-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Va place formatia Zdob si Zdub?


de belazur la: 28/02/2004 14:18:00
modificat la: 02/03/2004 10:31:22
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (29):


"Zdob si zdub" si campania electorala in RM, - de belazur la: 29/02/2004 12:28:00
Frgament din articolul Pur şi simplu… Zdob şi Zdub din Jurnal de Chisinau (semnat de Viorel Mardare):
"...Moscovitul Garik Sukaciov nu a venit. Astfel concertul a fost încheiat de Zdob şi Zdub împreună cu MC Vasile. Acest moşuleţ a fost întâmpinat cu mare bucurie. Cu şi mai mare bucurie au fost întâmpinate cuvintele acestuia “Trăiască Chişinăul şi Bucureştiul!”. “Aceşti domni respectabili (Zdob şi Zdub – n.n.) au făcut mai multe decât toţi politicienii noştri de dreapta, luaţi împreună” – a declarat unul din experţii independenţi din preajmă, după care a înjurat cu neruşinare partidele politice de dreapta din Republica Moldova."

http://www.jurnal.md/articol.php?id=1228&cat=&editie=258

Si alt articlol despre ei, in acelasi ziar:

"Zdubii si-au lansat oile"

"...Membrii formaţiei au fost decoraţi de către preşedintele RM, Vladimir Voronin, cu medalia “Meritul Civic” pentru succese în creaţie, măiestrie interpretativă şi activitate concertistică prodigioasă."

http://www.jurnal.md/articol.php?id=1227&cat=&editie=258
#10953 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dulshia si frumoasa limba moldovineasca di lemn - de mapopescu la: 01/03/2004 06:51:18
"...Membrii formaţiei au fost decoraţi de către preşedintele RM, Vladimir Voronin, cu medalia “Meritul Civic” pentru succese în creaţie, măiestrie interpretativă şi activitate concertistică prodigioasă."

a se citi: "lemn" au fost decorati de către preşedintele RM, "lemn", cu medalia "lemn" pentru "lemne".

dulshia si frumoasa limba moldovineasca di lemn.

nu te supara belazur, nu m-am putut abtine, altfel mie imi plac foarte mult zdubii.
#10997 (raspuns la: #10953) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
limba di lemn... - de belazur la: 01/03/2004 07:32:32
Limba di lemn ca limba di lemn (cred ca va dati seama ca este exact textul care a fost citit atunci cand au fost decorati - adica e textul "di la insusi Prisidintili"?).

Informatia insa este FOARTE interesanta: Zdob si Zdub au si inceput sa faca propaganda electorala pentru Voronin (vedeti al doilea articol despre ei, unde scrie ca MC Vasile a injurat partidele "de dreapta" din RM) - o reciprocitate de invidiat intre artist si putere. Mai ales in conditiile de la noi: lumea de creatie din RM, cu mici exceptii, printre care si Zdubii, este in opozitie cu teoria "di stat" a "moldovenismului primitiv".
#11002 (raspuns la: #10997) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma mira din partea lor, dar s - de mapopescu la: 01/03/2004 11:31:33
ma mira din partea lor, dar se poate. mi se pare ca vocalistul trupei este rus. oricum mie imi place muzica lor.
#11027 (raspuns la: #11002) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
A propos de limbă de lemn - de Filip Antonio la: 01/03/2004 11:38:39
"lumea de creatie din RM"
#11030 (raspuns la: #11002) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mapopoescu - de belazur la: 01/03/2004 12:00:37
"ma mira din partea lor, dar se poate. mi se pare ca vocalistul trupei este rus. oricum mie imi place muzica lor."

Ei isi zice "moldovani". :) Pe mine nu ma mira angajamentul electoral al lor: ei au fost prmovati intens anume pentru ca popularizeaza acest limbaj infect (asa-zisa "limba moldoveneasca" pe care tot incearca Parlamentul de la Chisnau sa o "accrediteze" pe langa forurile stiintifice). Iar muzica lor... e folclor romanesc, ritmuri balcanice, stilizari de duzina... Unele cantece sunt luate din repertoriul altor formatii sau interpreti (Iurie Sadovnic si Anastasia Lazariuc, grupul folcloric "Talancuta"...).
#11037 (raspuns la: #11027) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ei isi zice "moldovani". :) P - de mapopescu la: 01/03/2004 13:38:24
Ei isi zice "moldovani". :) Pe mine nu ma mira angajamentul electoral al lor: ei au fost prmovati intens anume pentru ca popularizeaza acest limbaj infect (asa-zisa "limba moldoveneasca" pe care tot incearca Parlamentul de la Chisnau sa o "accrediteze" pe langa forurile stiintifice).

aici cred ca exagerezi. eu ma refeream doar la citatul dat, acela era intr-un clasic limbaj de lemn.

eu acasa si in general cu amicii din tara vrobesc un "infect" dialect ardelenesc. si sunt 50/50 oltean/ardelean.

faptul ca voronin si alti comunisti sau prorusi din Moldova incearca sa impuna DENUMIREA de limba moldoveneasca nu are nimica de a face cu LIMBA in sine.

imi place dialectul moldovenesc exact la fel de mult ca cel ardelenesc, oltenesc etc

PS iar zdob si zdub nu sunt "promovati" din interese politice sau secrete, ci doar din interese comerciale. la fel ca valahia, holograf, hara, timpuri noi, vama veche ... asia, 3rei sud est etc etc etc etc
#11053 (raspuns la: #11037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ca sa ma fac inteles mai bine - de mapopescu la: 01/03/2004 13:41:59
ca sa ma fac inteles mai bine, imagineaza-ti ca un oltean sau moldovean ar spune ca Ada Milea cinta intr-o infecta limba ardeleneasca, ea fiind si de origine maghiara. e clar deci ca e promovata de secui/maghiari/budapesta si in general orice grup sau grupare ce ar avea idei sau propuneri secesioniste cu privire la Ardeal.

ca sa nu mai vorbim ce deprimant cinta despre Romania.
si ce real.
#11054 (raspuns la: #11037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sfanta naivitate sau? - de belazur la: 01/03/2004 16:01:43
"Dialect ardelenesc, moldovenesc"? Prima data aud. Stiu ca in limba romana exista accent ardelenesc, moldovenesc etc., si un singur dialect... Vasile Stati insa foloseste termenul de "dialect" in loc de "accent".

Nu cred ca accentele pot fi "infecte". Pe cand limbajul folosit de Zdubi ESTE infect, chiar si in comparatie standardele de la noi (din RM, adica).


"faptul ca voronin si alti comunisti sau prorusi din Moldova incearca sa impuna DENUMIREA de limba moldoveneasca nu are nimica de a face cu LIMBA in sine."

Ba da, este teoria stalinista a "moldovenismului", care impune formele regionale ca norma literara, sustinand ca in Moldova se vorbeste o ALTA limba decat in Romania. Aceeasi teorie sustine ca moldovenii sunt altceva decat romani, o alta natiune. Fenomenul se numeste "deznationalizare", iar metodele sunt variate. Spre deosebire de Romania, in RM aproape TOTUL e politica: incepand de la teatru, foclor, problema finantarii revistelor stiintifice... Voi in Romania nici nu va puteti inchipui ce azi ar putea exista cenzura in teatru, de ezemplu. La noi exista. Si tot asa.

"Metoda muzicala" este cea mai eficienta totusi: e de ajuns sa tot auzi, zi de zi, un Zdub cantand in "limba" asta: INFECTA, ca altfel nu am cum sa-i spun - ca sa incepi, involuntar, sa pronunti la fel de urat vocalele, sa uiti cum se contruieste o fraza corect romaneste si sa o faci dupa calapod rusesc (de parca ai traduce simultan din rusa). A propos, Zdubii nu sunti singurii, mai e o formatie de acest tip ("Graieste moldoveneste"), dar deocamdata se mizeaza mai mult pe ei. Si, ca pe timpuri, pentru asta se gasesc si bani, si alte mijloace de a-i "impinge in fata", inclusiv contracte avantajoase. Repet, e ceva banal in RM. Se practica de zeci de ani. Insist asupra ideii ca sunt promovati pe criterii politice, si pentru ca stiu foarte bine situatia din acest domeniu de la Chisinau. In plus, cred ca nu ati citit articolele din Jurnal de Chisinau, daca nu vedeti legatura dintre decorarea lor si campania pro-comunista pe care o fac Zdubii.
#11067 (raspuns la: #11053) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
incomparabil... - de belazur la: 01/03/2004 16:04:47
Nu-i comparati pe Zdubi cu Ada Milea, care e un talent exceptional: are o voce impresionanta, un stil incofundabil, un simt al limbii deosebit si... tot ce face este de o stralucire inedita. Si pe de alta parte Zdubii: agramati, vulgari, mereu neinspirati, cu piese "imprumutate" de pe la alti interpreti si formatii... Nu vreau sa continui, pentru ca eu am inceput acest subiect, dar ei nu suporta comparatia cu Ada Milea, si nici o critica.
#11069 (raspuns la: #11054) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asta nu mai e "limba de lemn", - de belazur la: 01/03/2004 17:40:34
ci imprecizie - o alta "boala lingvistica" ce bantuie pe la noi. Denota, in fond, ca cel care vorbeste nu stapaneste destul de bine limba romana... Altfel, nu e chiar impropriu spus, de vreme ce exista Uniunile de creatie - cu ceva... "lume" in ele. :)
#11071 (raspuns la: #11030) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zdob si zdup - de (anonim) la: 02/03/2004 04:15:11
Zdubii sint asi ai meseriei lor,pe cind voi cei care ii criticati sinteti invidiosi de faptul ca au cucerit piata romaneasca.Melodiile lor sint inspirate pline de voie buna si divertismeent.Republica Moldova se mindreste cu ei ca ne reprezinta ccu brrio ssi peste hotare.BIG RESPECT
#11098 (raspuns la: #11069) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Ce va ziceam... - de belazur la: 02/03/2004 05:24:11
"Republica Moldova se mindreste cu ei ca ne reprezinta ccu brrio ssi peste hotare.BIG RESPECT"

Ce ziceam eu! Vedeti e cineva care vorbeste din numele "Republicii Moldova", adica Primul Ministru sau poate char Varonin! :)

P.S. Mai anonime, cine te-a imputernicit sa vorbesti din numele RM? O parere personala nu ai?
#11104 (raspuns la: #11098) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sara buna! - de Alice la: 02/03/2004 15:08:48
Una la mana: nu exista 'dialect', cu atat mai putin 'accent' moldovenesc ...termenul se numeste 'grai' (ardelenesc, muntenesc etc.)
Doi (la mana): cei care nu stiu asta, ar trebui, cred, sa nu dea cu parul atat timp cat nu cunosc particularitatile graiului moldovenesc.
E usor haios sa vad cum se discuta calitatea muzicii pe care o fac baietii, prin luneta politicului.

Versurile lor sunt pline de umor, ironie ...sunt rime ludice, iar ritmurile sunt prelucrari folclorice extraordinare.
Daca fac unele compromisuri, e treaba lor ... muzica e importanta (despre muzica vorbim, nu?)!
In felul asta l-as desfiina si pe Freddie Mercury pentru... pacate lumesti!:(

Nu-ti inteleg agresivitatea la adresa anonimului, belazur!
#11156 (raspuns la: #11104) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alice - de belazur la: 02/03/2004 17:20:20
Imi pare rau, dar se zice "accent moldovenesc, ardelenesc...", ca si grai "moldovenesc". Si se refera la particularitatile de pronuntie. Doi la mana - sunt de acord cu ce zici, si, mai mult, cine nu prea stie despre ce vorbeste si insista este, cel putin, ridicol. :)

3."Versurile lor" sunt texte, de autor sau folclorice, unele culese si cantate MULT mai bine de alti interpreti. Aici poti sa nu fii de acord cu mine, e treaba ta. Eu prefer orginalul, nu imitatia.

4. Freddy Mercury a facut propaganda electorala pentru Voronin? Daca aflu ca e adevarat, eu personal nu-l mai ascult! :))) Noroc ca murit saracu', altfel poate chiar te-as fi crezut. Intre noi fie vorba, daca vrei ca lumea sa vorbeasca doar despre muzica ta, faci doar muzica, nu te bagi in chestiuni politice - e la mintea cocosului.

5. NU e agresivitate, ci ironie. Mi se pare ridicol un personaj anonim care vorbeste din numele "Republicii Moldova" (daca nu e ambasador sau prim-ministru, desigur :)). Oamenii normali nu pretind ca exprima "opinia colectiva a RM". :)
#11168 (raspuns la: #11156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sincer, nu prea am chef sa de - de Alice la: 03/03/2004 05:49:30
Sincer, nu prea am chef sa dezvolt probleme de dialectologie aici, mai ales ca vom 'termina' subiectul.
Spune-mi te rog numele catorva interpreti care canta "mult mai bine", precum zici. (atentie, nu-i ironie ci de-a dreptul o intrebare serioasa!)
Pe cine imita?

Paralela cu Freddie (iarta-ma, asa se ortografiaza corect) a fost fortata, intr-adevar.
Doream doar sa subliniez ca nu ma prea intereseaza 'viata personala' a artistului - daca as face-o, m-as lipsi de multe nume celebre din muzica, fara de care viata mea ar fi, clar, mai cenusie.

Insistand cu oarecare lipsa de delicatete (mi-o asum), tot nu m-ai convins: chiar crezi ca nu-mi e permis, ca cetatean roman, sa vorbesc despre un artist asa cum a facut-o anonimul, atunci cand stiu ca aceluia i s-au acordat distinctii oficiale pentru "munca prestata"? N-am voie, deci, sa spun "Romania se mandreste cu X" fara sa devin ...ridicola?
#11191 (raspuns la: #11168) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alice - de belazur la: 03/03/2004 06:27:39
"Spune-mi te rog numele catorva interpreti care canta "mult mai bine", precum zici. (atentie, nu-i ironie ci de-a dreptul o intrebare serioasa!)
Pe cine imita?"

Pai asculta piesa "Cucusor" in interpretarea Talancutei si compara cu cea a Zdubilor, ca sa vezi ca in afara de glasurile ragusite si pronuntia aia greoaie a diftongilor - ticul Zdubilor-, nu e nici o diferenta. Asta ca exemplu. Sa nu mai vorbim de "Draga, o teie" sau piesele in care canta NU ei, ci tot Talancuta, corul Lacrimoza, etc... Cand canta DOAR ei, e un dezastru. Pentru ca nu ai nici talent, nici aptitudini, si nici nu depun eforturi sa evolueze.

"Paralela cu Freddie (iarta-ma, asa se ortografiaza corect) a fost fortata, intr-adevar."

Tot mesajul tau e "fotat", pentru ca incerci sa ma convingi sa-mi placa Zdubii. Or, poti sa fii sigura ca nu am de ce sa te "cred" pe tine, care vorbesti deapre Zdubi ca despre ceva de calitate.

"Doream doar sa subliniez ca nu ma prea intereseaza 'viata personala' a artistului - "

Propaganda electorala pentru Voronin nu e "viala personala": au fost decorati ANUME pentru ca Zdubii canta (dar mai ales vorbesc) in aceasta limba infecta pe care "moldovenistii" incearca sa o impuna in RM, ca sa "ilustreze" ca "limba moldoveneasca" e altfel. Si faptul ca la concertul Zdubilor se injura partidele de dreapta din RM e tot o realitate. Incearca sa-i convingi sa nu faca prostia de a se baga in politica, sa invete a canta CORECT cuvintele romanesti si... poate sa renunte la clieseele ieftine care ii fac sa sune ca o nunta de duzina din satele din RM - si atunci, magulita de efortul lor de a se autocizela si de atentia lor pentru MINE, ca ascultator,.. ma mai gandesc. :)

"Insistand cu oarecare lipsa de delicatete (mi-o asum), tot nu m-ai convins"

Nici nu mi-am propus sa te conving de ceva.

"chiar crezi ca nu-mi e permis, ca cetatean roman,"

Nu am caderea sa spun ce iti este permis sau nu (nu sunt tutorele tau). Dar am tot dreptul sa spun ce cred eu ca e ridicol. Altfel, ma cam plictisiseti, dar ai dreptul sa spui ce vrei si cum vrei!

Dimpotriva, uite ca am ajuns si eu cred ca... "Romania e mandra" de efortul tau de a "sari" in ajutorul unor indivizi care plagiaza si canta prost, si mai si fac propaganda electorala lui Voronin. :)))

P.S. POti sa nu mai insisti, mi-a explicat un coleg de aici ca nu are rost sa scriu despre moldovenismul Zdubilor pe un forum romanesc, pentru ca Bucurestenii mai ales, si in general snobii din Romania, adora cand cineva isi bate joc de limba romana si gasesc ca asta e "haios". Deci, te inteleg si iti urez multa fericire cu Zdubeii tai indragiti. :)


#11197 (raspuns la: #11191) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Accent moldovenesc -Nu. Moldovensim -Da. - de belazur la: 03/03/2004 06:40:33
"Sincer, nu prea am chef sa dezvolt probleme de dialectologie aici, mai ales ca vom 'termina' subiectul."

Corect, e ridicol sa insisti cu afirmatia ca nu exista "accent moldovenesc".

Adevarul e ca accentul Zdubilor e unul "moldo-rusesc" - e EXACT ceea ce ar vrea sa "obtina" moldovenistii din clica lui Stati: o limba macaronica, un hibrid intre rusa si romana, careia sa-i zica "moldoveneasca". Paradoxal, dar anume "moldobolovaneasca" asta place snobilor. Daca ar fi doar accent moldovenesc, ati fi zis ca e oribil.

P.S. Cu exceptia unor zone mai rusificate ale Transnistriei, "experimentul" moldovenistilor nu a prins. Nici chiar rusii din Basarabia nu vorbesc ATAT de urat romaneste (de fapt, minoritarii basarabeni care stiu romaneste, vorbesc o romana destul de frumoasa - un exemplu e ucraineanca Anna Lesko ).
#11200 (raspuns la: #11191) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))) - de Alice la: 03/03/2004 10:52:08
"Altfel, ma cam plictisiseti!"

Of, asta-i o 'hiba' d-a mea!:(
Vad insa ca-mi scrii personal si destul de mult ...probabil tot din plictiseala...

Sa stii insa ca eu m-am plictisit citindu-te, da’ de loc.
#11228 (raspuns la: #11200) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Uite o parere personala: Zdub - de (anonim) la: 21/06/2004 16:03:38
Uite o parere personala: Zdubii sunt originali:zi-mi si mie cine mai face astfel de muzica, sau ceva asemanator (mi-i bagi pe Ro-mania sau pe altii ratati?). N-ar strica putina atentie: Zdob si Zdub fac muzica din 1994, si ascensiunea lor a fost usor vizibila, mai ales dupa 2000. Sunt putine trupe care au rezistat atata timp presiunii publicului care nu concepeau genul lor muzical, public care si-a dat seama totusi ca Zdubii merita atentia lor. Si acum nu numai ca rezista dar si cresc in popularitate.
Privitor la chestiunile politice, nu prea ar trebui luate in seama: odata ce muzica e buna ce mai conteaza?
#16519 (raspuns la: #11104) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Tocmai ca asta nu e muzica bu - de (anonim) la: 25/06/2004 08:45:00
Tocmai ca asta nu e muzica buna. Baietii plagiaza cu nerusinare, dupa cum s-a mai scris. Iar muzica lor e o combinatie de prost gust si moldovenism din ala porcit, de-al lui Voronin.
#16725 (raspuns la: #16519) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
sunt absolut geniali si daca - de (anonim) la: 04/08/2004 14:12:26
sunt absolut geniali si daca este sa taiem in carne vie nimeni azi nu se poate considera original 100%. Cui nu-i place sa nu asculte si nici sa faca tot felul de comentarii stupide. moldovenism porcos??!!! cum indraznesti???!!!
#18973 (raspuns la: #16725) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Ei, chiar asa: "geniali"! Nu exagera, genialitatea e floare rara - de belazur la: 07/09/2004 09:41:30
... nu creste pes'totlocul. :)

Zicand "geniali", exagerezi, ca orice persoana patimasa. Dar nu face nimic, e absolut normal, mai ales pentru un fan al Zdubilor! :)

"Moldovenismul" nu poate fi DECAT porcos, pentru ca este o teorie lansata de Stalin pentru a distruge elementul romanesc din Basarabia. O inventie porcoasa in ESENTA. Intelegi?

P.S. Ar trebui sa te mai informezi, inainte de a te revolta cu atata vehementa. :)
#21200 (raspuns la: #18973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zdob si Zdub - de stancosty la: 20/12/2004 11:52:43
Nu-mi plac în primul rând pentru că îmi aduc aminte de brigăzile artistice, chiar dacă ei o fac involuntar, sau, uneori, intentionat.
#31988 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmm.. - de zuzik la: 15/07/2005 15:32:15
lasand la o parte politica, trebuie sa recunoasteti ca muzica lor suna bine... nu-i asta menirea artei? sa ne faca sa traim anumite sentimente..
#59755 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cred k ar trebui sa vb de for - de helene la: 16/06/2006 19:30:52
Cred k ar trebui sa vb de formatia aceasta..nu despre probleme politice...desi ar avea o anumita legatura.
Am fost la un concert de-al lor...si cred k a fost cel mai tare concert...
Astia stiu sa fac atmosfera...
#128258 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mda - de Isha la: 03/07/2006 22:57:27
Fireste,nu exista "limba moldoveneasca".O stie oricine are notiuni de lingvistica generala.Exista insa limbi surori ale romanei:macedo-romana(aromana),megleno-romana,istro-romana(ultimele doua pe cale de disparitie).Exista graiuri(si nu dialecte!)."limba moldoveneasca" este tot o inventie ruseasca.(asta pt a lamuri problema cu "limba moldoveneasca"!)
#131433 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu va inteleg Romanilor... - de Sierra_2006 la: 28/09/2006 19:55:17
De ce asa de tare nu va plac Moldovenii?
Eu intreb deatita k eu sunt Moldovan,pin acum eu uram Rusia(din cauza impactului sovietic asupra basarabiei),dar deacum urasc si Romanii dupa ce am citit comentariile voastre...
#148421 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mai, Sierra - de M a o la: 04/10/2006 10:37:43
asta ai inteles tu din comentarii? Ca-i uraste cineva pe moldoveni? Mai citeste odata, dar cu atentie si vei vedea ca TOCMAI de impactul de care vorbesti e vorba (sovietic, mai nou,rusesc) si nu de moldoveni in sine.

Bafta si nu te mai infoia degeaba, nu va uraste nimeni, cel mult va compatimeste.

======================================================
Damned! If a man has no right to kill another, what kind of world is this!?


#149442 (raspuns la: #148421) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: