-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pirateria - "flagelul" lor in era noastra


de lavdyi la: 17/09/2006 15:58:00
modificat la: 17/09/2006 22:44:27
voteaza:
Am citit de curand un sondaj care avea ca subiect "cate cd-uri originale cumparati".Procentul cel mai mare era al celor care nu cumpara deloc urmat de cei care le fac pe amandoua(intr-un anume raport;).
E unul am cumparat si muzica si filme. Insa am si downloadat multe.Dar la fel ca multi altii, care isi doresc sa aiba un dvd original cu un film bun, sau o colectie de cd-uri cu formatia preferata, am mai si cumparat. De altfel, desi acel sondaj ma contrazice, in opinia mea, categoria asta este majoritara.Chiar daca downloadeaza mai mult decat cumpara. Iar marile case de productie si distributie de muzica ,de film , producatorii de software , ar trebui sa inteleaga faptul ca lucrurile asa stau si asa vor fi de acum inainte. Daca cine stie, se va descoperi ceva, un mod prin care sa se impiedice pirateria(asa cum se vorbeste de ex despre Vista) primii care vor pierde vor fi ei. Daca un sistem de operare nu accepta continut piratat atunci imi caut altul. Nu mai imi pun Windows. Iar cel care habar n-are despre ce e vorba, dar auzind ca windows "face rau", va refuza sa-si mai cumpere vreun calculator cu windows preinstalat. Si atunci...?
Sau daca vreun provider internet imi obstructioneaza accesul la programele de file-sharing, renunt la el si caut altul. Sau gasesc alta metoda.
Oricat s-ar chinui mereu va exista o cale.Asta este starea lucrurilor.Este normalitate , nu un flagel. Era inevitabil, iar atata timp cat va exista net-ul (pentru care noi platim oricum) va exista si aceasta "piraterie". Iar fara internet, eh, probabil ca lumea aceasta ar prefera mai repede sa traiasca fara stratul de ozon decat fara internet.

Asa ca in ceea ce ne priveste pe noi cei care "dam jos" de pe net ,lupta lor cu morile de vant nu ne afecteaza catusi de putin.Poate se vor trezi la un moment dat si isi vor da seama ca lucrurile merg in aceasta directie. Traim intr-o noua lume .Trebuie sa ne adaptam, nu sa ne impotrivim .
Este un razboi pe care ei l-au pierdut de la inceput. Si nu din lipsa de arme, de inteligenta, de resurse. Ci din lipsa de viziune.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


pirateria - de Mr Six la: 21/09/2006 08:12:45
In final tot tu vei pierde... cind artistul neplatit o sa scoata doar "zdranganeala" ieftina si bullshit-uri pe piata. Casele de discuri vor lasa multi "wannabe artists" undiscovered...din lipsa de fonduri pentru promovare !
-Ted Nugent, Don Hanley, Metalica...au contribuit prin lobby-uri in fata branch-ului legislativ american la desfiintarea lui Napster, Kazza, Winmix, etc

"When I go to buy bread, I expect to pay the baker" .... Ted Nugentsalutari,
sixpack
#146637 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
E posibil sa fie asa, insa nu - de lavdyi la: 23/09/2006 10:29:02
E posibil sa fie asa, insa nu cred ca modul in care ei reactioneaza in fata acestui fenomen este cel mai potrivit. Trebuie gasita o alta solutie, lucrurile nu se vor rezolva asa.Solutie care ar exista (in opinia mea) , insa casele de discuri nu sunt dispuse sa investeasca atata timp cat ele ,inca castiga suficient . Nu vreau sa dau idei si mai ales nu vreau sa nasc alte controverse,deci ma opresc aici.Sunt de inteles ata unii, cat si altii. Depinde de unde privesti.
#147103 (raspuns la: #146637) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: