-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ATEISM


de Theophrastus la: 23/07/2006 12:28:00
modificat la: 23/07/2006 12:41:54
voteaza:
Ce este ateismul ?
Ce parere aveti despre atei / ateism?
Este bine pentru omenire ca numarul ateilor sa creasca?
Mersic anticipat pentru raspunsuri.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (251):


jeniffer - de picky la: 26/07/2006 22:02:39
Adrian Fuchs :

E o trimitere la textul Cartii care stipuleaza ca cel lovit sa nu riposteze ci sa intoarca si celalalt obraz ca sa mai incaseze o alta lovitura. Adica e prima referire "sfanta" si un indemn in acelasi timp, la masochism.
#135794 (raspuns la: #135789) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#135788, de Cassandra - de om la: 26/07/2006 22:48:49
eu vorbesc cu CINEva si nu cu CEva si asa cum am mai scris CE spune este in functie de experienta acelui CINEva :)) De regula, cautam OBIECTIVITATE (atat cat se poate) si din aceasta cauza incercam sa intelegem pe CINEvaul acela. De ex, daca CINEva cauta sa spuna despre un autor ca este groaznic/prost si asa mai departe si se descopera ca CINEva este frustrat deoarece autorul i-a facut o recenzie dura mai de mult...te mai poti baza pe "obiectivitatea" CINEvaului si sa-l iei in serios?

Eu citesc ce se scrie si nu deschid special conferinte despre "unde ati studiat", "romanii din tara vs cei de afara" si alte conferinte de ... profil ;))) Concluzia, te rog sa nu joci rolul de lup moralist cu mine ;)))

"De ce nu raspunzi strict la acest aspect si tot insisti pe conditie sexuala si traume. Nu crezi ca ar fi mai...moral?"= dupa tine nu este moral sa cauti sa-l intelegi pe cel cu care vorbesti? sau preferi un dialog al surzilor = el scrie, tu scrii si asa mai departe ?

IN general, pozitia mea este de respect reciproc si intelegere....dar daca tu consideri ca a avea o conferinta despre ateism insemna a scuipa si denigra credinta -in general- majoritatii populatiei pamantene ;)), atunci antrenati-va glandele salivare pt ca eu sunt out :))))
#135800 (raspuns la: #135788) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#135800, de om - de Cassandra la: 27/07/2006 00:11:55
Iata din nou paragraful asupra caruia ti-am atras atentia (ca sa ne putem desfata din nou cu totii de stilul tau distins, plin de dorinta crestineasca de “intelegere” a aproapelui):

“jeni spune ca din cauza "zeului" (nu se stie care ;)) prietena ei a murit si pe tine (abc111) majoritatea societatii te trozneste cum te prinde! Daca voi considerati ca refularea este buna pt voi....faceti-o cat mai des. Bafta :))”
Precedat de:
“...daca vrei sa cauti un rahat...scormonesti si interpretezi TOTUL in asa fel incat sa-l gasesti cu siguranta ;))”

Postarile tale sint demne de folosit ca material didactic la cursurile de “bazele psihologiei” pentru someri si pensionari, sint greu de gasit exemple mai bune de mecanisme de proiectie a propriilor deficite asupra celor din jur.
Fixatia lexicala pentru saliva, fecale si alte “simboluri” pline de continut nu fac decit sa-ti sprijine discursul:
“IN general, pozitia mea este de respect reciproc si intelegere....dar daca tu consideri ca a avea o conferinta despre ateism insemna a scuipa si denigra credinta -in general- a majoritatii populatiei pamantene ;)), atunci antrenati-va glandele salivare pt ca eu sunt out :))))”

Ha ha!! Felicitari!

PS: Nu te consuma prea tare pentru ca am deschis conferinta “Ati studiat in strainatate?” Nu ma gindeam nici un moment la tine.


#135828 (raspuns la: #135800) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
abc111 - de cattallin2002 la: 27/07/2006 00:15:59
Sa incep cu sfirsitul : teoria stringurilor
" Acesta e marele nostru noroc: ca e numai din punctul tau de vedere!"

Teoria stringurilor se pare ca are o problema si de aceea e acceptata numai ca ipoteza:

"Pentru introducerea fermionilor in această teorie trebuie să existe o simetrie speciala numită supersimetria. Supersimetria înseamnă că pentru orice boson îi corespunde un fermion. Deci supersimetria face o legătură între bosoni şi fermioni. Din păcate această supersimetrie (cuplu boson-fermion) nu a fost observată in experimente efectuate în acceleratoare de particule (acceleratoare de particule: acceleratoare liniare, ciclotron, betatron). "

Folosesti cind te referi la crestinism cuvintele: adevarul este, desigur, in mod cert. Din moment ce cunostintele tale in acest domeniu sint foarte limitate de unde poti sa afirmi cu certitudine ceea ce nu cunosti. In mod sigur sint domenii de exemplu in care cunosti mult mai multe decit mine sau decit alte persoane. E valabil si pentru alte persoane. De unde stii cum si ce este rugaciunea, daca s-a vindecat cineva si de ce, cine e sfint si de ce e sfint? Cine e Dumnezeu si ce proprietati are, cum se raporteaza crestinul la lume si la Dumnezeu, care e morala din punct de vedere crestin, etc. De unde stii ce este Biblia si Sfinta Traditie?
De ce te preocupa mai mult aceste lucruri decit ceea ce cunosti? Poate vrei sa devii crestin? :)
Sa zicem ca cineva intr-un domeniu vrea sa afle raspunsuri la intrebari ce necesita cunostinte de clasa a 11-a sa zicem, iar el are cunostinte numai de clasa a 1-a. Cel ce raspunde trebuie sa faca o lunga introducere pentru a trece prin toate clasele. Eu ti-am raspuns la intrebarile acestea, dar te-ai legat de lunga introducere. De ce le repeti, vrei sa le intelegi cit mai bine?

" Totusi nu inteleg: cu ce schimba faptul ca o citesti si o recitesti si iar o citesti faptul ca in Leviticul sau Deuteronomul sau In Noul Testament exista aberatii atat de mari? Daca o recitesti crezi ca nu mai exista, crezi ca dispar? "

Eu am zis numai o data de citit. Nici nu stiu daca unele citate sint corecte. Mai dau un exemplu de rupt din context, desi si primul era bun: aflii ca cineva i-a retezat cuiva un picior. Un lucru negativ. La o informare atenta se dovedeste ca de fapt un medic a taiat piciorul unui pacient, altfel murea. Fara legatura cu Biblia.
In Legea Veche , acum 3500 de ani data, erau pedepse de diferite grade, ca si astazi. Ca si astazi in unele tari erau si pedepse cu moartea. nu dezvolt subiectul, ca dupa aceea iar o sa zici ca iau subiectul pe ocolite. De asemenea, nu doresc sa raspund la intrebari pe aceasta tema fara o cercetare minima a subiectului.
Nici eu nu ma pot lauda ca stiu foarte multe, cit sa pot spune o parere. ( Biserica catolica de care nu apartine biserica ortodoxa si-a cerut scuze pentru ce a mai gresit din cauza sintagmei "scopul scuza mijloacele" ) Insasi ortodocsii au avut de suferit de pe urma actiunilor bisericii catolice, inclusiv in Transilvania, dupa obligativitatea trecerii la religia catolica.
Numai bine

cattallin2002@yahoo.com
#135830 (raspuns la: #135608) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paracelsus - de cattallin2002 la: 27/07/2006 00:21:22
Daca o sa vedeti, paracelsus nu a postat nimic, a lansat doar aceasta conferinta (nici o alta) si noi am luat-o de buna.

cattallin2002@yahoo.com
#135834 (raspuns la: #135828) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"= (i) daca vrei sa cauti un - de abc111 la: 27/07/2006 06:37:45
"= (i) daca vrei sa cauti un rahat...scormonesti si interpretezi TOTUL in asa fel incat sa-l gasesti cu siguranta ;)) (ii) eu din Biblie mai inteleg si sa fiu tolerant si sa intorc si celalalt obraz :))"

1. Deci spui ca gasesti...rahat in...Biblie? Nu eu, ci tu ai spus asta!

2. Halal tolerantza! Nici nu stii sa te abtii de la insulte, ce sa mai vorbim de tolerantza! Tot timpul faci aprecieri insultatoare despre mine fara a observa ca eu nu m-am legat de persoana ta, de viata ta, ci doar de argumentele tale.

"tu cauti numai ceea ce este exceptie negativa si o ridici la rang de LEGE. "

Spiritul stiintific presupune ca daca gasesti o exceptie la o lege, intreaga lege cade sub semnul intrebarii. Dar devreme ce tu nu ai legatura cu spiritul stiintific ci numai cu insultele, nici nu pari sa-ti dai seama ca esti alaturea de drum. Ti-am mai dat un exemplu: daca ai o mancare buna si torni putina otrava, intreaga mancare e compromisa. Nu stiu cum sa fiu mai clar.

Nu pari sa intelegi ca nu te jignesc pe tine cum faci tu, ci doar prezint faptele. Oricine ar vrea sa vorbeasca numai pozitiv despre crestinism trebuie sa se confrunte cu faptele, nu numai cu parerile sale personale.

"si pe tine (abc111) majoritatea societatii te trozneste cum te prinde! "

Nu te-am insultat si ma surprinde cum permite admin asemenea insulte vitriolice (crestinesti?)
Ai face mai bine sa raspunzi la argumente si nu sa te axezi pe injurii. Dar daca nu poti mai bine renunta.
#135849 (raspuns la: #135780) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de jeniffer la: 27/07/2006 01:31:26
Ce parere ai despre ideile celor care scriu citeodata tratind persoana pentru ideile ei ca fiind asa si asa, care nu mai are nici o legatura cu subiectul, ci cu caracterizarea despre ce ''simti'' despre celalalt? In ce ateismul ti se pare negativ? Chiar crezi ca esti nemuritor, in adevaratul sens al cuvintului?
#135852 (raspuns la: #135800) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de jeniffer la: 27/07/2006 01:39:29
cunostintele tale in acest domeniu sint foarte limitate, despre ce cunostinte vorbesti? Cunosti cele ale semenilor tai religiosi care sint atit de legati la aceste istorii ca se bat intre ei, ca nu pot accepta ceea ce sint, fara idei despre divinitate care le schimba conceptiile despre societatea vecina si viata?

In afara de rugaciuni adresate zeului pentru multumirea personala nu crezi ca sint si alte cai de a simti fericirea si rostul? De frumusetea artei toti ne bucuram la fel.
#135853 (raspuns la: #135830) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#135828, de Cassandra - de om la: 27/07/2006 03:51:14
:)))) :)))) :))))
#135861 (raspuns la: #135828) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cassandra/abc111/Jeniffer & co - de Cri Cri la: 27/07/2006 08:06:44
Nu cred ca limbajul "colorat" al lui om submineaza importantza ideii. Chiar nu v-a mai ramas alt argument decat acesta?
Ideea era de tolerantza. Tolerantza aceea, absolut umana, pentru tot ce nu sunteti voi. Tolerantza pe care, intamplarea ca si Biblia o promoveaza, n-ar trebui sa impiedice ateii s-o simta din cand in cand.
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#135880 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri Cri - de jeniffer la: 27/07/2006 11:36:54
alt argument, pentru ca, pe ale lui, le numesti argumente?

Ideea era de tolerantza. Cred ca mesajul tau ar fi trebuit adresat lui om.
#135928 (raspuns la: #135880) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de Cri Cri la: 27/07/2006 11:57:44
Jeny, tie iti pot oferi prezumtia de "neintelegere".

pe ale lui, le numesti argumente?
In acest context, N-A INCERCAT sa dea argumente pro- nimic. Ci, acceptand fara prejudecati ateii, sa ceara aceeasi consideratie.

"Ideea era de tolerantza". Cred ca mesajul tau ar fi trebuit adresat lui om.
Tolerantza e mesajul pe care om incearca sa-l transmita; eu n-am facut decat sa observ.

Si te rog, daca poti, nu ma mai face sa cred ca vorbesc cu peretii! Daca nu...
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#135933 (raspuns la: #135928) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri Cri - de jeniffer la: 27/07/2006 14:27:31
Eu nu am impresia ca aduce argumente la ce afirma si nu este tolerant cu subiectele care nu se potrivesc ideilor lui. Serios, la ce va asteptati dupa moarte, pentru a numi ceea ce ginditi, intelegere?
#135959 (raspuns la: #135933) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de Cri Cri la: 27/07/2006 15:56:48
Mda, clar, vorbesc cu peretii...
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#135970 (raspuns la: #135959) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#135849, de abc111 - de om la: 27/07/2006 16:33:10
hei, hai sa incheiem dialogul acesta pt ca devine obositor; abia scapasem de un astfel de dialog! :((
M-am ferit de insulte personale si din aceasta cauza te rog sa-mi spui unde te-am jignit? Daca tu consideri observatia mea vis-a-vis de tine (ca te troznesc/ataca cei de acolo) -dupa ce am citit conferinta "Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?" - o insulta te rog sa ma scuzi, dar asa este pe acolo ... :((
Sincer iti spun ca daca eu aveam o puternica inclinatie spre subiectivism fata de un anumit subiect...nu as fi intrat in acel subiect! Si am o astfel de inclinatie subiectiva fata de un subiect pe care nu intru cu toate ca ma "ard degetele" , prietenii stiu care ;))
Daca stai sa te gandesti logic sau "avocatzeste": Biserica condamna anumite comportamente...deci este normal UMAN ca cei care au astfel de comportamente sa fie subiectivi fata de Biserica?!?! Las raspunsul logic la aprecierea ta. :)) Asta nu inseamna ca altii care nu au aceste comportamente (logic ar trebuie sa fie mai obiectivi si fara patos) trebuie sa nu ia opinie fata de aceste condamnari ale Bisericii deoarece anatomia nu are nimic de a face cu spiritualitatea.

Despre "aparatorul" (desi nu ai nevoie cu mine :) tau Cassandra..este alta poveste. Faptul ca incearca sa ma trateze de sus si cu atacuri directe, il pun pe seama varstei ei si pe un pic de ingamfare/invidie deoarece din mesajele e-mail (daca imi da voie cassandra pot face copy/paste f usor ;) pe care le-a initiat si m-a intrebat ce si cum este cu mine, stim deja nivelul stiintific al fiecaruia ;))
Imi plac jocurile si provocarile pozitive extrem de mult...asa ca propun Cassandrei sa ne facem un CV stiintific cu rezultatele noastre de pana acum (nu ma deranjeaza ca ea a avut mai mult timp la dispozitie ca sa acumuleze rezultate ;)): cu nivel educational, articole si carti publicate, inventii si inovatii, etc. Putem trimite CV (verificabil ca doar nu suntem impostori) lui Daniel (ca sef al cafenelei :)) sau unei alte persoane (putem propune o lista de favoriti :)).
Avantajul meu ar fi ca as sti motivatia cassandrei pt atacurile ei , iar avantajul ei ar fi ca i-as prezenta scuzele si onorurile mele public :))
Cassandra, un simplu ACCEPT sau NU ACCEPT este de ajuns :)) Stand BY!

Acum sper ca am incheiat discutia puerila si o sa trecem la ceva mai constructiv la nivel general si nu personal!
#135973 (raspuns la: #135849) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ceea ce se scrie si se crede - de jeniffer la: 27/07/2006 17:39:50
Ceea ce se scrie si se crede in religii, le inteleg uneori din punctul de vedere al acelor timpuri si utilizind metafore unde personajele au puteri supranaturale. Ideea mostenirii cerului exista inca, din cauza acestor idei oamenii se considera diferiti. Este normal?
#135980 (raspuns la: #135973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
angelis - de abc111 la: 27/07/2006 22:07:40
"Daca tot vorbesti despre membrele care nu se pot reface, eu cred ca este posibil. Nu incerca sa-mi demonstrezi contrariul, argumentele aici nu-si au locul.
Exista studii medicale care au demonstrat ca embrionul uman are capacitate de refacere 100%."

Am incercat sa fiu cat se poate de clar: nu amestecam stiinta cu religia.
Cine stie, poate in viitor se va gasi pe cale stiintifica vreo modalitate sa creasca membrele taiate la oameni, sau sa creaca membre noi oamenilor care s-au nascut fara ele (ca "oamenii talilomidei"). Poate ca in viitor oamenii vor deveni ca soparlele carora le creste coada de fiecare data cand si-o pierd.

Dar cred ca am fost foarte clar: nu la aceste cazuri m-am referit!

M-am referit la "miracole".

Iti repet: exista mii de carje la Lourdes, expuse la vedere intr-un muzeu al vindecarilor miraculoase. Nu am fost acolo si nu as vrea sa-mi cheltuiesc banii pe prostii, ca nu ma intereseaza. Dar cum spunea paznicul acelor carje: "mai sugestiv ar fi fost un singur picior de lemn". Pentru ca multi oameni se iluzioneaza ca s-au vindecat, apoi isi arunca carjele care sunt adaugate muzeului, dupa care la iesire isi cumpara altele.

Un prieten baptist mi-a povestit despre o vindecare "miraculoasa" a unui cunoscut, care si-a zdrobit ochelarii cand a fost miraculat si a doua zi si-a cumparat altii, ca nu vedea deloc.

Deci: te rog nu amesteca apa cu uleiul. Stiinta cu religia nu fac casa buna. Sau poti spune si tu ca americanii: "ajuta-te si Dumnezeu te va ajuta". Invata si Dumnezeu te va ajuta sa treci la examen! Asta a fost deviza lor de la revolutie incoace si a functionat. Dar nu ca "miracol".
#136000 (raspuns la: #135725) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om? - de abc111 la: 28/07/2006 19:28:44
"hei, hai sa incheiem dialogul acesta pt ca devine obositor; abia scapasem de un astfel de dialog! :(("

Nici in stiinta nici la acest subiect nu inchei o disputa cand devine obositoare pentru tine sau cand nu-ti mai convine. O inchei atunci cand e incheiata ea de la sine.

"M-am ferit de insulte personale si din aceasta cauza te rog sa-mi spui unde te-am jignit?"
Mai departe: "...te rog sa nu uiti ca:chelul isi pune mana in cap;..etc"

Tu chiar nu-ti dai sema cand jignesti? Dar ai facut-o de la inceput de zeci de ori si uneori e penibil sa citesc ce-mi scrii mie si altora.

"consider epuizat subiectul cu tine pt ca tu cauti numai ceea ce este exceptie negativa si o ridici la rang de lege".

Credeam ca rolul omului de stiinta este sa caute adevarul, nu sa ascunda "exceptiile negative". Nu sa bage sub covor ce nu-i place. Asa faci pe plan stiintific? Elimini punctele experimentale care nu-ti convin?

Cand ai "exceptii negative" in stiinta in cazul unei legi, trebuie sa-ti iei adio de la legea respectiva pentru ca insemana ca nu e buna. Un adevarat om de stiinta cauta tot, dupa care integreaza informatiile intr-un model.

Eu consider epuizat un subiect cand am aflat adevarul, nu cand vrea cineva. Daca exista o singura informatie care contrazice modelul, inseamna ca modelul e prost si trebuie regandit.

"Loveste in tot ce e sfant pt altii, poate asa o sa te simti razbunat!"

Nici asta nu este pentru tine jignire? Ma acuzi ca ma razbun? Pe cine? Pe tine? Pe criminali? Pe trogloditi? Pe oamenii imorali? Nu inteleg!

Evident ca nici afirmatia asta nu e jignitoare ...pentru tine. In plus, nu stiam ca crimele altora sunt ceva "sfant"! Nu ai observat ca eu nu atac lucrurile bune, ci numai crimele?

Impresia mea este ca nu intelegi ce inseamna spirit stiintific si il confunzi cu sentimentele si trairile tale personale. Nimic din ce scriu nu e bazat pe razbunare. Iar daca tu alegi ca elemente de "sfintenie" crimele odioase, e treaba ta. Dar nu ma poti face sa accept. In comunism se spunea: "pe langa ca ni se da sa mancam...x, mai si trebuie sa spunem ca e bun." Daca vrei poti aplica asta si in religie: pe langa ca condamna categorii largi de oameni in numele moralei crestine, oameni fara nici o vina, mai si trebuie sa spui ca e..."morala!".

Ceea ce ma surprinde e ca te solidarizezi cu crimele si aberatiile in loc sa le condamni si sa te delimitezi de ele! Religia are si lucruri bune din care poti alege! De ce n-o faci si in schimb alegi sa aperi...abominatiile vechiului testament? Ai numarat vreodata cati oameni au fost ucisi de "profeti"? Evident din scopuri morale, nu? Pentru mine asta nu e moralitate, mai ales nu "inalta moralitate". E moralitatea unei lumi primitive, de mult apuse.

Atata vreme cat nu intelegi ce e bine si ce e rau in lumea de azi, atata vreme cat e neclar pentru tine faptul ca exista lipsuri grave in religie, nu exista nici o speranta sa evoluezi sau sa ajuti religia sa evolueze. La inceput trebuie defintite problemele, recunoscut faptul ca ele exista, numai dupa aceea poti imbunatati lucrurile.

As fi inteles sa-mi raspunzi: "e adevarat ca exista atatea lucruri condamnabile in Biblie, dar incerc sa le dau deoparte si sa le aleg pe cele bune si morale". Dar daca ai fi raspuns asa, tot te-as fi intrebat: "si care e criteriul tau de apreciere?" Nu degeaba te-as fi intrebat asta!

Pentru ca atat de multe crime au fost facute in numele bisericii si chiar al lui Isus Cristos de persoane cu buna credinta, de cei care interpretau credinta lor si biblia literar. Asta nu le scade vinovatia.
Dupa cum faptul ca in armata un comandant ti-a comandat sa ucizi 100 de oameni fara motiv nu te scuteste de raspundere.

Uciderile odioase, aplicate de la inceput de primii imparati crestini si apoi de inchizitie si de statele europene de coniventza cu biserica au fost facute cu dorinta expresa a criminalilor religiosi de a usura chinurile "pacatosilor" in viata "de dincolo". (Ii..."ardea" grija de ei, de cei arsi pe rug!) Faptul ca si azi religia ucide suflete si ii impinge pe unii spre sinucidere ca nu sunt "standard" ca altii (aici ma refer chiar la atitudinea abjecta a bisericilor catolice si ortodoxe in privinta orientarii sexuale- subiectul tau preferat cand ma ataci) e suficient de grav ca sa merite toata atentia.

Sa bagam astea sub covor? Nu! Atitudinea morala e sa le condamnam si sa vedem daca in viitor biserica poate face si lucruri bune.

"majoritatea societatii te trozneste cum te prinde! Daca voi considerati ca refularea este buna pt voi..faceti-o cat mai des. bafta:))"

Evident ca nici aici nu jignesti. Daca eu ti-as fi spus ca tu sau nevasta ta sunteti refulati, nu ai fi considerat asta - pe buna dreptate - o jignire? Dar cred ca nu stii ce vorbesti. Si faci aprecieri aiurea.

De ce nu te referi strict la mesaje si faci aprecieri psihanalitice? Cine iti permite asta? E meseria ta psihanaliza? Dar chiar daca ar fi, tot nu ti-as permite!

"eu din Biblie mai inteleg "si" sa fiu tolerant si sa intorc si celalalt obraz".

N-am observat, mai ales dupa atatea insulte si aberatii. Dar permite-mi intrebarea: ce inseamna "si" ?

"PS1: o observatie verificabila pana acum pt cei care se exprima cu URA/extremist(...)..au ceva traume..etc" (am citat restul).

De ce ma jignesti din nou? Unde ai vazut tu ura? In precizia cu care spun lucrurilor pe nume? Si tu poti sa te iei de mana cu Cattalin!

In loc sa va referiti strict la adevarul sau neadevarul unei afirmatii, va faceti titlu de moralitate in interpretari psihanalitice. De ce nu raspunzi la text, la idei, la citate, in loc sa-ti dai cu presupusa despre ce ma anima sa aduc o obiectie sau alta? Sa raspunzi la obiectii, nu la ce crezi tu ca e mobilul lor! Faci psychobubbling! Stii ce-i aia?

Te pot asigura ca indiferent cum as fi fost, spiritul corectitudinii si dreptatii tot m-ar determina sa aduc exact aceleasi reprosuri religiei si Bibliei in special. Si daca as fi heterosexual as avea exact aceleasi obiectii. Pentru ca e vorba de dreptate si justitie, iar justitia e indivizibila. Pentru tine nu e. Daca tu personal esti favorizat de religie, inseamna ca religia e buna. Cum pot sa inteleg altceva din ce scrii?
#136060 (raspuns la: #135973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
abc111 - de Cri Cri la: 28/07/2006 10:19:35
Prea multa patima si venin, prea multe cuvinte si timp risipit, ca sa arati doar ca n-ai priceput nimic. :(
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#136103 (raspuns la: #136060) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#136060, de abc111 - de om la: 28/07/2006 15:50:50
Banuiesc ca imi ceri sa-ti dau dreptate...asadar ai dreptate si tu sa fi sanatos!
PA
:))
#136172 (raspuns la: #136060) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#135973, de om - de Cassandra la: 28/07/2006 20:15:23

“Om”, nu stiu care este exact suferinta ta, nici ce te framinta, dar citindu-ti insinuarile si minciunile puerile:
“deoarece din mesajele e-mail (daca imi da voie cassandra pot face copy/paste f usor ;) pe care le-a initiat si m-a intrebat ce si cum este cu mine, stim deja nivelul stiintific al fiecaruia ;))”, -imi dau seama ca de ceea ce ai nevoie nu este sa te joci de-a CV cu mine, ci sa cauti ajutor psihologic. Sau poate fumezi ceva care iti face rau. Ingrijeste-te, nu e un “atac direct”, e un sfat – poti sa-l pui si pe asta pe seama virstei.

#136233 (raspuns la: #135973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#136233, de Cassandra - de om la: 28/07/2006 20:39:58
"“Om”, nu stiu care este exact suferinta ta, nici ce te framinta, dar citindu-ti insinuarile si minciunile puerile" = nu ma mai framanta nimic acum! MULTUMESC, acum stiu cu CE stau de vorba
:)))
PS:
Si pentru ca m-ai atins acolo unde sunt sensibil = URASC MINCINOSII!!!...daca mai indraznesti sa spui ca MINT in legatura cu mesajele tale e-mail sa stii ca o sa-ti raspund cu moneda ta si nu o sa am nici un fel de scrupule ca sa le afisez!#136242 (raspuns la: #136233) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri Cri - de jeniffer la: 28/07/2006 21:04:04
Ce nu ai inteles din textul lui abc, pentru a vorbi asa?
#136252 (raspuns la: #136103) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de abc111 la: 29/07/2006 00:25:32
"daca mai indraznesti sa spui ca MINT in legatura cu mesajele tale e-mail sa stii ca o sa-ti raspund cu moneda ta si nu o sa am nici un fel de scrupule ca sa le afisez!"

Stiam eu ca la asta te referi cand afirmi ca daca esti lezat intorci si celalalt obraz!

De asta si de "iubirea aproapelui" (pana la gatuire?) sunt absolut convins!

Sa spun exact la ce ma refer: de cate ori vad pe cineva care afirma inalte principii crestine ca "iertarea", "iubirea aproapelui", "intoarcerea celuilalt obraz" etc dar nu accepta nici o critica a lucrurilor evident negative din biblie care au facut mult rau multor oameni (inclusiv mie) stiu ca - prin natura lucrurilor - nu poate fi sincer. Cine e sincer, e sincer pana la capat cu toate lucrurile!
#136282 (raspuns la: #136242) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de Cri Cri la: 29/07/2006 01:53:24
Ce nu ai inteles din textul lui abc, pentru a vorbi asa?
Ce n-ai inteles din comentariul meu de-mi pui intrebarea asta?
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#136329 (raspuns la: #136252) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#136282, de abc111 + cassandra - de om la: 29/07/2006 04:33:28
Asa cum am spus in mesajul meu anterior, acum stiu cu CE am de a face si asta este SUFICIENT pt mine.
Va multumesc pentru ca mi-ati dat prilejul sa cunosc si altfel de personalitati ceea ce -pana la urma- este un plus pentru experienta mea de viata!
Imi cer scuze fata de voi pentru ca eram gata-gata sa va raspund cu "moneda" voastra.
Omul cat traieste invata :)))
Acum stiu cum sa va tratez, PA si Doamne fereste-ma sa-i mai intalnesc !
#136338 (raspuns la: #136282) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
consternare - de soriana la: 29/07/2006 11:12:05
Eu nu va cunosc, dar daca sunteti asa mari oameni de stiinta, de ce trebuie sa o demonstrati cu atata vehementa pe un site?
Nu aveti lucrari de scris, studenti de indrumat?
Doar cei frustrati in profesie dau search pe net si vin cu date, articole si studii ale altora, ca sa isi faca un renume acolo unde pot. Pe forumul cu teoria evolutiei, in afara de cateva intrebari ale unor useri care declarau cu buna credinta ca nu sunt specialisti si chiar voiau sa mai afle cate ceva, erau doar trimiteri la articole si lucrari stiintifice cu care li se cosea imediat gura, si nu oricum, ci cu cat mai multa ironie. Multumim, dar de ce sunteti asa de destepti pentru asta incat altii n-ar mai avea dreptul sa se roage in legea lor, daca asa vor ei?
Si as sublinia "vor", pentru ca optiunile se respecta.

Daca lucrati cu studenti - desi ma indoiesc - sper sa dovediti mai putina obtuzitate fata de dreptul fiecaruia de a se inregimenta sau nu in perspectivele voastre.

Putin imi pasa de argumentele stiintifice daca sunt date in felul asta, stergeti singuri diferentele dintre stiinta si dogma.

Si nu ma mira ca la sfarsit cine citeste se inchina!
#136341 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri Cri - de jeniffer la: 29/07/2006 14:35:37
Inteleg ca preferi religia la ateism, dar nu inseamna ca este mai buna, mai ales cind vedem comportamentul religiosilor, care se ataca la persoane, nu la idei.
#136407 (raspuns la: #136329) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
soriana - de jeniffer la: 29/07/2006 14:44:56
Nu sintem mari oameni de stiinta, ci atei, este o diferenta, adica nu credem ca personajele imaginare sint reale, normal.

Doar cei frustrati in profesie dau search pe net si vin cu date? Pentru mine, cei care nu cunosc si inteleg viata cautind idei fantastice pentru ai da valoare vorbesc asa. Stinta si religia sint doua variante contradictorii despre lume, discutia are nevoie de referinte. Va puteti ruga la inchipuirile voastre, dar trebuie sa iubiti si sa intelegeti mai mult oamenii decit ele, altfel nu este pozitiv pentru societate.

Ar fi trebuit sa specifici ce te deranjeaza, nu este suficient sa spui ca nu este bine. Poate ca aceste date intereseaza pe cei care nu cunosc teoria stiintei, cea a religiei fiind trecuta.
#136409 (raspuns la: #136341) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de Cri Cri la: 29/07/2006 15:20:59
Gresesti in privinta mea. Si in altele. Dar stiu ca nu din rea intentie. Deci.. hai s-o lasam asa.
Eu sustin idei, nu categorii confesionale.
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#136413 (raspuns la: #136407) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
minuni - de cattallin2002 la: 29/07/2006 15:28:41
Nu am timp sa raspund la toate mesajele gresite despre religie, mai usor e sa se caute adevarul la sursa.
Relativ la afirmatia paznicului de la Lourdes (bine ca nu s-a luat interviu de la un expert serios, gen femeia de serviciu) nu sustin revelatiile sau minunile catolice, dar... Am vazut un reportaj unde se arat ca multe cazuri de acolo au fost verificate de comisii de medici si clasificate ca vindecari ale bolnavilor respectivi.
Un Laureat Nobel:
" Nu la mult timp dupa plecarea lui la Rockefeller, Alexis Carrel (celebrul scriitor si om de stiinta) a primit propunerea unui coleg de la Biroul Medical din Lourdes sa insoteasca in calitate de medic un pelerinaj de bolnavi. Cu aceasta ocazie, s-a convins prin constatare personala de vindecarea instantanee a unui bolnav de cancer, care avea obrazul perforat de boala: intr-o clipa, tesuturile obrazului i s-au refacut. Vazand apoi cum s-au vindecat in mod aproape instantaneu bolnavi cu diverse afectiuni ca lupus, cancer, infectii renale, tuberculoza pulmonara, osoasa sau peritoniala, s-a convertit la crestinism. "

La ortodocsi e si mai si, nu mai insist.

cattallin2002@yahoo.com
#136414 (raspuns la: #136409) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ateism - de Cassandra la: 29/07/2006 16:44:53
Mereu m-a uimit capacitatea de fantezie a oamenilor folosita cu scopul de a evita infruntarea cu realitatea. Crearea de “lumi paralele” nu ar fi atit de grava daca nu ar presupune un pret destul de inalt: uitarea de lumea reala si neglijarea unicei lumi despre care sintem siguri ca exista.

Nu exista o data a nasterii ateismului practic - nu ma refer la pledoaria deschisa. Este foarte probabil ca negarea lui Dzeu sa fi aparut chiar in sufletul primului om credincios. Mult timp ateul era cel care credea in zei “vecini” sau “straini”, cel care refuza sa creada in zeii dominanti ai momentului. In Biblie se spune clar care este atitudinea impotriva celor care se incumeteaza sa creada in alti zei:

“De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut, 7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului, 8. Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi; 9. Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul. 10. Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău…” (Deuteronomul)

Epicur s-a infruntat acuzatiilor de ateism desi nici el nici epicurienii nu negau existenta zeilor. Termenul “ateu” exista deja la inceputurile Crestinismului printre crestinii care ii stigmatizau pe cei care nu credeau in dzeul inviat in cea de-a treia zi, chiar daca acestia credeau in alti zei. Un iezuit (Garasse) l-a transformat mai tirziu pe insusi Luter in ateu. Ronsard i-a declarat pe hughenoti atei. Spinoza (panteist) a fost acuzat de ateism datorita lipsei de ortodoxie iudaica. Autoritatile s-au reunit in Amsterdam unde au citit un text incarcat de violenta in care acesta era acuzat de erezie, exclus, execrat, blestemat etc. ordonind ca numele Spinoza sa fie sters de pe fata pamintului pentru totdeauna. In plus interziceau orice relatie scrisa sau verbala cu filozoful. Pe atunci Spinoza avea doar 23 ani . Mai tirziu publica Etica sa care azi se citeste in toata lumea...

Termenul ateu insusi este elaborat din perspectiva insultanta a unei autoritati dispuse sa condamne, a-teu, cu un prefix deprivativ, ca o negatie, lipsa, sau forma de opozitie. Dar nu exista un termen care sa desemneze aspectul afirmativ, pozitiv si liber al individului care se situeaza dincolo de fabule si gindirea magica.
Baal si Yahvé, Zeus si Alá, Ra si Wotan sint diferite nume pentru aceeasi realitate fantasmagorica - niciunul nu este mai adevarat ca altul, sumindu-se listei de personaje inventate alaturi de Ulise, Zaratustra, Dionisio, Don Quijote (scuze, donq stiu ca tu esti real ;)), Tristan si figuri magice cum sint “Vulpile” Dogonilor sau Loas in religia vudú.

"Fox, tell me please
is there something?
Will there be shame next year?
Fox, speak clearly.
Let the people coming to the field
stand eye to eye.
Throw your traces.
Give me your nails to mark the sand."


#136430 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de Cassandra la: 29/07/2006 17:00:51
E adevarat ca A. Carrel a avut o contributie importanta in medicina. Dar poate nu stiai ca in Franta unde s-a nascut, comunitatea stiintifica l-a ostracizat pentru personalitatea sa ingrozitoare - un acerb nazist si anti-semit,antidemocrat, sexist si in general adeptul tuturor formelor de discriminare, si exact pentru pseudostiinta (vindecarea prin credinta), de aceea s-a retras la New York unde a fost nevoit sa se lase de miracole si s-a dedicat in cele din urma investigarii stiintifice fiind pionier in cultivarea de celule si chirurgia vasculara.
Daca s-ar fi demonstrat stiintific ca rugaciunea poate vindeca boli, te asigur ca ar exista publicatii despre acest fenomen. Dar nu exista si chiar mi se pare periculoasa propagarea acestor idei prin care se dau sperante inutile bolnavilor, si dau posibilitatea excrocilor sa exploateze disperarea acestora (mai vezi si cazul chirurgilor care opereaza si scot tumori fara bisturi, de fapt cum s-a demonstrat viscere de pui). Sint de acord ca meditatia, rugaciunea sint utile ca forme de autocontrol, autocunoastere si introspectie, dar pina la a afirma ca pot vindeca cancerul si alte boli importante, cale lunga...

#136432 (raspuns la: #136414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri Cri - de a399 la: 29/07/2006 22:29:16
"Eu sustin idei, nu categorii confesionale."

Poti sa dai macar un singur exemplu?
#136443 (raspuns la: #136413) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de jeniffer la: 29/07/2006 17:53:34
Tu chiar crezi ca "miracolul" este dat de zeu si nu vine din capacitatile omului si a naturalului? Ti s-a intimplat asa ceva sau sustii ceea ce religiosii ar vrea sa fie adevarat, credinta ca sintem nemuritori? Iti dai seama de imposibilitatea de a crede asa ceva, pentru ca ceea ce cunoastem despre om nu lasa nici o speranta pentru o alta viata dupa moarte? Starea de pace sufleteasca se poate avea cind ceea ce facem este bine si placut, in nici un caz printr-un poem recitat in genunchi cu speranta ca ceva va veni din cer. Este mai mult autosugestie, adica alinare si incredintare ca sintem cu binele, iar rezolvarea poate veni doar cu ideea care ajuta, care vine de la om.
#136446 (raspuns la: #136414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer si ceilalti - de soriana la: 29/07/2006 22:29:16
"Pentru mine, cei care nu cunosc si inteleg viata cautind idei fantastice pentru ai da valoare vorbesc asa"

Iar pentru mine ignorantii vorbesc asa.

Voi va bateti repetitiv in perspective care s-au nascut complementare, cu armele celor care le-au creat.
Cassandra, e corect si documentat ce spui... dar nu e nimic nou. In schimb, e coleric.
Si documentarea e usor de realizat pentru oricine cu un minim exercitiu in tehnici de research pe net.
Nu aduceti nimic personal, nu faceti decat sa invitati la lectura, dar pe un ton care are exact efectul contrar. Ceea ce m-a socat e ca pentru ignoranti poate parea constructiv, insa voi aveti pretentii de mai mult si atunci de ce toata pierderea asta de vreme cu oameni care nu sunt la "nivelul" vostru?


#136481 (raspuns la: #136446) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
“De te va îndemna în tain - de mihutz la: 30/07/2006 10:40:52
“De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut, 7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului, 8. Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi; 9. Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul. 10. Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău…” (Deuteronomul)

Din cate stiu eu asta era a nu stiu cata porunca
dar daca asha e in biblie trebuie sa facem asha.Nu cred ca asta ne va face mai buni sau ne va da linisteasca sufleteasca de care avem nevoie
#136483 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
a399 - de Cri Cri la: 29/07/2006 22:35:41
Poate n-ai observat, dar comentariul era adresat. Iar daca destinatarul stie la ce fac referire, nu vad de ce m-as obosi sa te lamuresc pe tine.
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#136484 (raspuns la: #136443) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
soriana - de jeniffer la: 29/07/2006 23:21:13
Ce ignor ateii, scrierile religioase? Sint care le cunosc, nu inseamna ca citindu-le se ia decizia de a fi nemuritor, mortii sint toti la fel. Ce gindesti despre ateism?
#136493 (raspuns la: #136481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cricri - de a399 la: 30/07/2006 11:10:52
"Poate n-ai observat, dar comentariul era adresat. Iar daca destinatarul stie la ce fac referire, nu vad de ce m-as obosi sa te lamuresc pe tine."

Pentru ca faci afirmatii fara acoperire:

"Prea multa patima si venin, prea multe cuvinte si timp risipit, ca sa arati doar ca n-ai priceput nimic. :("

Pare-se ca macar aceasta ineptie imi era adresata. Poate clarifici macar una din doua.

#136516 (raspuns la: #136484) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Atentie, nu intrati in plasa - de admin la: 30/07/2006 10:56:37
Atentie, nu intrati in plasa trollilor!
-- http://www.cafeneaua.com/node/view/456 ()
#136558 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
a399 - de Cri Cri la: 30/07/2006 12:00:31
"Prea multa patima si venin, prea multe cuvinte si timp risipit, ca sa arati doar ca n-ai priceput nimic. :("

Pare-se ca macar aceasta ineptie imi era adresata. Poate clarifici macar una din doua.


Oups! Credeam ca vorbesc cu abc111.
Daca stiam ca esti tu, nu ziceam ni(c)k.
--------------------------------------------
He who laughs last thinks slowest.
#136575 (raspuns la: #136516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cassandra - de cattallin2002 la: 31/07/2006 12:01:27
"Daca s-ar fi demonstrat stiintific ca rugaciunea poate vindeca boli, te asigur ca ar exista publicatii despre acest fenomen. Dar nu exista si chiar mi se pare periculoasa propagarea acestor idei prin care se dau sperante inutile bolnavilor"

Din perspectiva atee si mie mi se pare periculoasa rugaciunea. Depinde ce intelegem prin rugaciune si aplicarea ei. Daca cineva ce nu cunoaste nimic de credinta aude ca rugaciunea ar fi buna si se roaga o data si apoi asteapta sa se vindece ar avea mari probleme. Am vazut ca unii au aceasta perceptie despre rugaciune. Vestea buna e ca un ateu nu prea are cum sa inceapa sa se roage asa dintr-o data.
Dar ce este rugaciunea, cum sa ne rugam, la ce ne rugam, ce asteptam de la rugaciune, cine se roaga, de ce se roaga? Iar o multime de intrebari care pot fi gasite la un site de profil.
Asa, din ce stiu eu, oricum un crestin ar trebui sa se roage zilnic, face parte din meserie :) Rugaciunea nu este o formula magica, efectul ei depinde de credinta celui ce se roaga, curatenia lui sufleteasca, treapta la care a ajuns in rugaciune. Oricum la probleme se apeleaza la rugaciuni puternice facute de preoti, calugari, nu te rogi de unul singur.
In cazul unei credinte puternice se poate obtine si vindecarea pe loc. Dar ajutorul poate insemna si gasirea unui tratament optim, gasirea medicului de care ai nevoie. Ca se presupune ca Dumnezeu a facut si cele vazute si nevazute, medicii nu sint anatemizati!
In paralel cu mersul la doctor se fac si astea. Poate sint unele secte, dar cine apara sectele? De asemenea, meditatia nu e aceeasi cu rugaciune, eu asa zice ca e opusul ei. Multime din cei ce fac yoga au mari probleme. Acum vorbesc pe mail chiar cu cineva cu asa probleme.

cattallin2002@yahoo.com
#136785 (raspuns la: #136432) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rugaciunea si vindecarea - de Cassandra la: 31/07/2006 16:36:00

Eu nu am spus ca rugaciunea ar fi periculoasa. Este periculoasa incurajarea de a recurge la miracole pentru vindecarea bolilor si cultivarea unei atitudini negative fata de medici si medicina. Daca pe linga tratamentul medical omul credincios se mai si roaga, foarte bine. Tu vorbeai de fapt de miracole s-a convins prin constatare personala de vindecarea instantanee a unui bolnav de cancer, care avea obrazul perforat de boala: intr-o clipa, tesuturile obrazului i s-au refacut.

Rugaciunea, de fapt credinta, poate ajuta atita timp cit genereaza o atitudine pozitiva si de speranta, este unanim acceptat rolul favorabil al unei astfel de atitudini in caz de boli. Dar asta nu inseamna ca ar dovedi existenta lui Dzeu ci mai degraba este un efect de tip "placebo" - daca iei o pastila de zahar incredintat ca iti va trece durerea de cap, e posibil ca ea sa-ti treaca. Credinta are un efect pozitiv pentru persoana care crede, nu si pentru celelalte persoane. Efectul rugaciunii este greu de cuantificat intr-un posibil studiu - daca te rogi pentru doi bolnavi de cancer si unul moare altul supravietuieste, a functionat rugaciunea?

Exista in prezent o revigorare a Budismului in lume - budismul ca filozofie de viata. Exista spitale in care pe baza acestei filozofii, se creaza o atitudine pozitiva a celor afectati de boli terminale. Multi sportivi au adoptat aceasta filozofie pentru a-si imbunatati performantele. Stiu ca tu refuzi sa accepti rolul pozitiv al altor "filozofii" si chiar religii in afara ortodoxiei tale, dar asta este din punctul meu de vedere o limitare puternica, inseamna a nega alte realitati.

In alta ordine de idei, "perspectiva atee" poate fi una avizata - multi atei sint ex-crestini care s-au declarat agnostici de exemplu dupa ce au citit in mod corect Biblia. Te asigur ca exista atei mult mai documentati in privinta crestinismului decit tine.
#136825 (raspuns la: #136785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de jeniffer la: 31/07/2006 19:36:01
Nu am impresia ca rugaciunea ajuta la ceva, ea doar mentine un sistem, fara evolutie, nici intelegere si nici rezolvare, doar ideea ca ne spunem noua insine sa fim buni, in versuri adresate zeului, speranta nemuririi. Lectura, reflectia si activitatile benefice corpului sint pozitive. A te ruga in fiecare zi la bun mi se pare doar a-ti da increderea ca esti pe calea "cea buna", a simbolului de bine, care a luat diferite forme si a dat nastere a diferite ideologii despre lume.
#136845 (raspuns la: #136785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cassandra - de cattallin2002 la: 31/07/2006 20:56:15
" multi atei sint ex-crestini care s-au declarat agnostici de exemplu dupa ce au citit in mod corect Biblia "
Chiar ma gindeam la asta, eu am intrat si pe site-uri atee si am vazut ca si acolo cei ce se declarau atei nu stiau foarte multe despre crestinism. Tot asa din ce au zis altii, cum au interpretat altii, etc.
Dar cred ca sint si din cei ce au citit si Biblia, as fi curios sa vad un link.
Oricum, despre ortodoxie am citit ca se stiu foarte putine in occident. Noi nu avem numai Sfinta Scriptura.
Daca yoga ar fi numai o filosofie ar fi bine, nu as avea nimic impotriva. Si eu am practicat un sistem de vindecare, exista vindecari si prin tehnici paranormale, samanism, etc. Acestea, cum remarca in alt context abc111 aduc o vindecare de scurta durata, urmata de probleme si mai mari pe mai multe planuri.
E ca si efectul unui drog, un timp te simti bine, apoi alte probleme.
Aici e un link cu vizita in Tibet in 1940 a lui Heinrich Harrer si mai jos un mare vindecator african, povestind experientele lor http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/54-idolii-neamurilor-sunt-demoni.htm

cattallin2002@yahoo.com
#136861 (raspuns la: #136825) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Depinde ce intelegi prin para - de jeniffer la: 31/07/2006 22:37:47
Depinde ce intelegi prin paranormal, daca este altceva decit capacitatile omului si a naturii.
#136874 (raspuns la: #136861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cata - de Cassandra la: 31/07/2006 22:47:42
ti-am spus, Biblia trebuie citita in mod corect.

#136876 (raspuns la: #136861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rugaciunea in viata mea - de Jamie la: 01/08/2006 09:22:13
Rugaciunea este de fapt dorinta personala trimisa in infinitul universului, sau, pentru cei credinciosi, Creatorului - descoperit sub diferite nume. Puterea rugaciunii nu depinde de lungimea ei, nici de locul in care o adresezi - de exemplu biserica, ci mai degraba de intensitatea ei, de cat de mult tu iti doresti un anumit lucru. Pot spune ca am exemple personale care sa sustina lucrurile de mai sus. Cel mai recent dintre ele este admiterea la medicina. M-am pregatit timp de 2 luni doar la chimie si m-am rugat tot acest timp cum am stiut eu. Examenul a fost si la chimie dar si la biologie. Cu toate acestea, acum sunt studenta, viitor doctor si toate acestea datorita acelui cineva care are grija de mine si care m-a ascultat. Am un citat preferat care apartine lui Coelho: "Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul participa la indeplinirea dorintei tale."
#136879 (raspuns la: #136845) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Pot spune ca am exemple per - de Cassandra la: 01/08/2006 14:00:50
"Pot spune ca am exemple personale care sa sustina lucrurile de mai sus. Cel mai recent dintre ele este admiterea la medicina. M-am pregatit timp de 2 luni doar la chimie si m-am rugat tot acest timp cum am stiut eu. Examenul a fost si la chimie dar si la biologie. Cu toate acestea, acum sunt studenta, viitor doctor si toate acestea datorita acelui cineva care are grija de mine si care m-a ascultat."

Ai dat admitere la medicina fara sa te pregatesti si ai intrat, spui pe baza de rugaciune. Hmmm, deci Dzeu poate functiona si ca "pila" care asigura intrarea la facultate a celor ce nu o fac prin forte proprii. M-as fi asteptat sa fie mai "precaut" cu selectia macar in cazul celor in miinile carora stau vietile celorlalti...In ziua cind vei fi nevoita sa pui un diagnostic si sa formulezi un plan de tratament pe care apoi sa-l aplici, banuiesc ca vei recurge tot la rugaciune pentru ca daca ai vazut ca ti-a mers odata...
#136982 (raspuns la: #136879) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cass - de cattallin2002 la: 01/08/2006 15:03:22
" Biblia trebuie citita in mod corect "
Asta e si parerea mea si pricipala problema a cultelor neoprotestante din perspectiva ortodoxa.
Dar, referindu-ma si la mesajul tau de la stiinta (la care nu am mai avut timp sa raspund), pe timpul lui Galilei se stia destul de putin referitor la datele din Biblie. De exemplu am vazut zilele trecute un documentar ce incerca sa arate la inceput ca nu sint corecte datele din Biblie referitoare la potop. Apoi spunea cum tablitele descoperite in Mesopotamia aratau o poveste asemanatoare cu potopul. S-au gindit ca a fost o inindatie catastrofala in Mesopotamia. Au facut sapaturi si corespunzator aproximativ anului 5000 au gasit in mai multe locuri un strat gros, corespunzator unei inundatii catastrofale. De aici realizatorii documentarului au inceput sa presupuna ca poate Noe o fi fost negustor si a plecat pe mare, de aceea a scapat, etc. N-au pomenit ca intr-o alta cercetare se arata ca indienii din America, si aborigenii din Australia aveau legende despre un mare potop.
Exista si posibilitatea ca in acea vreme oamenii sa fie concentrati intr-un un mic areal, si numai in acea parte sa fi avut loc un potop catastrofal. Nici acesta nu ar contrazice Biblia.
Numai bine


cattallin2002@yahoo.com
#136999 (raspuns la: #136876) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jamie - de cattallin2002 la: 01/08/2006 15:08:44
"Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul participa la indeplinirea dorintei tale."
Din perspectiva religioasa ar fi doua forte in univers (disproportionate ca putere, e adevarat). O dorinta puternica se poate transforma si in altceva decit in rugaciune. Vin in "ajutor" alte forte. Daca nu stim la cine ne rugam.

cattallin2002@yahoo.com
#137000 (raspuns la: #136879) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de jeniffer la: 01/08/2006 15:41:03
Potopul nu este altceva decit un eveniment natural, cum au fost altele si faptul ca a fost descris de biblie nu schimba nimic, dar ideea ca sintem nemuritori si ca universul a fost creat de cineva este contrazisa de tot ceea ce traim. Climatul pamintului are propria sa activitate, nu depinde de ceva asemanator creatorului inventat de biblie si alte scrieri care ii aseamana, este literatura fantastica.

Propria noastra motivatie face ca ceilalti sa ne ajute.
#137004 (raspuns la: #136999) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru paracelsus - de casandra_radu la: 01/08/2006 20:18:29
Uitandu-ne in DEX, observam definitia ateismului - negarea lui Dumnezeu si a oricarei divinitati, conceptia care se bazeaza pe aceasta negare.
Ateismul nu se deosebeste de vreo alta religie asa cum ateul nu se deosebeste de cel care crede in existenta lui Dumnezeu.
Crediniocul a ales sa creada ca exista Dumnezeu. Ateul a ales sa creada ca nu exista Dumnezeu. Numai ca lui Dumnezeu nu ii pasa de ce cred unii sau altii, el isi continua tihnit existenta.
Similar, Cand Galileo Galilei a postulat ca pamantul e rotund si se invarte in jurul Soarelui, iar preotii au negat acest lucru, cerandu-i sa-mi modifice teza. Sigur ca Pamantului nu-i pasa de ce credeau preotii, a continuat sa fie rotund si sa se invarta in jurul Soarelui. In nici un caz nu a devenit plat.
Ateismul este, ca si toate religiile un fel de dogma, cu singura deosebire ca in loc sa afirme, el neaga. Ateul este un nihilist si nimic mai mult.
Atat cel care crede cat si cel care nu cred de fapt nu cunosc nimic. Ei doar cred, in sensuri diferite. Ambii salasuiesc in minte, iar mintea poate gasi argumente si pro si contra existentei lui Dumnezeu. Mintea este irelevanta in cunoasterea sacrului, mintea este buna doar ca instrument de memorare a scripturilor, de analizare a unor concepte si asa mai departe.
Numai ca nu cu mintea simti. Dumnezeu nu poate fi cunoscut rational. Toti cei care il cauta cu mintea il vor rata, negresit.
Si apoi cati atei, pe patul de moarte nu au inceput sa-l cheme pe Dumnezeu? :)
Eu nu cred in Dumnezeu. Asta nu inseamna ca-i neg existenta. Doar ca nu cred. Nici nu afirm, dar nici nu neg.
Intre minte si inima, nu pot sa nu observ ca doar inima poate avea o sansa de a-l simti pe Dumnezeu, de a simti divinul, sacrul, de a-l trai. Si prin aceasta a-l cunoaste sau macar a-l gusta pentru o clipa.
Toti cei care cred ceva, fie intr-un sens sau altul sunt departe de...tot. Toti cei care cred isi fac o anumita ideea despre acel "obiect", care este ideea lor si numai a lor si nu are nici o legatura cu realitatea.
Ateii nu sunt nici mai buni nici mai rai decat cei care cred. Sunt la fel. Asa ca este irelevant cati oameni cred si cati nu cred in existenta lui Dumnezeu. Singurul aspect relevant ar fi cati oameni au simtit vreodata macar pentru o clipa in viata lor, ca exista ceva dincolo de noi, acel ceva sacru, dincolo de cuvinte, idei, minte...cati?
#137016 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
casandra radu - de jeniffer la: 01/08/2006 20:42:00
Inseamna ca lumea se poate imparti in doua, la acest nivel: cei care cred ca zeul este cel descris si face ceea ce se spune in religii si cei care cred ca este doar un simbol, pozitiv sau negativ, se discuta.
#137041 (raspuns la: #137016) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru casandra_radu - de Cassandra la: 01/08/2006 21:09:23
"Eu nu cred in Dumnezeu."

Nu poti sa negi ca traim intr-o lume a etichetelor - practic orice are o "eticheta", un nume. Deci cum este numit acela care nu crede in Dzeu? Nu cumva a-teu? Nu te lua dupa DEX, cauta si alte surse. Ateismul este mult mai complex decit se incearca sa fie prezentat, si in sens larg ii include nu numai pe cei care neaga existenta lui Dzeu dar si pe cei care nu au credinta in El. Agnosticul este un ateu.
Iata de ce gresesti cind afirmi ca ateismul este o dogma. Sau cind faci afirmatii ca "Atat cel care crede cat si cel care nu cred de fapt nu cunosc nimic. Ei doar cred, in sensuri diferite."
#137045 (raspuns la: #137016) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
A nu stiu cata porunca? - de Dauphin la: 02/08/2006 09:17:06
Si tu ce ai sa faci? vei crede din teama si vei ucide cu credinta?
Change is the only constant.
#137057 (raspuns la: #136483) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
casandra radu - de abc111 la: 02/08/2006 09:17:06
"Numai ca lui Dumnezeu nu ii pasa de ce cred unii sau altii, el isi continua tihnit existenta."

Sau inexistenta.
......................................................................................

"Le Bon Dieu est un etre fragile
auquel on doit pardonner tout,
meme son sublime et magnifique
inexistence"
#137065 (raspuns la: #137016) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Cassandra - de casandra_radu la: 02/08/2006 09:17:06
Nu neg ca traim intr-o lume a etichetelor, precum spui. Numai ca aceste etichete sunt puse de oameni altor oameni si lucrurilor.
De acord ca ateismul este complex, toate conceptele in lumea asta sunt complexe.
Agnosticismul neaga posibilitatea cunoasterii obiective a lumii, gnosticismul sustine posibilitatea cunoasterii mistice.
Problema ar fi ca si una si alta sunt concepte, filozofii, adica sunt rezultatele gandirii...
Ai zis ca gresesc cand afirm "Atat cel care crede cat si cel care nu crede de fapt nu cunosc nimic. Ei doar cred, in sensuri diferite." Dar nu ai zis ce este gresit in aceasta.
Oh, daca adevarul ar putea fi cunoscut gandindu-ne la el! Ce bine ar fi. Ai auzit vreodata de un filozof iluminat? Ca eu nu...
#137073 (raspuns la: #137045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru casandra radu - de razvyq la: 02/08/2006 20:01:02
Foarte pertinent mesajul tau. Sunt total de acord. Nu putem face afirmatia ca Dumnezeu exista nici ca nu exista. Oricine face o astfel de afirmatie in oricare din sensuri poate gresi.
Totusi as vrea sa te intreb ceva. A adopta acesta pozitie as zice eu de bun simt reprezinta o stare de echilibru sau de haos? Oare nu avem nevoie de o baza, o ordine, un punct de sprijin si acela sa fie Dumnezeu?
Oricum din punctul meu de vedere la fel ca si tine prefer sa adopt pozitia "nici nu afirm dar nici nu neg" totusi apropo de inima si ceea ce simtim dincolo de gandirea noastra as fi infinit de trist sa stiu cu certitudine ca Dumnezeu nu exista. Sensul vietii pentru mine ar disparea in acel moment.
#137123 (raspuns la: #137016) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: