-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O vineri potrivita


de arianaiulia la: 04/10/2006 09:46:00
modificat la: 05/10/2006 22:58:27
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
O vineri potrivita

Acum vreo cîteva zile, într-o vineri mai lipsită de perspectivă decît oricare alta, mă trezesc buimăcit şi puhav dar, spre marea mea uimire, destul de bine dispus. Dormisem destul de prost dar visasem bine. Mă îmbrac la repezeală cu ce găsesc (de la o vreme nu mai găsesc nimic în casa asta şi mă gîndesc serios să stau o noapte la pînda să văd cine-mi încurcă hainele de nu ştiu eu). Aş fi vrut să mănînc ceva dar spaghetele (pe care avusesem lipsa de inspiratie sa le prepar cu sos) mi-au împarfumat tot frigiderul şi mi-au tăiat pofta. Ce bine-ar fi fost dacă le-aş fi gătit cu levănţica in loc de usturoi! Dar buna mea dispoziţie colaborează în momentul respectiv cu norocul şi dau peste un colţ de pîine despre care nu am nici o părere bună. Le acord însa lui si stomacului meu o şansă şi le fac cunoştinţă. Nu e dragoste la prima vedere dar merge.
În fine, reuşesc să plec din casă şi cînd să ies din bloc dau nas în nas cu doamna Rozica. Doamna Rozica e o fată bătrînă de vreo şaizeci de ani. Cea mai mare calitate a ei este potrivirea. Are o nepoată de la un frate mai mare si nepoata asta o iubeşte atît de mult că se gandeşte să-i calce pe urme şi să se facă şi ea fată bătrînă. Dar în timpul ăsta doamna Rozica nu stă degeaba, nuuuu! Încearcă să-i potrivească ea viitorul şi peţeste la cine nimereşte. Printre victimele ei mă număr şi eu. De vreo lună şi ceva încearcă să mă convingă sa o cunosc pe Mireluţa. Vă daţi seama ce noroc pe capul meu să dau aşa, de dimineaţa, tocmai peste doamna Rozica.
Aaa, şi mai e ceva. Ziceam ca cea mai mare calitate a ei e potrivirea. Ei bine doamna Rozica a potrivit tot blocul. E un soi de enciclopedie ambulantă, un fişier virusat in care ai face bine să nu intri ca de ieşit nu mai ieşi neprihănit.
Şi cum spuneam vinerea asta îmi scoate în cale neşansa. Şi cum necazului îi e urît de unul singur, în ciuda tuturor rugăminţilor mele disperate către soartă, doamna Rozica mă vede.
-Aaa, uite cum mi se înseninează mie dimineaţa! Ce faci, Mişulică? Îmi zice de cum mă vede, cu o revărsare supremă de afecţiune. - Stai să te pup că nici nu mai ştiu de cînd nu te-am mai văzut!
Degeaba încerc să-i arăt că mă grăbesc, că n-am timp şi nici chef să simt pe obrazul meu lipindu-se două stafide îmbacsite de ruj. Fatalitatea se produce şi mă pupa zgomotos. Necazurile se revarsă asupra mea.
-Ce bine că ne-am întîlnit! Nu mă duci şi pe mine cu maşina la piaţă? E în drumul tău.
Mulţumesc.
N-are absolut nici un rost să mai încerc să scap. Doamna Rozica e o femeie descurcăreaţă, are cîte o soluţie pentru orice problemă. Ar fi fost în stare să meargă cu mine la serviciu şi să aştepte pînă termin numai s-o duc cu maşina unde are nevoie. Am oftat mai încurcat şi mai nefericit decît Hamlet şi am îngăimat un “Sigur, cum să nu!”. Numai eu ştiu ce era în sufletul meu.
Urcăm. Pornesc maşina şi, bineînţeles, doamna Rozica începe să vorbească despre Mireluţa, care e un boboc de fată dar n-a avut noroc în viaţă după care ia la rînd toţi vecinii şi mă pune la curent cu toate noutăţile şi modificările din registre. Drumul nu se mai sfîrşeşte. La un moment dat o rog cît se poate de politicos să tacă puţin că-mi distrage atenţia de la trafic. Atît mi-a fost. Ofensată la culme nu mai scoate nici un cuvînt tot restul drumului. Mi se pare că piaţa se îndepartează sadic tot mai mult cu fiecare semafor.
În sfîrşit ajungem la destinaţie şi, pentru că simt nevoia stupidă să repar cumva situaţia, nu-mi ascult zecile de voci interioare care spun să tac.
-La revedere, doamnă şi să ştiţi că vă stă foarte bine în roz!
O portieră trîntita lasa loc de mulţumesc în urma vecinei care coboară. Mă uit în oglindă şi-mi zic: “Domnule, esti un tâmpit! Chiar nu-ţi puteai ţine gura? Lasă că o să vezi tu!”
De văzut n-am văzut nimic dar am auzit. A doua zi tot blocul ştia că i-am făcut avansuri doamnei Rozica. Deşi nu pot sa spun despre mine ca as fi fost nici inainte cine stie ce don Juan, chestiunea asta mi-a provocat pagube serioase la imagine. Acum nici la Mireluţa nu mai pot să sper.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


ariana - de soriana la: 06/10/2006 20:51:00
Dragut, mi-a placut, are haz.
#149727 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de thebrightside la: 06/10/2006 10:57:03
Haioasa. La mai mare! ;)

Habar n-am sa fac un pronostic.Sic!
#149778 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
arianaiulia - de rolia la: 06/10/2006 20:51:00
..:)))cred ca fiecare bloc ,sau strada cu case are cate o "doamna Rozica" , ai descris bine personajul .
Fain scris ,m-am amuzat copios .Pe strada mea sta domnisoara Rodica (precizeaza d-ra , daca faci greseala sa i te adresezi cu doamna)se potriveste perfect descrierii .
.....:))))))))
rolia
#149820 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Misulicaaaaaa - de Intruder la: 23/10/2007 22:38:59
sosul pentru spaghete se face cu foarte putin usturoi si se pune busuioc, nu levantzica! daca n-ai busuioc, inseamna ca l-am cules eu pe tot...sub perna am cinjpe buchete. poti sa zmulgi o ramurica din matauzul popii.
nu mai lasa mancarea descoperita in frigider daca nu-i cineva sa acopere in urma ta.
aaaa...si nu manca spaghete dimineata, mai bine o ceapa sparta in pumn, cu paine si sare!

Mirelutza aia...tot boboc?!
#247566 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: