe care el o propune dar nu mi-am dat seama exact.
In ultimul volum cred, explica "capcana" in care poate sa cada cel care-i aplica metoda. Si mi s-a parut OK.
Despre iubire se pot scrie nesfarsite cuvinte si se vor scrie.
Totusi, lumea nu prea reuseste sa puna si in practica, cu toate ca unii mai ipocriti simt nevoia sa se laude cat de fericiti sunt in interiorul lor, dar tocmai ca fericirea nu presupune lauda. Ei nu-si dau seama datorita orgoliului. Si Lazarev vorbeste foarte mult despre orgoliu si ce inseamna depasirea limitei maxime a fiecarui individ, etc.
Ce este foarte frumos la Lazarev si am tot respectul pentru un asemenea individ, este ca nu se lauda si nu porneste de la valori absolute pe care le-ar fi atins.
In permanenta se redescopera si este deschis catre nou. In felul asta intelege ca iubirea este nesfarsita si atingerea ei este doar aprofundare.
#134506 (raspuns la: #134392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jennifer: "...ea este bazata - de rational rose la: 21/07/2006 21:30:14
jennifer: "...ea este bazata pe acceptatia vietii cea care este si a se daruii binelui care exista in ea, pentru a se simti bine."

Jennifer, ce inseamna pt tine "bine" si "rau", care iti sunt reperele etice?

liana68ro : "...adevarul divin este imuabil si exista in fiecare"

Conceptia asta vine din religiile orientale si nu e deloc noua. Poate ca suna frumos, dar asta nu inseamna ca e si adevarat. Tot ce tine de om e relativ, ceva imuabil nu are cum sa existe intr-o minte trecatoare care nu are in sine repere absolute. Poate fi doar asumat si acceptat. Asta a fost de fapt ispita Diavolului in Eden: nu veti muri, veti cunoaste binele si raul, veti fi ca Dumnezeu, adica veti avea aceste repere morale in voi, nu veti mai avea nevoie de Dumnezeu pt ele, veti fi independenti. Sounds familiar?

angelis: cand crezi ceva, trebuie sa stii DE CE crezi, credinta nu e un lucru chiar atat de irational cum cred unii. De unde ai tu informatiile pe care ni le-ai prezentat? De ce crezi in ele?

casandra radu: "Multumesc pentru analiza atenta. Daca diseci astfel doar mesajele, e bine, daca diseci astfel viata, paote ca nu e asa bine...pentru tine.
Da, cafeneaua e un loc in care sporovaim. Dar nu pot sa nu ma gandesc ca poate cineva citid mesajul cuiva trece dincolo de cuvinte. Poate ca o vorba aruncata in vant aduce ceva in inima cuiva. Poate nu e totul chiar o discutie intelectuala, seaca.
Imi place nick-ul tau...acest nick personifica un paradox sau o floare care si-a ratat menirea?"

Cu placere. Nu sunt sigur ca am inteles ce vrei sa spui, poate ai fost prea subtila. Ti s-a parut ca arunc vorbe in vant? Care vorbe?
Nick-ul meu 'personifica' o imbinare armonioasa intre cele 2 emisfere ale creierului, intre ratiune, logica pe de o parte si frumusete, creativitate de cealalta parte.
#134599 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru...Sam - de liana68ro la: 22/07/2006 11:40:36
sau, ma rog, dl Dinu Ionescu:
nu stiu exact acte carti a scris Lazarev;
am 10 carti, iar daca le doresti trimite-mi un e-mail, te rog, la adresa Liana68ro@yahoo.fr
nu stiu daca este permis pe site sa furnizez date ceva mai exacte despre modul in care se pot procura- descarca aceste carti; nu c-ar fi vreun secret mare
#134686 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru...rational rose - de liana68ro la: 22/07/2006 11:40:36
"Conceptia asta vine din religiile orientale si nu e deloc noua. Poate ca suna frumos, dar asta nu inseamna ca e si adevarat. Tot ce tine de om e relativ, ceva imuabil nu are cum sa existe intr-o minte trecatoare care nu are in sine repere absolute. Poate fi doar asumat si acceptat. Asta a fost de fapt ispita Diavolului in Eden: nu veti muri, veti cunoaste binele si raul, veti fi ca Dumnezeu, adica veti avea aceste repere morale in voi, nu veti mai avea nevoie de Dumnezeu pt ele, veti fi independenti. Sounds familiar?"

nu stiu de unde vine
dar exista in noi, asa simt
nu este un "imubail" al nostru, al fiintelor umane
este pur si simplu
asa cum exista legea gravitatiei exista si un "regulament" de functionare a ceea ce Dumnezeu a pus in fecare ditnre noi, ca sa stim sa ajungem "acasa", candva
asa cred
nu tin neaparat sa conving si nu propovaduiesc

raul si binele, in acceptia noastra, sunt doua notiuni cam prea relative ca sa le folosesti ca repere
omul are nevoie de repere
adevarul imuabil este tocmai divinitatea care ne-a creat pe toti
a cauta adevarul inalta parte mi se pare pierdere de energie
ceea ce noi inclinam sa numim justitie divina este tocmai o aplicare a unor legi firesti.. ne transformam in fiecare clipa, evoluam sau involuam, invatam din greseli, devenim mai "buni" sau mai "rai"
peu importe
suntem doar ca o zvacnire de apa intr-un ocean, fiecare
dar toti laolata suntem nelinistea de pe creasta valului sau apa intinsa si limpede sun clarul de luna

se pare ca fiecare civilizatie a ajuns sa "atinga" gratia divina in felul ei, dupa demersuri si o logica ce mie imi scapa, din necunoastere profunda sau din lene de a studia sau gandi suficient
ce pot sa-ti spun este ca atunci cand iti pipai" starea asta de fericire interioara care coboara in tine din sfera divina, adevarurile umane au alta valenta
devii mai intelegator cu semenii, iti dais eama ca anumite :zbateri: umane sunt derizorii
si cred ca abia acum inteleg cu adevarat sensul cuvintelor cheie folostie in scrierile religioase
nu este coborare lenta in moarte, cum ironic ma comenta un prieten ceva mai tanar
descoperirea starii de gratie nu exclude bucuria de a trai printre semeni
nu te face itrnansigent si moral si rigid
dimpotriva
ar fi greu sa explic in cuvinte
Lazarev nu poate fi privit ca un "mistic" in sensul curent
omul face niste demersuri interioare spre sine si sper semeni , cumva intr-un mod mai mai mult "stiintific" decat mistic
cu o finete psihologica abslut ajutatoare

nu te invata sa traiesti moral sau bine
te invata sa supravietuiesti acelui gol indefinibil care nu poate fi umplut decat de iubirea pentru Dumnezeu
apoi nu te vei mai simti niciodata singur
pe mine m-au bulversat religiile, oricare dintre ele, prin absolutizarea adevarului lor..
ca persoana cu formatie relativ tehnica, am cautat un mecanism care sa le poata face comprehensibile pe toate
si marturisesc ca pana la Lazarev nu am gasit
personal recunsoc ca aceste scrieri m-au ajutat sa invat despre mine si oameni intr-un fel care mi-a salvant niste ani de intrebari si framantari
m-as bucura sa se intample si altor oameni sa descopere lucruri care sa ii faca mai apoi sa simta ca "acum stiu" ceea ce trebuia stiut dintotdeauna..
se pare ca unii, mai bnorocosi, se nasc cu acest sentiment sau il dobandesc devreme
alti bajbaie o vreme
cine cauta, va gasi, cu siguranta


#134687 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de jeniffer la: 23/07/2006 14:19:16
Fiti sigur ca zeul vostru nu exista, nu poate citi si inspira, caci a fost imaginat de om din diverse motive si apoi a fost introdus cu voie sau fara peste tot. El nu poate mingiia pe nimeni, caci este numai in mintea celor care nu cunosc si accepta natura. Inspiratia mea vine de la viata, asa cum o cunosc, nu de la scorneala voastra.
#134966 (raspuns la: #134478) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rational rose - de jeniffer la: 23/07/2006 14:24:56
Ceea ce traim ne invata ce este bine si, intr-o lume in care relatia cu natura a fost modificata, trebuie sa faci atentie la alegeri. Cei care traiesc cu impresia ca personajele ireale create in religii le conduc, creeaza o lume artificiala si pot fi periculosi, incercind sa impuna aceste idei false despre oameni si fiind in dezacord intre ei.
#134967 (raspuns la: #134599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rational rose - de DINU IONESCU la: 24/07/2006 20:46:39
Pentru tine , care pari a le sti pe toate , ce-ai zice , dac-ai afla ca macar nici nu exista diavol si ca "Pacatul Originar" este unul din cele mai importante si pozitive evenimente din intreaga Istorie a Umanitatii?
Apropos, desigur ca noi ,oamenii traim intr-o Lume a Relativului, dar noi avem Sufletul care este vesnic si deci , de fapt el face parte din Lumea Absolutului, unde va ajunge mereu , candva...
SAM.
#135119 (raspuns la: #134599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frustrari,jennifer - de DINU IONESCU la: 24/07/2006 20:46:39
Degeaba te impotrivesti. jennifer! Dumnezeu te accepta si asa ,ca un arici"zbarlit", cum vrei sa pari..."Inspiratia mea vine de la viata.."
Probabil ca unele frustrari ,pe care le-ai acumulat in acest inceput de viata, te face asa nereceptiva dar , crede-ma , nimic din ce ti se intampla nu ti se datoreaza decat tie,nu trebuie sa dai vina , sau sa te "zburlesti" la altii! Dumnezeu nu este o "scorneala" a noastra, cum nu prea frumos te exprimi, ci dincontra , el ne-a "scornit " pe noi!
Nu stiu ce intelegi tu prin "natura", probabil vrei sa-ti cauti "rudele" printre maimutele antropoide?O fac, in continuare si alti atei si , probabil ca o vor mai face , cat o mai exista aceasta lume, dar, ca si pana-n prezent , fara vreun rezultat,pentru simplul motiv ca e vorba de o fundatura , care nu duce la nimic!Asta e parerea mea.
SAM.
#135124 (raspuns la: #134966) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru .... rational rose - de angelis la: 24/07/2006 20:46:39
Sursa mea de informare sunt cartile si cursurile pe care le-am facut in domeniul spiritual.
Credinta mea vine din experienta personala. Tot ce aud si citesc, experimentez.
Bineinteles ca tot eu imi asum si riscurile.
Nu vorbesc din ce zic altii, nu-mi place sa dau citate din Biblie sau alti autori. Pur si simplu ar insemna sa punem semnul egalitatii intre spiritualitate si lumea materiala.
Mi-ar fi foarte usor sa vorbesc in citate, am exercitiul zilnic al legilor, articolelor si paragrafelor. Tocmai de aceea nu cad in capcana biblica.
Poate ca formatia mea de jurist ma ajuta sa verific orice sursa de informatie si sa am discernamant.
Cred in mine. Si am descoperit in mine mai mult decat se vede. Este simplu.
#135133 (raspuns la: #134599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inchipuiri, Dinu - de jeniffer la: 24/07/2006 23:41:45
Sfatul este sa lasati fantomele deoparte, nu convin celor ca mine si acceptatia nu o pot avea decit din partea oamenilor.

Spuneti frustari dar nu cunoasteti viata mea, ce imi doresc si care imi sint placerile. Receptiva la ceea ce mi se pare logic sint si nu consider ca este bine sa fii la ceea ce nu este.

sau sa te "zburlesti" la altii!, aici faceti demonstratie, nu am lipsit de nimic si aventuriera, aplic ideile bune unde pot, la fel ca altii.

Respect stramosii nostri, chiar indepartati si nu zeul, iar natura si lumea le consider suficient de placute pentru a nu avea nevoie de o lume paralela, imaginara.

#135274 (raspuns la: #135124) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Felicitari,angelis! - de DINU IONESCU la: 25/07/2006 07:24:13
Te felicit ca nu iubesti citatele! Nici eu ! Deasemenea , imi place ca ai credinta in tine, mai ales ca stiu ca nu esti ateu.
Cat priveste adevarul pe care unii il cauta toata viata , s-ar minuna daca ar sti ca el se afla chiar langa ei...
SAM.
#135357 (raspuns la: #135133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Spiritualitatea si adevarul, - de jeniffer la: 25/07/2006 10:32:43
Spiritualitatea si adevarul, cultura, nu sint cele ortodoxe, muzulmane etc., acestea sint doar filozofii care provin de la ideea ca zeul a creat lumea si da nemurirea si trebuiesc privite ca fiind produse de idei fantastice.
#135393 (raspuns la: #135357) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Scuze,jennifer! - de DINU IONESCU la: 25/07/2006 19:56:41
Din tot mesajul tau , n-am reusit , desi m-am straduit , sa inteleg mare lucru,decat tot un ton plin de neimpliniri, adica de frustrari!
Observ insa , ca ai o fixatie pentru termenul"fantoma"! Oare dece?
SAM.
#135482 (raspuns la: #135274) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Ceea ce traim ne invata ce e - de rational rose la: 25/07/2006 20:24:28
"Ceea ce traim ne invata ce este bine si, intr-o lume in care relatia cu natura a fost modificata, trebuie sa faci atentie la alegeri. Cei care traiesc cu impresia ca personajele ireale create in religii le conduc, creeaza o lume artificiala si pot fi periculosi, incercind sa impuna aceste idei false despre oameni si fiind in dezacord intre ei."

... uneori se pare ca e greu sa raspunzi la o intrebare simpla, nu?
Poate ar fi mai bine sa incerci sa vorbesti intr-o limba mai la indemana, eu din romana asta a ta nu prea inteleg nimic, no offence. Sper ca limba e de vina.
#135534 (raspuns la: #134967) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Ceea ce traim ne invata ce e - de rational rose la: 25/07/2006 21:00:20
"Ceea ce traim ne invata ce este bine si, intr-o lume in care relatia cu natura a fost modificata, trebuie sa faci atentie la alegeri. Cei care traiesc cu impresia ca personajele ireale create in religii le conduc, creeaza o lume artificiala si pot fi periculosi, incercind sa impuna aceste idei false despre oameni si fiind in dezacord intre ei."

... uneori se pare ca e greu sa raspunzi la o intrebare simpla, nu? E mai usor sa dam drumul la ce avem deja in cap decat sa gandim.
Nu te-am intrebat nimic denicio religie, doar ce inseamna pentru tine binele si raul.

"Ceea ce traim ne invata ce este bine "

Nu crezi ca e mult prea relativ "ceea ce traim"? Fiecare traieste altceva, inseamna ca sunt tot atatea adevaruri cati oameni?

Poate ar fi mai bine sa incerci sa vorbesti intr-o limba mai la indemana, eu din romana asta a ta nu prea inteleg nimic, no offence. Sper ca limba e de vina.
#135535 (raspuns la: #134967) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...