te provoaca sa gandesti
Ce parere aveti despre aparitia unui nou gen literar, si anume jurnalismul online? Cun va influenta el jurnalismul in general, avand in vedere rapida democratizare a Internetului?
Prin jurnalism online inteleg acele "productii" care sunt destinate publicarii pe internet, si care cer un anumit stil, concis si la obiect.
comentarii (10):
Diferenta?
- de
darianne
la: 30/09/2003 17:20:59
Nu vad de ce ar schimba in vreun fel actualul gen jurnalistic. Atata timp cat si in zilele actuale, ale "hartiei", uneori e nevoie de articole concise din diverse motive, inseamna ca sunt oameni care deja folosesc acest stil.
In plus, parerea mea e ca Internetul va aduce la suprafata talente care altcumva nu ar fi avut nici cea mai mica sansa sa se faca remarcate.
jurnalism
- de
papadie67
la: 01/10/2003 17:19:06
Subscriu opiniei Darrianei.
Stilul jurnalistic ramane acelasi, indiferent de 'media' utilizata ca vector de propagare. Internetul avand particularitatea de - a face posibila amplificarea (logaritmica) a feed-back-ului. Precum si a sansei oferite unui jurnalist de-a fi citit
jurnalism on-line, da!
- de
(anonim)
la: 16/03/2004 11:00:06
Personal cred ca e si asta un mod de a ne face cunoscuti in strainatate(cel putin).Inafara nu prea au cunostinte si despre buna,vechia si sanatoasa noastra cultura.
Eu am inceput sa colaborez cu o televiziune locala din Italia si sunt in criza de informatii valide,proaspete,serioase si on-line,asa cum imi vine cerut aici. Atunci....
Jurnalismul on-line
- de
(anonim)
la: 29/10/2004 04:47:27
Acest stil de expunere, concis si la subiect, ar trebui sa fie o caracteristica a jurnalismului in genere, nu doar al jurnalismului on-line.
Din pacate, se considera, ca "hartia rabda totul". Nu sunt de acord. Redactorii diverselor publicatii ar trebui sa fie mai exigenti, sa insiste mai mult asupra finisarii si cizelarii articolelor destinate publicarii. Dar daca jurnalismul on-line va contribui asupra ameliorarii stilului de gandire si expunere, salut acest fenomen din toata inima. Adela Vasiloi
oricum numai sa fie citit
- de
(anonim)
la: 18/11/2004 21:19:53
sincer nu conteaza modulu in care apare scrisa o publicatie-pe hartie sau on line atata timp cat te face sa reflecti la tema la care face referire.Cu ajutorul internetului pot avea acces la publicatii o gama mai mare de persoane interesate .Cu toatea astea consider ca exprimarea clasica este cea propice si de asemenea cea mai la indemana.Important e sa convingi cititorul ca ai avut ceva de transmis prin ceea ce ai scris.
tolanici are dreptate!
- de
anisia
la: 19/11/2004 11:29:31
nu m-ar prinde mirararea daca incet incet ziarele for disparea. din ce in ce mai multa lume se foloseste de internet. e doar o chestiune de timp. mai avem intr-adevar generatia parintilor si a bunicilor nostri care inca mai sunt "dependenti" de ziarul de dimineata pentru a cunoaste mersul lumii. deci putem spune cam in 30 de ani ne putem astepta la o schimbare , nu crezi? gandind la nivel national, va fi necesar de mai mult timp. sa nu uitam ca nu peste tot este posibil sa ai o legatura internet. la novel mondial cu siguranta sunt tari care vor fi mai rapide in acest proces, daca el isi face aparitia. am rude si cunostiinte in mai multe tari ca franta, germania, italia, norvegia, anglia, canada, sua. acolo procentul celor fara acces la internet in casa este foarte foarte redus in comparatie cu aici.
personal sunt pentru: in primul rand salvam copacii. in al doilea rand gandeste-te ca ziarele sunt o sursa de transmitere de boli. cati oameni pun mana pe acelasi ziar (e cam la fel ca cu bacnotele, dar la o scare ceva mai redusa). si cati vezi sezand pe o banca, citind ziarul si muscand dintr-un corn. probabil vor fi unii altii care vor crede ca sunt exagerata. igiena insa este un aspect important pentru mine. in al treilea rand, articolele concise si la obiect specifice acestui nou stil de jurnalism online, vor fi mult mai citite. oamenii au din ce in ce mai putin timp. doar sa ne uitam in jur si ne dam seama ca asa este. jurnalism online... nu l-as numi gen literar. ci doar varianta practica a jurnalismului pe hartie :))
Re: jurnalismul online
- de
(anonim)
la: 02/02/2005 10:04:50
Poate ca ar fi bine sa punem punctul pe "i" aici.
Jurnalismul online nu este numai un nou gen literar ci este, in esenta, un nou mod de comunicare digitala. Sa nu uitam ca zecile de mii de utilizatori de Internet nici nu au studii de specialitate si nici nu stiu ce inseamna un gen literar. Din aceasta perspectiva, ar trebui sa ne intrebam ce inseamna de fapt jurnalismul online. Nu cred ca putem limita jurnalismul online numai la profesionisti, asa cum procedam pana acum in mod traditional. Jurnalismul online inseamna practic o deschidere catre contributori (vezi http://www.transcript.ro/Butan-2005-01.pdf). Desigur, alaturi de tine, multi pot intelege prin jurnalism online acele "productii" care sunt destinate publicarii pe internet, si care cer un anumit stil, concis si la obiect. Fara contributori insa, jurnalismul online nu ar exista. Ar fi doar o forma de jurnalism traditional care foloseste un alt mediu comunicational, cu feedback limitat de timp si spatiu, interactivitate contransa de principii redactionale riguroase si, in general, mult mai plictisitor. Astept cu interes sa putem conferentia in viitorul apropiat in realitatea virtuala. Nicolae T Butan
Jurnalismul on-line
- de
doctors
la: 27/12/2005 15:21:13
Nu cred ca jurnalismul on-line este un nou gen literar in sine;este doar o noua modalitate de transmitere a informatiei,poate mai eficienta decat celelalte.
Jurnalismul on-line
- de
doctors
la: 27/12/2005 15:22:41
Nu cred ca jurnalismul on-line este un nou gen literar in sine;este doar o noua modalitate de transmitere a informatiei,poate mai eficienta decat celelalte.Cred ca se va impune,avand in vedere puternica dezvoltare a internetului in societatea contemporana.
|
![]() ![]() cautari recente
"mi multe intelesuri plasa"
"egoismul" "http: mvbox biz " "generatia copy paste" "generatia noastra" "GANDESTE-TE" "eşti frumoasă" "dialog intre un elev si un judecator" "drapele ce contin in interiorul lor drapelul marii britanii" "vraji de dragoste" "felicitari profesorului" "fete sibiu" "interior" "filip" "luni de viata si de har" "ce inseamna sa visezi mai multe paini" "impozite" "galati" "SCORBURA" "A-TI FACUt ati facut cum este corect" "fenomenul migrationist" "fata mosului cea harnica" "infloreaul floare cu sens figurat -floarea" "farmece de legare a unui barbat" "eram tanar" "eliade o batalie pierduta" "pentrucă sau pentru că" "catar-sens figurat" "din pacate" "despre menirea artistului" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|
Asta inseamna deja moartea ziarelor tiparite pe hirtie asa cum le stim noi si salvarea a multor copaci.....