Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

APOCRIFA,cartea lui Adam si a Evei


de Motzoc la: 23/08/2006 15:16:00
modificat la: 25/08/2006 20:18:00
voteaza:
INTRODUCERE

In aceasta carte putem vedea felul cum a suportat Adam si Eva izgonirea lor din Eden. De asemeni se mai poate vedea si viclenia si ura cu care ii urmareste Satan. El cauta sa ii dezinformeze cu privire la Dumnezeu, cu privire la el si la situatia lor. Satan cauta sa ii induca in eroare spunand omului ca din cauza lui a ajuns el, Satan, asa pe motiv ca ar fi refuzat sa se inchine omului, chemat fiind la aceasta de chiar Mihail din ordinul lui Dumnezeu. O carte apocrifa din traditia ebraica. Despre ea se spune ca ar fi fost scrisa de Moise si Domnul i-a descoperit aceste lucruri atunci cand se afla pe munte 40 de zile inaintea Domnului, dupa cum se afirma in Cartea Jubileelor. Alte carti privitoare la viata lui Adam si Eva mai sunt Apocalipsa lui Moise si Viata slavonica a lui Adam si Eva.

CARTEA LUI ADAM SI EVACand au fost goniti din paradis ei si-au facut un adapost si au petrecut sapte zile jelind si lamentandu-se cu multa durere.

Dar dupa sapte zile a inceput sa le fie foame, si au inceput sa caute ceva de mancare, si nu au gasit.

Atunci Eva i-a zis lui Adam:" Domnul meu, mi-e foame. Mergi, cauta ceva de mancare pentru noi. Poate ca Domnul Dumnezeu va privi in urma ii va fi mila de noi si ne va rechema in locul unde am fost inainte.

Eu si Adam ne-am ridicat am mers sapte zile prin tot tinutul ; si nu au gasit asemenea hrana cum aveau in Eden.

Si Eva i-a zis lui Adam:"Ma vei ucide? atunci am sa mor, si poate ca Domnul Dumnezeu te va aduce pe tine in Eden, caci din cauza mea ai fost tu adus aici".

Adam a raspuns:" Renunta Eva la asemenea cuvinte pentru ca din cauza lor Dumnezeu sa nu aduca alte blesteme peste noi.

Cum este posibil ca eu sa ridic mana impotriva propriului meu trup? Nu, hai sa ne ridicam si sa cautam ceva pentru noi ca sa traim mai departe, asa nu vom cadea.

Si au mers astfel cautand timp de noua zile, si nu au gasit nimic din ce erau obisnuit sa aibe (de mancare) in Eden, dar au gasit doar mancare pentru animale.

Si Adam i-a spus Evei:" Aceasta a lasat Domnul sa manance fiarele si animalele;

dar noi obisnuiam sa avem hrana pentru ingeri. Dar este corect si drept ca sa plangem inaintea ( ) Dumnezeului care ne-a facut. Hai sa ne caim cu o mare pocainta: poate ca Domnul va fi milostiv cu noi, ii va parea rau de noi si ne va da ceva pentru ca sa putem trai.

Si Eva i-a spus lui Adam:" Ce este pocainta? Spune-mi, ce fel de pocainta trebuie sa fac? Hai sa nu punem o prea mare povara pe noi, pe care sa nu o putem indura, ca prin aceasta Domnul nu va asculta rugaciunile noastre si isi va intoarce fata de la noi, pentru ca noi nu ne-am implinit promisiunile.

Domnul meu cat de mult trebuie sa te pocaesti pentru ca eu am adus necaz si chin peste tine?

Si Adam i-a spus Evei : “ Tu nu poti sa faci asa mult ca mine, ci fa doar atat cat ai putere. Pentru ca eu voi petrece patruzeci de zile postiind, dar tu ridica-te si mergi la raul Tigris si ridica o piatra si stai in picioare pe ea in apa pana la gat in adancimea raului . Si nu lasa sa iasa nici o vorbire din gura ta deoarece nu suntem vrednici sa ne adresam Domnului, deoarece buzele noastre sunt necurate de la copacul nepermis si interzis.

Si tu stai in picioare in apa raului treizeci si sapte de zile. Dar eu voi petrece patruzeci de zile in apa Iordanului, poate ca Domnului ii va fi mila de noi.

Si Eva a mers la raului Tigris si a facut asa cum a apus Adam. De asemeni Adam a mers la raul Iordan si a stat in picioare pe o piatra in apa pana la gat.

Si Adam a spus: “ Iti spun tie, rau al Iordanului, fi indurereat ca mine, si impreuna cu mine toate (vietuitoarele) care inoata si care sunt in tine si lasa-le sa ma inconjoare si sa jeleasca impreuna cu mine. Nu pentru ele sa se lamenteze, ci pentru mine, pentru ca nu ele au pacatuit ci eu.

Ca la un ordin, toate vietuitoarele au venit si l-au inconjurat si din ceasul acela apa Iordanului a stat nemiscata si curentii ei au fost opriti.

Si au trecut optisprezece zile; apoi Satan s-a transformat intr-un inger de lumina si a plecat la raul Tigris la Eva si a gasit-o plangand si diavolul insusi s-a prefacut a fi indurerat impreuna cu ea, el a inceput sa planga si i-a spus : “ Iesi din rau si nu te mai lamenta, inceteaza acum cu tristetea si suspinurile. De ce tu si sotul tau Adam sunteti asa de nelinistiti ?

Domnul Dumnezeu ti-a auzit gemetele si ti-a primit pocainta, si noi toti ingerii L-am implorat in favoarea voastra si am facut rugaminti Domnului.

si El m-a trimis sa te scot din apa si sa iti dau hrana pe care ai avut-o in Eden si dupa care plangi tare.

Acum iesi din apa si eu te voi conduce la locul unde hrana ta a fost pregatita”.

Dar Eva a auzit si a crezut si a iesit din apa raului, si carnea ei (tremura) precum iarba din cauza apei reci . Si cand a iesit a cazut pe pamant si diavolul a ridicat-o si a condus-o la Adam.

Dar cand Adam a vazut-o pe ea si pe diavol cu ea, a scancit si a plans tare si a zis: “ O Eva, Eva,

Unde este truda pocaintei tale ?

Cum ai fost tu iarasi prinsa de adversarul tau, prin ale carui mijloace am fost instrainati de locuinta noastra din Eden si bucuria spirituala ?

Sic and ea a auzit asta. Eva a inteles ca (a fost) diavolul (cel care ) a convins-o sa iasa din rau; Si a cazut cu fata la pamant si intristarea si chinul si Wailing ei au fost redublate

Si ea a plans tare si a spus : “ Vai de capul tau diavole. De ce ne-ai atacat fara motiv ? Ce ai urmarit sa faci cu noi ? Ce ti-am facut noi tie ? pentru ca ne urmaresti cu viclenie ? Sau de ce trebuie ca rautatea ta sa ne atace pe noi? Ti-am luat noi gloria ta sit e-am dezonorat? De ce trebuie tu sa ne harry, dusmanule (si sa ne persecuti) pana la moarte cu rautate si invidie?”

Si cu un oftat greu, diavolul a vorbit: “O, Adame! Toata ostilitatea, invidia si supararea mea este din cauza ta, de cand din cauza ta am fost expulzat din gloria mea, pe care o aveam in ceruri, in mijlocul ingerilor, si din cauza ta am fost eu alungat pe pamant.

Adam a raspuns:” Ce imi spui tu ? Ce ti-am facut eu tie sau care este vina mea impotriva ta? Vazand ca nu ti-am facut nici un rau (si nu ti-am adresat) nici o injurie, de ce ne urmaresti ?

Diavolul a replicat: “ Adame ce imi spui tu mie ? Din pricina ta am fost aruncat din acel loc.

Cand tu ai fost format, eu am fost aruncat din prezenta lui Dumnezeu si izgonit din compania ingerilor. Cand Dumnezeu a suflat in tine suflare de viata si chipul si asemanarea ta au fost facute conform imaginii lui Dumnezeu, Mihail de asemenea te-a adus si ne-a facut sa ne inchinam tie in apropierea lui Dumnezeu, si Domnul Dumnezeu a zis: Iata-l pe Adam. Te am facut dupa chipul si asemanarea noastra”.

Si Mihail s-a dus si a chemat toti ingerii spunand : “ Inchinati-va imaginii lui Dumnezeu dupa cum Domnul Dumnezeu a poruncit “. Si Mihail insusi s-a inchinat primul apoi m-a chemat si a spus : “ Inchina-te imaginii Domnului Dumnezeu “. Si eu am raspuns : “ Nu am (nevoie ) sa ma inchin lui Adam”. Si de vreme ce Mihail continua sa ma sileasca sa ma inchin, i-am spus :” De ce trebuie sa ma silesti ? Nu ma voi inchina unei fiinte inferioare si mai tinere (decat mine). Sunt mai in varsta fata de el in Creatie, am fost facut inainte sa fie el facut. Este datoria lui sa se inchine mie”.Cand ingerii care erau sub comanda mea, au auzit aceasta, ei au refuzat sa i se inchine.

Si Mihail a spus, “ Inchinati-va imaginii lui Dumnezeu, dar daca nu te vei inchina lui Domnul Dumnezeu va fi manios pe tine”.

Si eu am spus: “ Daca El va fi manios pe mine, imi voi aseza tronul deasupra stelelor cerului si voi fi asemenea Celui Prea Inalt”.

Si Domnul Dumnezeu a fost manios pe mine si ma izgonit pe mine si pe ingerii mei din gloria noastra, si din pricina ta am fost noi izgoniti din locuintele noastre in aceasta lume si aruncati pe pamant.

Si imediat am fost covarsiti de suparare, din moment ce nu am mai fost rasfatati cu asa mare glorie.

Si am fost suparati cand te-am vazut in asemenea bucurie si lux. Si printr-o pacaleala am inselat-o pe sotia ta, si ti-am cauzat izgonirea prin ceea ce (a facut) ea din bucuria si luxul tau

Dupa cum eu am fost dat afara din gloria mea.

Cand Adam a auzit pe diavol spunand aceasta, a plans tare si a spus: “ O Doamne Dumnezeul meu, viata mea este in mainile tale. Izgoneste acest adversar departe de mine, care a cautat sa imi distruga sufletul, si da-mi mie gloria lui pe care el insusi a pierdut-o”. Si in momentul acela Diavolul a disparut dinaintea lui. Dar Adam a indurat in pocainta lui stand in picioare patruzeci de zile (pana la sfarsit) in apa Iordanului.

Si Eva ia spus lui Adam: “ Te parasesc Domnul meu deoarece viata ta este recunoscuta, deoarece tu nu ai facut nici prima, nici a doua greseala. Dar eu am gresit si am fost corupta pentru ca nu am ascultat porunca lui Dumnezeu; si acum izgoneste-ma din lumina vietii tale si eu voi merge spre apus, si acolo voi fi pana voi muri.”

Si ea a inceput sa mearga spre partile vestice si sa jeleasca si sa planga amar si sa geama tare. Si si-a facut acolo un adapost, in timp ce avea in pantece un copil de trei luni.

Si cand s-a apropiat timpul ca ea sa nasca, ea a inceput sa aibe dureri, si ea a plans tare catre Domnul si a spus: “Fie-ti mila de mine, o, Doamne, ajuta-ma.” Si ea nu a fost auzita si mila lui Dumnezeu nu a inconjurat-o.

Si ea si-a spus :” Cine ii va spune domnului meu Adam ? Va implor, luminatori ai cerurilor, in timp ce va intoarceti spre est, purtati un mesaj catre domnul meu Adam”.

Dar in acel ceas Adam a spus: “ Plangerea Evei a ajuns la mine. Poate ca inca o data sarpele s-a luptat cu ea .”

Si el a mers si a gasit-o intr-o mare suparare. Si Eva a spus :” Din momentul in care te-am vazut, domnul meu, sufletul meu incarcat de suparare a fost inviorat. Si acum implora pe Domnul Dumnezeu in favoarea mea sa te asculte pe tine sa priveasca la mine si sa ma elibereze de durerile mele groaznice.” Si Adam a implorat pe Domnul pentru Eva.

Si iata, au venit doisprezece ingeri si doua “virtuti”, stand in picioare la dreapta si la stanga Evei; si Mihail statea in picioare la dreapta: si el a lovit-o in fata pana la san si a spus Evei : ”Binecuvantata esti tu Eva de dragul lui Adam. Deoarece rugaciunile si interventiile lui sunt mari, am fost trimis ca tu sa primesti ajutorul nostru.

Ridica-te acum si pregateste-te sa nasti. Si ea a nascut un fiu si el stralucea; si dintr-o data copilul s-a ridicat si a alergat si a adus un fir de iarba in mana sa si I l-a dat mamei sale, si numele sau a fost Cain.

Si Adam i-a dus pe Eva si pe baiat si i-a condus spre est. Si Domnul Dumnezeu a trimis diverse seminte prin Mihail, arhanghelul si le-a dat lui Adam si i-a aratat cum sa lucreze si sa cultive pamantul, ca ei sa aibe fructe cu care ei si toate generatiile lor sa poata trai.

Dupa aceasta, Eva a conceput si a nascut un fiu, al carui nume a fost Abel; si Cain si abel obisnuiau sa stea impreuna.

Si Eva i-a spus lui Adam: “Domnul meu, in timp ce dormeam, am avut o vedenie, cum ca era sangele fiului nostru Abel in mana lui Cain, care il turna in gura sa si il inghitea. De aceea eu sunt trista.

Si Adam a spus: “Ah, daca Cain l-a ucis pe Abel. Hai sa ii despartim unul de celalalt, si hai sa facem pentru fiecare din ei locuinte separate.”

Si ei l-au facut pe Cain un barbat de casa, dar pe Abel l-au facut pastor; pentru ca in acest mod ei sa fie separati reciproc.

Si dupa aceasta, Cain l-a ucis pe Abel, dar Adam avea atunci o suta treizeci de ani, dar Abel a fost ucis cand el avea o suta douazeci si doi de ani. Si dupa aceasta Adam si-a cunoscut sotia si el a avut un fiu si l-a numit Seth.

Si Adam a spus Evei,” Iata, eu am un fiu, in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain”Si dupa ce Adam l-a nascut pe Seth, el a trait opt sute de ani si a nascut treizeci de fii si treizeci de fiice, in total saizeci si trei de copii. Si ei s-au inmultit pe fata pamantului in popoarele lor.

Si Adam i-a spus lui Seth, “Asculta, fiul meu Seth, caci iti voi povesti ce am auzit si ce am vazut dupa ce mama ta si cu mine am fost izgoniti din Eden.

Cand noi ne rugam, iata ca a venit la mine Mihail arhanghelul, un mesager al lui Dumnezeu. Si eu am vazut o trasura ca vantul si rotile ei erau ca de foc si eu am fost prins in sus in paradisul dreptatii, si eu l-am vazut pe Domnul sezand si fata sa era fierbinte ca focul ce nu putea fi suportat. Si multe mii de ingeri erau in dreapta si in stanga acelei trasuri.

Cand am vazut asta, am fost uimit, si groaza m-a cuprins si m-am plecat inaintea lui Dumnezeu cu fata la pamant.

Si Dumnezeu mi-a zis: “Iata, tu vei muri, deoarece ai calcat porunca lui Dumnezeu, pentru ca tu ai ascultat mai degraba vocea sotiei tale, pe care ti-am dat-o sub puterea ta, decat sa o supui voii tale. Totusi tu ai ascultat-o pe ea si ai trecut peste cuvintele mele.Si cand am auzit aceste cuvinte ale lui Dumnezeu, m-am inclinat pana la pamant si m-am inclinat Domnului si am spus, “Domnul meu, Dumnezeu atotputernic si milostiv, Cel sfant si drept, nu lasa numele care este patruns de majestatea Ta sa fie patat, ci converteste-mi sufletul, caci eu voi muri si suflarea mea va iesi din gura mea. Nu ma alunga din prezenta ta, (pe mine) cel pe care l-ai creat din lutul pamantului. Nu il alunga din gratia Ta pe cel pe care Tu l-ai hranit.”

Si iata ! un cuvant privitor la tine a venit peste mine si Domnul mi-a spus, “Deoarece zilele tale au fost obisnuite, tu ai fost creat cu o dragoste pentru cunoastere; de aceea nu va fi luat de la samanta ta pentru totdeauna dreptul de a ma sluji.”

Si cand am auzit aceste cuvinte, m-am aruncat cu fata la pamant si L-am adorat pe Domnul Dumnezeu si am spus, "Tu esti Dumnezeul vesnic si suprem; si toate fiintele iti dau onoare si lauda.

Tu esti Lumina adevarata ce straluceste deasupra tuturor luminilor, Viata vie, Puterea atotputernica infinita. Tie, puterile spirituale iti dau onoare si lauda. Tu reversi peste rasa oamenilor abundenta milei Tale."

Dupa ce m-am inchinat Domnului, imediat Mihail, arhanghelul Domnului m-a apucat de mana si m-a alungat din paradisul viziunii si al poruncii Domnului.

Si Mihail tinea o nuia in mana sa,si el a atins apele, care erau in cerc in jurul Edenului, si ele au inghetat.

Si eu am traversat, si arhanghelul Mihail a traversat cu mine, si el m-a condus inapoi la locul de unde ma luase.

Asculta, fiul meu Set, chiar si restul secretelor (si lucrurilor sfinte) care vor fi,care mi-au fost descoperite cand am mancat din copacul cunostintei,

am stiut si am inteles ce se va intampla in aceasta era; (ce Dumnezeu intentioneaza sa faca creatiei sale a rasei oamenilor. Domnul va aparea intr-o flacara de foc (si) din gura majestatii Sale El va da porunci si legi [din gura Sa va iesi o sabie cu doua taisuri) si ei Il vor sfinti in casa locuintei majestatii Sale.

Si El le va arata locul minunat al majestatii Sale. Si apoi ei vor construi o casa Domnului Dumnezeului lor pe pamantul pe care El il va pregati pentru ei si acolo ei vor calca legile Sale si sanctuarele lor vor fi arse si pamanturile lor vor fi parasite

si ei insisi vor fi imprastiati; pentru ca au starnit mania lui Dumnezeu. Si inca o data El ii va face sa se intoarca din imprastierea lor; si din nou vor zidi casa lui Dumnezeu;

Si in timpurile din urma casa lui Dumnezeu va fi preamarita mai mult decat cea din vechime. Si inca o data nedreptatea va intrece dreptatea. Si apoi Dumnezeu va locui cu oamenii pe pamant (in forma vizibila); si apoi, dreptatea va incepe sa straluceasca. Si casa lui Dumnezeu va fi onorata in timp si dusmanii lor nu ii vor mai putea rani pe oamenii care cred in Dumnezeu; si Dumnezeu Isi va ridica un popor credincios, pe care il va salva pentru eternitate, si cei lipsiti de pietate vor fi pedepsiti

de Dumnezeu imparatul lor,oamenii care au refuzat sa iubeasca legea Sa. Cer si pamant, nopti si zile, si toate fiintele il vor asculta, si nu vor trece peste poruncile Sale. Oamenii nu isi vor schimba lucrarile, ci ei vor fi schimbati de la parasirea legii lui Dumnezeu. Apoi Domnul va respinge de la El pe cei rai, si dreptii vor straluci ca soarele, in ochii lui Dumnezeu.

Si in acel timp, oamenii vor fi purificati prin apa de pacatele lor. Dar cei ce nu doresc sa fie purificati prin apa vor fi condamnati. Si va fi fericit omul care si-a stapanit sufletul, cand va veni Judecata si maretia lui Dumnezeu va fi vazuta printre oameni si faptele lor vor fi cercetate de Dumnezeu, judecatorul drept.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (13):


Intriga dintre personaje, vaz - de jeniffer la: 26/08/2006 19:25:17
Intriga dintre personaje, vazute prin prisma zeului si puterii lui, fac din aceasta poveste biblica o credinta ca Adam si Eva au existat si erau primii oameni pe pamint. Astazi este usor de inteles ca sapiens nu a fost creat de zeu, ci de natura si in grupuri. Se recunoaste impactul zeului, care era o sursa de inspiratie foarte valoroasa scriitorilor din acele timpuri.
#141561 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aiurea in tramvai - de donquijote la: 27/08/2006 01:26:56
pentru cultura ta generala, in traditia iudaica (nu ebraica, asta e limba, si texte de pe timpul lui moise erau scrise probabil in arameica, nu ebraica) nu exista diavol.
deci sursa pe care o mentionezi e incorecta.
mai studiaza. :)

ps textul mai are si alte inconsistente, iordanul nu se chema asa, edenul nu era pe malul iordanului, nici macar aproape de iordan, si inca multe altele. textul e probabil o scriere apocrifa mai noua iesit din vreo secta neocrestina.
#141613 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
La egiptieni exista scrieri m - de jeniffer la: 27/08/2006 22:47:43
La egiptieni exista scrieri mai vechi decit datarea creatiei facuta de biblie care simbolizau ceea ce este numit potopul ca fiind o inundatie.
#141740 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bygotzele, bygotzele ... - de picky la: 28/08/2006 11:30:19
Adrian Fuchs :

"felul cum a suportat Adam si Eva "

Sa intzeleg ca nu erau doi ???

Se spune "au", cand "e" mai multi, stimabile ...
#141792 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
la#141792, de picky - de Motzoc la: 28/08/2006 21:21:42
Ma bucur ca ai revenit cu comentarii la postarile mele!
Ti-am respectat sfatul si vad ca-mi merge bine!
Scuze pentru repezeala transcrierii!
S-auzim de bine!
#141845 (raspuns la: #141792) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re.la#141613, de donquijote - de Motzoc la: 28/08/2006 21:21:42
Stai nu te ofensa asa de tare ca personajele principale sunt moarte de mult!Totusi acest text nu este prea cunoscut si de aceea l-am postat!
Nimic nu poate fi perfect,adevarul reiese din unitatea contrariilor!
#141846 (raspuns la: #141613) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
legile dialecticii le cunosc - de donquijote la: 29/08/2006 00:53:53
legile dialecticii le cunosc si eu. aici se aplica mai degraba principiul 'garbage in, garbage out'. :)
n-am inteles ce vrei sa spui cu textul asta.
#141935 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bygot - de picky la: 29/08/2006 09:10:45
Adrian Fuchs :

1. Limba romana este cea ofensata !!!

2. Cum dracu' poate iesi adevarul din "unitatea contrariilor" ??? Poate cu vreun teasc de stors nonsensuri si ineptii ... Cand iti dai cu firma-n cap ... poti face buba ...

3. Contradictiile pot impulsiona si isca un progres. Cu conditia sa nu fie un progres pe calea ... regresului ...
#141963 (raspuns la: #141846) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re:la#141935, de donquijote - de Motzoc la: 29/08/2006 20:29:26
GIGI(gunoi introduci,gunoi iese) este marele necaz al PC,bineinteles generat de utilizator!
Cred ca am vrut sa spun ca starea de normalitate rezulta din egalizarea extremelor!
#141991 (raspuns la: #141935) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re:la#141963, de picky - de Motzoc la: 29/08/2006 20:29:26
1.Scuze,nu am studiile necesare(gramatica am invatat-o acum 40 de ani!)
2.Scuze,s-a vrut un adevar filozofic(nu l-am nimerit!)
3.Daca sunt in regres este numai vina mea,multi neuroni s-au consumat si nu se mai pot regenera!
#141994 (raspuns la: #141963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de jeniffer la: 29/08/2006 19:32:41 Modificat la: 14/06/2007 14:45:55
Nu se poate fi de acord cu ideea ca acest cuplu era primul pe pamint si singurul care exista la acel moment, ci ca a fost imaginat pentru a povesti creatia. Ar fi contrar urmelor descoperite, prin care oamenii au evoluat in grup, in milioane de ani.
#142052 (raspuns la: #141846) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bygot - de donquijote la: 30/08/2006 07:00:36
pana acum doar ai ocolit subiectele (unele deschise chiar de tine) antrenandu-te in tot felul de dispute. n-ai dat nici un raspuns la obiect, documentat si argumentat.

nu degeaba te-a confundat picky cu dinu. mai probabil ca v-ati educat la aceeasi scoala, si nu e legat de generatie.
#142093 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 14/06/2007 14:47:00 Modificat la: 14/06/2007 14:47:44
Se poate ca legenda lui Adam sa se refere la Abraham?
#206331 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: