-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

PLEDOARIE PENTRU IUBIRE


de favourite la: 05/02/2007 15:04:00
modificat la: 16/02/2007 21:03:21
voteaza:
Am fost in studentie redactor al unui cotidian bucurestean si, reamintindu-mi experienta de atunci, am decis sa imi fac propria cercetare referitoare la infidelitate. Asta dupa ce, anul trecut mi-am descoperit sotul trecand prin middle-age crisis. Si pentru ca pana atunci infidelitatea era un subiect strain de mine, posibil doar in alte casnicii, am simtit lovitura amara din plin. Si ceea ce credeam ca se intampla doar in reality show-urile de la tv, am simtit pe propria-mi piele. Intrebarile au inceput sa curga: Pot continua casnicia stiind ce s-a intamplat? Il iubesc si ma iubeste indeajuns incat sa reusim sa ne regasim intimitatea? Sau asta este sfarsitul relatiei noastre?
Si am ales sa cercetez ce gandesc barbatii despre asta si cum e cu ispita. Asa ca m-am inscris acum doua luni pe un site si m-am oprit la zece subiecti pentru studiu. Unii singuri si dupa cum declarau, dornici de “iubire”. Altii cu ani de casnicie la activ, plictisiti si in cautarea unei relatii “second hand”.
Am inceput astfel o corespondenta a carei finalitate era presupusa din start. M-am declarat adepta relatiilor libere, fara implicare sentimentala. Alteori m-am aratat indragostita, sau in cautarea de noi experiente. I-am bombardat cu tot felul de oferte si propuneri “irezistibile”. Exceptand o singura persoana, restul s-au inscris sa-mi indeplineasca oricand toate fanteziile.
Concluzia: oricand doresti, poti gasi pe cineva disponibil sa-ti “ridice moralul”, indiferent daca e implicat sau nu intr-o alta relatie. Trist si adevarat !
Revenind la sotul meu, el si-a cerut iertare. Nu pun in discutie motivele invocate de el pentru” iesirea din décor”. Am ocazia sa-mi fac dreptate sau sa iert. Daca aleg sa-l judec si caut cu orice pret sa i-o platesc, devin judecator, iar sotul meu inculpat. Si intimitatea devine imposibila. Daca aleg iertarea, intimitatea poate fi regasita. Si cred ca iertarea este un fel de a iubi.
Mai cred ca iubirea adevarata nu tine socoteala greselilor si nu readuce in discutie neajunsurile trecutului. Nimeni nu-i perfect. Intr-o relatie nu facem intotdeauna ceea ce e mai bine sau ceea ce s-ar cuveni. Uneori, de-a lungul timpului am facut si am spus lucruri dureroase pentru partenerii nostri.
Iertarea nu este un sentiment, este o forma de implicare. E alegerea mea de a nu-i purta pica celui ce m-a inselat, de a-i arata ingaduinta. Iertarea este o expresie a iubirii ? Eu cred ca da. “Am hotarat sa te iert pentru ca te iubesc.”

Voi ce ma sfatuiti? Ati trecut prin asta?

favourite
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


ci - de maan la: 17/02/2007 00:51:32
Iertarea nu este un sentiment, este o forma de implicare. E alegerea mea de a nu-i purta pica celui ce m-a inselat, de a-i arata ingaduinta. Iertarea este o expresie a iubirii ? Eu cred ca da. “Am hotarat sa te iert pentru ca te iubesc.”
o fi iertarea o expresie-a iubirii, dar ingaduinta nu-i!
#175917 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de picky la: 17/02/2007 09:41:16
Adrian Fuchs :

Sa accepti natura poligama a omului. Ierti, nu ierti, recidiva va veni.
#175973 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frumos... - de brod la: 20/03/2007 07:46:06
Scrii frumos, gandesti sanatos si elegant. In DOGVILLE, toleranta era taxata drept aroganta. Poate... pentru faptul ca ramai mereu deasupra (pastrez expresia, rugand porcii sa se abtina!). Ce te sfatuiesc eu? Sa ierti, dar sa nu uiti...
#178676 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pledoarie pentru iubire - de Aola rof la: 24/03/2007 14:10:00
Ai procedat in modul cel mai frumos si mai crestin cu putinta. Si eu ma stradui sa fiu cat mai crestina, dar nu stiu daca as fi putut continua in acest caz.Stiu ca as fi iertat, dar nu cred ca as mai fi putut merge mai departe.
Asta nu inseamna ca ceea ce simt eu in acest caz e bine. Dimpotriva, te admir ca poti fi atat de crestina.Ma bucur ca mai exista oameni ca tine.
#180364 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: