-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

CREATIE,EVOLUTIE REZULTAT AL...


de DESTIN la: 25/02/2004 18:52:00
modificat la: 18/07/2004 14:42:59
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
Omul de la creatia sa si pana in prezent,a fost supus unui proces continu de framantari,cautari,ganduri de unde venim? cui apartine? originea sa. Multe din intrebari in timp au primit raspunsuri,alte raspunsuri se las asteptate. Autorul acestui articol a incercat in timp prin documentare,a puncta si a aduce in dezbatere unele aspecte.Cartea sfanta "BIBLIA" ne spune ca DUMNEZEU a creat intregul"Univers",a creat pe om si tot ce cunoastem din BIBLIE.Tot din BIBLIE aflam ca DUMNEZEU a creat omul dupa chipul si asemanarea "NOASTRA".In acel moment DUMNEZEU NU ERA SINGUR .Cine erau ? Noi cunoastem ca nimeni nu a vazut fata lui DUMNEZEU,cunoastem ca DUHUL lui Isus Cristos era de fata atunci .Ne putem pune intrebarea pe buna dreptate CREATIA unde isi are originea ? nu cumva mult mai inainte ? Cine a creat aceasta LUME A DUHURILOR ? Sa fie oare on raspuns sigur INCELEPCIUNEA ?INTELEPCIUNEA a fost cu siguranta de fata, de ce? Ea INTELEPCIUNEA s-a alaturat , s-a contopit in DUMNEZEU la adevarata sa intindere. Ce numim noi oamenii infinit ?,INTELEPCIUNEA asa trebuie privita ca fiind fara limite. DUMNEZEU astfel a creat acasta opera divina .Intelepciunea este singura calitate ,insusire ce ne-a fost data noua oamenilor sa putem evolua,sa putem lupta impotriva tuturor "fortelor rele"."Forte ale raului care a bantuit lumea pamanteasca in timp si o mai bantuie.INTELEPCIUNEA a strivit imperii,tot EA a redus la tacere nazismul,INTELEPCIUNEA a desfiintat comunismul.INTELEPCIUNEA colaboreaza cu inteligenta,inteligenta fara intelepciune o stim cu totii creaza monstri.Cu INTELEPCIUNE U.S.A. a declarat razboi terorismului international acasta "inima neagra"a fortelor raului.Sa nu uitam niciodata nu numai U.S.A. a fost atacata, a fost un atac al fortelor rele asupra UMANITATI .DUMNEZEU sa binecuvinteze U.S.A., cand tinerii sai plateau cu viata in lupta cu aceste urgii si mai platesc altii se "SUBTIAU" in asa masura ,sa dea afara si ultima picatura de INTELEPCIUNE. Sa fim INTELEPTI, Doamne ajuta ,
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (13):


Mai bine mai tirziu decit niciodata - de LMC la: 22/06/2004 02:59:40
Am dat peste aceste ginduri doar astazi 21 iunie, 2004, si-am vrut sa ma alatur de tine cu aceeasi voce si sa spun si eu "God Bless America!" Vocile noastre sint de multe ori acoperite de racnetul celor care vor sa supuna America si sa o umileasca, dar Dumnezeu aude orice soapta care-i cere ajutor.
#16556 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
THANKS TOO YOU LMC! - de DESTIN la: 22/06/2004 22:15:25
Astazi cand valori ale umanitatii sunt in pericol,cand terorismul international nu vizeaza numai U.S.A. ci insasi existenta noastra ca semeni...Cu credinta si intelepciune noi toti ,vocile noastre cum bine ai precizat se vor ruga continu "GOD BLESS AMERICA!"Un scut al existentei umane se va opune acestei "INIMI NEGRE a FORTELOR RAULUI"

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.
#16587 (raspuns la: #16556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
DESTIN, LMC & Godd Bless America - de AlexM la: 20/07/2004 15:27:57
rugati-va pentru America. Aparent, România nu mai are nevoie de nici o rugaciune, fie ea spusa tare sau in shoaptã...


PS1 - stiu sint integrat prost in societatea in care traiesc. Niciodata nu m-a interesat si nu am simtit vre-un sentiment care sa-mi insufletseasca ceva de genul "God Bless Germany". Dar "Doamne, ai grija de saraca tsara a noastra" mi-a venit de multe ori in minte. Probabil ca "noastrã" este un cuvant dubios aici.

PS2- nu sint anume ciudatenii in ceea ce se opineaza aici a fi scris in biblie? "dupa chipul si aseamanarea NOASTRA ???????", "DUHUL lui Isus la facerea lumii???".. haidade...

cu stima,

AlexM
#18122 (raspuns la: #16587) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fluierand a pagubã..... - de AlexM la: 20/07/2004 15:37:57
DESTIN combinã cam ashe:
----------------------------------------------------------------------
INTELEPCIUNEA colaboreaza cu inteligenta,inteligenta fara intelepciune o stim cu totii creaza monstri
----------------------------------------------------------------------

imi vine sa fluier a paguba dar presupun ca e necesar sa dau explicatii pentru a intselege lumea "de ce". Expresia "intelepciunea & inteligenta" inseamna ab originis "apa si inca odata apa".
Sa ma explic:
inteligenta= neologism intrat in limba , cuvant la origine Latinesc din aceasi familie cu intelectus, intelectionem, etc.
intelectionem= cuvant latinesc care insemna numa "intelect". De remarcat ca acest "intelectionem" trebe sa fi dat cuvantul românesc "intelepciune"
Deci la origine intelept si inteligent ie cam acelasi lucru. Zic "cam" deoarece in ziua de azi nu'i ashe, sensurile nuantsandu-se intre timp. Iar aceasta nuantsare este necesara facuta peste tot unde apar noi sensuri. Chiar si acolo sau mai ales acolo unde "interesele umanitatii" nu sint nici pe departe "interesele Americii". Adica sa nu confundam ca altfel fluieram a paguba si vedem precum calul cu capitseaua pusa mergand tot ca el. Numa incotro-o simtim ca trage hãtsul.....
#18123 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru AlexM,"rugati-va pentru America." - de DESTIN la: 21/07/2004 00:01:07
AlexM scrie:

"rugati-va pentru America. Aparent, România nu mai are nevoie de nici o rugaciune, fie ea spusa tare sau in shoaptã...


PS1 - stiu sint integrat prost in societatea in care traiesc. Niciodata nu m-a interesat si nu am simtit vre-un sentiment care sa-mi insufletseasca ceva de genul "God Bless Germany". Dar "Doamne, ai grija de saraca tsara a noastra" mi-a venit de multe ori in minte. Probabil ca "noastrã" este un cuvant dubios aici.

PS2- nu sint anume ciudatenii in ceea ce se opineaza aici a fi scris in biblie? "dupa chipul si aseamanarea NOASTRA ???????", "DUHUL lui Isus la facerea lumii???".. haidade...

cu stima,

AlexM"

Citesc si refuz a crede ca se poate comenta si asa...de aceea am redat intregul tau comentariu.Il consider complect rautacios,lipsit de adevar si in afara subiectului.
Intr-o comunicare reala de calitate, primeaza sinceritatea si capacitatea de a argumenta cele afirmate.Ai "rupt" din context "Godd Bless America"(iti apartine scrisul )si acuzi fara temei ...de ce America si nu Romania?Daca ai fost, asa, pornit a acuza,trebuia sa apelezi la inteligenta si sa te fi informat mai inainte.O simpla trecere in revista a celor scrise de mine pe acest "site" iti oferea sansa sa nu pacatuiesti...prin cele afirmate. Vezi comentariile ce imi apartin DESTIN semnate.Din fericire pentru mine ,eu sunt bine integrat in noua mea tara adoptiva.Cetatenia americana ca si ceea romana ce o detin nu m-a impiedica sa imi iubesc tara in care m-am nascut si trait Romania.Afirmatii gratuite pe care oricum le asez undeva la periferia umanului.
Nu pentru a argumenta tie personal, afisez mai vechi comentarii ce exprima gandirea mea,
A fi roman...
#10417, de DESTIN la Mon, 23/02/2004 - 20:01


E cuminte si sanatos atunci cand ne punem intrebarea sau suntem intrebati : ce suntem ? raspunsul sa fie acelasi ROMAN. In numele adevarului,parintii, fratii,surorile,tara nu noi ii/le/o alegem,nu facem mofturi. Noi ca romani putem alege felul cum sa traim, participand fiecare din noi la toate nevoile democratiei


Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18137 (raspuns la: #18122) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
destinul si rautate - de AlexM la: 21/07/2004 00:36:09
nu este rautate in ceea ce am scris. este din nefericire numai o analiza simpla pe baza faptelor si nu pe baza ideilor. Omul este ceea ce face si nu ceea ce gandeste dat fiind ca gandurile nu afecteaza mediul inconjurator dar faptele da ( lasam la o parte metafizica). Un scurt istoric al faptelor Americii in lume ar ajuta sa dam ochelarii jos chiar daca unii o iubesc. Eu nu pot iubi fatsarnicia iar acest cuvant spune mult, tare mult. Nu e rautate, e numai tristete ca atunci cand descoperi ca femeia iubita nu e o zâna cum o credeai ci o simpla muritoarea cu pacatele si necazurile ei ca oricare alta..

AlexM
#18138 (raspuns la: #18137) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru AlexM, - de DESTIN la: 21/07/2004 00:54:30
Un ultim argument:
Am fost creati liberi...
#15531, de DESTIN la Mon, 17/05/2004 - 21:27


Ca semeni,am fost creati liberi,liberi in gandire...Nimeni si nimic nu va-nlocuii vointa personala,dorinta EU-lui pornita din interiorul fiintei umane.Tot respectul pentru domnul Plesu ,dar daca ii apartin asemenea afirmatii,este "dureros"...fara pic de logica...
Ca roman, traind departe de tara,cand am plecat de-a casa, am luat cu mine mandria de a fi roman.


Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18139 (raspuns la: #18138) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM contra AlexM!!!Lectie de intelepciune... - de DESTIN la: 21/07/2004 01:57:50
Ce zice AlexM:

"imi vine sa fluier a paguba dar presupun ca e necesar sa dau explicatii pentru a intselege lumea "de ce". Expresia "intelepciunea & inteligenta" inseamna ab originis "apa si inca odata apa".
Sa ma explic:"

"Deci la origine intelept si inteligent ie cam acelasi lucru. Zic "cam" deoarece in ziua de azi nu'i ashe, sensurile nuantsandu-se intre timp. Iar aceasta nuantsare este necesara facuta peste tot unde apar noi sensuri."
Nu comentez,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18140 (raspuns la: #18123) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cand vrea destinul:) - de AlexM la: 21/07/2004 07:11:39
eu scrisei:
------------------------------------------------------------------
"Deci la origine intelept si inteligent ie cam acelasi lucru. Zic "cam" deoarece in ziua de azi nu'i ashe, sensurile nuantsandu-se intre timp. Iar aceasta nuantsare este necesara facuta peste tot unde apar noi sensuri."
------------------------------------------------------------------
Destinul puse pe AlexM contra AlexM:

"Nu comentez,"

Nici eu nu comentez pentru ca nu sint sigur daca va legati de lipsa unui verb sau de mesajul din fraza.

Comentariile mele au punctat 2 lucruri. Viziunea unora despre America si 2 pseudo-informatii din Biblie + o oarece justificare. La comentariul despre biblie nu ati spus nimic, in schimb mirosirati ceva rautate in modul cum scriu despre America. Aici m-am justificat aratand ca un om care nu e indragostit (adicatelea, io ãla)vede lucrurile altfel decat unul care este indragostit ( adicatelea Dv.). Dãrept rãspuns venira 2 comentarii din partea Dv. carele mie unuia nu-mi par a fi relatate la schimbul de idei anterior. E probabil prea de dimineatsa si nu-i gasesc capul la ceea ce spuserati, o sa mai studiez mesajul dupa miezul zilei.

#18145 (raspuns la: #18140) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM time out... - de DESTIN la: 21/07/2004 22:57:43
Multumesc de precizarile aduse (sa folosim persoana a II a sing.in a ne adresa)incerc sa iti raspund punctual si sintetic.
Eu la mesaj am raspuns,scapari se poate intampla oricui...
Tu zic:
"Viziunea unora despre America "

Fiecare din semenii nostri are dreptul sa aibe o viziune...important este sa nu ne indepartam de la valori ale umanitatii.Nu poti aduce acuzatii ,fara a argumenta...De aceea te-am prezentat un comentariu mai vechi...
Ce mai zici tu:
"La comentariul despre biblie nu ati spus nimic"

Mergi pe subiectele mele si vei gasi mai mult decat iti doresti.

Cum ramane cu inteligenta & intelepciunea?am fost surprins ca initial ai afirmat:
"Expresia "intelepciunea & inteligenta" inseamna ab originis "apa si inca odata apa".
Nu aseza semnul = intre inteligenta & intelepciune...adevarat ca spre final ...ai avut alta parere.

Apa ,din exemplu tau...poate fi si de ploaie...
Cu sinceritate si respect,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18186 (raspuns la: #18145) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
corect, out - de AlexM la: 21/07/2004 23:37:19
in momentul in care imi sugerati sa citesc toate mesajele scrise de Dv pentru a gasi eventuale raspunsuri, cred ca aveti dreptate si subiectul trebuie considerat out.

AlexM
#18188 (raspuns la: #18186) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM & DESTIN...consens, - de DESTIN la: 22/07/2004 00:10:44
Good job!
Oricum nu ne vom "ocolii"...
Numai bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18193 (raspuns la: #18188) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Scrierile vechi despre Creatie, - de DESTIN la: 08/08/2004 07:33:39

Scrierile vechi indiene arătau că, înaintea Creaţiei, Dumnezeu era nemanifestat şi nediferenţiat (Parabrahman).

Momentul manifestării reprezintă actul Creaţiei universului, când El S-a scindat în Tatăl Ceresc (Sada-Shiva),

Puterea Sa (Adi Shakti), sau Mama Divină, echivalent al Duhului Sfânt, concomitent cu manifestarea principiului de Fiu Divin (Ganesha, sau Silaba Sacră OM/AUM).

Cititorul poate regăsi această concepţie despre actul Creaţiei, în minunatele versuri ale lui Mihai Eminescu, un bun cunoscător al indianisticii:

"Umbra celor nefăcute nu-ncepuse-a se desface,
Şi cu sine împăcată stăpânea eterna pace !...

Dar deodat-un punct se mişcă...cel dintâi şi singur...
Iată-L Cum din chaos face Mumă, iară el devine Tatăl !...

Punctu-acesta de mişcare, mult mai slab, ca boaba spumii,
E stăpânul fără margini peste marginile lumii..." (Scrisoarea întâia)


Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#19355 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...