-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pierderi ireparabile


de DINU IONESCU la: 21/07/2006 13:04:00
modificat la: 22/07/2006 20:18:16
taguri: Eseuri 
voteaza:
La orice varsta ar muri,oamenii adevarati,marile personalitati ale culturii si vietii publice ne parasesc totdeauna prea devreme...
Mai aveau atatea lucruri sa ne spuna si ,deodata, constatam ca e prea tarziu...
Dumnezeu, car i-a inzestrat cu atata har,i-a chemat la El ca pe niste ingeri care si-au indeplinit misia in aceasta lume, intrucat noi, muritorii netrebnici n-am stiut sa-i iubim cum se cuvine si nu am meritat mai mult.
Ceeace ramane in urma lor, este o lume tot mai saraca in spirit si tot mai bogata in materialitate vulgara.
Desigur , tristetea este sentimentul nostru coplesitor al unor astfel de clipe.Totusi , nu pot sa nu ma gandesc:
-moartea este o incununare a vietii,sau suntem pur si simplu trimisi in aceasta viata de Dumnezeu cu misiuni clare,(stiute , bineinteles,doar de El!),urmand a fi rechemati, doar in masura timpului care ne-a fost necesar, pentru indeplinirea lor?
Sigur ca vor exista si foarte multi care vor rata lamentabil , avand parte de morti pe masura...
-Oare lumea noastra spirituala este pe cale de disparitie, sau noile generatii vor fi in masura sa umple aceste goluri? Suntem noi aceia, sau va urma o pauza, evolutia spirituala a lumii noastre urmarind forma unei sinusoide? Si daca da , care este perioada acesteia?
Ne aflam intr-un minim sau suntem pe o curba ascendenta? Ori, dincontra , pulsul inimii acestei lumi este tot mai slab si ne apropem de sfarsit?
Caci El ni i-a dat pe Beethoven,Mozart,Ceaikovski,Rahmaninov,Grieg,Eminescu,Shakespeare,Hemingway,Tolstoi, dar daca tot mai putini vor fi cei care-i vor asculta sau citi , atunci suntem condamnati la pieire, intrucat o lume exista doar in masura in care stie sa-si cultive marile ei spirite.
Altfel spus, daca inclinatia spre venalitate , crima si subcultura a unor mari mase de oameni va deveni dominanta , atunci El va considera ca nu meritam a mai primi mari spirite printre noi , nefiind in masura a-i pretui nici pe cei pe care ni i-a dat pana-n prezent, concluzia fiind desigur una singura: aceasta lume a noastra nu mai are niciun viitor, ea trebuie lasata sa piara, o alta mai buna urmand a-i lua locul...
N-as vrea sa inchei prea pesimist , dar , se pare , ca Apocalipsa Sfantului Ioan , nu este prea departe. Sau poate, totusi, in marea Sa bunatate, ne va mai da o ultima sansa? Doar El poate sti...
P.S.-Randurile de mai sus le-am scris acum cativa ani, cand , la intervale nu prea mari ne-au parasit acele spirite inalte care-au fost:Iosif Sava,Leopoldina Balanuta, Dumitru Tinu.
Constat ca chiar si acum, cand cartile lui N.D.W. mi-au schimbat oarecum modul de a privi viata si relatia cu Dumnezeu,ele sunt inca actuale.Astept parerile Dvs., chiar si de la cei autointitulati atei...
SAM.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (27):


Dinu Ionescu - de latu la: 22/07/2006 23:44:47
N-as vrea sa inchei prea pesimist , dar , se pare , ca Apocalipsa Sfantului Ioan , nu este prea departe.
Cum ar fi fost "prea pesimist"?
Nostradamus prezicea in aceeasi directie... Din fericire s-a inselat.

In rest? Bucurestiul de altadata a fost inlocuit de Bucurestiul de azi, tramvaiul cu cai e obiect de muzeu si McDonalds s-a instalat alaturi de bararii.
Bach nu poate fi comparat nici cu Gershwin, nici cu Elvis, Queen sau Shakira. Si nici rockul cu pop-ul sau cu muzica clasica.
Or asta ar fi conditia, pentru a putea sustine ca unul din genuri e acela bun. Ce ramane este optiunea proprie, precum si libertatea de a o aduce la cunostinta lumii, in propozitii care contin "eu consider" sau "dupa parerea mea". Astfel de formulari n-au accentele sententioase, care ucid discutii si nasc dispute.

Putem accepta schimbarile, sau ne putem pierde in argumentatii obsolete despre justetea sau inspiratia directiei schimbarilor. Cu putin noroc, atragem cativa tineri dornici de polemica prapastiei dintre generatii, si asta ne livreaza argumente pentru preziceri si mai funeste decat o biata Apocalipsa, precum si ciment suplimentar pentru intarirea pozitiilor proprii.

N-a fost asa si cu parintii nostri? Si cu parintii lor?
Si pamantul n-a incetat sa se invarta, si Apocalipsa n-a venit decat in ajutorul cautatorilor de argumente considerate de ei ca fiind implacabile.
Nu-s implacabile si se pot combate: Cineva aduce discutia despre ateism - daca n-a facut-o deja autorul - si noi prapastii ne asteapta, de asta data in chip de confruntari intre atei si credinciosi...

Daca asta a fost scopul conferintei, atunci distractie placuta....
Daca nu, atunci distractie placuta....
__________________
Things to do today:
1) Get up; 2) Survive; 3) Go back to bed.
#134859 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ideile despre Dumnezeu sint f - de jeniffer la: 23/07/2006 14:08:03
Ideile despre Dumnezeu sint false, caci el nu exista, este o inchipuire care face in cei mai naivi iluzii. Incercati sa credeti in capacitatile si dorintele omului, fara a le asimila zeului, in care oamenii au inceput sa creada din obligatie si acum au idei false despre viata. Cultura omului va exista timp cit omul va fi pe pamint si el timp cit conditiile naturale vor permite viata. Restul sint fantome care provin din mintea celor care au dorit ca oamenii sa creada in zeu, dar nu sintem masini.
#134965 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de DINU IONESCU la: 24/07/2006 20:39:19
Cred ca ceeace traim noi acum este mai mult decat simplul conflict dintre generatii , care a existata de cand lumea...
Amintiti-va inceputul lunii Ianuarie 1990, cand priveam cu atat drag pe fiecare tanar intalnit pe strada si ne venea sa-l mangaiem cu duiosie, ca o extrapolare a recunostiintei fata de colegii lor de generatie care au inrosit marmora din statia Universitatii in acea noapte istorica...(cel putin , mie asa mi sa- intamplat!).
Era , atunci , un sentiment firesc , cred, ca apoi, in foarte scurt timp ,dupa ce doar maximum 2-3 saptamani ni s-a parut ca respiram un aer foarte tare, de munte, in Bucuresti , sa ne trezim la cruda realitate...
Pe tinerii de astazi ii privesc cu sentimente foarte diferite, intrucat , din aceeasi generatie face parte si fata mea , pe care , eu si sotia mea stim cu am crescut-o si educat-o...
Acesti tineri au enormul "avantaj" de a avea, practic , numai viitor: despre comunism nu stiu decat din auzite; ei nu au nicio vina ca au mari lacune in formarea caracterului si atitudinii fata de viata: de vina este invatamantul romanesc,acei profesori formati in vechiul regim , care inca dicteaza programele scolare, dn care lipseste cu desavarsire istoria noastra adevarata, relativ recenta(ultimii 130 ani, in special).
Tot generatia naostra este de vina , ca nu s-a organizat, pana acum , acel proces al comunismului , din care tinerii de astazi ar fi avut atat de invatat,dar , in primul rand ar fi aflat , ca traiesc intr-o tara creata artificial de catre comunisti, o tara practic fara identitate, care inca ateapta acei oameni providentiali care sa-i redea adevarata aura , prin recuperarea a tot ce-a fost valoros ,inante de falia comunista (practic, inainte de 1948, cand a inceput distrugerea sistematica , cu asistenta sovietica , "de specialitate" a elitelor romanesti din toate clasele sociale, obiectivul fiind crearea "omului de tip nou", care , din pacate , observ ca a reusit, intrucat , chiar la a 2-a generatie , a disparut complet interesul fata de acest trecut.
In ceeace priveste problema ateismului, departe de mine ideia de a crea noi conflicte(sunt un caracter foarte pasnic...), ci dincontra , vroiam sa preintampin unele comentarii "ironice" a vreo doi atei , care ma "pandesc"...
Multumesc mult pentu contributie.
SAM.

#135091 (raspuns la: #134859) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
of,jennifer - de DINU IONESCU la: 24/07/2006 20:39:19
Nu voi obosi in a-ti spune ca esti pe un drum total gresit...
Chiar si pe tine , o atee declarata si (aparent , fara speranta), Dumnezeu te mangaie cu indulgenta pe crestet..Intrucat ai, nu-i asa , toata viata in fata si , deci, enorm de mult timp in care sa te schimbi si , privind in urma , sa te rusinezi de "ideile" pe care le puteai emite la o anumita varsta...
Incolo, itit doresc numai bine!
SAM.
#135092 (raspuns la: #134965) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de jeniffer la: 24/07/2006 23:54:55
Ateismul este drumul bun, cind l-am cunoscut, nu a schimbat in mine decit ideea neelucidata a zeului din religii si calea teoriei stiintifice despre om este singura rezonabila posibila. Am siguranta ca zeul nu mingiie pe nimeni, pentru ca nu exista si ca aceasta mingiiere nu poate lipsi la nimeni, caci este doar inchipuire.

Ceea ce nu trebuie facut il invatam cu timpul, sper sa intelegeti de ce ateii cred asa, nu depinde de vointa, ci de intelegere. Ideile despre care vorbiti sint cele din timpul unde eram obisnuita cu ideile religiei.
#135276 (raspuns la: #135092) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jennifer - de DINU IONESCU la: 25/07/2006 07:24:06
De unde stii tu care e drumul cel bun? Crezi ca la treizeci si cativa ani le-ai invatat pe "toate", ai avut timp sa treci de la religie la ateism(chiar m-ar interesa cine te-a influentat intr-o asa masura, incat sa emiti astfel de pareri?Nu cumva acel PSD-ist , care prezenta candva emisiuni stiintifice la TVR?).
Dac nu-l ai pe Dumnezeu in suflet, te vei trezi , la un moment dat cu un inexplicabil gol in acel "loc", cu o senzatie de uscaciune si inutilitate , care te va face sa-ti pui intrebarea: oare ce-am facut cu viata mea?Vezi, sa nu ti-o pui prea tarziu!
Repet, nu-ti doresc decat binele...
P.S.: aminteste-mi sa-ti povestesc paradoxul cunoasterii, pe care l-am auzit de la marele profesor, care-a fost Dumitru Botez, inca din primul an de Politehnica( era prin 1956...).
SAM.
#135349 (raspuns la: #135276) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dupa citeva intimplari (arabi - de jeniffer la: 25/07/2006 12:28:16
Dupa citeva intimplari (arabi vorbind despre evrei, agresivitate venind de la persoane credincioase, intelegerea gresita, prin prisma ideilor religioase a realului), la intrebarea exista zeul descris de biblie? am raspuns nu. In jurul meu totul o confirma, cunosc atei si informatia este stiintifica.

Fara zeu in gind ma simt in acord cu ceea ce mi se poate intipla si ce exista. Ceea ce fac din viata mea depinde de vointa si inteligenta, a crede ca zeul nu exista este normal.

"Principalul uzaj pe care il facem de iubirea noastra pentru adevar este de a ne persuada ca ceea ce iubim este adevarat." Pierre Nicole, evene
#135438 (raspuns la: #135349) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jopcuri de cuvinte fara sens,jennifer. - de DINU IONESCU la: 25/07/2006 19:56:07
Din traducerea ta aproximativa din Pierre Nicole(de care , sincer vorbind , eu n-am auzit), nu rezulta nimic , decat un joc de cuvinte, fara absolut niciun sens. O carte o apreciezi nu dupa numarul de file, sau numarul de platitudini insirate in ea(apropos, sunt unii , asa-zisi filozofi, care se amuza pur si simplu "intelectual",creand jocuri de cuvinte de efect, dar fara sens , fara semnificatie...Nu trebuie sa admiram sau sa citam pe oricine...).
Crede-ma: IUBIRE inseamna DUMNEZEU si invers. Este , dupa parerea mea si dupa experienta unei vieti , singurul mare Adevar pe care-l vei afla , dac-o vei trai cu-adevarat...
SAM.
#135466 (raspuns la: #135438) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jocuri de cuvinte fara sens,jennifer. - de DINU IONESCU la: 25/07/2006 19:56:07
Din traducerea ta aproximativa din Pierre Nicole(de care , sincer vorbind , eu n-am auzit), nu rezulta nimic , decat un joc de cuvinte, fara absolut niciun sens. O carte o apreciezi nu dupa numarul de file, sau numarul de platitudini insirate in ea(apropos, sunt unii , asa-zisi filozofi, care se amuza pur si simplu "intelectual",creand jocuri de cuvinte de efect, dar fara sens , fara semnificatie...Nu trebuie sa admiram sau sa citam pe oricine...).
Crede-ma: IUBIRE inseamna DUMNEZEU si invers. Este , dupa parerea mea si dupa experienta unei vieti , singurul mare Adevar pe care-l vei afla , dac-o vei trai cu-adevarat...
Iar din cateva experiente dezamagitoare din discutii purtate cu persoane asa-zis religioase, nu trebuie sa te grabesti sa tragi concluzii gresite...
SAM.
#135468 (raspuns la: #135438) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
! - de jeniffer la: 26/07/2006 00:06:51
Adevarul dat in religiile din lumea intreaga este mare, dar nu inseamna ca nu a fost dat de om si ca zeul exista. El se refera la intelegere si a fost dat de multi altii.

experiente dezamagitoare, mai mult periculoase. Daca nu considerati cuvintele mele, cum vreti sa vi le consider?

Daca s-ar pierde ideea vietii dupa moarte = paradisul zeului, ce s-ar pierde? La ce va asteptati?
#135587 (raspuns la: #135468) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jennifer - de DINU IONESCU la: 26/07/2006 14:58:54
Este greu de "discutat" cu un ateu incapatanat!M-am amagit ca vom gasi macar un firicel de interes comun , dar incep sa ma indoiesc...
Continui totusi ,intrucat imi repugna doar ideia de ignorare , pe care o consider o lasitate...Iar , cateva din virtutile crestinului sunt , nu-i asa,rabdarea ,smerenia....Daca tot vorbesti despre "zeu",si-ti este greu sa pronunti adevaratul cuvant , care este "Dumnezeu" , scrie-l macar cu litera mare!
Numai de bine!
SAM.
#135627 (raspuns la: #135587) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de jeniffer la: 26/07/2006 17:59:37
Ce legatura are ideea despre ce credem ca viata este (din prisma omului sau a zeului), cind este aceeasi si depinde de alti factori? Credeti ca este o incapatinare, dar aceasta idee nu schimba cu nimic ceea ce sintem.
#135741 (raspuns la: #135627) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de DINU IONESCU la: 27/07/2006 20:08:26
Regret , nu inteleg ce vrei sa spui! Incearca sa reformulezi cu rabdare...
SAM.
#135869 (raspuns la: #135741) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
DINU IONESCU - de latu la: 29/07/2006 13:01:13
Amintiti-va...
De vreme ce comentariul imi e adresat, consider citatul drept o adresare politicoasa, pentru care multumesc, dar pe care n-o consider necesara.
Simte-te deci rogu-te liber, a mi te adresa neprotocolar si pentru a-ti usura aceasta decizie, am sa incep eu, asumandu-mi toate riscurile...:-)

Amintiti-va inceputul lunii Ianuarie 1990, cand priveam cu atat drag pe fiecare tanar intalnit pe strada si ne venea sa-l mangaiem cu duiosie, ca o extrapolare a recunostiintei fata de colegii lor de generatie care au inrosit marmora din statia Universitatii in acea noapte istorica...
Eu imi amintesc de sfarsitul lunii Decembrie 1989, in acele zile istorice pe Str. Timotei Cipariu si din Piata Operei, unde visele tinerilor ca si ale celor mai batrani au tresarit o clipa, nestiind daca vor mai exista si a doua zi.
Noaptea "...istorica din Piata Universitatii..." de care vorbesti, a avut loc pe fondul activitatii efervescente de secare a raurilor de sange, cu care femeile de servici cu legitimatii de cronicari ai vremii se ocupau paralel cu recalibrarea reflectoarelor, racirea camerelor de luat vederi si scrierea de cuvantari revol'tionare.
E si asta tot o falie a istoriei, insa care, fiind atat de mica, tinde sa fie omisa in lista marilor relatari documentare ale vremii.
Am pomenit-o cu inima grea la gandul amintirilor catorva oameni tare dragi si numai pentru a ilustra faptul ca uitarea nu e numai vina acelor profersori, de care scrii:
... acei profesori formati in vechiul regim , care inca dicteaza programele scolare...

...ca traiesc intr-o tara creata artificial de catre comunisti,...
Comunistii n-au creat tara nici geo-politic si nici mental. Au deformat. Au torsionat. Au marcat un teren, care a fost propice, fiind pregatit de inaintasi. N-au facut altceva, decat ceea ce inaintea lor facusera de exemplu turcii.
Intre peretii locuintei n-a fost insa nimeni impiedicat sa pastreze lumina de veghe, decat poate doar de propria ingustime.

A reduce lipsa de identitate a poporului roman la perioada de ...cand a inceput distrugerea sistematica , cu asistenta sovietica ... este un punct de vedere subiectiv, care se refera strict la generatia ai carei oponenti spuneau bancuri politice, negandu-si propria duplicitate chiar si in fata oglinzii si ai carei eroi au murit necunoscuti, cu necrolologuri de gainari. Este poate si expresia constiintei incarcate dar sigur si un proces de uitare prin tacere. Germania postbelica a traversat o perioada similara, timp de mai multe decenii.

...care inca ateapta acei oameni providentiali care sa-i redea adevarata aura...
Care aura?
O discutie despre aura poporului roman poate avea doar loc, dupa ce delimitam un cadru in care ea sa fie purtata. Pana atunci putem vorbi de valori sau putem pausaliza dorinta de libertate. Numai ca astea nu deosebesc poporul roman de mai toate celelalte popoare ale lumii.
Nici providenta n-are decat un numar limitat de minuni la dispozitie...

Omule, nu uita: Eu sunt cu tine!
__________________
Things to do today: 1) Get up; 2) Survive; 3) Go back to bed.
#136390 (raspuns la: #135091) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
apocalipsa - de zaraza la: 29/07/2006 17:09:02
eu am observat o chestie: la batranete oamenii adora sa vorbeasca despre apocalipsa. o fac cu o placere egoista, ceva de genul: ne-am trait traiul, ne-am mancat malaiul, acum sa se termine si lumea cu noi! de ce sa ramana sa traiasca altii dupa ce noi am murit? in copilarie asistam la astfel de discutii intre bunica-mea si sora ei mai batrana. tot analizau ce zice in biblie despre sfarsitul lumii, cum o sa fie, o sa fie ploaie de foc sau n-o sa fie. oricum, avand in vedere cum s-a inrait lumea in ultima vreme, mai mult ca sigur c-o sa fie. eu, un copil de 7 ani, stateam langa ele, le ascultam si muream de frica. ceea ce nu intelegeam era relaxarea si chiar placerea cu care ele discutau astfel de subiecte. acuma pot zice ca inteleg, in sfarsit.

zaraza
#136435 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de Pasagerul la: 29/07/2006 17:21:41
"Caci El ni i-a dat pe Beethoven,Mozart,Ceaikovski,Rahmaninov,Grieg,Eminescu,Shakespeare,Hemingway,Tolstoi,"
Presupunind pt o clipa ca sint de acord cu tine, inseamna ca tot el ni i-a dat pe Hitler, Torquemada, Bin Laden , Nasralla,Stalin, pe cei care au dat foc la carti, care au distrus statuile din Afganistan, pe cei care seamana moarte, s.a.m.d
Unii traiesc prea putin, altii prea mult, si atit.
--------------------------------------------------
If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
(Maya Angelou )
#136438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de jeniffer la: 29/07/2006 18:45:17
In intelegerea lui Dinu, totul este Dumnezeu, Alah sau Buda, adica totul.
#136457 (raspuns la: #136438) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de DINU IONESCU la: 31/07/2006 20:30:43
Nu uita ca am si eu o fiica si ca nici vorba de a ma gandi cu placere la o asemenea perspectiva de cosmar...Apoi , dupa cei cca. 4 ani care-au trecut de la scrierea acelor randuri , citind "anumite carti", mi-am mai "slefuit " modul meu de abordare a acestor probleme si, ,poate ca , astazi le-as vedea putin altfel.Oricum , Apocalipsa poate fi privita nu numai in sensul ei propriu, ci si ca un mod sau incercare de clarificare exhaustiva a unui anumit fenomen.
SAM.
#136556 (raspuns la: #136435) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pasagerul - de DINU IONESCU la: 31/07/2006 20:30:43
Cu riscul de a irita pe unii utilizatori , mai mult sau mai putin atei(care
m-au etichetat deja ca "bigot","sau misionarul cafenelei"...), incerc sa va raspund:
-cred ca Dumnezeu le-a dat acelor oameni de geniu inspiratia divina, asa cum Dumnezeu ne invata pe toti numai un singur lucru , in forme diferite: IUBIREA,adica toate faptele noastre sa fie conduse de dragostea fata de semeni, fata de noi si fata de El.
-Prin deductie logica, nimic din ce se intampla rau pe lume nu este de la el.Toata realitatea in care traim este creeata de catre noi insine, prin actiunile noastre vazute pe termen lung:religia unica initiala s-a scindat, au aparut schismele, au aparut conflictele religioase, au aparut noi profeti,religii noi, pe care unii oameni rau-intentionati le-au transformat , propovaduind teama si ura, cultivand in oameni credinte gresite, cum ca numai drumul lor catre El este cel bun, iar celalelate sunt erori iar cei care le urmeaza trebuiesc distrasi, s.a.m.d.Astfel, chiar unii dintre cei care trebuiau sa provaduiasca dragostea si pacea, cum ar fi anumiti inalti prelati, s-au transformat in inchizitori si chinuitori de oameni; au aparut astfel rasele cu pretentii de superioritate, filozofi rastalmaciti,apoi razboaiele mondiale ,etc. Toate acestea le-au facut oamenii. Dumnezeu ne-a lasat sa ne traim experientele, pentru a ajunge in acest mod la un grad mai inalt de cunoastere, daca nu am dorit sa urmam indrumarile Sale...
Asta e parerea mea, influentata , bineinteles de "anumite carti", pe care nu doresc sa le amintesc, intrucat starnesc pe anumiti "prieteni".
Multumesc pentru mesaj.
SAM.
#136563 (raspuns la: #136438) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de DINU IONESCU la: 31/07/2006 20:30:43
E totusi o "mica" nuantare, jeniffer...Alah inseamna tot Dumnezeu, in timp ce Buda a fost doar un mare profet al Sau...
SAM.
#136565 (raspuns la: #136457) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de Pasagerul la: 31/07/2006 21:08:28
Am ramas dezamagit de raspuns, mi se pare prea simplist, tot ce e bun tine de Dumnezeu, tot ce e rau tine de oameni, si sintem lasati sa ne traim experientele.
Deoarece m-am lasat de obiceiul de a discuta pe teme de religie cu indoctrinatii, si oricum sint destui pe aici care lupta pe baricade, ma retrag.
E bine cind ai toate raspunsurile clare :)
--------------------------------------------------
If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain.
(Maya Angelou )
#136863 (raspuns la: #136563) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu - de jeniffer la: 31/07/2006 21:46:38
Zeul este Dumnezeu sau Alah (pentru impartasirea caruia, arabii au fost nevoiti sa desconsidere femeia), dar variantele istoriilor nu aceleasi si mai sint si alte nume pentru acest zeu: Yahve, Shiva etc. Cum el poate fi descris in atitea feluri, daca nu ar fi doar inchipuire? le-a dat, ne-a lasat sa ne traim experientele, cum se poate sa fie acest simbol de bine real, sa faca ce poate pentru a ne indruma? Spuneti ca tot ce este bine vine de la zeu, pentru ca am vazut calea lui si ce nu, de la noi. Dar ce sintem? Chiar nu aveti impresia ca ati facut ceva fara indrumarea zeului, numai prin reflectia personala? Cred ca faceti confuzie intre scrierile religioase si zeii.
#136868 (raspuns la: #136565) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pasagerul - de DINU IONESCU la: 01/08/2006 09:22:13
Am spus si subliniat:"incerc doar sa dau un raspuns".Asta nu inseamna ca am toate raspunsurile sau ca le stiu eu pe toate..Sunt altii care detin aceste "apanaje"..Iar in legatura cu retragerea, eu voi face una definitiva, intrucat incep sa ma simt ca musca-n lapte , pe aceasta cafenea, dominata , daca nu ma-nsel mai mult de dorinta de amuzament!
Nu e vorba nicidecum de Dvs., intrucat nu cred c-am mai dialogat pana acum, ci de alti cativa "prieteni"...
Multumesc pentru mesaj.
SAM.
#136921 (raspuns la: #136863) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de DINU IONESCU la: 01/08/2006 09:22:13
Fiecare cu confuziile lui , jeniffer! Nu crezi ca avem chiar si acest drept? Oricum nu le putem sti pe toate , asa cum pretind unii...In orice caz , am hotarat sa ma retrag de pe cafenea, intrucat o doamna respectabila m-a etichetat drept "misionarul cafenelei" si nu cred ca mai are rost sa continui.
Iti doresc tot binele din lume.
La revedere.
SAM.
#136922 (raspuns la: #136868) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu Ionescu - de picky la: 01/08/2006 14:10:28
Adrian Fuchs ;

E trist ca ai ales sa iesi pe usa din dos si nu asa cum era firesc. Adica prin "usa" nodului "Unde-am gresit ?".
#136983 (raspuns la: #136921) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de DINU IONESCU la: 01/08/2006 20:18:29
Da d.le Picky, plec din cauza Domniei tale , cel care te-ai postat in Juriul cafenelei si ii apostrofezi pe toti cei pe care nu-i simpatizezi:Acesta-i modul dumitale de adresare.Decenta? Ce-i aia?Raspuns la obiect? N-am auzit; noi o stim una si buna: jignim , ofensam, doar -doar , o ramane ceva!Da, vorbesc la plural, intrucat mai aveti un prieten de aceeas factura! Eu insa va multumesc totusi: Aceasta face deja parte din experienta mea de viata,ori acest lucru este cel mai important: sa te cunosti cat mai bine pe tine insuti!
Iar chestia cu usa principala sau secundara, nu esti d.ta cel care le-a montat, asa ca nici nu stii pe unde-ar putea fi.
Ramai cu bine; iti doresc multa sanatate!
SAM.
#136998 (raspuns la: #136983) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
136922 Dinu Ionescu - de Cri Cri la: 01/08/2006 17:03:45
Mi s-a mai spus ca ma cred "buricul pamantului", dar sper ca nu si acum, daca indraznesc sa presupun ca faci referire la comentariul meu:
"Ateii gandesc gresit? Pe ce criterii? Crestinii gandesc bine? Sau musulmanii? Sau..?
Cine esti dumneata domnule Ionescu sa judeci dreapta/nedreapta credinta?
Viata ne arunca in tot felul de situatii; unele zdruncina, altele intaresc anumite crezuri, fiecare are experientele lui si se formeaza in functie de acestea, brodate pe propriul caracter. Cine esti dumneata sa arati cu degetul pe cineva; sa arunci cu pietre in donquijote, in jeniffer sau in cine nu-ti mai impartaseste parerile?
Te-ai erijat in misionarul cafenelei; ai venit sa pogori asupra barbarilor de noi lumina credintei?"


Apreciez delicatetea trimiterii, dar am cate ceva de subliniat:
1. Nu consider ca textul de mai sus poate fi interpretat ca un indemn (propriu dealtfel altei "doamne respectabile" de pe-aici), gen: "simte-te si pleaca de-aici!" sau "paraseste imediat cafeneaua/conferinta", etc.
2. Ai luat-o prea in tragic; intentia era doar de a-ti atrage atentia ca esti intolerant si asta nu face bine nimanui; nici tie, nici celor cu care vorbesti. Respectul fatza de principiile si crezurile celorlalti e o virtute. Argumentele pentru care ai anumite inclinatii sunt binevenite, dar, sa pui la zid pe cei care nu le au, mi se pare meschin. Desigur, era/este parerea mea.
3. Nu sunt Dumnezeu, nici macar adminu, asa incat sa-ti organizezi viata/actiunile/alegerile in functie de ce spun eu.

Daca nu-ti mai place cafeneaua, nu te tine nimeni aici, insa as prefera sa nu-mi atribui mie deciziile tale, ok?
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#137018 (raspuns la: #136922) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...