-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

somn de negand


de Homo Stultus la: 12/02/2007 16:05:00
modificat la: 17/02/2007 14:05:22
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Desi nu te vreau nu ma pot lipsi de tine. Obiectiv vorbind poate ca ar fi fost mai bine ca tu sa nu fi intrat in curte ca sa bati cainele de straja al fiintei. Desi el sta de straja nu este singura mea aparare. Mi-am luat prevazator si alte masuri pentru ca te stiu. Si chiar daca nu te-as intui te-as recunoaste pentru ca esti asemenea mie. Si daca ar fi sa pot alege, as alege sa te pot transfigura, ti-as da doar defectele mele. Ai fi in incompletul eu, un perfect non-eu. Si atunci mi-as dori sa ma unesc in cuvant cu tine. Esti atat de departe in aproapele bezmetic al roirii mele, in spirala relativa a existentei.
Nici nu sunt prea sigur ca inteleg ce vrei de la mine. Si nici nu stiu cum de vrei. Chiar, vrei ceva? Sau ca si mine iti cauti nonsensul? Nu il vei gasi decat acolo unde eu nu il mai caut. Sa stii ca te urasc atat de mult incat mi-as dori fericirea ta. Sa nu crezi ca glumesc! Daca ai atinge fericirea as putea sa-ti dau un pumn in inima. As putea sa ma port asa cum iti doresti in teama. Stiu ca ai nevoie sa iti fie frica. Nu poti trai curajul fara spaima.
Te cunosc atat de bine incat m-am saturat sa nu te stiu. Poate ca daca am sta de vorba la o cafea as reusi sa nu mai am nevoie de solitudinea cu tine. Ma urmaresti si in spatiul vid al negandului. De aceea te urasc. Nimicul are numele tau. Si eu sunt nimic. Si tind spre nimic.
As vrea sa iti spun, pleaca! Dar ma tem ca poate mi-ai spune, plec, dar te iau cu mine.
In zorile care se ivesc pe cearcane albastre ma umplu cu somnul tau constient. Intelegi prea mult din ceea ce nu sunt si asta ma indeamna sa pasesc. Si eu urasc devenirea. Sa devin ceea ce stiu pentru ca nu vreau, dar tu vrei nu-i asa?
Suntem impreuna doar o banala schizofrenie. Cand te va musca cainele de straja al fiintei ma voi bucura de durerea ta uitand ca eu pier in tine cu fiecare caine pe care il nasc.
Simti bucuria mea? Daca nu inseamna ca inima mea e inca o data gestanta cu un negand al preaprezentei tale. Acum gata, taci. Taci ca sa iti ascult nerespiratul si neplansul bucuros pentru ivirea pe lume a nefiintei mele.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


HS - de alex andra la: 17/02/2007 22:21:38
Imi place felul complicat in care spui lucruri simple:):):)
De obicei e invers. Imi plac chestiile complicate exprimate simplu.
De ce imi rastorni obisnuintele ? :))

Lost without music in a world of noises
#176096 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
exprimare libera - de Homo Stultus la: 17/02/2007 22:54:59
"Somnul ratiunii naste monstrii" - Goya

De ce rastorn obisnuintele? Simplu - din obisnuinta. Stii, lucrurile simple sunt uneori importante, in consecinta le acord - daca nu mai multa atentie - atunci mai multe proaste cuvinte.
#176106 (raspuns la: #176096) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
~ - de Cri Cri la: 17/02/2007 23:34:16
Paradoxal, de-a lungul timpului, cu cat mi-am dorit mai mult sa mi se vorbeasca, cu-atat am tacut mai mult. Cand am vrut sa simplific lucrurile am dat explicatii complicate si pentru toate complicatiile am gasit doua-trei cuvinte in care sa le pun. Ce inteleg ceilalti, ma intreb doar uneori, desi eu cer mereu sa inteleg. Dau uitarii ce inteleg, sau inglobez atat de perfect incat nu mai pot distinge de mine intelesul?

Nu ma baga in seama, textul mi-a amintit (uitasem?) de extremele care se-ating. Si mi s-a parut de un real izbitor. Imi place si aparentza de labirint cu "firul Ariadnei" desenat fluorescent pe podeaua de piatra.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Kellner bitte ein schnapss
Und zwei Bier noch einmal
Kellner bitte eine Grosses
Im Ausleander bal
#176107 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Sane la: 29/03/2007 10:51:39
spune-mi, asa obisnuiesti sa te exprimi de obicei sau asa ai ales de data asta pentru a da mai multa.....consistenta trairilor? stiu ca suna neinteresant un "afara ploua" daca nu e o remarca ce m-ar privi in mod direct, dar...
mi-a si placut, dar m-a si ametit
#182253 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sane - de Homo Stultus la: 29/03/2007 23:22:56

Nu stiu cum niste cuvinte nepricepute ar putea sa dea consistenta trairilor. Cred ca este perfect invers. Adica un cuvant este doar un "rest menajer" al unei trairi. Ca incerci sa definesti cat mai exact ceea ce se petrece cu tine; asta e altceva. "Afara ploua" poate sa fie o problema de viata si de moarte. Ce ar fi daca as fi un cactus umblator si m-ar prinde o ploaie tropicala? In acest caz "afara ploua" este sinonim cu "sunt mort" si asta este oricum numai neinteresant nu.
#182436 (raspuns la: #182253) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Sane la: 30/03/2007 09:36:23
"afara ploua" - strict in sens literar :)
la asta ma refeream
#182516 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...