-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Educatie civica


de siona la: 12/03/2007 14:37:17
rezumat: Daca vrem sa uitam de un trecut intunecat trebuie sa ne indreptam privirea spre viitor
taguri:
voteaza:
Educatia civica.....o materie mai mult sau mai putin luata in serios, o materie pt clasa a 6-a, fara prea mare importanta pentru ministerul invatamantului. Ei bine, cred ca a sosit vremea cand trebuie sa spunem NU! Educatia civica este una din materiile cele mai importante!
Inainte de toate, educatia are un rol primordial in viata noastra. Fie ca vorbim de educatie formala, non-fomala sau informala. Daca stam bine sa ne gandim, educatia, prin ceea ce inseamna ea in toate dimensiunile sale, are ca scop cunoasterea mediului social si integrarea indivizilor pusi sub semnul educatiei in societate.
Acum, in anul 2007, de cand suntem europeni cu acte in regula, menirea noastra ca cetateni educati este si mai mare. Este si mai importanta si depinde in si mai mare masura de noi insine. De vointa, orgoliul si simtul nostru civic. Generatia tanara, mai mult decat cea in varsta, stie acum sa lucreze altfel, sa traiasca altfel, sa gandeasca altfel. Dar acest lucru nu este de ajuns pentru a face din poporul roman un popor european. Si nu spun acest lucru pentru ca as fi o euroeuforica convinsa, ci pentru ca, daca exista un lucru foarte bun promovat de Uniunea Europeana, acesta il reprezinta standardele! Standarde de civilizatie, economice, culturale, stiintifice, orice fel de standarde care ne pot ghida pasii spre auto-perfectionare.
Nu am zis intamplator auto-perfectionare, pentru ca aceste standarde sunt deja acolo, noi insa singuri trebuie sa ne mobilizam spre a le atinge.
Asadar, simtul civic si cetatenia activa reprezinta un standard si totodata un scop, un tel spre care trebuie sa tindem individual si colectiv. Ne-am plans destul de-a lungul anilor, pentru faptul ca am fost opresati, subjugati, redusi la tacere sau siliti sa mintim. Daca noi credem cu adevarat in capacitatea capacitatea degradatoare a acestor lucruri, atunci vom fi primii care vom actiona pentru a ne cuceri libertatea. Dreptul la informare este un drept fundamental al omului. Acum este timpul sa ni-l exercitam, sa incepem sa actionam in concordanta cu acest drept, pentru a invata din trecut si a nu-i mai repeta greselile.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


siona - de RSI la: 12/03/2007 21:10:56
de acord cu tine, dar cred ca ar trebui studiata nu in clasa a 6a ci la o varsta mai matura.
#176616 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: