-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Dezastru romanesc la Bruxelles


de Daniel Racovitan la: 20/02/2004 04:16:00
modificat la: 20/02/2004 04:20:01
voteaza:
[Evenimentul zilei] scrie:

"Comisia de Politica Externa din Parlamentul Uniunii Europene a aprobat, in unanimitate, un amendament care prevede “reorientarea strategiei de aderare a Romaniei” si “monitorizarea permanenta” a tarii noastre

Propunerea de suspendare a negocierilor cu [Romania] a functionat pe post de amenintare cu ghilotina. O strategie prin care Emma Nicholson si Arie Oostlander au reusit sa atraga atentia colegilor socialisti din [Parlamentul European] si Comisiei Europene asupra gravitatii situatiei politice din Romania. Ghilotina nu a fost pusa in functiune - nici nu avea mari sanse de reusita avind in vedere raportul de forte si interese din Comisia de [politica] externa a Parlamentului European -, dar formula negociata cu socialistii si cu comisarul Verheugen recomanda Comisiei Europene “reorientarea strategiei de [aderare] a Romaniei” si “monitorizarea permanenta a problemelor mentionate in acest raport”.
Proiectul de raport adoptat ieri este extrem de critic la adresa autoritatilor romane, in ciuda efortului de minimalizare din partea [Bucuresti|Bucurestiului]. De altfel, respingerea fara drept de apel - dar cu zimbetul pe buze - a propunerii laburistului Michael Cashman, de a introduce pe ultima suta de metri un amendament care “saluta progresele Romaniei”, sta marturie privind starea de spirit a europarlamentarilor. Raportul critic a fost adoptat cu 39 la zero, nici o abtinere, nici un vot impotriva.

“Institutiile UE au fost inselate”

E drept, a fost respinsa cererea ca Europolul sa investigheze legaturile autoritatilor romane cu crima organizata in ce priveste traficul cu [copii]. Dar a ramas mentiunea extrem de grava ca “institutiile Uniunii Europene au fost inselate in ce priveste procesul prin care copiii sint declarati eligibili pentru adoptii”. La fel, pe parcursul discutiilor dintre diferitele grupuri politice din Parlamentul European, “suspendarea negocierilor in forma lor actuala”, a devenit, joi seara, “reorientarea programului de negocieri cu Romania” pentru a ajunge, vineri dimineata, la forma finala - “reorientarea strategiei de aderare”. A aparut insa in acelasi paragraf cererea adresata guvernului roman de a respecta strict [drepturile omului], o problema ce parea depasita inca din 1996. (...)"

Articolul complet: http://www.evenimentulzilei.ro/topstory/?news_id=146459
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...