-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gol.


de Star la: 19/07/2006 23:05:00
modificat la: 28/07/2006 19:49:32
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Ai fost pistolul care m-a luat prin surprindere, o teava metalica si rece in ceafa mea. Prin surprindere. Acum ma uit in oglinda. La ce am fost odata. Numai ca gaura asta de glont ma impiedica sa mai vad ceva bun. Era ultimul strop de optimism care se refugiase pe undeva, printre suvitele de par lipite de frunte. Era singurul strop de frumusete si de viata care imi traversa alene prin vene. Cateodata. Cand darele degetelor tale imi crestau carnea si ma faceau sa tremur de ce era durere si placere si fluturi albi. Cand tigara ta aprinsa se plimba de-a-lungul spinarii mele si ma trageam in mine, de frica, de foc. Fluturilor le e frica sa nu-si arda aripile.? Nu... Se invart prosteste in cercuri cercuri. Alearga ca noi in cercuri dupa fericire, dar fericirea nu alearga in cerc dupa noi. Azi si maine si poimaine sunt tot azi, cu nume diferite si succesivitate diferita. Azi se repeta, fericirea nu – fericirea e o clepsidra cu pietricele si nisip. Pietricelele cad greu prin gatul de sticla, odata la un veac, poate daca esti norocos de doua ori intr-o viata de om – cand pamantul se topeste sub tine si ti-e frica sa nu te rastorni – undeva, in gol. Iti pierzi echilibrul si plutesti. Simti! - Restul nisipului se scurge neintrerupt – viata – nimicul. Dar gaura asta de glont ma impiedica sa vad ceva mai bun. Lumea e putreda si viata prinde un gust fad cu mult inainte sa ne stingem. Oamenii sunt mere stricate si in plimbarile lor lungi, in atingeri patimase sau in trecere, se contamineaza unul pe altul. Isi otravesc gandurile, versurile, opiniile, limbajul, inimile. Suntem praf in vant, si viata e praf in ochi. De-asta cateodata imi placea punga de hartie care ma impiedica sa rotesc ochii in orbite cautand ceva in balonul meu de sapun ieftin pe care il numesc Viata si Eu. Acum mi s-au prins cioburi de ochi si lipitori imi cos buzele, totul se strange in mine, sunt hrana pentru viermi.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


voluptate pentru viermi? - de marcuse la: 23/07/2006 12:32:15
Te-ai intrebat daca nu cumva ii contaminezi si tu pe oameni atunci cand te uiti la ei in felul acesta? De ce atata voluptate pentru viermi?
Ti-as intinde o mana, dar nu sunt sigur ca asta vrei.

#134904 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Star - de latu la: 23/07/2006 12:45:25
Alearga ca noi in cercuri dupa fericire, dar fericirea nu alearga in cerc dupa noi.
Dincolo de profundul adevar filozofic, imaginea mi se pare hazlie...

Suntem praf in vant...
Ciudat! Asta zic si Scorpions... "We are dust in the wind..."
O fi adevarat?

...balonul mea...
Nu ca mi-a sarit mai tare in ochi decat ca sunt un mar stricat (Oamenii sunt mere stricate ...), dar nu ti se pare ca ceva nu-i bine?

Isi otravesc gandurile, versurile, opiniile, limbajul, inimile
Iar cand procesul asta e incheiat, devin misionari...
__________________
Things to do today:
1) Get up; 2) Survive; 3) Go back to bed.
#134957 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...