-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Sfârşitul lumii subpământene


de Lexis la: 13/03/2007 20:06:05
taguri:
voteaza:
Printre glasurile lor snoabe şi pline de substanţă ce se evaporă la prima gură de aer, se desluşeşte smoala picurând pe tabla rece a raţiunii.
Se uită de sus, nu de la acelaşi nivel, iar şalul negru îl strânge cu putere în jurul taliei până se înlănţuie cu propria lesă. Prinde stiloul între degetele ei fine şi frumos mirositoare, iar fumul dens şi omogen pluteşte din gura ei adâncă. Buzele ce cochetează cu adevărul şi genele-i de fluture negru, reprezintă demonul maturităţii care încearcă la infinit să pară ce nu este. Vrea să pară ce nu este... eu ştiu.
Colierele de minciuni le ţine la gât şi printre dinţi, cu limba despicată, şuieră cuvintele la care ar trebui să ne-nchinăm. Se uită cu ochii întredeschişi la cel ce pe rug se-nalţă şi încrucişează palmele pe masă având unghiile înfipte în carnea verde, putredă, ce zăcea aşteptând.
Domnişoara oftează plictisită şi plescăie sictirită cu guma lipită de papile şi nările sângerând de indignare la vederea muritorilor. În spatele ei se zăresc siluete de umbre trecute, înecate în lacrimi de mărgăritar, pure... mă gândesc că poate... nu erau atât de vinovaţi şi nu meritau o soartă atât de damnată.
Domnişoara îşi încrucişează picioarele sub masă, iar când se ridică de pe scaun, fusta atârnă graţios de la pulpă în jos, mulată fiind pe fundul ei perfect şi bombat. Pomeţii i se încleştează într-o grimasă şi dinţii ei albi ascund aparatul dentar proptit pe dinăuntru, legat de firele gingiei din cerul gurii. Trebuie să fie perfectă. Arcuieşte sprâncenele pentru a părea mai frumoasă. Îi este frică de bărbaţii ce văd prin suflet, deşi nu sunt mulţi. Frica ei nu are prioritate, puterea da, însă nu apucă să se apere cel de la execuţie, căci... l-a prins şi acum grimasa e un rânjet de satisfacţie. Coboară. Îşi dă părul după ureche, apoi îşi linge buza de jos cu poftă şi mai urcă o treaptă pe scara de unde ne privea. Îi simt gândurile săţioase, de ură macabră şi îmi dau seama că este o persoană care nu s-a gândit niciodată la sinucidere pentru că se iubeşte prea mult. E întotdeauna cumpătată, întotdeauna calmă, echilibrată, îşi face exerciţiile dimineaţa în Herăstrău şi seara în casă, sare coarda stând pe loc. Nu, nu se aude la vecinii din apartamentul de jos pentru că gladiolele ei suave şi corpul ei subţirel sunt silenţioase, sunt tăcute, au secrete.
A ieşit la vânat şi o privesc din spate. Merge calculat, un singur pas pe o dală de piatră. Ajunge la nişte scări, cele de la TNB. I se rupe tocul şi aud un glas suav :
“ Futu-ţi rasa mă’tii ! ”
Se uită în jur cu pupilele dilatate în disperare.
E prea târziu, te-am văzut.


p.s. alineatele s-au dereglat automat :)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


bine conturat - de andante la: 13/03/2007 20:23:53
Foarte bine conturat personajul. (ps. se poate citi si cu alineatele dereglate) :)
#177045 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de data asta - de Sancho Panza la: 13/03/2007 21:15:26
mi-a placut!:)
#177053 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ironic - de Dragos_U la: 13/03/2007 21:16:53
Personajul tau feminin este unul modern,totusi injuratura "pateaza".Daca foloseai inca de la inceput un stil mai "vulgar" si nu ne invatai privirea cu metafore stilizate exclamam "minunat!"
#177055 (raspuns la: #177045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
? - de thebrightside la: 14/03/2007 09:05:13
So?
#177105 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multe metafore - de maan la: 14/03/2007 11:42:09 Modificat la: 14/03/2007 11:47:32
imi sunt straine: "Se uită cu ochii întredeschişi la cel ce pe rug se-nalţă şi încrucişează palmele pe masă având unghiile înfipte în carnea verde, putredă, ce zăcea aşteptând. " Gerunziul scartaie urechea, ca si "sictirita" de dupa plescait , ca banalul-penibil din 'lacrimi de margaritar', ca fortarea din 'soarta atat de demnata'sau din 'fundul ei perfect si bombat'(de ce dracu-ar simti cineva nevoia sa apeleze la alt adjectiv dupa 'perfect'?). Si peste toate troneaza o logica pe care as gasi-o 'cu sens' doar dac-ar fi vorba de absurdul unei existente. De fapt totu-i centrat arogant pe 'te-am vazut' si pe aberanta credint-a autorului ca ceea ce vede-i real. Real, daca e, atuncea realul ii doar un toc rupt. Cum de ce-am zis ca personajul nu-i real? pentru ca injuratura de la sfarsit il plaseaza-n locul comun al tarfelor cu doua clase iar tot ce-o fost prezentat mai sus e portretul unei femei privita/judecata gresit. Asta-i de fapt portretul omului care judeca dupa aparente si condamna in consecinta, nicidecum chipul femeii care-si ascunde rautatea si dispretul fata de semeni, sau mizeria din suflet. Ai demascat-o? NU! Nici n-ai cunoscut-o!
#177160 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asta - de picky la: 14/03/2007 12:21:41
se-ntampla cand parasesti taramul cunoscut. Cel al mijloacelor de transport in comun. Sau e cumva tipa, o vatmanitza ?
#177169 (raspuns la: #177160) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza la: 16/03/2007 01:11:00
he,he lexis, te-au executat!

sa fiu sincera, mie mi s-a parut interesant textul, (da, ura motiveaza, o stiu foarte bine), insa nu-i prea logica ura asta, caci e indreptata impotriva unei persoane pe care doar o vezi, trecator, la metrou. (mai picky, vezi ca si metroul e tot mijloc de transport in comun!). adica, zic io, lipseste motivatia urii, cine e persoana asta si ce ti-a facut ea de o urasti in halul asta? sper ca nu urasti toti pasagerii din toate mijloacele de transport in comun!


oricum, astept curioasa alte scrieri mai mult sau mai putin freaky.

zaraza
#177696 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar ay sa dam cezarei ce i se cuvine - de maan la: 16/03/2007 09:36:46
textul asta, Lexis, e cel mai bun dintre cele pe care le citii pana acuma.
#177773 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru toti.. - de Lexis la: 17/03/2007 17:26:59
1.Maan, acele metafore iti sunt straine pentru ca poarta marca “interpretare”
--de ce dracu-ar simti cineva nevoia sa apeleze la alt adjectiv dupa 'perfect'? – pentru ca un fund perfect nu e la fel in viziunea tuturor.. intelegi? Pentru X, un fund misto poa’; sa fie ala plat, dar pentru Y poa’ sa fie misto ala bombat sau mai stiu eu ce.
---Asta-i de fapt portretul omului care judeca dupa aparente si condamna in consecinta, nicidecum chipul femeii care-si ascunde rautatea si dispretul fata de semeni, sau mizeria din suflet. – ba exact invers, cred ca ar trebui sa recitesti si sa analizezi mai atent.
2, Zaraza, multumesc mult. Sa stii ca nu e vorba de nici o ura, o persoana mi-a inspirat acest text, dar una pe care nu o cunosc. Ah.. doar personajul (aparenta fizica) mi-a fost inspirat de acea persoana, restul a fost imaginatie... multa imaginatie..
3. Restul, multumesc si ma bucur ca v-a placut.
#178081 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
'demoiselle - de thebrightside la: 19/03/2007 11:56:02
Pentru X, un fund misto poa’; sa fie ala plat, dar pentru Y poa’ sa fie misto ala bombat sau mai stiu eu ce.

Mai, fato, aroganta ta imi zgarie retina! Cum, Doamne iarta-ma, "bombat si perfect"?! E ca si cum ai zice "frumoasa si perfecta", "desteapta si perfecta", "sexy si perfecta"! Tie iti place cum suna, ti se pare logic? Cui ii pasa cum vede X curu' bestial? Atata vreme cat ai scris perfect, X pricepe ce vrea el!
Unfbelivable! Daca nu esti capabila sa inveti ceva din remarcile/sfaturile cafegiilor, si mai mult decat atat ti se falfaie de ele, de ce mai postezi aici?
#178432 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Yoy Doamne... chill - de Lexis la: 19/03/2007 12:53:09
Bine thebrightside, ai dreptate... mai putin la prima parte.. "mey fato cum poti" sa bla bla bla!!!!! termina dude... aroganta auzi.. jesus, pur si simplu am explicat de ce mi s-a parut just sa scriu "bombat si perfect" taiati-mi capul... sa iau in considerare niste sfaturi care nici macar nu sunt argumentate? (vb in modul general, auzi cum zice cineva la unul dintre textele recente ceva gen "U SCUK" da' argumente nema... pai bine fratioare, sunt naspa naspa da' zi si de ce... ma rog... ) Dar se pare ca orice zic eu tine de capitolul "ingamfare" "aroganta" samd. nu stiu ce e cu voi.. o fi ceva personal, nu o fi... habar nu am, cert e ca in ultimele texte ati ajuns sa ma si demoralizati naibii cu felul de a vb si de a va comporta... stati fratilor ca n-am venit cu mitraliera... Poate ma exprim gresit-oi fi incoerenta si de-aia nu intelege nimeni adevaratele mele intentii... habar nu am... sincer iti/va zic nu stiu ce se intampla.... Woteva... deci thebrightside,ai dreptate...
#178452 (raspuns la: #178432) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de thebrightside la: 19/03/2007 14:11:03
sa iau in considerare niste sfaturi care nici macar nu sunt argumentate?

N-o sa stea nimeni sa-ti faca scheme si sagetute. Use your brain!

chill

I am cool. Dar cu tine am o problema, stii tu de cand. Daca ai uitat iti amintesc: de cand fata aia, saracutza, te-a consolat si i-ai dat peste nas. (Ai sters textul acela.) Si vad ca perseverezi. Nu-mi place neam atitudinea ta si o sa te calc pe coada de cate ori "te prind". Ta-na!
#178488 (raspuns la: #178452) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 19/03/2007 14:28:54
Textele publicate-s cum talciocu', da' fudulia-i mare. Cam cat ... apa de ploaie.
#178495 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce fundu meu perfect si mic??? - de maan la: 19/03/2007 15:43:38 Modificat la: 19/03/2007 15:48:22
pentru ca un fund perfect nu e la fel in viziunea tuturor.. intelegi? Pentru X, un fund misto poa’; sa fie ala plat, dar pentru Y poa’ sa fie misto ala bombat sau mai stiu eu ce.


dupa logica asta ar trebui sa fi scris toate adjectivele care-au stat vreodata pe langa substantivu' ca sa cuprinzi viziunea cat mai multor oameni.
fatuca, gandesti prost.
scrii si mai prost.
#178539 (raspuns la: #178495) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poate in atentia adminului - de Lexis la: 19/03/2007 20:57:09
"fatuca gandesti prost, scrii si mai prost" auzi, tie nu ti se pare ca esti cam nesimtita? Asta e deja atac la persoana, cre' ca e momentul sa semnalez adminul sau ceva de genul ca asta e deja prea de tot... una e sa zici ca scriu prost, una e sa zici ca sunt proasta.... Eu nu am cerut sa imi comentati textele, a fost alegerea voastra.... Da; BINE DOMNE ASA E... PERFECT SI COMBAT N-AU CE CAUTA IN ACEEASI FRAZA, te simti mai bine? mai implinita? Dumnezeule mare, pe ce se pune accent... ma doare si capul... Chiar sunteti absurzi... sariti asa pe mine, de parca cine stie ce am zis- ce am facut... Eu aici o sa public tot timpul, scrieti ce vreti la comentarii in legatura cu textul dar nu va legati de persoana mea, daca aveti sa imi spuneti ceva as ruga sa aveti bunul simt sa imi ziceti in privat, nu ca la piata (in mesaje private sau pe id de mess - G_Lexis2005 -) Nu cred ca scopul acestui site e sa faceti autorii cu ou si cu otet din cauza unor idei exprimate gresit sau mai stiu eu ce.
Sancho Panza, imi pare rau, dar textul acela din cate imi aduc aminte era unul foarte foarte slab... si de-aia l-am scos, poti sa crezi ce vrei, dupa cum se judeca oamenii aici mi-e si frica sa mai scriu vreun cuvant in comentarii... Imi pare rau sa vad cum "mancati" din persoane pe care nu le cunoasteti, uitati ca nimeni nu e perfect. Eu sunt la inceput de drum, pentru numele lu' Dumnezeu nu cred ca am zis niciodata ca sunt mare scriitoare sau mai stiu eu ce. Nu inteleg de ce ma judecati atat de aspru, e o problema personala imi dau seama, dar nu realizez de unde provine... Eu de acum inainte nu voi mai raspunde la nici un comentariu asupra textelor ca cine stie cum le mai interpretati.

Va salut cu respect si cu o foarte mare parere de rau si nesfarsita durere in suflet.

p.s. din pacate imi dau seama ca maxima asta e prea adevarata...Lupus est homo homini, non homo.
#178611 (raspuns la: #178539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Apropo - de Lexis la: 19/03/2007 21:10:29
revenind la acest subiect, reciteam comentariile voastre... toate se iau de acel "perfect si bombat" da? Intrebare "Lui Eminescu de ce nu i s-a dat in cap cu acel pleonasm? "cobori in jos" ? (SI NU NU MA COMPAR CU EEEEL, FAC O COMPARATIE DE SITUATIE)... poate o fi fost din cauza ca greseala aceea gramaticala avea un scop... sa subliniez o idee...
#178616 (raspuns la: #178539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prost ... - de picky la: 20/03/2007 08:08:35
... da' mult !
#178687 (raspuns la: #178539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai copilu'...:) - de Sancho Panza la: 20/03/2007 10:53:15 Modificat la: 20/03/2007 13:45:01
cu tine trebuie vorbit oleaca, da' nu acum, ca ma grabesc! nu mai pune tot la inimioara...
#178737 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lexis - de picky la: 20/03/2007 11:17:07
Viata e cruda. Pentru ideile tale trebuie sa lupti. Si daca esti la inceput de drum trebuie musai sa inveti ca vei mai primi mult peste dejte si peste bot. Cand vei ajunge dincolo de jumatatea drumului poate-ti vei aminti cum le incasai la inceputuri.
Sau te imunizezi sau capotezi. Alta varianta nu se egzista. Ah, ba da, se egzista : sa cobori ... in jos. :)
#178743 (raspuns la: #178611) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de maan la: 20/03/2007 11:37:39 Modificat la: 20/03/2007 11:45:06
n-am scris nicaieri ca esti proasta ci ca-n anume situatie ai gandit prost.
asta ti-a mai zis-o si brightie, daca nu ma-nsel!


ca scrii prost e parerea mea si n-are de ce sa te jigneasca.
si despre eminescu cred la fel.

tu-n schimb m-ai facut nesimtita si "Asta e deja atac la persoana"!

io-s de vina, insa, i-adevarat.
vorbesc cu cine nu trebe.
gresala mea.

ps.ma intriga totush cum incepi comentariul cu mainile-n sold, si cum il termini, cu nesfasita durere-n suflet.
#178751 (raspuns la: #178616) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Lexis la: 20/03/2007 12:23:52
Asta e imaginea pe care o vezi tu, si nu cred ca te-am facut nesimtita ci te-am intrebat "tu nu crezi ca esti cam nesimtitita?"=)) =))si da,m-a afectat foarte mult ce ai zis... pentru ca intr-un fel m-ai tratat superior... "fatuca?" hai sa fim seriosi... Stai de vorba cu cine nu trebuie? Da, asa e... nu sunt eu demna sa iti citesc cuvintele ^:)^ ^:)^,maan, Doamne fereste! Ptiu ptiu.. sa nu ti diochi.
Cum Dumnezeu sa nu pui la inima cand cineva iti zice "aroganta ta imi zgarie retina" sau "gandesti prost" (de fapt era gandesti "gresit" nu "prost", de-aia am si tras eu concluzia ca m-ai facut proasta)? Si-asa eu n-am mai fost pe siteul asta de luni de zile cred, ca atunci cand intru sa mi se arunce in moaca toate chestiile astea... stii cum e ? E nasooool... Picky, palme peste bot nu as vrea sa primesc, desi stiu ca o sa urmeze/au fost, dar daca sunt, sa fie pe o cauza buna nu pe cacanareli din astea... labareala fara lubrifiant cum ziceai si tu...
#178766 (raspuns la: #178751) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lexis - de Cri Cri la: 20/03/2007 19:57:52
cred ca picky greseste cu al sau "ori te imunizezi, ori capotezi"... esti prea "imuna" ca sa mai ai vreo sansa.
#178926 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri cri - de picky la: 21/03/2007 11:01:48
La mine nu se vede bine. Ai zis "imuna" sau "imunda" ?
#179068 (raspuns la: #178926) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu ma provoca, domshef ,sa traiesti! - de maan la: 21/03/2007 12:37:30
nu vreu sa vaz cate trepte-s pana la subsooool.:)
#179092 (raspuns la: #179068) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pai nici ca-ti ajunge o vieatza - de picky la: 21/03/2007 15:22:10
sa le dai de capat.
#179187 (raspuns la: #179092) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tavalici - de maan la: 22/03/2007 13:06:01
nu cred ca te-am facut nesimtita ci te-am intrebat "tu nu crezi ca esti cam nesimtitita?"=)) =))
"doi lei - o lamaie
trei lei - o gutuie"
...era un cantec.

"=))"????
te poti tavali si singura, i-adevarat.

#179455 (raspuns la: #178766) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ashi - de maan la: 22/03/2007 13:14:21
vorbeam tampenii.
uneori ii de-ajuns sa bagi varfu' cazmalei.
#179460 (raspuns la: #179187) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lexis - de picky la: 22/03/2007 14:12:41
Iar n-ai inteles nimic. Da' te tzii viteaza.
#179495 (raspuns la: #178766) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Picky - de Lexis la: 22/03/2007 17:03:04
Eu? Pai cu mine vorbeai?
#179603 (raspuns la: #179495) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu fata, - de maan la: 23/03/2007 14:54:37
cu mine vorbea.
#180011 (raspuns la: #179603) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...