Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Camera de la capatul holului (scurta critica)


de Daniel Racovitan la: 03/03/2004 03:10:00
modificat la: 03/03/2004 03:26:47
taguri: Arta_si_literatura 
voteaza:
Cautand pe [internet] niscai proza scurta romaneasca, ajunsei in "camera de la captul holului", apartinand lui Mircea Pricăjan
( http://www.geocities.com/mirceapricajan/Romana
/Camera_de_la_capatul_holului.html )
Am imprimat povestea si m-am pus pe citit. Cu toata bunavointa, n-am reusit sa citesc mai mult de cateva paragrafe, stilul fiind de-o stangacie ingrozitoare, de elev in clasa a 5-a, folosind cuvinte pompoase si de o pretiozitate de prost gust, in plus fiind garnisit din plin cu clisee.
Cu alte cuvinte, un exemplu de "copii, asa nu".

Ajungand la capat, sarind din paragraf in paragraf, observ o mentiune cum ca povestea ar fi fost publicata in revista Luceafarul. Mon Dieu, parca Luceafarul era o revista cu prestanta... Chiar atat de jos sa fie proza scurta romaneasca incat sa se publice astfel de junk-uri?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


hm.... - de oanna18 la: 03/03/2004 04:14:22
desi vorbeste de o ..realitate,de niste amintiri...imi pare ca fabuleaza..se exaereaza mult...nu stiu de ce....stilul imi aminteste de descrierile stil.....sandra brown..si alte...asemenea ei..care drept sa-i scpun...nu m-au ineresat...poate gresesc catalogandu-l asa..poate nu...
`/quit

`/quit
#11187 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mircea Pricajan, un scriitor de forta: - de Ovidiu Bufnila la: 03/03/2004 06:33:16
Daca lucrurile ar fi asa de simple cu Arta Scrisului cum sunt expediate aici, mi-as da foc in piata publica si m-as lasa calcat de un elefant roooooz! Tigrilor, EU CRED ca nici n-ati citit textul. Gresit, Bufnila. O fictiune nu se citeste. Mircea a scris un text de exceptie. Gresit, Bufnila. Nu l-a scris! L-a intepretat. Hei, dar ce credeti voi despre literaturaaaaaaaaaaaa?! Trebuie s-o iau de la capat. Nu se va safrasi niciodata cruciada lui Ovidiu Bufnila. Hotarat, lucru, sunt condamnat! Hai sa luam fictionalul lui Mircea de la capat! Asa. Nu va asezati! Mergeti alaturi de el in munti. STOP CADRU. Vedeti ca e o schimbare de ritm! Va bag in ceata daca va spun ca este un text POSTMODERNIST sau POSTMODERN! Cum oare o fi korect!? Nu e un ficitonal clasic! Reportaj, drama, fabulatoriu, horror disimulat! Si multa autoironie! Hei, tigrilor, faceti-mi hatarul si intrati in lumea lui Mircea fara prejudecati! V-au stalcit la scoala. Trebuie sa va eliberati de angoase si agonice! Va iubesc!
#11198 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Story-urile lui sunt interesa - de Daniel Racovitan la: 03/03/2004 07:43:55
Story-urile lui sunt interesante, insa stilul, stilul lui imi da dureri de cap :)
Ma surprind in timp ce citesc reformulandu-i frazele, transformand "tell"-ul in "show", si taindu-i cu drujba cuvintele bombastice si cliseele. Pana la urma e si chestie de... "de bustibus", cum zicea Nichita. :)

..................................................................................
"-- Hei, uitati-va! regele e gol!"
#11206 (raspuns la: #11198) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Putin confuz - de Florin si atat la: 04/03/2004 18:35:38
Am incercat si eu sa vad site-ul de citeva ori. Am gasit doar... You're an hour late and you can't decide on your underwear ...si apoi un glob sau o planeta si ceva despre Venus...

Mai incerc miine... daca textul nu se schimb...am sa renunt.

Florin si atat.
#11370 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Multumesc pentru aceast comentariu - de Mircea Pricajan la: 07/03/2004 12:46:43
Respect punctul de vedere al fiecaruia. Astfel, il respect si pe al dvs. Ceea ce nu ma face sa si fiu de acord cu el. Motive sunt multe, dar nu am timp sa port o polemica. Fiecare text are partile lui bune si cele mai putin bune. Credeti-ma, pe cele mai putin bune stiu si eu sa le recunsc acum, la 8 ani dupa ce-am scris "Camera...". Dar m-ar interesa sa stiu, totusi, de la ce nivel de competenta vin observatiile pe care le faceti? Literatura "junk", de "elev de clasa a 5-a" etc. Cam care sunt reperele dvs. literare, if you don't mind me asking?
Dar, repet, prefer ca discutia noastra sa se incheie aici. It's a dead-end street, believe me!
#11545 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
D-le Pricajan, - de Daniel Racovitan la: 07/03/2004 14:30:18
D-le Pricajan,

In mesajul dumitale mi-ai pus niste intrebari, doar ca imediat sa spui: "prefer ca discutia noastra sa se incheie aici". Am sa iti respect dorinta si nu am sa iti mai dau nici un raspuns. Se pare ca vom ramane niste inamici viscerali, nes pa?

..................................................................................
"-- Hei, uitati-va! regele e gol!"
#11548 (raspuns la: #11545) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
11545/Comentarii - de Tombola la: 08/03/2004 18:07:08
Nu are importanta ce repere are ,clasa a 5 a ,a 12 a sau alte bariere de repere create de Dvs.,D-le Pricajan.! Important este ca are dreptul liber sa-si dea cu parerea,sa faca o conversatie,o critica .
Daca nu va place stimate Domn atunci nu mai apareti pa acest forum si gasiti-va unul in care Dvs sa fiti centrul atentiei si in acelasi timp si cel care fixati regulile,un fel de sedinta PCR in care tot Dvs sinteti activistul de sus. O sa jungeti de fapt sa va discutati lucrarile de unul singur.
"Dead end" si cu mine:)

Cu Stima

Andre Morariu

"Who died and made you boss ? "
#11658 (raspuns la: #11545) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inamici? Nici pomeneala! - de Mircea Pricajan la: 11/03/2004 16:20:42
Nu, domnule Racovitan, eu, unul, nu consider inamica o persoana pe care nici n-o cunosc. Inamicitia e un titlu pe care trebuie sa ti-l dobandesti... Ca si amicitia, de altfel.
Intrebarile mele raman deschise, dar unei discutii particulare. La mirceapricajan@home.ro, de exemplu. Nu-mi place sa port asemenea schimburi de replici in public. Cu atat mai mult cu cat nu priveste pe nimeni altcineva decat pe cei implicati direct. Pe NOI, adica. N'est pas?
#11838 (raspuns la: #11548) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Uff - de Mircea Pricajan la: 11/03/2004 16:31:17
Cat venin, domnule Andre Morariu! Va dau si dvs. perfecta dreptate. Critici am facut (/scris) si eu cateva; de dat, mi-am dat si eu cu parere uneori; cat despre conversatii, le port cat pot mai des, si o fac cat se poate de natural. Inteleg legile bunei cuviinte. Dar, domnule Andre Morariu, orice libertate se pazeste prin niste reguli. Regulile, adicatelea, garanteaza libertatea. Inclusiv cea de exprimare. Iar, cand vine vorba de literatura, regulile se confunda adesea cu reperele. Doream sa aflu regulile dupa care joaca domnul Racovitan, nimic mai mult.
De v-am suparat, imi cer umil scuze si-mi fac autocritica (asa, ca la PCR). Mea culpa, stimabile!
#11840 (raspuns la: #11658) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Uff/11840 - de Tombola la: 12/03/2004 09:46:35
Stimate Domn

Nu m-ati suparat dar am notat tonul dictatorial al Dvs .
Cit despre reguli nimic nu-i fix in lume iar majoritatea ni le creem noi in capul nostru .Ele pot fi schimbate si asta ne invata o democratie adevarata.Desigur regulile lui ceausescu erau eterne facute dupa capul lui de analfabet atita tim cit ramineau ale lui .Probabil ca multi dintre noi inca mai avem sechele din trecutul glorios subsemnatul facindu-si si el autocritica,dar...
Schimbul liber de opinii fara reguli asta facem noi aici stimabile !

Cu Stima si fara venin

Andre Morariu
#11900 (raspuns la: #11840) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...