Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Marele poet Mihai Ursachi a murit, poesia sa de geniu traieste


de ema word la: 11/03/2004 09:34:00
modificat la: 11/03/2004 09:35:22
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
Ieri dimineata s/a stins unul dintre cei mai mari poeti ai Romaniei> Mihai Ursachi.
Traia singur intr/un Iasi care poate ca nu a stiut sa/l inteleaga. Dar Cetatea, fie ea Iasi ori Bucuresti , nu prea isi mai venereaza artistii...La 63 de ani, traise in citeva lumi diferite> inchisori comuniste , dar si inalte studii de litere si germana, exil, revenire in tara dupa 90, directoratul teatrului National din Iasi pentru scurt timp, revenirea la luciditatea intelectualului ce observa cit de absurda este tentativa de democratie romaneasca...
Pe net, adresa unde poate fi (si) citit, este:
http://www.vlab.pub.ro/equivalences dar si http://equivalences.reea.net/ cautati si veti gasi genialul CETATEA PUTREZICIUNE (lA CITE POURRITURE) IN Archives Equivalences/rencontres 2003, publicat la editura Axa Botosani, 2000, traducerea franceza de Emilian Marcu.
Aceasta tragica disparitie (omul a fost singur pina in ultima clipa, la un moment dat i s/a facut rau si a iesit din casa pentru a cere ajutor la un vecin. A fost gasit mai tirziu pe palierul blocului. Prea tirziu. Ulterior s/a stabilit ca facuse hemoragie digestivasevera...) marcheaza de fapt nasterea unui astru. Cine are curiozitatea sa vada coordonatele acestui astru trebuie sa citeasca opera lui Mihai Ursachi. Si va descoperi un poet de geniu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...