-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Imaginea Romaniei in afara


de ionel la: 15/03/2004 13:12:00
modificat la: 15/03/2004 13:13:05
voteaza:
De multe ori mass-media americana (si vest-europeana), in cautare de senzational, scoate cele mai socante imagini si fapte petrecute pe tot mapamondul, Romania inclusiv. Cate unii romani se oripileaza rau de tot si se apuca sa protesteze in scris editorilor sau producatorilor. Se merita? Are vreun rost sa semnez petitii? Eu unul consider toate aceste petitii o pierdere de timp.

De ex, doar ce-am primit azi un email care ma avertizeaza ce exista o petitie pt CNN in legatura cu un reportaj despre traficul de sex, copii si pedofilie in Romania:

http://www.petitiononline.com/CNNRom/petition.html

Petitia este semnata de doctori, profesori si ingineri. Mi se pare ciudat ca acesti oameni, multi dintre ei emigranti, sunt asa de preocupati cu un reportaj prezentat la CNN. Mi se pare exagerata o asa preocupare cu imaginea, cand fondul e la pamant. Gandesc ei oare ca haina face pe om?

Poate sa-mi explice si mie cineva care ar fi efectul concret pozitiv al unei asemenea petitii?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (12):


Orice program de televiziune - de Florin si atat la: 15/03/2004 15:15:09
Orice program de televiziune prezinta un punct de vedere, obiectiv sau subiectiv.

Este un lucru foarte bun ca acei romani au avut timp sa protesteze...si da, poate n-au realizat nimic referitor la acel program, dar au atentionat, intr-un fel pe producatori, ca ei au un punct de vedere diferit. Daca protestul este insemnat, data viitoare producatorii o sa gindeasca mai bine...poate.

Nu stiu nimic despre acest protest, dar felicitari lor.

Florin si atat.
#12106 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Protest/12106 - de Tombola la: 16/03/2004 11:00:08
Florin
Nu stiu de ce protesteaza acesti diasporeni dar Romania a devenit un paradis al drogurilor ,prostitutiei si pedofiliei europene.
Nu-i nevoie de CNN sa ne spuna asta ci daca citesti ziarele romanesti te vei convinge singur.
Eu citesc 3 ziare romanesti pe zi si ma uimeste realitatea asta cruda descrisa si de CNN la fel ca si presa bastinasa.
Adevarul este ca democratia cistigata dupa caderea comunistilor in 1989 are si ea partile ei proaste dar asta se poate vedea peste tot nu numai in Romania.
Protestul lor nu cred ca-si are rost.Esta ca si cum ti-ai pune ochelari de cal ca sa vezi numai intr-o directie.

Cu Stima

Andre Morariu
#12184 (raspuns la: #12106) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pntru Andre - de Florin si atat la: 16/03/2004 13:47:31
Cum am scris in primul meu mesaj, eu nu am vazut programul...si nici nu stiu despre ce era vorba.

Am vrut sa spun doar atit. Daca ai un punct de vedere trebiue sa te faci auzit, nu sa gindesti: La ce bun?

Cind iti exprimi opinia de ce sa-tii fie rusine ce fac cei din jurul tau...tu ce crezi?

De ce oare cei din tara, sau cei care traiesc peste hotare, sa taca acum chitic pentru ca sint probleme de droguri, protitutie etc. prin unele parti/locuri in Romania...daca sint.

Oare Bill Clinton si Monica ... au facut de rusine USA si poporul american ar trebui sa taca chitic?

Oricum, uneori, depinde de intentii, aceste programe pot sa stirneasca compasiune.. si ajutor financiar...pentru a combate aceste probleme. Depinde cine si cum ia avataj de situatie...si daca romanii nu vorbesc...atunci cine sa o faca?

Ginduri de bine
Florin si atat

P.S. Esti foarte norocos (spune daca esti barbat sau femeie...:)) daca ai timp sa citesti trei ziare romanesti.
Eu sa fiu sincer sint complet rupt de realitatea din Romania..ar fii pacat ca ceea ce spui tu sa fie adevarat.
Dar totusi, hai, te rog, sa nu judecam oamenii avind informatiile din ziare.
#12202 (raspuns la: #12184) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nici eu nu am vazut reportaju - de eamd la: 16/03/2004 14:53:15
Nici eu nu am vazut reportajul, dar sunt de parere ca cei care au trimis o petitie nu au facut un lucru in zadar. Pentru ca mediatizarea Romaniei in 'afara' de cele mai multe ori nu ii este favorabila. Si asta este trist. Parerea mea. Pentru ca probleme cu drogurile sunt si in America, Germania (oamenii isi injecteaza in vena pe strada), Irlanda (stiu persoane cere iau droguri, si ne e vorba de iraba aici!)... dar nu cred sa fi fost foarte mult mediatizat pe posturile europene. Cum de altfel este o alta problema a Romaniei - copiii strazii si cei din orfelinate. De exemplu, a fost aratat pe CNN ca in Irlanda copii cu familii, mergand la o scoala de stat, invatau pe holuri, nu aveau apa curenta si lumina in scoala?

Si nu haina face pe om, dar aceasta informatie ajungand in afara lasa impresia ca asta este Romania. Si eu nu cred ca Romania este numai droguri si saracie. Dar din pacate cu democratia romanii au aflat ce libertati au, dar nu si ce drepturi au. Si eu consider ca avem dreptul sa tinem la imaginea noastra, mai ales cand se creeaza un dezechilibru. Sunt intradevar probleme si nu trebuie sa ne fie rusine si sa le ascundem. Dar nu crezi ca semnalul de alarma ar trebui sa-l traga Romania si sa puna la punct programe de informare si de educare a maselor? Chiar si cu ajutor strain, sau mai ales cu ajutor strain, dar trebuie facut in tara.
#12207 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ziare - de Tombola la: 17/03/2004 12:37:14
Citesc Ziua,Romania Libera,Monitorul de Brasov,Gardianul ,Jurnalul National,etc.
Vezi cind intri pe Ziua du-te la rubrica campania antidrog.
Ziua este excelent si este ziarul meu preferat.
Corectie :
Citesc cel putin 3 pe zi...;):)


Andre Morariu
#12278 (raspuns la: #12202) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
12207 - de Tombola la: 17/03/2004 12:41:16
Si crezi ca-i bine iar sa ascundem adevarul de dragul imaginii /
Pai nu am facut asa timp de 50 de ani?
Nu am invatat chiar nimic sau ne dorim inapoi modelul de presa ceausist unde totul era pictat in roz in timp ce lumea murea de frig si de foame in intuneric...

Andre Morariu
#12279 (raspuns la: #12207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt 12207 de eamd - de ionel la: 18/03/2004 08:39:47
Am impresia ca tie ti se pare ca daca nu se arata si partile negative din vest, n-ar trebui sa se arate partile negative din est. Deci, ii acuzi de ipocrizie. Asa e, dar solutia nu este sa le cerem sa ignore gunoiul din Romania, ci sa le atragem atentia ca ar putea sa ilustreze din cand in cand si gunoiurile lor.

Poate n-am inteles eu bine menirea mass-mediei, dar am crezut ca exact asta ar trebui sa faca: sa arata cu degetul prostia si crima, nu sa le ignore si sa se transforme in organe de propaganda ale statului. Primim destula propaganda de la alesii boborului, asa ca nu este nevoie de o medie acomplice.

Eu cred ca rusinea de a fi asociat cu Romania de azi este ce-i indeamna pe multi romani diasporeni sa sustina asemenea campanii. Cred ca ar fi mult mai eficace sa puna umarul sa schimbe situatia din Romania daca vor o schimbare adevarata. Sau ar putea sa ignore aceste reportaje. Sau ar putea sa se bata mai putin cu pumnii in piept ca-s romani daca le e rusine de tara lor. Sau ar putea sa se lupte in continuare cu morile de vant in speranta ca petitiile lor vor influenta modul de operare al mass-mediei vestice.
#12337 (raspuns la: #12207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am impresia ca voi aveti o id - de eamd la: 19/03/2004 08:33:03
Am impresia ca voi aveti o idee foarte gresita despre ce inseamna media. Exista teorii si teorii si cenzura este mai puternica de cat va inchipuiti voi. Si nu se pune problema de lipsa de libertate. Dar pur si simplu dupa ani si ani de studii si experimente sa ajuns la o oarecare selectivitate a ceea ce se poate spune si ceea ce nu se poate spune, dar mai ales la modul in care se spune. Este si o problema de etica la mijloc. Si ceea ce au facut acei oameni semnand o petitie nu are prea mult a face cu emisiunea care a fost difuzata deja pentru ca nu se mai poate schimba nimic acum - a fost difuzata si atat. Dar atrage atentia pentru alte emisiuni viitoare de acest gen. Faptul ca nu vrem sa se difuzeze anumite tipuri de reportaje nu inseamna ca ascundem ceva. Dar cu ce ne ajuta pe noi ca lumea stie despre drogatii din Romania cand romanii sunt total ignoranti la acest subiect? Intelegeti pozitia mea? Anumite emisiuni creeaza defvoruri. Si atunci se impune sa atragem atentia! Si nu are nimic de a face cu mandria (sau rusinea) de a fi roman. Dar sa ne apucam sa aratam pe toate posturile despre toate problemele din Romania nu inseamna 'sa spunem adevarul'. Ar fi timpul sa ne intrebam de ce o facem? Ne ajuta cu ceva? Daca nu, ar trebui sa ne apucam de lucruri mai constructive. Pentru ca mass media este despre manipulare si propaganda. Pentru ca asta este! Get over it.
#12408 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
12337/Ionel - de Tombola la: 19/03/2004 09:06:57
Gresesti amice.Presa din occident este libera si-si arata gunoiul fara ca ziaristii lor sa fie batuti si ameninatati cu moartea ca in Romania cica libera si democrata. De aia a fost atentionat guvernul Nastase de catre EU despre respectarea libartatii presei, un punct care daca nu va fi respecatat va facilita intrarea Ro.in EU cam prin anul 3000...:)
De ce sa puna diaspora umarul sa va ajute cind voi la urne votati tot cu securistii si cadrele pCR. Tot voi ridicati hotii si smecherii la rang de descurcareti intreprinzatori. Pina nu va veti face o mustrare de constiinta in directiile mentionate mai sus nu este cazul sa fiti ajutati din afara fiindca ajutoarele nu veti sti sa le intrebuintati in mod cinstit si democratic.

Cu Stima

Andre Morariu
#12412 (raspuns la: #12337) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mesaj sters - de Florin si atat la: 19/03/2004 12:30:42
Mesaj sters
#12429 (raspuns la: #12408) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu mă pricep da-mi dau cu părerea - de Filip Antonio la: 19/03/2004 12:52:48
"Nu stiu nimic despre acest protest, dar felicitari lor".

O meteahnă românească - vorbitul după ureche.
#12431 (raspuns la: #12106) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Din nefericire toate enormita - de mya la: 05/01/2005 18:37:19
Din nefericire toate enormitatile astea cu pedofilia si traficul de sex exista, sunt reale, nu sunt inventate. Presa vaneaza senzationalul, asa este peste tot in lume. Insa problemele exista, sunt reale, nu inventate.

In loc sa protesteze toti indignati, mai bine s-ar taie raul din radacina. Ar trebui lucrat la cauze.

Daca iti ascunzi rahatul sub pat...el nu dispare, duhneste in continuare.
#32754 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...