-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Roamania Tinara?


de moprea19 la: 15/08/2006 06:29:00
modificat la: 19/08/2006 12:53:42
voteaza:
Citeam ceva aici de la un tinar car printre primele rinduri spunea ca:

Lumea asta a romaniei e facuta de batrinii si ei tineri sint obligati sa traiasca in ea , sa se adjusteze la sistemul pregatit de ai mai batrini.
Nu e lumea lor , spunea el, Oare a cui lume e?.

E oare a noastra a celor mai batrini? si nu sint asa batrin am numai 47 de ani doar, dar din ce spunea el ma simpt batrin. Pentru el.
Dar ideea care vreau so convin aici nu ca Romania ea batrina!
Romania istoric e foarte tinara, Romania comparat cu restul Europei e un copil care se defineste dea abia acum sau e la inceputurile ei.
Nu are inca identiatatea eii proprie contrar criticilor istorici ca romania vine de la daci, o fi venit si nu contest acest fapt, Dar romania de sine statatoare dea abia din 89 incepe sa devina un teenager in formare cu puternice si in acelas timp tremurind , picioare .

Luiin Anii inapoi putin inainte de comunismul care nea tinut in loc 50 de anii?
Romania nu a fost a noastra mult timp si nu a avut timp sa se stabileasca cu o fundatie , sociala, politica, culturala chiar si uitindu-ma in urma mea am luat o romanie de la ai mei care nu de multe generatii chiar si cu comunism cu tot, a fost o romanie tinara din toate punctele de vedere spuse mai sus.
Romania pe care eu am primito a fost o romanie nou-nascuta de citiva anii , istoriceste vorbind, tinara pentru ca am fost luati de unii si de altii , am fost luati de unguri , de turci , de rusi , si mai ales de comunismul imputit care nea tinut in loc atitia ani.

Romania Astazi incepe sa se autodetermine , cu o viteza nemaivazuta in europa , Romania are potential de a putea fi una din cele invidioase tari din europa daca nu din lume daca avem grija sa mearga asa cum Romania ar fi fost sa fie daca Ea era lasta sa fie libera si singura sa-si determine unde ajunge.
As dorii ca Acei oameni care sint astazi la cirmele ei sa vada asta .
As vrea si mai mult ca in Romania de astazi tineri nostri Studenti si ne studenti sa se adune intro forma sociala sa impuna celor de la conducere, sa le impuna lor un drum , sa le impuna unde va merge romania , sa isii exprime ei , cei tineri , dorinta lor unde vor ca cei de la conducere sa duca romania, unde sa o ghideze ca atunci cind ei pot , sa continuie mai departe drumul unde romania merge.
Tineri de astazi astrinsi , formati si cu zel, ar putea impune unde romania tinara despite de anii vechi ca asezare geografica,merge.

Si atunci acel tinar care a scris ca romania nu e a lui , ca romania de astazi luat de cei batrini condusa de ei si impusa lui si celor ca el , as dorii ca el sa ia initiativa sa inceapa aceasta miscare formata din tineri , formata de insusi ca ei cu ideeile lui ca o romania tinara social,politica,ciar si cultural sa mearga acolo unde ei ar dori ca atunci cind celor tineri de cit el sa fie multummiti ca Romania e si a lor

Marin Oprea
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: