-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

IUBIREA-CA UN EFECT SECUNDAR


de claudia enea la: 14/11/2006 13:27:00
modificat la: 19/11/2006 15:56:56
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Ea stia ca nimic din ceea ce a fost nu-i mai poate afecta tristetea. Prea adinc sapata in ridurile in zadar alintate cu cele mai scumpe creme.Obisnuia sa treaca, parca plutind, ezoterica, absenta si incercanata, prin forfota strazii. Privea ca prin stranii retine prea putin obisnuite sa cuprinda imaginile aproape caleidoscopice..."Da! E timpul sa revin...trebuie sa cumpar spanac si oua si lapte si tigari si un bilet la loto!".Se scutura de trei ori, se pindeste aproape insinuant intr-o vitrina si e gata sa intre in joc. Jocul " hai sa fim sociabili!". Nu e greu.Se compenseaza cu un usor antidepresiv prescris exact pentru situatii din care pare ca nu ai scapare. Sau ei i se parea. Bun, sacosa plina, cosul zilei de miine este rezolvat. "ACUM, CE??? DA! Rutina mea- obsesiv compulsiva" , cum a definit-o doctorul de minti sucite. Cafeneaua, evadarea, tigara, visare cu ochii mari albastri deschisi. Ea stia ca doar acolo poate redeveni o "persoana"..Parul negru ii acopera fata, asa ca se simte protejata...nici ea nu stie de ce anume.MUZICA.THERION...COHEN...EVANESCENCE...simte ca incepe sa se transforme. In general muzica ii facea pielea de gaina si radacina firelor de par incredibil de dureroase...Un usor tremur al miinii pe cana de cafea...se apropie...simte ca se apropie momentul in care se va transforma, ca de obicei, in exact contrariul femeii care a pasit in cafenea.
"What the fuck???" se trezeste vorbind singura....ziua asta, ASTA, va muri in curind...o cuprinde ca un fel de minie, de ura fata de TIMP, un curaj nebunesc de a sfida goliciunea unui moment al eternitatii. "Ce a mai ramas inafara muzicii, artei, in general si cititului...aha IUBIREA"
"Care iubire??? aia in care ca intr-o banala poveste de amor din periferie, ea a fost inselata si el era betiv??" nu se poate . Refuza din nou sa creada ca asa ar suna rezumatul ultimilor 8 ani din viata ei. A asteptat atit>>>
"GATA!" Vrea sa isi aprinda o tigara si, din intunericul luminat de palide luminari, o mina se intinde, cu o bricheta. "E un barbat la vinatoare, ca toti ceilalti!; isi spune ea in barba, ridicind o sprinceana consternata spre necunoscuta extensie a bratului masculin, gata sa arunce o replica tipic feminista. DAR VAI!!! S-a trezit ca NU gaseste o abordare pe masura si doar a privit...Ochi negri, atit de negri...si un zimbet, atit de sincer..."Ma moi ca o balega in soare" se cearta ea fara prea mult aplomb. E doar o bricheta cu un barbat la capat.
El se aseaza linga ea fara sa spuna nimic. Ea tace spunind totusi ceva, dar in gind:Doamne, de nu m-ar apuca tremuratul miinilor!". Fumeaza amindoi in tacere, se privesc minute in sir fara sa clipeasca macar...El are parul lung. Ea are parul lung. Intr-o ireala secunda fruntile se reazama una de cealalta, timplele pulseaza, el ii stringe in mina pumnul mic si rece. Muzica, bineinteles, devine insinuanta, data ora tirzie. "Incepe sa mi se para perfect normal ce se intimpla".
Au trecut cam doua ore da atingeri,fara nici cea mai mica nevoie de cuvinte.El ii miroase parul si ii cauta buzele. Ea tresare si simte ca daca nu il saruta in urmatoarea secunda, va muri cu siguranta.
Sarutul. SARUTUL. Doar cuvintul "foame" ii trece prin cap. Un fir subtire de singe se prelinge pe buzele ei, o lacrima sau poate doar transpiratie ,pe obrazul lui.
Toate acestea i s-au intimplat intr-o noapte de vara. Au continuat sa se vada sporadic, fara intilniri prestabilite, dar destul de des. Acelasi joc al tacerii de fiecare data. Ei nu ii mai era rusine de chelneri. Lui nu ii mai pasa de buzele ei strivite.
Au trecut sase luni din acest joc nascut din "depresie si exaltare". Se simteau bine si atit conta. Era tabu-ul existentei lor si nu conta pentru cit timp. Au inceput sa iasa in scurte plimbari la ocean..
Inca sint impreuna. O iubire nascuta din tarele societatii care nu are timp. Ea-depresiva, El-bipolar disorder.
DOUA DIAGNOSTICE FERICITE.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...