Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Noua Cafenea Ep. 4: Ce este


de admin la: 14/03/2007 15:56:09
modificat la: 14/03/2007 15:57:10
taguri: cafeneaua 
voteaza:
Asa cum ziceam in Ep. 3, ceea ce exista azi este o prima versiune cu functionalitati minime, esentiale, lansata inr-o viziune de tip 'agil', urmand a fi completata pe parcurs.
Ce este, asadar... Pe prima pagina apar subiectele selectate (gasibile la... 'selectate'). Ele corespund cu 'prima pagina' din versiuena anterioara, adica subiectele selectionate manual de admin. La 'ultimele' se gasesc... ultimele subiecte publicate, fara exceptie, in ordine invers cronologica.
La 'ale mele', disponibil dupa conectare, este afisata starea subiectelor publicate de utilizatorul conectat: la 'subliecte publicate de' se ajunge pe lista... subiectelor publicate de. Daca exista subiecte care asteapta sa fie verificate de admin, sau care au fost refuzate de admin si re-oferite utilizatorului spre modificare, tot la 'ale mele' se gasesc.
La lista subiectelor publicate de un user se mai poate ajunge si dand click pe numele userului (oriunde pe sit unde apare), apoi de pe pagina userului, click pe acelasi 'subiecte publicate de...'.
Pagina 'ale mele' nu exista in versiunea anterioara, si permite utilizatorului sa stie in ce stadiu ii sunt subiectele.
Utilizatorii "de nivel 2" (fostul statut de 'confirmat' -- terminologia cu 'nivelul' e provizorie) pot publica subiecte si comentarii in mod instantaneu. Utilizatorii "de nivel 1", pot propune subiecte si comentarii spre publicare, care vor fi afisate dupa veriicarea de catre admini.
Utilizatorii de nivel 1, pot fi promovati catre nivelul 2, dupa criterii de vechime si activitate pe sit.
Adresa email nu mai este verificata la inscriere (nu ne intereseaza adresa ta email; daca iti dai o adresa falsa, singurul care pierde esti tu).
Va fi eventual verificata doar daca userul doreste sa beneficieze de facilitati avansate.
Mesajele intre utilizatori sunt disponibile pentru toata lumea.
Categoriile din versiunea anterioara nu mai exista si au fost inlocuite cu tag-uri (suntem in 2007 totusi). Un tag este o eticheta, pe care o poti atasa unui subiect. Esti liber sa iti alegi etichetele pe care vrei sa le folosesti, in functie de modul in care vrei sa iti fie 'categorisit' subiectul. Daca dai click pe un tag, ajungi pe paginile unde se afiseaza subiectele avand aceeasi eticheta. De exemplu, daca vrei ca subiectul tau sa apara pe pagina tagului 'poezii', trebuie ca subiectului sa ii adaugi tagul 'poezii'.
Categoriile care existau anterior au fost transformate in taguri. Daca dai click pe oricare data care arata a link, ajungi pe paginile arhivei, unde sunt grupate mesajele dupa data respectiva a publicarii.
Pe sectiunile 'ultimele' si 'selectate', sunt afisate doar ultimele 15 pagini, subiectele mai vechi fiind disponibile in arhiva. Atat la subiecte cat si la comentarii, poze sau utilizatori, exista cate un link 'semnealeaza adminului', care permite semnalarea unui continut care nu respecta normele si spiritul Cafenelei. Nu ezitati sa il folositi daca gasiti ca e necesar.
La mesaje, exista posibilitatea de a scrie ciorne, care pot fi trimise mai tarziu. Exista de asemenea 'mesaje sterse' si 'mesaje trimise'. In mare cam asta este. Ce va fi, aflati in episodul urmator.(va urma)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (33):


* - de alex andra la: 14/03/2007 16:10:30
multzam pentru explicatii:)
#177261 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tot eu - de alex andra la: 14/03/2007 16:19:46
Vreau sa-ti semnalez ca la confa lui Intruder "Sa ne reunim putin aici" nu se poate intra pe pagina anterioara de comentarii pentru ca nu apare optiunea respectiva, desi sunt in total 41 de comentarii. Am verificat pe confa lui picky cu autocontrolul si acolo functioneaza !
#177265 (raspuns la: #177261) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
numaratoare comentarii - de admin la: 14/03/2007 16:31:08
da exista o problema la numaratoarea comentariilor; sambata se rezolva, cel mai tarziu
#177266 (raspuns la: #177265) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
si tot eu - de alex andra la: 14/03/2007 17:10:00
inca o data, multzam:)
#177273 (raspuns la: #177266) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
E ok - de serban66 la: 15/03/2007 02:41:39
metodologie (viziune) excelenta
#177406 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de Intruder la: 15/03/2007 07:23:32
deci e de retinut ca orice utilizator de orice nivel (confirmat sau nu) poate schimba mesaje private cu ceilalti utilizatori.
in viitor se poate anunta un user ca are mesaje noi, necitite?...asa cum era pe vechiul site, cand aparea in paranteza numarul de mesaje noi in paranteza (de altfel si pe e-mail).

am mai retinut treaba cu tag-ul...deci oricine are libertatea sa-si incadreze conferinta, textul personal la orice categorie doreste...pe undeva si vechiul site iti dadea libertatea asta, trebuia sa bifezi o categorie atunci cand compuneai un text. bun...probabil c-or sa fie ceva bulibaseli, nu stiu. or s-apara "n" categorii?
dupa mine, era mai bine inainte, erau niste grupari in care puteai sa-ti incadrezi textul si daca voiam sa revad ceva publicat la "ganduri in x si 0", era simplu.
#177419 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
andra - de Intruder la: 15/03/2007 07:26:51
acum stiu cum e cu tag-ul...:)
aia era o conferinta ad-hoc ca sa m-adun putin si sa v-adun si pe voi, sa ne putem urmari unul pe altul.
incet-incet se misca...:)
#177420 (raspuns la: #177265) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"prima pagina" - de Intruder la: 15/03/2007 07:36:58
admin, dupa mine era mai bine "prima pagina" decat "selectate".
multi utilizatori care vor veni, n-or sa stie treaba cu "selectate"...ok, asta nu-i asa important.
se poate particulariza putin "selectate", sa fie cumva mai altfel decat alte link-uri din cafenea? cum e acum, mi se pare putin otova dar probabil pentru ca nu sunt afisati utilizatorii online, ultimele conferinte la care s-au pus comentarii, ultimele texte publicate...

in fine, mult mai bine asa decat vreo juma' de an cu anuntul "pagina in constructie" sau (mai rau) "fisierul nu exista".
#177422 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - de admin la: 15/03/2007 08:26:26 Modificat la: 15/03/2007 08:42:54
"ultimele texte publicate..." - le gasesti la "ultimele", doh
#177443 (raspuns la: #177422) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Intruderu - de alex andra la: 15/03/2007 08:52:52 Modificat la: 15/03/2007 08:54:15
acum stiu cum e cu tag-ul...:) <<<>>> Io stiu ca tu stii si ca si altii cativa stiu, dar majoritatea habar n-are. Si iese o bulibasala de te doare mintea. Si in plus, confele prolifereaza intr-o veselie.
#177460 (raspuns la: #177420) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
CAFENEAUA DE LUX - de maria de las maravillas la: 15/03/2007 13:22:38
ADMINE, nu stiu ce generatie esti, nici timp mult pentru a trece prin cafeneua unde tu esti seful, nu am. Dar un lucru il stiu sigur: cafeaua ce ne-o servesti e delicioasa iar musica imi incanta auzul. E o cafenea de lux. Si e gratis.
Iar daca unora le place mai mult berea sa mearga la o berarie; acolo toata lumea vorbeste si nu asculta nimeni.

Cu respect pentru munca ta
maria de las maravillas
#177596 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu-s mai multe - de admin la: 15/03/2007 19:00:35 Modificat la: 15/03/2007 21:02:07
"Si in plus, confele prolifereaza intr-o veselie."

Nu cred ca sunt publicate mai multe acum decat inainte. Uita-te in arhive.
#177648 (raspuns la: #177460) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
admin - de latu la: 16/03/2007 09:14:50
am citit cele patru episoade ale devenirii cafenelei renovate si am recunoscut multe din experientele proprii, mai ales in ce priveste placerea de a descoperi dupa nopti nedormite si saptamani de nervi, ca problema era de fapt cu totul alta si intr-alt loc decat o cautasem cu neobosita acribie. Nu-i nimic, ma bucur ca nu numai mie mi se intampla :-)

Multumesc pentru formatarea care imi ingaduie acum, sa scriu cu fraze. Incet incet vor reveni toate la normal, ca nici lumea nu s-a facut intr-o zi.

In ideea de a te sprijini, am notat patru puncte care mi se par inca nefinisate.
a) tag-urile pe care le-ai infiintat sunt o idee buna, in cadrul simplificarii procedurii de a deschide o conferinta si a o categorisi.
Libertatea de a alege tag-uri este insa sinonima cu libertatea de a introduce categorii noi, ceea ce ar putea duce la o situatie in care exista tag-urile "poem", "oda", "poezie", "epopee", etc... pentru o lucrare in versuri.
Iar asta ar fi din perspectiva comunitatii userilor - zic eu - sinonim cu inutilitatea categorisirii avand in vedere ca un user care cauta "poezie" gaseste doar cele cateva lucrari care au primit acest tag, toate celelalte nefiindu-i aratate in lista cu rezultatele cautarii.
Relevantza acestei interpretari a tag-urilor s-ar rezuma la autori, care ar sti cu care tag au publicat o anumita lucrare.

b) Banuiesc, ca "selectate" este butonul indaratul caruia voi gasi - mai incolo - conferintele pe care le-am selectat pe considerentul interesului pe care il am, de a le urmari. Daca nu, atunci n-am inteles bine intentia ta.

c) Stelutza (sau alt semn) care sa indice mesajele aparute de la ultima logare, imi lipseste. De ce mi se pare necesara, nu cred ca trebuie sa explic.

d) Lipsa posibilitatii de a cita dintr-un text este un amanunt de care il notez doar pro forma, considerand ca face parte din categoria "toate intra in normal".

In ce priveste actiunea ta de a face din cafenea o perla, ea e - zic eu - un succes. Puteai in fond sa alegi ceva ca PHPBB, care e foarte raspandit, are o rutina de instalare intuitiva si pentru care gasesti tone de documentatie in mai toate limbile.
N-ai facut-o, iar noi iti multumim prin contributiile noastre la viata din cafenea: In punctul asta, cred ca nu-ti ramanem nici pe departe atat de datori, cum raman adminilor lor userii din alte forumuri, pe care le-am vizitat in perioada de seceta a cafenelei.

Altfel spus: Agilitatea noastra vs. agilitatea softului - A never ending story. Bucura-te, ar putea fi mai rau...:-)
#177763 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
erata - de latu la: 16/03/2007 09:17:28 Modificat la: 16/03/2007 09:17:46
Formatarea cu frazele (wrap) a functionat aseara, in mesajul meu anterior vad ca iarasi nu.
#177764 (raspuns la: #177763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
phpBB? no way, moncher... - de admin la: 16/03/2007 12:12:49
"Puteai in fond sa alegi ceva ca PHPBB, care e foarte raspandit, are o rutina de instalare intuitiva si pentru care gasesti tone de documentatie in mai toate limbile." -- ce faci tu aici e sa vinzi castraveti gradinarului; phpBB este un soft din categoria "cand depaseste cinci mii de useri isi da duhul". Am avut de altfel experienta asta cu un forum pe care l-am intretinut mai demult, inaintea Cafenelei-Luneta. Pentru Cafenea un soft gen phpBB ar fi o alegere suicidara.
#177842 (raspuns la: #177763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
datorii, phpBB si investitia - de admin la: 16/03/2007 12:17:14 Modificat la: 16/03/2007 12:19:32
"In punctul asta, cred ca nu-ti ramanem nici pe departe atat de datori, cum raman adminilor lor userii din alte forumuri"

Intrebarea mea ar fi, ce e mai simplu dupa parerea ta: sa investesti doua luni de zile de lucru fulltime pentru a crea un soft care bate la cur 99% din softurile care exista la ora actuala pe dotroul forumistic, sau sa instalezi un amarat de phpBB in juma' de ora, care iti crapa imediat ce prinzi ceva cheag de useri, si cu care sa 'incremenesti in proiect' ani de zile?
#177844 (raspuns la: #177763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
libertatea! - de admin la: 16/03/2007 12:31:54
"Altfel spus: Agilitatea noastra vs. agilitatea softului" -- cred ca vorbesti prea repede in numele altora; in orice caz, repet ceea ce am repetat de cand am deschis primul forum internet: fiecare user este liber ca pasarea cerului sa vina si sa plece, nimic nu il leaga cu forta aici.
#177849 (raspuns la: #177763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Merci - de Astoniu la: 16/03/2007 13:17:00
Mulţam' pt. noua parola. Site-ul merge f. bine. Chiar ca meriti un banchet pt. udarea reusitei !
#177861 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de alex andra la: 16/03/2007 15:03:13 Modificat la: 16/03/2007 15:06:22
Vezi, uneori cuvintele iti sunt intelese exact pe dos decat ce vrei tu sa spui.:( Elogiul poate trece drept blam, multumirile sincere drept ironie etc. Nu pune la suflet:)
#177896 (raspuns la: #177763) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Cafenea un soft gen phpBB ar fi o alegere suicidara. - de latu la: 17/03/2007 09:53:25
Ma bucur ca m-ai inteles. Este exact parerea mea, bazata pe o oarecare experienta in materie de proiecte IT. Relevand acest aspect, am dorit a-ti spune ne-patetic "Chapeau!" pentru decizia de a nu recurge la solutii cosmetice de suprafata, ci de a investi acum mai mult intr-un soft, care nu va trebui la anul iarasi inlocuit. Pe termen lung este cu siguranta investitia mai inteligenta. Adaugand ca solutia cea mai simpla nu e intotdeauna si cea mai inteligenta, consider ca am raspuns si la intrebarea ta: "... ce e mai simplu dupa parerea ta: sa investesti doua luni de zile de lucru fulltime pentru a crea un soft care bate la cur 99% din softurile care exista la ora actuala pe dotroul forumistic, sau sa instalezi un amarat de phpBB in juma' de ora...".

Cand scrii "...cred ca vorbesti prea repede in numele altora;...", referindu-te la agilitatea de care am vorbit, ai dreptate, avand in vedere ca n-am precizat la cine ma refer. O fac acum: Cei pe care i-am avut in inima si in gand cand am scris, sper sa nu se fi suparat ca le-am facut complimentul de a fi agili, iar cei care s-ar supara, sunt cei la care cu siguranta nu m-am gandit cand am scris propozitia.
Puteam sa formulez intregul pasaj si altfel: Tu esti un admin de clasa iar multi dintre useri iti multumesc prin clasa lor, toti impreuna asigurand nivelul ridicat al cafenelei. Este o convingere pe care am capatat-o de fiecare data cand am comparat cafeneaua cu alte forumuri romanesti.
#178033 (raspuns la: #177842) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex - de latu la: 17/03/2007 09:59:35
Nu pun la suflet. Sunt constient ca veleitatile mele in a formula nu mai sunt ca acum douazeci de ani, ceea ce sigur nu din cauza varstei e asa...:-)
Multumesc...:-)
#178035 (raspuns la: #177896) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de alex andra la: 17/03/2007 11:05:07
Cu siguranta nu modul tau de a te exprima e de vina:)
#178048 (raspuns la: #178035) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de cher la: 17/03/2007 19:00:14
Draga adin. am inceput sa ma inregistrez cu 'nic'- cherie - si dupa doua greseli in care m-am deconectat fara sa vreau am ajuns la -cher-. Acum nu ma mai deconectez de frica sa nu ajung la alta prescurtare. Este corect ?
Noua versiune este foarte bine organizata, imi place, se vede ca s-a muncit si am toata admiratia pentru munca depusa, doar ca eu nu sunt 'specialista' in tehnicile internetului si nici nu am de cu cine ma consulta. Multumesc anticipat !
#178091 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admiiiiin! - de irma la: 18/03/2007 16:27:04 Modificat la: 18/03/2007 16:45:45
ai rezolvat cu paragrafele! iuhu-hu!
si cu diacriticele!
super! :)
#178253 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de admin la: 18/03/2007 16:47:02
eu intelesesem exact pe dos.
#178259 (raspuns la: #178033) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
si iata ca ... - de Sancho Panza la: 18/03/2007 22:17:59 Modificat la: 18/03/2007 22:20:20
Imi permit sa-l citez pe Latu:Libertatea de a alege tag-uri este insa sinonima cu libertatea de a introduce categorii noi, ceea ce ar putea duce la o situatie in care exista tag-urile "poem", "oda", "poezie", "epopee", etc... pentru o lucrare in versuri.
Si uite ca a fost profet in cafeneaua lui!
exemplu:userul Clipi publica o poezie numita Haotic vis si o incadreaza in tagul haos si dezintegrare.In felul asta, recunosc, nici el nu-i departe de adevar...:(.Ideea ta, Daniel,e buna ( ma refer la libertatea de alegere acordata userilor) - numai ca ar trebui si inteleasa!
#178318 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de latu la: 19/03/2007 00:21:06 Modificat la: 19/03/2007 00:22:04
eu intelesesem exact pe dos.
Sorry!

P.S. Super ideea cu stelutzele, daca cineva uita sa scrie subiectul!
#178341 (raspuns la: #178259) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de alex andra la: 19/03/2007 10:40:28
Nu incetezi sa ma uimesti:)) Chapeau, monsieur:)
#178412 (raspuns la: #178341) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
faina prezentarea - de Jimmy_Cecilia la: 20/03/2007 08:48:54 Modificat la: 20/03/2007 08:50:19

o treaba foarte buna si o prezentare superba. Felicitari!
asteptam cu nerabdare si complectarile...
mersi Adminu :)
#178698 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Noua Cafenea - de Informatorul la: 20/03/2007 20:37:41
Draga Daniel se vede ca ai un IQ peste 150. Arhitectura pe care ai gandit-o imi pare ireprosabila. Felicitari, din tot sufletul ! O sa fie mai greu la inceput, ce vrei, asa este intr-o casa noua, dar este muuuuult mai bine ca inainte. A propos prietenul meu The Dreamer din Praga nu poate sa intre pe forum (nu se potriveste parola) ca sa mai intarate spiritele care vegeteaza (uneori)!
inca o data FELICITARI !
#178937 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de Alexandros la: 20/03/2007 20:59:46
E foarte buna ideia cu tag-urile, insa pentru a fi mai usoara identificarea si clasificarea unor categorii deja stiute(poezie, proza_scurta si altele care erau in formatul vechi al cafenelei)propun ca adaugarea de tag-uri suplimentare celor deja stiute sa fie optionala. Acum multi nu pun nici un tag iar si mai multi nu stiu ca tag-urile formate din mai multe cuvinte cu spatii intre ele claseaza textul uneori la categorii ce nu au nici o legatura cu subiectul.
#178942 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de irma la: 22/03/2007 10:31:59
azi am postat o expresie intre stelute si rezultatul a fost ca toate mesajele de pe acel subiect au devenit bolduite.

nu-i bai, am scos stelutele, doar voiam sa-ti semnalez acest "bug".
#179419 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de chandler la: 06/04/2007 20:04:24
imi poti trimite si mie te rog noua parola...am fost nevoit sa-mi fac un alt cont ca sa pot posta...sunt cracker,un user mai vechi...parola mi-o poti trimite pe adresa de e-mail aferenta nick-ului cracker...acest cont il poti sterge apoi,daca vrei...multumesc mult
#184926 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...