-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Rada (continuare)


de rolia la: 04/08/2006 12:31:00
modificat la: 04/08/2006 20:24:39
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
Scrisoarea Radei :


Draga mea ,


De la ultima noastra intalnire ,m-am gandit la tine mult .Stiu , nu am fost profund cinstita cu tine . Si asta , desi te-am iubit mult , am lasat sa cunosti doar o anume "fata" a caracterului meu .Cea superficiala , de fatada . Nu o lungesc , i-ti trimit cateva caiete in care ,( daca vei avea rabdare sa le citesti ) este viata mea de pana acum . Ai sa ma cunosti asa cum sunt .
Nu cred ca e cazul sa-ti spun : I-ti apartin , sper ca te-ai lecuit de " febra " de a deveni scriitor ,( asta in ideea ca ar putea fi subiect pentru un " roman obscur ") . I-ti incredintez taina vietii mele . Trebuia , simteam nevoia sa o fac , pentru a ma elibera .
Am sa te caut ,


Rada
.......................................................................................
Am citit si re-citit caietele Radei .Nu-mi venea a crede a fi verosimil continutul lor . Mi-am dat seama cat de putin o cunosteam . Citind o regaseam .Si totusi alta , am descoperit acea parte misterioasa care o facea diferita . Nu stiu de unde a avut puterea de a trece prin atatea incercari . Prin ce minune a reusit sa tina totul in ea .Nimeni nu a banuit drama prin care a trecut . Multe colege ,uneori ,am fi dorit sa fim in locul ei .Rada nu trecea neobservata .Nu trebuia sa faca nimic pentru asta .Avea un fel de magnetism , de care nu era constienta . Se implica in orice cu o usurinta uimitoare . Parea ca totul este o joaca pentru ea .Admirata ,iubita de toti . Putini cei care nu o agreau . Pe aceia , ii tinea la distanta . Nu erau compatibili cu ea . Oricat s-ar fi straduit (mai apoi) sa-i castige simpatia ,Rada ii ignora .De aici pornea inversunarea impotriva ei .Nu se purta altfel decat noi . Doar ca , era deosebita , fara a putea sa spun in ce consta deosebirea . Nu stiu cat constientiza asta . Imi amintesc , profesorii nu o pedepseau foarte aspru , ii acceptau anumite "lucruri" care , pentru oricare altul , ar fi insemnat un dezastru . Avea o usurinta de a iesi din impas , pe care putini o au . Nu stiam atunci multe . Caietele aveau sa-mi dezvaluiasca , complexitatea caracterului Radei .
Dupa indelungi framantari , iata-ma asadar in fata calculatorului . Nu am veleitati de scriitor . Daca nu era ea , nu as fi scris niciodata . Nu am mustrari de constiinta prezentand aceasta poveste .Mi-a incredintat povestea vietii ei .S-a eliberat .
Lectura caietelor Radei m-a bulversat . Ma simt marunta si egoista . Am considerat-o superficiala , cand de fapt eu sunt asa .

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


salut - de newmann la: 21/08/2006 22:08:34
mie îmi place cum scri.continua!
*****
"În fata lui Dumnezeu, geniul e văr primar cu idiotul. " - Petre Tutea, Cugetari
#140700 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
newmann - de rolia la: 23/08/2006 09:24:10
Multumesc ! .....
Voi continua ,Rada chiar exista (este OM ,cum multi au uitat sa fie).Poate nu stapanesc foarte bine arta scrisului ,fac unele greseli (de ortografie ,de exprimare uneori ) ,insa eu cred ca intr-un text ,important este ce vrei sa transmiti .Cei care cauta idei (de si despre viata ),nu se impiedica in amanunte (stiu sa citeasca oricum ).
Vorba Radei : "Fata draga ,nu le poti stapani pe toate ,perfectiunea nu exista ,exista perfectibilul spre care tindem si pe care nu-l atingem niciodata ."
Iti multumesc inca odata .
rolia
#140950 (raspuns la: #140700) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...