Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Procesul Comunismului nu va mai avea loc


de ema word la: 08/03/2004 00:49:00
modificat la: 08/03/2004 15:54:44
voteaza:
Intelegem din ce in ce mai clar ca nu vom avea Procesul Comunismului.Nici acum, si niciodata. Tot ce ni s/a intimplat din 90 incoace nu a fost decit manipulare si spalarea creierelor.
Adevarul pe care am inceput sa/l intuim nu este unul placut: nu se va face lumina, nu se va face dreptate in chestiunea condamnarii publice a totalitarismului si a celor ce l/au servit: nomenclatura de partid PCR, de Stat, sectorul propaganda ideologica si de presa,politia politica, militia si armata.
Am priceput, destul de recent, dupa ce l/am auzit si pe Bukowski in Romania(ignorat, evident, de Cotroceni, ca un inamic periculos), sa inteleg ca Procesul Comunismului ar trebui sa inceapa cu tragerea de ureche a Occidentului si a Americii(pe care o iubesc, totusi), care ne/au facut cadou in 45 lui Stalin in semn de "pretuire" pentru sacrificarea cetatenilor sovietici pentru infringerea lui Hitler. Procesul acesta ar trebui sa continue cu revelarea vinovatiei de board a Moscovei si , apoi, cu descrierea globala a vinovatiilor din statele satelite, intre care si Romania. Ar trebui sa amintim apoi rolul extrem de nefast pe care l/a avut respingerea de catre societate a punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara(care a fost sansa noastra unica, dar ratata, de a ne recupera normalitatea, startul de la un zero socio/politic acceptabil, dupa o rasturnare de regim). Si ar mai trebui sa examinam foarte serios ca este destul de ciudat ceea ce ni se intimpla astazi, cind asistam la paradoxul cel mai teribil al democratiei "originale" romanesti: pentru aceeasi vina de a fi fost nomenclaturisti PCR unii au devenit bogati si conduc tara(spre dezastru), iar altii sint etichetati drept criminali, dar nu sint judecati, in schimb sint oferiti prin mediatizare demonizanta linsajului moral sau fizic. Dupa pasul asasinarii lui Ceausescu, acum facem al doilea pas ignobil pentru democratie: structurile comuniste prospere prin minciuna si rapt isi "excuta" public, desi rar, fostii colegi, deveniti incomozi printr/o atitudine ceva mai onesta. Acesta sa fie Procesul Comunismului la care aveam noi dreptul sa asistam si sa participam? Dar oare faptul ca Occidentul, care pina acum vreo trei ani nici nu statea la palavre cu actuala Putere, iar astazi negociaza insasi aderarea noastra cu "tagma jefuitorilor" nu este nitel culpabil de faptul ca, din nou, ne sacrifica tot pe noi, oamenii de rind, precum si imensa noastra rabdare?(Caci, da, adevarata istorie se bazeaza pe rabdarea celor saraci...)
Din pacate, sansa Procesului Comunismului in Est s/a dus. Iar in ultimii ani, in topul prioritatilor mondiale, ea a fost sublimata de noul pericol reprezentat de rusii de sub Putin pe de o parte, si de rabufnirile teroriste ale Islamului pe de alta parte. Aceste doua probleme de maxim interes i/au facut pe occidentali si pe America sa redistribuie in graba apartenena asupra teritoriilor unde au sau vor sa cistige influenta(vezi cazul nostru), polenizindu/ne numai cu interesele lor, devenite globale, deci, si ale noastre.
Dar, astfel, Procesul Comunismului nu va mai avea loc. Nu, cel putin, in forma fair/play de care aveam noi nevoie. Politia politica are, incepind din 90, inca un mare rol, anume aceea de a sterge urmele nomenclaturii peceriste care, intre timp, si sub umbrela cotrocenista, si/a vazut linistita de acumularea de capital pe cai mafiote si de cucerirea structurilor politice de virf.
E bine ca sintem acum, in sfirsit, in NATO, cu America si Occidentul in aceeasi caleasca a democratiei. E bine ca procesul de aderare la UE si de integrare a inceput(desi foarte, foarte tirziu), caci era singura noastra sansa sa fim civilizati, cu forta standardelor, cu sublerul,cu puterea legilor, cu ciurul Binelui globalizator(si totusi, nu toti romanii vor reusi sa prinda trenul aderarii, daca e sa ne gindim la genocidul ce se desfasoara sub ochii nostri printre pensionari si bolnavi, precum si la alungarea tinerilor in bejenie, prin lipsa de politici care sa/i incurajeze). E bine ca avem sansa de a participa la unificarea bisericilor crestine de pe glob, in fata agresivitatii unor religii ce ne ameninta cu exterminarea.
Numai ca aceste probleme, foarte recente, si devenite acum prioritare, estompeaza un trecut prea dureros pentru noi, eternii sacrificati. Procesul comunismului, iata, nu va mai avea loc. Sintem asimilati foarte repede intr/un sistem consumerist care nu priveste in urma. Ni se da de inteles ca numai oamenii fara trecut pot avea un viitor in satul global. Si este aceasta singura noastra sansa de a supravietui...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: