Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ameliorari la Cafenea. Planurile.


de admin la: 26/11/2006 17:57:00
modificat la: 26/11/2006 21:39:00
taguri: Diverse 
voteaza:
Probabil ca tota lumea a vazut cat de greu se misca situl in ultima vreme. In ultimii ani Cafeneaua a crescut, mult, iar software-ul initial, neoptimizat pentru volume mari de utilizare, nu mai face fatza.

Asa incat decizia a fost luata: cafeneaua are nevoie de un software nou. Nu e nici un fel de indoiala aici. In principiu va trebui sa raspunda la urmatoarele cerinte:
- timp de incarcare de maxim cateva secunde
- o structura a informatiei mai clara
- adaptabilitate; modificarile sa poata fi implementate rapid.

Data limita a livrarii: 1 februarie 2007, cel mai tarziu. Probabil ca va fi ceva mai devreme, dar asta o stabilim ca data ferma. O data ferma e un lucru mobilizator :)

Daca aveti sugestii in legatura cu Cafeneaua (de orice fel), acum e momentul sa le faceti. Ca ameliorare principala, vom accentua aspectul 'comunitate', care a devenit evident inca de la primele concursuri organizate.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (272):


Din punctul meu de vedere niv - de mya la: 26/11/2006 22:48:16
Din punctul meu de vedere nivelul cafenelei a scazut foarte mult in ultimul timp, banuiesc ca si din cauza cresterii numarului de utilizatori. Asta daca comparam cu cafeneaua de acum 2-3 ani.

Ar fi bine daca...cumva, cafeneaua ar putea sa revina la nivelul de atunci. Dar asta depinde doar de administratori fiindca ei decid ce subiecte sau comentarii sa intre.

Succes!
#159835 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"nivelul cafenelei a scazut f - de admin la: 26/11/2006 22:55:08
"nivelul cafenelei a scazut foarte mult in ultimul timp"

Poti sa detaliezi te rog ce intelegi prin "nivelul a scazut"?
#159837 (raspuns la: #159835) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
admin - de Cri Cri la: 26/11/2006 23:08:07
Eu una simt nevoia de "cautare". Dupa criterii multiple. Uneori vreau sa citesc ce a publicat un user. Alteori vreau doar poezie, indiferent cine a scris-o, alteori doar proza. De multe ori, nu-s in stare decat de un (cum ii spunea latu sau alex andra), small talk, deci o conferintza sau anumite. Cam asta. Daca se reintroduce cautarea dupa cuvinte cheie, eu voi fi fericita :)
--------------------------------------------
Pentru cine-l cunoaste bine, si iadul e tot un fel de "acasa"
#159838 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poti sa detaliezi te rog ce i - de mya la: 26/11/2006 23:22:23
Poti sa detaliezi te rog ce intelegi prin "nivelul a scazut"?

Pur si simplu asta e senzatia mea cand citesc astazi cafeneaua. In plus, imi aduc foarte bine aminte ca au mai fost unii din utilizatorii mai vechi care au facut aceeasi remarca cu diferite ocazii.

Dar daca tie nu ti se pare, e treaba ta, in fond, asta e site-ul tau.
#159841 (raspuns la: #159837) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Pur si simplu asta e senzati - de admin la: 26/11/2006 23:39:36
"Pur si simplu asta e senzatia mea cand citesc astazi cafeneaua."

Din pacate afirmatia e mult prea vaga ca sa poata fi utila. Nu se poate imbunatati ceva daca problema nu e definita in mod clar.
#159844 (raspuns la: #159841) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Din raspunsul tau deduc ca tu - de mya la: 26/11/2006 23:49:55
Din raspunsul tau deduc ca tu nu observi nici o diferenta de nivel intre cafeneaua de acum cativa ani si cea de astazi. Foarte bine. Nu-i nici o problema, e forumul tau si pentru mine discutia e inchisa.

Nu pot sa scriu aici clar exact ceea ce ma deranjeaza cu exemple concrete, fiindca mi-ar sari toti respectivii in in cap si nu asta e scopul meu. Ar iesi circ si am oroare de asta.

Orice ar fi, eu iti respect eforturile pe care le faci pentru mentinerea cafenelei si iti doresc succes mai departe.
#159848 (raspuns la: #159844) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Din raspunsul tau deduc ca tu - de admin la: 26/11/2006 23:55:45
Din raspunsul tau deduc ca tu nu observi nici o diferenta de nivel intre cafeneaua de acum cativa ani si cea de astazi. Foarte bine. Nu-i nici o problema, e forumul tau si pentru mine discutia e inchisa."

Mai degraba asa. Nu am nevoie astfel de raspunsuri agresive si de trei lei.

Evident ca diferente fata de cafeneaua de acu' trei ani exista si le-am observat. Insa daca am pus o intrebare, am facut-o ca sa am si pareri independente de ale mele.

#159850 (raspuns la: #159848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
cautari!! - de Sancho Panza la: 27/11/2006 10:01:22
"Cine nu crede in minuni, nu e realist."

Ma alatur si eu sugestiei lui Cri_Cri.Pentru a-i putea cunoaste pe vechii membri, de plida, a trebuit sa-i surprind in flagrant, in coltzul acela cu "utilizatori online".
#159852 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu am nevoie astfel de raspun - de mya la: 27/11/2006 00:38:08
Nu am nevoie astfel de raspunsuri agresive si de trei lei.

??? Nu prea inteleg ce vrei sa zici? Nu am avut nici un moment intentia sa dau un raspuns agresiv. Pur si simplu am spus ca nu vrea sa dau detalii, pentru ca altfel iese circ aproape sigur. Cind vorbesc de "nivel" ma refer evident la subiecte si comentarii.

Evident ca diferente fata de cafeneaua de acu' trei ani exista si le-am observat.

Inseamna ca suntem pe aceeasi lungime de unda.

Insa daca am pus o intrebare, am facut-o ca sa am si pareri independente de ale mele.

Exact asta am si facut - mi-am dat cu parerea. Nu inteleg de ce te-ai suparat?
#159858 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
upgrad - de leilanur la: 27/11/2006 10:01:22
Odata cucerite virfurile anilor,..avem unelte Doamnelor si Domnilor precum imaginatia,complexitatea cuvintului,dezmierdarea notei muzicale,si logica numerala insa la ce bun cind cu atita usurinta,viciu si virtute,sinele este inca un abis? Unica provocare!

GROZAV ca schimbati server-ul si puneti nou software. Eu sunt noua aici insa este o desfatare mai ales pt noi cei din diaspoara. Mult succes pe mai departe. Am indaznit si am postat si eu un text mic la eseuri daca nu ma insel insa vad ca nu apare. De ce?
#159892 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Odata cucerite virfurile anil - de leilanur la: 27/11/2006 10:02:29
Odata cucerite virfurile anilor,..avem unelte Doamnelor si Domnilor precum imaginatia,complexitatea cuvintului,dezmierdarea notei muzicale,si logica numerala insa la ce bun cind cu atita usurinta,viciu si virtute,sinele este inca un abis? Unica provocare!

Enorm de multe texte, comentarii ale textelor si comentarii ale comentariilor. Greu de tinut minte tot timpul ce comentarii facem si unde si greu de retinut, cautat si urmarit unde si ce ni sa raspuns sau comentat. Indraznesc sa propun adaugarea unui software care sa ne anunte individual, ceva in sensul {aveti un respuns/comentariu/mail} si unde este daca ne-a raspuns cineva cu un comentariu nu neaparat textelor afisate pt ca acolo este simplu de urmarit insa comentariilor noastre la adresa altor comentarii. Multumesc.
#159907 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de Intruder la: 27/11/2006 09:17:13
Ca ameliorare principala, vom accentua aspectul 'comunitate', care a devenit evident inca de la primele concursuri organizate.

vrei sa dezvolti mai clar, te rog?

o sugestie personala: as vrea sa existe pe site un loc unde sa fie grupati toti userii. cei care au si publicat oarece (poezie, proza...) sa aiba un asterix sau un motz, ceva...intelegi?
de exemplu cand vreau sa citesc ce a scris iliutza pronosport, sa gasesc repede...

in rest, numai de bine...

______________________________________
"If someone wants a sheep, then that means that he exists."
#159908 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 27/11/2006 09:27:09
Adrian Fuchs :

Cred ca :

1. E nevoie imperioasa de motor de cautare.
2. Se impune o mai buna sistematizare a domeniilor si mai ales a arhivelor.
3. Consider ca ar fi util ca in lista userilor ("cine e on-line") sa se poata distinge intre confirmati si inregistrati. Eventual prin afisare in culori diferite.
4. Dobandirea calitatii de "confirmat" in functie de continutul postarilor si nu asa cum am eu impresia ca este acum, adica dupa numarul de "iesiri in agora". recte numarul de postari. Daca ma-nsel, pacatul meu sa fie.
5. Selectarea si respingerea userilor cu nick-uri multiple, eventual prin respingerea de catre soft a accesului de la acelasi IP a mai multor useri. Cu exceptia celor care locuiesc impreuna sau au un singur PC. Acest lucru se poate lamuri in particular cu tine, admin-ule, de catre cei din aceasta ultima categorie.
6. Posibilitatea moderatorului de a elimina comment-urile aiurea, care apar. Nu ma refer la trollare ci la acele comentarii care sunt evident de natura sa degradeze o conferinta sau sa o duca in derizoriu. Evident nu ma refer la conferintele gen TA sau Palavrageala.
7. Acordarea de "cartonase galbene", atunci cand este cazul, de catre tine, admin-ule. Cum ar fi interdictia de postare pe un numar de zile sau evidentierea printr-o anumita culoare a userului in cauza. Astfel cei in necunostiinta de cauza sa se poata feri sau macar sa stie cu cine au de-a face.
8. Cartonasul rosu sa se dea in urma unor dezbateri si a votului liber exprimat al confirmatilor si prin vot deschis, nu prin poll. O asemenea dezbatere insa, doar tu ar trebui sa deschizi atunci cand consideri.
9. Securizarea poll-urilor.
10.Cred ca ar fi util ca, in paranteza, atat la "Topul mesajelor", cat si la "Ultimele citite", "Conferinte active", "Conferinte noi", "Texte publicate", sa apara numarul de comment-uri. S-ar evita astfel deschiderea inutila daca nu sunt mesaje noi. Acum daca pui mouse-ul pe ele se vede acest lucru, dar eu as face ca prin "atingerea" cu mouse-ul, sa apara data postarii acolo. S-ar evita "profanarea de morminte" in acest fel.
11.Poate ca ar fi bine ca "Texte publicate" sa aiba o mai mare intindere si eventual sa fie sistematizate in functie de tematica (poezie, eseu, poll etc) sau eventual diferentierea prin culoare a continutului.
12. Motorul de cautare este strict necesar pentru operativitatea si pentru fluiditatea utilizarii. Poate va fi posibila si cautarea dupa data postarii.
13. MOTOR DE CAUTARE, MOTOR DE CAUTARE, MOTOR DE CAUTARE !!!

Initiativa ta mi se pare una de bunsimt. La consultare ma refer. Dar si la imbunatatirile intentionate.
Sper ca ti-am fost de folos.
#159910 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa se amelioreze, primesc! - de maan la: 27/11/2006 09:56:08
da' m-abtiu de la comentarii.
fa ce-ai de facut.
#159918 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Salut - de thebrightside la: 27/11/2006 10:04:02
Multasteptata initiativa. Subscriu si eu la "lista" cu userii si adaug ca n-ar fi rau ca in meniul personal sa apara si data la care respectivul s-a inregistrat.
Si pentru ca exista topuri cu "cele mai citite", "active" samd, de ce sa nu existe si "cea mai citita proza", "poezie", "eseu"? Nu in home page, unde... vrea adminu'.
Disparitia campului de cautare ne-a cauzat... matanii. "Da, Dooooamne, textul cutare la ultimele cititeeee! :)))
Mai compilez si revin.

P.S. Cu voia dumneavoastra as sugera si o pagina cu instructiuni de editare. Majoritatea "profanilor" n-au nici cea mai vaga idee ce-i aia tag html...

Don't worry, have a coffee!
#159921 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-am adus aminte de ceva... - de andleia la: 28/11/2006 09:50:13
prima data cand am postat aici, am observat ca imi afisa si numarul de vizualizari ale textului... poate ar trebui reintrodusa chestia aia, nu credeti?
motorul de cautare e necesar, sunt de acord cu toata lumea...
dar noua "fata" a cafenelei nu ar trebui sa tina cont neaparat de calitatea textelor de pe site... aici fiecare posteaza ce vrea, in limita bunului simt, si nu te obliga nimeni sa citesti... e totusi un site de bloguri proprii si personale... ;)
#159931 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
** - de picky la: 27/11/2006 13:54:37
Adrian Fuchs :

14. Cel mai nasol functioneaza cand e admin-ul sau Daniel Racovitan, on-line. Adica userii cu matricolele 1 si 2. Atunci totul se blocheaza si serverul e de negasit. Atunci viteza melcului pare un deziderat fata de cat de incet se misca site-ul in acel caz. Sugerez o "intrare" separata pentru acesti doi domni care e unul. Poa' sa fie si arc de triumf sau o usitza mititica, da' sa poata intra omu' fara "ambuteiaje".

Daca toate sugestiile facute precum si cele care vor mai veni, vor deveni operationale, atunci acest site va friza perfectiunea. Lucru care nu exista. Asa ca "fie cafeaua cat de rea, tot mai buna-i in cafeneaua mea". Chiar daca nu beau cafea !
:):)
#159947 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
O rugaminte - de zaraza sc la: 27/11/2006 14:54:08
As avea nevoie de o clasificare a "mesajelor noi din favorite". Am multe subiecte si as vrea sa le pot imparti macar in vechi si noi.
Multumesc!

cere si ti se va da
#159961 (raspuns la: #159907) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Cel mai nasol functioneaza c - de admin la: 27/11/2006 15:19:28
"Cel mai nasol functioneaza cand e admin-ul sau Daniel Racovitan, on-line. Adica userii cu matricolele 1 si 2. Atunci totul se blocheaza si serverul e de negasit."

Inexact. Cel mai nasol functioneaza atunci cand apare Inktomi Search sa indexeze paginile. Iar daca cumva vizita coincide cu perioada cea mai aglomerata a zilei, cand sunt cca 450-500 de vizitatori anonimi si 25-30 useri, atunci efectul e total, si serverul devine complet saturat.

Din cauza asta, designul noului software prevede din capul locului posibilitatea de a servi un trafic de cca. 100 de pagini pe secunda.
#159967 (raspuns la: #159947) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Remarcabila initiativa - de Lascar Barca la: 27/11/2006 15:33:35
De obicei doar adminul taie si spinzura la el in ograda.Al nostru ne da ocazia sa-i sugeram cum s-o faca,si mai ales sa ne placa:))
Sustin ideile lui Picky.Parca n-as da atita putere moderatorului,prea multa politie,pompieri si securitate taie libertatea de cuget si simtire:))
As stimula in schimb bunul simt,umorul,increderea reciproca....DA hotarit pentru un singur nick!In plus, OBLIGATORIU de a completa fiecare rubrica la datele personale.Tara,localitate , sex pot fi considerate un minim de informatie pentru ceilalti.
#159969 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ultimele mesaje din sit - de dhkdukabh la: 28/11/2006 09:50:13
sa fie publicate ultimele 10-20, nu mai mult

==============================================
"Always remember that you're unique. Just like everyone else."
#159973 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sugestie - de Honey in the Sunshine la: 27/11/2006 16:35:07
Utilizatorii sa primeasca stelute, patratele, inimioare, calificative etc:) poate asa userii vor fi mai responsabili (inspre folosu' comunitatii) :)
E doar o propunere...
In rest, cred ca picky a fost exhaustiv.
_________________________________________________________
Those are my principles. If you don't like them I have others.
#159983 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu sunt pentru moderarea mesa - de Yuki la: 28/11/2006 14:08:52
Nu sunt pentru moderarea mesajelor de catre autor, se poate ajunge la abuz de putere.
DAR, putem saincercam cu niste avrtismente: autorul ii poate avertiza pe cei care deviaza de la subiect acestia avand posibilitatea sa se explice sau sa nu mai trelleze; la 3 avertsmente, respetivului user ii pot fi cenzurate mesajele. E o idee.


-------------------------------------------------------------
i've often seen a cat without a grin, but a grin without a cat it's the most curious thing i ever saw in all my life!
#160134 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
! - de Shtevia la: 28/11/2006 17:10:28
5. Selectarea si respingerea userilor cu nick-uri multiple, eventual prin respingerea de catre soft a accesului de la acelasi IP a mai multor useri.
sunt total impotriva….aci, de unde scriu eu cel mai adesea, sunt cel putin 40 de calculatoare in retea, toate cu acelasi IP. de ce sa fie vaduviti unii sau altii de binefacerile cafenelei ? cine apuca sa intre primul e ok, restul- treaba lor, nu ?:(


"Exista un singur colt din Univers pe care stii sigur ca-l poti face mai bun - si acela esti tu insuti." Aldous Huxley
#160169 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"vrei sa dezvolti mai clar, t - de admin la: 28/11/2006 23:12:52
"vrei sa dezvolti mai clar, te rog?"

De vreo un an de zile, de cand s-a inceput organizarea concursurilor (literar si miss), a devenit clar ca la Cafenea exista tendinta de accentuare a componentei "comunitate". Ideea e ca softul sa ofere suportul tehnic care sa incurajeze dezvoltarea ei.
#160223 (raspuns la: #159908) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
admin - de Intruder la: 29/11/2006 01:16:45
am inteles...

ma bucur de pe-acum c-am sa fiu "mister cafenea" intr-un site nou, cu soft schimbat si paratraznet, sa nu ma calce elefantii.

lasand gluma la o parte, cafeneaua.com este un fenomen...nu-ti fac complimente, nu te cer in casatorie, dar asta-i adevarul!
______________________________________
"If someone wants a sheep, then that means that he exists."
#160248 (raspuns la: #160223) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Evident ca diferente fata de cafeneaua de acu'trei ani exista" - de DESTIN la: 29/11/2006 04:31:10
Am citit toate aceste initiative bine intentionate de imbunatatire a functionari acestui site.Important este de a se tine cont si aplica acele propuneri adevarat constructive.Imi amintesc: cu mult timp in urma s-a dorit acelasi lucru...nu am observat acea schimbare promisa,in schimb am sezizat ca de altfel si alti utilizatori o "invadare"a asa numitelor conferinte ...
Sa fiu concret,a se rezerva spatiu separat pe domenii:arta,istorie,filozofie...trancaneala de toate felurile si editiile sale.Nu am nimic cu asemenea "conferinte"odata avand spatiul rezervat nu suntem obligati sa le intalnim cand ne indreptam catre subiecte ce ne intereseaza.

Isi mai aduce cineva aminte?
"admin,
#25041, de DESTIN la Thu, 14/10/2004 - 01:20


Salut admin,

Multumesc de raspunsurile primite in mesajele private de pe forum, cat si pe E-MAIL.

Sunt neplacut surprins de cele intamplate azi pe acest forum din pacate.

Am convingerea ca este ceva accidental...utilizatorii in intregul lor, au aceasta capacitate de a sti comunica civilizat,sincer si deschis.

Sa nu lasam nici o sansa ...trolli-lor,sa nu le facem jocul...

Propun:

In noua formula de organizare,nici un material publicat sa nu poata fi inchis decat de autorul sau.

ma explic argumentand:
-ca autor are si calitatea de moderator;
-ca autor a investit in materialul publicat ...
-este moderatorul discutiilor si responsabil direct de atmosfera desfasurari lor;
-dreptul de banare sa il foloseasca constructiv.

In cazul in care se poate dovedi ca moderatorul este rau intentionat,sa se supuna la vot inchiderea conferintei ,votul il va exprima numai utilizatorii ce au participat la aceea conferinta si admin.

A nu se uita reactiile la cele intamplate astazi...sunt constructive si vor aduce multe imbunatatiri in modul de comunicare.

Apreciez pozitia deschisa si sincera a celor ce isi doresc Istoria adevarata inapoi...

Cu bine,"


Cu bine,Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.
#160266 (raspuns la: #159910) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#159973, de dhkdukabh la Tue, 28/11/2006 - 10:50 - de zaraza sc la: 29/11/2006 09:35:01
Nu sint de acord sa fie publicate ultimele 20. Site-ul trebuie sa functioneze mai bine, nu sa restringem informatia ca sa mearga mai bine. Cum mai ajungem la informatia nepublicata?...

Aici sint nisipuri miscatoare si ne misca pina la lacrimi.
#160287 (raspuns la: #159973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de dhkdukabh la: 29/11/2006 21:25:15
e vorba de optia "afiseaza ultimele mesaje din sit" (care apare in coltul din stinga sus) in care teoretic poti vedea ultimele mesaje de pe toate conferintele si textele.
Din cauza ca se cheama ultimele mesaje din sit, consider normal sa se limiteze la ultimele 10-20(sau sa zicem cele publicate in ultima saptamina) de pe fiecare conferint/text permitind astfel o trecere in revista mai rapida.
O solutie mai buna dar mai complicata ar fi ca fiecare sa isi aleaga optia de la ce data sa vada mesajele noi publicate.

Oricum banuiesc ca daca esti interesata de anumite subiecte stii cum sa cauti ce s-a mai publicat...
==============================================
"Always remember that you're unique. Just like everyone else."
#160301 (raspuns la: #160287) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
subscriu la Shtevia;#160169 - de Yuki la: 29/11/2006 13:06:59
subscriu la Shtevia;#160169-------------------------------------------------------------
i've often seen a cat without a grin, but a grin without a cat it's the most curious thing i ever saw in all my life!
#160339 (raspuns la: #160169) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mdeh - de maan la: 29/11/2006 14:10:59
"Imi amintesc: cu mult timp in urma s-a dorit acelasi lucru...nu am observat acea schimbare promisa."
!
#160345 (raspuns la: #160266) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
yuki & stevia - de donquijote la: 29/11/2006 16:16:56
e foarte usor de descoperit cine e dublura si cine nu. dupa comportament. si daca nu-i descoperim prin comportament pentru ca nu deranjeaza pe nimeni, atunci ce conteaza daca-s dubluri sau nu?
ip adress e doar pentru confirmarea banuielii de 'dublare'.
:)
#160367 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lascar barca - de onutza la: 29/11/2006 21:26:58
In plus, OBLIGATORIU de a completa fiecare rubrica la datele personale

de acord cu tine. cu o mica mentiune. id de mess sa fie vizibil doar pentru cei care au cont, nu si pnetru simplii vizitatori.---------------------------------------------------------------------
timpul nu le rezolva pe toate
#160408 (raspuns la: #159969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si daca nu vreau sa-mi dau ad - de mya la: 29/11/2006 22:17:46
Si daca nu vreau sa-mi dau adresa de messenger aici? Poate nu vreau sa ma conversez cu nimeni de pe cafenea pe messenger. Sau daca vreau, prefer sa decid eu cui si cand dau adresa. Pe nici un forum pe care m-am inscris (indiferent de limba) nu mi-au cerut asa ceva si mi se pare firesc. Stiu ca daca chiar nu vreau sa comunic cu cineva, nu ii dau acceptul si cu asta basta dar oricum...adresa de messenger mi se pare ceva prea privat ca sa apara la datele personale. Eu zic ca cine vrea sa si-o treaca, sa o faca iar cine nu, nu.
#160426 (raspuns la: #160408) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
onutza - de Intruder la: 30/11/2006 00:43:32
id de mess sa fie vizibil doar pentru cei care au cont, nu si pnetru simplii vizitatori.

...de ce?
un user inregistrat (si sunt multi!) poate fi tot atat de "nesigur" ca un simplu vizitator...
ma rog, dupa mine e o aiureala sa-ti afisezi ID-ul si adresa de e-mail...risti sa te deranjeze o gramada de oameni, pierzi timp chiar si apasand pe "delete".

nu uitati ca fiecare am fost odata "simplii vizitatori"...cred ca nu-i bine ca site-ul sa fie acaparat numai de "veterani".
nu toti au "tupeul" sa-si caute un "loc" in cafenea.
...si-asa, cand ma gandesc cati au fugit pentru ca le-au fost criticate lucrarile...

______________________________________
"If someone wants a sheep, then that means that he exists."
#160465 (raspuns la: #160408) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorinta - de anisia la: 30/11/2006 01:51:16
nu prea ma pricep cum sa o formulez, caci partea tehnica nu a fost niciodata punctul meu forte, dar... e vorba de conferintele acestea care dureaza o vesnicie si au milioane de comentarii. daca s-ar putea ca cele citite, comentariile adica, sa fie comprimate cumva, si sa ramana in desfasurator doar cele cu steluta, astfel incat sa nu mai scroll down pana albim cand suntem pe afiseaza ultimele mesaje din sit.

oare am explicat bine?
#160482 (raspuns la: #160465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:D - de Octy la: 30/11/2006 20:40:22
Delimitarea intre frame-uri daca se poate sa fie facuta cu linii ceva mai groase, si viteza ... ea e pe primul loc dupa parerea mea.
Si...poate mai schimbatzi interfatza...themul (asta nu pare neaparat o necesitate doar asa de moft...sa mai fie si altceva :P)
--------------------------------------------------
♪♫~d0_ob~♪♫feel the rhythm of life ♪♫~d0_ob~♪♫
--------------------------------------------------
#160554 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu trebuie pierdut din vedere - de admin la: 30/11/2006 13:38:18
Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca fiecare facilitate suplimentara incarca implicit si sarcina serverului. Ideea e ca nu se poate face chiar orice, pentru ca resursele sunt limitate (truism!).
#160588 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
"cand ma gandesc cati au fugi - de admin la: 30/11/2006 14:00:30
"cand ma gandesc cati au fugit pentru ca le-au fost criticate lucrarile..."

Depinde ce intelegi prin "criticate". Daca au plecat pentru ca au primit mai putine laude dacat si-ar fi dorit, sau pentru ca textele lor au avut mai putini admiratori decat ar fi vrut autorul, problema nu e la cafenea si nici la cei care au criticat, problema e la cel incapabil sa aiba curajul de a se confrunta cu publicul cititor...
#160590 (raspuns la: #160465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
e laudabila initiativa adminu - de Calypso la: 30/11/2006 16:52:06
e laudabila initiativa adminului de-a face ameliorari la Cafenea;

eu una n-am nimic special de zis (n-are rost sa mai repet, poate, ce-au zis altii ), am incredere ca adminul va face ceea ce trebuie;

eu mai mult citesc pe cafenea; scriu foate putin (de obicei scurt si la obiect) si asta din lipsa de timp; sunt membra de-aproape 3 ani si mya are dreptate cand zice ca a mai scazut nivelul de-atunci;
sunt useri care scriau f bine si care acum scriu f putin sau nu mai scriu deloc, unii chiar s-au si sters ca utilizatori. dar, asta e, oricum adminul n-are nici o vina;
nu sunt de acord sa dam adressa de messenger; daca cineva are chef sa converseze cu altcineva de pe cafenea pe msg isi pot schimba adresele de msg prin mesaje private;
#160630 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aspectul comunitate - de irma la: 30/11/2006 23:38:22
comunitatea cred ca-i cea care a dus la evolutia cafenelei, pana la forma ei de azi, pe care eu o consider nu perfecta, dar adorabila.

ca o accentuare a acestui aspect ar fi necesara existenta posibilitatii de exprimare a apartenentei la comunitate. cum ar fi de exemplu posibilitatea ca utilizatorii confirmati sa poata confirma alti utilizatori.
:)
_________________________________________________________
mintea umana e ca o parasuta :))
#160718 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"posibilitatea ca utilizatori - de admin la: 30/11/2006 23:43:58
"posibilitatea ca utilizatorii confirmati sa poata confirma alti utilizatori."

e o idee interesanta.
cum o vedeti aplicata? "metoda" adica.
#160720 (raspuns la: #160718) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
cum o vad aplicata: - de irma la: 30/11/2006 23:51:18
de exemplu ar putea sa existe o conferinta speciala, cu acces doar pentru confirmati, unde fiecare sa poata propune utilizatorii pe care i-ar considera buni de confirmat (buni pt. comunitate, desigur!).
ma mai gandesc si la alte variante. asta a fost prima care mi-a venit in minte :)

_________________________________________________________
mintea umana e ca o parasuta :))
#160723 (raspuns la: #160720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 30/11/2006 23:52:23
Adrian Fuchs :

e o idee interesanta.
cum o vedeti aplicata? "metoda" adica.


Sa faca un fel de stagiatura(aspirantul) pe langa un confirmat si confirmatul sa-i gireze confirmarea. Cand considera ca stagiarul e apt si prezinta garantie. Si sa-si asume aceasta promovare.
Cum e in avocatura. Sau cum se obtine permisul de conducere in unele tzari.
#160724 (raspuns la: #160720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
interfata - de Intruder la: 01/12/2006 01:44:36
cred c-ar fi nasol cu alta interfata...nu vad cafeneaua la fel ca celelalte forumuri unde predomina gri-ul si emoticoanele alea tembele.
nu-i perfect dar m-am (ne-am?) obisnuit asa...
______________________________________
"If someone wants a sheep, then that means that he exists."
#160753 (raspuns la: #160554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cerere oficiala - de Sancho Panza la: 01/12/2006 06:50:08
"Cine nu crede in minuni, nu e realist."

Sa faca un fel de stagiatura(aspirantul) pe langa un confirmat si confirmatul sa-i gireze confirmarea. Cand considera ca stagiarul e apt si prezinta garantie. Si sa-si asume aceasta promovare..
Daca se va aproba sistemul asta, fac de pe acum cerere sa ma infieze si pe mine cineva!!!!
Nu de alta,dar cu mersul tacticos al magarului meu, mi-e greu sa urmaresc cavalcada discutiilor de pe aici.
Stiu sa fac ordine in sala de conferinte,sa duc gunoiul, sa sterg scaunele dupa plecarea invitatilor,sa lustruiesc armuri si sa spal cestile de cafea!
In speranta ca se va gasi vreun(vreo) coleg(a) suficient de iresponsabil(a),incat sa-si asume responsabilitatea pentru mine,
al dumneavoastra scutier in cautare de slujba,

Sancho
#160775 (raspuns la: #160724) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
colorataaa, maine-i gataaa - de admin la: 01/12/2006 06:56:02
"cred c-ar fi nasol cu alta interfata...nu vad cafeneaua la fel ca celelalte forumuri unde predomina gri-ul si emoticoanele alea tembele."

de ce crezi ca "alta interfata" inseamna implicit gri si emoticoane tembele? :) (probabil ca te referi la phpBB)

o "alta itnerfata" poate fi colorata si fara emoticoane tembele. esentialul e sa fie ergonomica.

softuri gen phpBB incearca sa multumeasca pe absolut toata lumea, dar pretul este performanta redusa. la un sit de dimensiuni mici mai merge, dar cand treci de anumite dimensiuni si trafic (vezi cafeneaua), plezneste. asadar, fii linistit, in mod sigur nu dupa phpBB ma voi inspira. :)
#160778 (raspuns la: #160753) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
#160720, de admin - de Baloo_ la: 01/12/2006 20:20:01
Pentru un grad mai ridicat de obiectivism : confirmatii sa faca propuneri argumentate adminului pentru confirmare, dar decizia sa ramana in continuare la admin ca persoana neutrala si suverana.
_________________________________________
Democratia e numai pentru cine o intelege
#160786 (raspuns la: #160720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de maan la: 01/12/2006 09:29:38
te-nfieste mandea.
sper insa ca pana implinim formele legale sa treci si tu-n legalitate.
#160795 (raspuns la: #160775) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mama Maan..... - de Sancho Panza la: 01/12/2006 20:20:01
"Cine nu crede in minuni, nu e realist."

te-nfieste mandea.
AI ZIS!! Toata suflarea sa stie, sa fiu sigura ca nu te vei razgandi:)
Sar'mana!!!
Primesti si magarul?


#160797 (raspuns la: #160795) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
stagiatura - de anisia la: 01/12/2006 11:34:35
este interesanta ideea. eu sunt pentru.
intrebarea este cum se face imparteala?? face aspirantul cerere la x, sau y confirmat, sau isi depune cv-ul si apoi asteapta sa-l ia cineva sub aripa ocrotitoare? dar daca nu vrea ca tocmai acea pesoana sa-i fie maestru? sau daca nimeni nu vrea sa-l ia sub aripa-i ocrotitoare si ramane al nimanui, vesnic neconfirmat?
trebuie facute niste scheme..
#160832 (raspuns la: #160775) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#160832, de anisia - de Baloo_ la: 01/12/2006 20:23:48
trebuie facute niste scheme
de Jiu-Jitsu ? :))

In felul devine cafeneaua o varianta romaneasca a scolii grecesti de filozofie : aripa discipolilor lui nea Titi, aripa discipolilor lui tanti Aglaia, ....
Se distribuie si poienite ?

Eu sunt pentru pastrarea formei actuale.
__________________________________
Democratia este pentru cine o intelege
#160834 (raspuns la: #160832) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 01/12/2006 12:22:21
Adrian Fuchs :

Hai sa dezvolt putin broderia.

O tipesa ( se poate sh-un tip, da' parca mai vino-ncoace-i o ea) merge cu troleibusul la ea la slujba (al dracu' tortura) si citeste ea la radio ca undeva se exista o cafenea unde poti sa faci un master in gandire. Buuuun asa. Viermishoru' creieristic ii da ghes. Deja incepe sa panseze fata ...
Ajunge ea la locu' faptei malefice (citeste S.C. Antecimitirul fetelor batrane S.N.C.) si dupa ce prima data isi face o cafetzica la primusul
luat cu mari sacrificii de Al Batrone, scoate pe masa mormanele de hartii "in lucru" si deschide blestematzia de ordinator. Cauta institutia cu pricina, ii si gaseste serveru' (semn bun s-arata ! ) si se face ... Vizitatoare (nu, mey, nu din alea de-ale lui Pantaleonele lui Llosa) si "astfel dorinta-i gata" . Citeste si simte cu axonii ca neuroni-i incep sa se infoaie. Setea de alungire a dendritelor devine atat de acut-dureroasa incat fara sa se poata impotrivi se face mintenash Inregistrata. Acu' are nevoie de un mentor. Un pastor care sa-i calauzeasca pasii. Voluntaru' de mine e gata trecut pe tabelu' de langa intrare. Pre lista cu calauzitorii de pasi nesiguri si incaltari cu numar mic. Fatuca apuca cu ambele manutze tremurande adresa de YM si cu glas sfios se cere adoptata ( vrea sa se adape de la gandirea bruta si in stare pura). Se poate zice si preluata spre confirmare sau aspiranta sau stagiara sau invatzatzica. Asaaaaaaaaaaaa. Acu' ce urmeaza ? Discutzii si indrumari si darea bibliografiei si ajutarea in acomodare si-n manuirea uneltelor si invatzarea pe de rost a tabelelor cu "ce e voie" si cu "ce nu se face". Dupa o vreme (o luna, un an, niciodata - de la caz la caz) conducatorul (era sa zic conductorul) de aspiranti face ravash apostilat cu greutatea lui de confirmat, catre "stapanire" si isi asuma confirmarea.
Accepta stagiari cine vrea si nu in numar extrem de mare. Sa zicem pana la 5.
O singura "negativa" intrevad : riscul de a se crea cete sau palcuri sau ... coterii. Cu ramanerea pe orbita mentorului, a pastoritilor.
"Pozitiva" : cresc intercomunicarea, responsabilitatea, apropierea, siguranta.

Asadar confirmatii sa fie vizibil individualizati si abordabili, repet, doar cei care vor asta, astfel incat aspirantii sa poata sa-i "acosteze" si sa fie calauziti si sa primeasca recomandarea de confirmare, atunci cand ocrotitorul lor intru acomodare, considera ca s-au "fezandat".

Asta presupune ca in e-mail-ul de trimitere a parolei de acces in cafenea sa primeasca si toate instructiunile in acest sens.

Deci propun ca undeva sa existe un butonash care sa duca la lista confirmatilor care doresc sa-si asume o asemenea dulce corvoada, in sensul celor de mai sus, loc unde vor gasi si modalitatile de contact a "protectorului". Interzis de a se inscrie la mai multi protectori sub aripa.

"Conducatorul" de aspiranti poate sa nu accepte luarea in aspiranta a unui solicitant sau dupa caz, poate dupa o vreme sa constate ca aspirantul e indezirabil.
Atentie, sistemul presupune aparitia unei categorii noi, gasita ierarhic intre cea de inregistrat si confirmat. Categorie numita Aspirant sau Stagiar.
#160838 (raspuns la: #160724) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 01/12/2006 13:34:30
Adrian Fuchs :

La, mai gata, 22.000 de "enoriasi", cafeneaua incepe sa necesite capacitate de ... stadion.
Si ca sa fie tacamu' complet, mai vin cu o sugestie sistemativ organizatotica.

15. Organizarea asemanatoare cu a unei Academii. Adica pe Sectii. Sectii care sa aiba un Presedinte si doi subpres(edinti). Acesti (prese)dinti sa constituie un fel de Senat care sa decida atunci cand e cazul, propunerea unei eventuale exmatriculari. In consecinta Senatul propune la "stapanire" exmatricularea. Normal ca admin-ul va fi un fel de superpresedinte al acestei constructii. Cu drept de veto si responsabil de luarea deciziei finale. Hotararea se va lua acolo, la varf. In sedintza de constiinta care se va tzine in acest scop, Admin-ul va avea 40% din voturi iar Daniel 60%.
Sectiile pot fi cele ale : betzivilor, bigotzilor, teologilor, poetilor, existentialistilor, tehnicienilor, istoricilor, palavragiilor, neintelesilor, suferinzilor, filosofilor, (jeniffer va constitui singura o sectie - era sa zic secta - aparte, sectia jenifferica), cititorilor, cartitorilor, mondenistilor, travell-istilor, mishtocarilor, bancuristilor, fetelor mari, lapsusistilor, menopauzistelor, andropauzistilor, agricultorilor, habarnistilor, tatonatorilor, naturistilor, pipaitorilor, etc. Sa tot fie asa, vreo treijde sectii. Da' la modu' serios, nu ca exemplele mele n-ar fi ...

Inscrierea intr-o Sectie sau alta se va face la inregistrare si va fi pur optionala. Va fi posibila mutarea de la o Sectie la alta, dar cu constrangerea de a nu deveni un du-te-vino. Sa zicem obligativitatea de a ramane intr-o Sectie 6 luni. Nu se va putea inscrierea in mai mult de o singura Sectie. Asta nu inseamna ca nu se va putea participa cu postari si discutii la orice dezbatere. Tematicile, textele sau conferintele nu vor avea nevoie de girul Sectiilor. Dar cel care se inregistreaza adera benevol la o Sectie sau alta. Astfel devine evident si cu cine ne "procopsim". Userii vechi se vor trece si ei la Sectia unde vor. Daca nu, ii trece admin-ul din oficiu. In termen de, sa zicem 2 luni. Na ca i-am dat si lui ceva de lucru, ca prea freaca menta si bea pe cafele de-i creste tensiunea la apogeu, in timp ce noi ne spetim aici cu postatu'.

In lista cu useri (aia care am stabilit deja ca este ultranecesara) vor exista subliste alfabetice, pe Sectii (cu numarul matricol in paranteza, numar din care rezulta si cam de cand este dependent de cafeneaua asta listatul, eu sunt 12.905 ! ). Adica dai pe lista si iti apar Sectiile si alegi sa zicem sectia boiangerie si dai pe ea si afli ca are 123 de componenti, fiecare cu matricola lor. Presedintele sectiei va fi evidentiat cumva, sa se simta ca e shefutz.

Gata, c-am obosit de atata visare organizatorica !
#160848 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Buna dimineata! - de Lascar Barca la: 01/12/2006 13:51:36
Doamnele vor scheme iar domnii ierarhii:))
Picky,prea arata a militarizare noua viziune a cafengelei.Urmatorul pas ar fi o dictatura.
#160852 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lascar Barca - de picky la: 01/12/2006 14:12:38
Adrian Fuchs :

Asa se vede de acolo de peste mari si tzari ? :(:(
Sigur nu asta vroiam ...
Daca asa pare, daca exista acest risc, retrag pe data "ofertele".
:(:(
JUR PUBLIC CA DETEST ORICE FAITA DE DICTATURA !!!
#160855 (raspuns la: #160852) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))Picky - de Lascar Barca la: 01/12/2006 14:19:46
asta n-ar fi nimic da' s-a apucat nevasta-mea sa cinte:
"Hei rup,hei rup!Cad munti de fier
In lupta dusa pe santier!"
(Imnul Bumbesti Livezeni)

..si n-o mai pot opri:))

#160859 (raspuns la: #160855) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lascar Barca - de picky la: 01/12/2006 14:26:29
Adrian Fuchs :

Inseamna ca te-ai maritat tare de tanar si nu stiai ce faci si ce iei. La urmatoarea reincarnare sa fii mai cu bagare de conditii ! :))
#160863 (raspuns la: #160859) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poti sa sti - de Lascar Barca la: 01/12/2006 14:40:47
Am avut totusi noroc prima oara:)Adica noroc ca n-am dat de tine prin Cimishoara, la 20 de ani ,sa ma sfatuiesti:))Desi tin minte un Fuxy pe la zootehnie,anii 70-71....:))
#160867 (raspuns la: #160863) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lascar Barca - de picky la: 01/12/2006 14:55:47
Adrian Fuchs :

Hai ca ne-am lasat dusi de ... Bega si daca ne prinde sefu' ne face fundurile varza cu nuiaua. Sa ne luam deci nadragii la spinare si s-o stregem d-aici. Trolli ce suntem !
#160872 (raspuns la: #160867) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: