-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

07:14 p.m. joi 29.01.2004 printre teorii si concluzii


de gabriel.serbescu la: 04/03/2004 16:08:00
modificat la: 05/03/2004 12:45:31
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
07:14 p.m. joi 29.01.2004 printre teorii si concluzii, eu si prietena mea

>Intr-o zi prietena mea mi-a spus ca atunci cand nebunii, in noptile de vara, se lasa intinsi pe spate si privesc mult timp cerul, ei nu se abandoneaza vreunei stari statice si contemplative, ci se plimba... Nebunii se plimba prin stele...

>Personal presupun ca datorita unei deficiente cerebrale o persoana ajunge sa priveasca orice fara sa inteleaga prea multe lucruri, de fapt nu exista conexiuni cu realitatea inconjuratoare, lipseste orice cod de interpretare, si insasi capacitatea de a abstractiza sau folosi simboluri comunicative este nedezvoltata... Dar daca ei totusi se plimba?

>Poate ca e posibil ca nebunii sa se plimbe, sa straluceasca, sa aiba aripi, sa le fluture parul, sa zboare, sa zboare printre stele, sau sa se plimba calmi si cu mainile la spate, indiferenti si geniali... Imaginatia noastra nu are limite.

>Nici esenta umana nu are limite. Pentru si in nimic. Exista doar constrangeri. Delimitari legiferate si respectate iar deviatile sunt sanctionate, sau izolate la propriu si la figurat. Invatam sa ne reprimam de la inceput frustrarile, sa ne constrangem ego-ul, si mai tarziu, poate intelept, sa ne limitam la ceea ce avem. E ajustarea picioarelor imparatului la lungimea plapumei. Dar poate fi si furatul inocentei.

>Intr-o zi prietena mea mi-a spus sa ma uit pe cer unde apusul picta nori arzand in forme transparente de meduze roz. Niste contururi sterse dar cu forme voluptoase. Cozi lungi si corpuri sferoidale. Oceane si nisipuri rosiatice si viata in infatisarile ei ascunse. O miscare de rotatie a unei planete in jurul unui soare si un apus. Dar si noxe si dioxizi de carbon de la noile fabricile din apropiere si de la industrializarea masiva.
Intre cifre de productie si planuri de dezvoltare regionala, pentru un moment, atentionat de prietena mea am vazut niste meduze imense si de un roz translucid cum mureau diafan odata cu lumina.

>Odata consumata copilaria si libertatea adolescentei ne scufundam in miasmele maturizarii prost intelese, a imbatranirii premature si afundati cu capul in televizor visam frumuseturi standardizate de colegii si institutii de estetica. Ne gandim la obiecte pe care ni le imaginam ca necesare. Sau suntem convinsi ca ne sunt necesare.
Intre un imprumut la banca si resemnarea in colectivul de munca ne depersonalizam incet. Murim. Disparem. Ne pierdem, metamorfozati nefericit, regresand de la fluturi la larve. Pana la pierderea totala. E un suicid prin abstinenta si plictis.
Pulsul ni-l mai dau doar sarbatorile legale, cupele de fotbal, comemorile de la zile de independenta si reducerile de sezon. Mai respiram in vacante, daca nu uitam sa o facem si pe asta.

>Azi, venind de la lucru, in timp ce ma gandeam la prietena mea, am vazut, iesind din munti, cea mai mare plantatie de pomi infloriti. Erau migdali, si poate zecile de mii nu-i cuprindeau ca numar. Se aflau pe o imensa terasa naturala, si pareau iesiti la un fel de picnic duminical, impodobiti ca de o zi unica, speciala, si cred ca, in lumina piezisa a dupa-amiezei, vorbeau despre imposibilitatea gestului ca un nebun sa se plimbe prin stele... desi cu lumea asta de azi ce sa mai crezi, ca toate-s pe dos.
Chiar deunazi niste meduze imense se suisera pe cer, si de-acolo amenintau lumea in roz si rosiatic.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Drept care am dedus ca nu est - de mya la: 03/02/2005 22:39:15
Drept care am dedus ca nu esti deloc pierdut ci salvat...ca altfel nu ajungeai sa vezi meduzele si lumina ci doar noxele si umbrele :))
#35336 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...