Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Opera Naţională Română Cluj-Napoca - în Italia


de SB_one la: 14/02/2004 14:34:00
modificat la: 14/02/2004 14:52:12
voteaza:
12 februarie 2004 COMUNICAT

În anul acesta, când îşi serbează 85 de ani de existenţă, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, cel mai vechi teatru de operă din România, îşi redeschide seria turneelor anuale în Italia. Este nu numai o simplă reluare a unei tradiţii, ci este şi debutul unei colaborări permanente cu Fundaţia Umanistă Lucaciu, cea care în fiecare stagiune va prezenta publicului italian spectacole clujene de mare anvergură.
În acest an, între 15 şi 21 martie, Teatro Verdi din Florenţa va fi gazda unei serii de spectacole cu La Traviata şi Il Trovatore de Giuseppe Verdi şi Tosca de Giacomo Puccini. Din distribuţiile celor trei spectacole fac parte artişti lirici de primă mărime, care au devenit cunoscuţi şi pe alte continente, cum sunt tenorii Viorel Săplăcan (care va putea fi admirat în Il Trovatore şi Tosca) şi Călin Brătescu (Alfredo Germont din La Traviata), sopranele Cristina Simionescu-Sandu ( în rolul Violetta din La Traviata) , Elena Andrieş (Eleonora din Il Trovatore) şi Serena (în rolul titular din Tosca), baritonii Fulop Martin (Contele De Luna din Il Trovatore, Georgio Germont din La Traviata) şi Gheorghe Mogoşan (Scarpia din Tosca), alături de mezzosoprana Ana Oros (Azucena din Il Trovatore) şi de başii Mircea Radu Sâmpetrean şi Mircea Moisa.
Cele trei spectacole sunt oferite melomanilor italieni în forme scenice care îmbină armonios modernul cu tradiţia, punând în valoare şi valenţele actoriceşti, nu numai cele vocale ale interpreţilor, structuri spectacologice care creează un cadru optim pentru desfăşurarea scenelor de masă, susţinute de un cor de o certă valoare interpretativă. La pupitrul orchestrei Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca se vor afla trei dirijori de o mare forţă artistică –spaniolul Alfonso Saura (La Traviata), George Victor Dumănescu (Il Trovatore) şi Liviu Buiuc (Tosca).
Acest turneu este, înainte de orice altceva , reînnodarea unor legături spirituale între colectivul Operei clujene şi patria marilor clasici ai spectacolului liric. Dincolo de relaţia artişti- spectatori este vorba de întâlnirea reprezentanţilor a două popoare latine, înrudite nu numai prin istoria lor, ci şi prin spiritualitatea creştină păstrată de-a lungul mileniilor. Între 15 şi 21 martie la Teatro Verdi din Florenţa, vor fi, în mod sigur, întâlniri de neuitat în lumea mirifică a marilor valori ale operei clasice universale.

CONSILIER PR & MARKETING,
Dr. Radu Bădilă
1919-2004
Opera Naţională Română Cluj-Napoca
Biroul Relaţii Publice & Marketing
P-ţa Ştefan cel Mare nr.24, 400081 Cluj-Napoca, România
Tel: 004-0264-597175, 004-0264-592976; Tel/ Fax: 004-0264-430023,
E-mail:badila@cluj.astral.ro
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: