-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cosmar odios si placere inecacioasa…


de codrinu la: 27/10/2006 03:49:00
modificat la: 29/10/2006 13:22:21
voteaza:
Cu plecăciune mă închin acestei lumi de tâmpiţi notorii. Scot pălăria în faţa voastră puternici înfrânţi, foşti (sau actuali) comunişti până în presele. M-am săturat să lupt împotriva voastră, duioşi meschini. Speram să îndrept ceea ce nici măcar Dumnezeu nu va mai reuşi să schimbe-n ţara asta: mentalitatea de om înfrânt. Mi-e scârbă de toţi cei care aleg să plece capul şi să îndure orice pentru o bucată de pâine. Sunteţi câini cu suflete de oameni, catâri cu spate de oţel. Aştept momentul în care vă veţi lovi cu copitele din spate, neîndurătorii stăpâni. V-aţi obişnuit să vă plângeţi de milă, să lingeţi osul aruncat în scârbă de către cei care se hrănesc cu roadele muncii voastre. Cât timp veţi (vom) mai suporta toate acestea? Până când va trebui să îndur(i) privirea arzătoare a oamenilor care nu te (mă) cred bun de nimic?
Ca un vierme din străfundurile pământului răzbesc astăzi la suprafaţa aruncând pământul în dreapta şi-n stânga. Cu ultima suflare arunc otravă în ochii dominatorului meu sperând că-l voi nenoroci pe viaţă. Prefer să mor acum, decât să mai trăiesc în chinuri groaznice aşteptând un zâmbet, o încurajare care întârzie să mai apară. Ne hrănim cu mila celor din jur, cu bucuria şefilor. Mergem cu coada plecată atât timp cât stăpânii noştri ard în flăcări de nervi. Nu mai pot, nu mai am timp, nu mai vreau să flutur din coadă doar când ceilalţi din jur (în faţa cărora trebuie să dau socoteală) îmi oferă binevoitori privirea care dă semnalul „Astăzi sunt în toane bune”. Vreau să pot râde, să mă urc pe pereţi de bucurie, chiar dacă celor din jur li s-a prăbuşit casa azi-noapte peste creştetele goale. Nu trebuie să dau socoteală în faţa nimănui şi nici să mă prefac că-mi pasă când de fapt nu dau doi bani pe acei bastarzi care au pretenţia să fie numiţi prieteni.
Din pântecele conştiinţei de lemn pe care o (mai) am, un gând se străduieşte să dispară-n infinit. Acum însă, mă loveşte în porţile sufletului, mă hăituieşte, provocându-mi coşmarul iadului în care trăiesc în prezent. Nimeni în lumea asta nu vrea şi nu poate să-ţi fie prieten până la final. Doar în Biblie sau în filmele hollywood-iene întâlneşti pseudo-oameni care şi-ar risca până şi…moartea pentru prietenie. Spiritul justiţiar, bucuria şi certitudinea că, aflaţi în aceeaşi situaţie am reacţiona la fel, pe care le simţim la finalul thrillerului, ne fac viaţa să pară un vis frumos. Ei bine nu!!! E un coşmar odios pe care trebuie să-l suportăm zi de zi. E un narcotic ce-şi face efectul, schimbând durerea în plăcere înecăcioasă. Prietenie, bunătate, dreptate sunt termeni cărora mai marii noştri deja le-au dat „Delete” din baza de date a DEX-ului. Totul e cu susul în jos şi ţin să vă anunţ că vom sta încă mulţi ani de acum încolo ca nişte lilieci murdari de sânge pe caninii care strălucesc în lumina lunii. Abia în momentul în care ultimul om de pe pământ va renunţa la cea din urmă picătură de apă din univers pentru potaia jigărită ce-i zace în agonie la picioare, vom reuşi să trăim cu adevărat. Până atunci nu ne mai rămâne decât să ne zbatem la (în) infinit, ca o biată antilopă aflată în gura leului înfometat… vom urla ca porcii duşi la tăiere. Vă place lumea spre care vă îndreptaţi? Mie…DA!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


frumos - de nina_sovre la: 02/11/2006 20:12:39
o exprimare cat de relevanta asupra perspectivei noastre de mediocrii. mi-a placut felul in care ai stiut sa pui punctul pe i, esti rational intr-o lumea ostila si ramai detasat de aspectele cotidiene incercand sa subliniezi stilul nostru, traiul nostru de pagani, inadaptati si suficienti. imi place stilul tau
#154935 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
~ - de Cri Cri la: 02/11/2006 13:58:30
Brr.. ce radical! Se vede treaba ca te-a suparat cineva rau de tot!
Dar.. nu spera si nu ai teama, ca asta nu e tot. Cel pentru care iti vei pune capul pe butuc te va intreba "cine te-a pus?", cel pe care vei incerca sa-l scoti din nisipurile miscatoare te va impinge pe tine acolo dupa ce a iesit, cel pentru care vei baga mana in foc va nega ca te cunoaste, iar la urma, dupa ce vei fi primit glontele destinat altcuiva, acela te va si injunghia, ca sa fie sigur ca nu supravietuiesti si afla cineva de fapta ta.
Dar nu trebuie sa te intristezi. Daca tocmai cel pe care-l numeai prieten ti-a pus piedica, n-are rost sa ramai la pamant. Cu timpul trec si ranile, cicatrici aduni toata viata. Natura umana e asa, viata e asa. Si asa e pana la sfarsit.
--------------------------------------------
Pentru cine-l cunoaste bine, si iadul e tot un fel de "acasa"
#154940 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 02/11/2006 14:13:25
Adrian Fuchs :

Usurinta scrisului, cursivitatea frazei. Astea sunt ceva calitati. O cursivitate care poate parea deliranta. Ai organ pentru scris si oarece simt de observatie.
Textul tau insa nu distinge intre vaiet si protest. Chiar daca ambele sunt indreptatite. Serpuiesti cu dezinvoltura printre ele. Totusi cred ca ar trebui sa te hotarasti si sa alegi. Poti lupta sau ... te poti mula. In ambele variante supravietuiesti. Diferenta consta in durata.
Ai remarcat ca si din pozitia ingenuncheat se poate lua ... startul ?
#154943 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Corect - de freeman la: 12/01/2007 20:43:59
O descriere bine gandita si corect redata a bolii incurabile specifica speciei distructive.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Daca nu stii, intreaba!
#168118 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
codrinu - de irma la: 12/01/2007 11:26:13
atat de fain e, incat o sa-mi administrez "pastila" asta a ta ori de cate ori o sa am rau de viata :)

a avut un efect ciudat-racoritor asupra mea.

_____________________________________
fetele bune ajung in rai dar cele cele rele se duc unde vor
#168140 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...