Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Somnul raţiunii şi victoria al-Qaida?


de ampop la: 16/03/2004 04:07:00
modificat la: 16/03/2004 05:21:47
voteaza:
Urmăream ieri prezentarea pe câteva canale de ştiri româneşti a victoriei socialiştilor din Spania ca rezultat al unui vot “emoţional” împotriva popularilor care au târât Spania în alianţa cu Statele Unite. Atentatele teroriste se pare că au avut un efect. Au putut schimba pe ultima sută de metri balanţa politică. Nu sunt un adept al războiului, dar “pacifismul” iraţional nu face decât să potenţeze puterea structurilor teroriste. Paradoxal, al-Qaida a învins de această dată. Frica primează. “De ce să ne opunem noi terorismului”, ar suna manipularea subtilă a mass-mediei româneşti. “Vedeţi, dacă votăm nişte pacifişti şi nu ne mai alăturăm imperialismului anglo-american, poate teroriştii al-Qaida ne vor cruţa” zic aceşti “pacifişti” îndoielnici. “Let’s come together, in sweet harmony”…cu Bin Laden.
Din nefericire sunt şi românii loviţi direct de rezultatul terorismului, acest nou “pure evil” care încearcă să distrugă orice valoare a lumii civilizate.
Terorismul loveşte zilnic Israelul, nu la aceeaşi amploare ca atentatele din 9.11 sau 3.11. dar în mod constant , sistematic. Nimeni însă nu a capitulat. Cum ar fi ca întreaga populaţie a Israelului să-şi părăsească teritoriul şi să se răspândească din nou în lumea largă, lăsând loc “Palestinei istorice”. Un fel de allyah pe de-a’ndoaselea.
Lâncezeala, consumismul şi instinctul de conservare peste limita demnităţii umane duc la “victoria” celor duri şi fanatici.
Aş dori ca aceşti “pacifişti” să se fi născut într-o lume ipotetică a celui de-al treilea sau patrulea Reich, să fi fost consideraţi “suboameni” şi să regrete că strămoşii lor nu s-au opus lui Hitler, permiţându-i să cucerească “paşnic” planeta.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (17):


Osama Bin Laden - de Filip Antonio la: 16/03/2004 09:45:30
"When people see a strong horse and a weak horse, by nature they will like the strong horse."
#12177 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Teroristi? "Teroristi"? - de Paianjenul la: 17/03/2004 05:12:34
...Si cine e Osama Bin Laden asta pina la urma? Un deraiat mental, un posedat, un "occidentofob" ale carui actiuni nu au absolut nici o justificare?... Sau pur si simplu un strateg genial, care, constient ca nu are cum sa se confrunte in "cimp deschis" cu o supraputere (cu caracter IMPERIALIST!) recurge la tactica de "hartuire", decimind astfel incet dar sigur efectivul inamicului?...
Pina cind isi inchipuie arogantul occident ca superioritatea lui tehnologica, militara, etc... ii justifica tendintele hegemonice?...si ca restul natiunilor vor accepta la nesfirsit controlul acestuia asupra lor si exploatarea resurselor lor de catre acesta?...
#12235 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Huo! Jos Occidentul! Trăiască Fundamentalismul Islamic! - de Filip Antonio la: 17/03/2004 05:35:31
Model de societate: Afghanistanul 1996 - 2001.
#12237 (raspuns la: #12235) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjenul - de SIXPACK la: 17/03/2004 09:51:19
Daca descoperi o influenta occidentala in activitatile teroriste din Chechnya, zona Cashmirului, adunaturile Abbu Sayeff din Filipine atunci iti voi da dreptate...vei vedea un sablon al hartuirilor musulmane.
Din nefericire, sint multi ca tine cu admiratie pentru aceste grupari ce sint lipsite de notiunea negocierilor pasnice sau cererea drepturilor in mod civilizat.
#12265 (raspuns la: #12235) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mai adaug ceva...paianjenule !!! - de SIXPACK la: 17/03/2004 15:26:29
Cind occidentalii, pe care-i invinuiesti dumneata, au luat partea islamicilor din Kosovo (pe care l-am considerat un pas gresit al lor)...spune-mi cite autobuze, trenuri sau shoping center-uri au aruncat in aer crestinii sarbi???
-Te rog considera diferenta.
#12290 (raspuns la: #12235) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. SIXPACK - de Paianjenul la: 17/03/2004 22:47:37
..."Negocieri pasnice" zici?... "Cererea drepturilor in mod civilizat"?....

Ce sanse au demonstrantii "pasnici si civilizati" de a preveni procesul de globalizare economica, proces ai carui primi beneficiari vor fi cei care sint deja multimilionari... sarantocimea urmind sa se multumeasca tot cu firimiturile cazute de la masa lor... (...asta in timp ce resursele naturale ale pamintului lor urmeaza sa fie zvintate sub ochii lor...)?...

Cite milioane de "ne-musulmani" din Europa, America si Australia au protestat "pasnic" si "civilizat" impotriva invaziei (whooops! ..."eliberarii"!...) Irak-ului: cine i-a bagat in seama?....

De cite greve "pasnice si civilizate" e nevoie uneori pentru ca patroni abuzivi sa-si vina in "fire" si sa accepte conditii decente de munca si salarizare pentru angajatii lor?...

E cazul sa continui?...


#12307 (raspuns la: #12265) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#12307, pt. Paianjenul - de RSI la: 18/03/2004 04:12:10
"Cite milioane de "ne-musulmani" din Europa, America si Australia au protestat "pasnic" si "civilizat" impotriva invaziei (whooops! ..."eliberarii"!...) Irak-ului: cine i-a bagat in seama?...."
Cati spanioli, romani, polonezi, bulgari, americani etc. a casapit Gandhi ca sa decolonizeze India ?

"Cite milioane de "ne-musulmani" din Europa, America si Australia au protestat "pasnic" si "civilizat" impotriva invaziei (whooops! ..."eliberarii"!...) Irak-ului: cine i-a bagat in seama?...."
De obicei sunt bagati in seama la ALEGERI daca reprezinta cu adevarat o majoritate. Asta se numeste democratie. Pentru asta este nevoie sa te educi nu sa ucizi.

"De cite greve "pasnice si civilizate" e nevoie uneori pentru ca patroni abuzivi sa-si vina in "fire" si sa accepte conditii decente de munca si salarizare pentru angajatii lor?..."
Pentru imbunatatirea salariilor muncitorilor din Malaezia cam cati australieni ar trebui aruncati in aer cu trenurile, vapoarele , avioanele si locuintele lor cu tot ?

Hai sa lasam demagogia la o parte si sa te vad cum vei reactiona daca, fereasca Dumnezeu, oameni apropiati tie ar sucomba unor atentate teroriste pentru niste cauze cu care nu au nimic in comun. Slogane de doi bani am auzit deja cam toti cei care scriem pe acest forum. Un criminal e un criminal e un criminal. Iar spoiala ideologica pe care o foloseste pentru cosmetizarea crimelor nu ascunde adevarul: Bin Laden & Co. sunt obsedati patologic de putere si pentru a o obtine nu se dau in laturi de la nimic.
Daca il consideri un erou poti sa i te alaturi.
#12320 (raspuns la: #12307) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Întrebari pentru "idioţii utili" ai lui Bin Laden - de Filip Antonio la: 18/03/2004 08:01:39
Dacă este aşa de rău în ţările occidentale, de ce se înghesuie atâţia musulmani să emigreze aici?

Dacă sunt aşa de toleranţi, de ce în ţări musulmane, ca de pildă Arabia Saudită, libertatea credinţei este îngrădită pentru nemusulmani?

Dacă ei doresc ca femeile să aibă dreptul în Franţa să aibă dreptul să poarte voalul în instituţii publice, de ce nu dau dreptul femeilor în ţări ca Afganistan, Arabia Saudită, Bahrain şi altele să umble descoperite în public?

De ce acest dublu standard?


#12335 (raspuns la: #12307) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. RSI - de Paianjenul la: 19/03/2004 06:56:58
"Cati spanioli, romani, polonezi, bulgari, americani etc. a casapit Gandhi ca sa decolonizeze India ? "

...Nici-unul din cite stiu... Dar, in timp ce am toata admiratia fata de solutia la care a recurs Ghandi ca sa decolonizeze India... cite alte cazuri de eliberare nationala prin rezistenta pasiva ai mai putea sa citezi din istorie?....

Cite milioane de "ne-musulmani" din Europa, America si Australia au protestat "pasnic" si "civilizat" impotriva invaziei (whooops! ..."eliberarii"!...) Irak-ului: cine i-a bagat in seama?....
"De obicei sunt bagati in seama la ALEGERI daca reprezinta cu adevarat o majoritate. Asta se numeste democratie."

...Aproape ca iti dau dreptate.... Din pacate insa, ALEGERILE nu se fac in fiecare zi... si daca in rastimpul dintre alegeri, partidul sau guvernul ales este pe punctul de a lua o decizie cu consecinte dezastruoase pentru poporul care l-a votat pe cale DEMOCRATICA, asta nu inseamna ca poporul are obligatia sa stea cu miinile in sin pina la urmatoarele alegeri. Dreptul de a PROTESTA este si el unul din principiile democratiei, si - regretabil - uneori cei vizati pricep "mesajul" numai dupa ce lucrurile iau o turnura "urita"...


"Pentru imbunatatirea salariilor muncitorilor din Malaezia cam cati australieni ar trebui aruncati in aer cu trenurile, vapoarele , avioanele si locuintele lor cu tot ?"

...Nu vad conectia dintre replica ta si contextul meu!?....


"Hai sa lasam demagogia la o parte si sa te vad cum vei reactiona daca, fereasca Dumnezeu, oameni apropiati tie ar sucomba unor atentate teroriste pentru niste cauze cu care nu au nimic in comun."

...Nici nu incerc sa-mi imaginez cum as reactiona in asemenea circumstante... Fac eforturi doar sa inteleg cum se aplica remarca ta de mai sus la afganii si irakienii care au fost ucisi de catre trupele americane fara sa fi fost in nici un fel responsabili de moartea celor 3000 de americani pe 11 Septembrie 2001... Sau... "colateral damage" este justificat moral doar atunci cind este cauzat de americani?....
"Un criminal e un criminal e un criminal. Iar spoiala ideologica pe care o foloseste pentru cosmetizarea crimelor nu ascunde adevarul":

...Sint de acord cu tine... Din considerente de justitie urmeaza doar sa revizuim lista criminalilor....

#12405 (raspuns la: #12320) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Filip Antonio - de Paianjenul la: 20/03/2004 13:45:24
"Dacă este aşa de rău în ţările occidentale, de ce se înghesuie atâţia musulmani să emigreze aici?
Dacă sunt aşa de toleranţi, de ce în ţări musulmane, ca de pildă Arabia Saudită, libertatea credinţei este îngrădită pentru nemusulmani?
Dacă ei doresc ca femeile să aibă dreptul în Franţa să aibă dreptul să poarte voalul în instituţii publice, de ce nu dau dreptul femeilor în ţări ca Afganistan, Arabia Saudită, Bahrain şi altele să umble descoperite în public?"

...Good questions...

...numai ca...

din ce in ce mai multi AMERICANI - ingrijorati de directia in care se indreapta America in prezent - se intreaba cit timp va mai reusi aceasta sa se mentina ceea ce (se pare? ca mai) este...

Desi imperfecta, DEMOCRATIA este intr-adevar orinduirea sociala cea mai buna imaginabila (cu exceptia TEOCRATIEI, eventual?), dar si un sistem democratic este vulnerabil la manipulare politica, coruptie, etc... - asta mai cu seama cind "demos"-ul incepe sa "alunece" in apatie politica... - si se poate PIERDE prin lipsa de VIGILENTA...
#12466 (raspuns la: #12335) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjenul da inapoi - de Filip Antonio la: 21/03/2004 05:07:19
Ma bucur ca realizezi ceea ce spunea Churchill despre democratie. In rest astept raspunsuri concrete la intrebarile mele.
#12488 (raspuns la: #12466) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Filip Antonio: Intrebari pentru - de thelinuxguy la: 26/03/2004 22:05:26
> De ce acest dublu standard?

Dar nu este un dublu standard din partea musulmanilor. Ei pur si simplu isi apara religia si "identitatea lor". Acelasi lucru ar trebui sa'l faca tarile industrializate (SUA, Canada, Europa de Vest): crestinismul ar trebui sa primeze si nu alte religii ar trebui acceptate. Identitatea tarilor industrializate este in joc! Aici in Nord America am ajuns sa nu mai utilizam simboluri crestine (Craciun, Paste, Pom de Craciun) deoarece acestea ar "insulta" persoane de alte religii.

In concluzie cred ca democratia tarilor industrializate a mers prea departe in a acepta orice de la oricine si cred acest lucru pune in pericol valorile traditionale ale acestor societati (crestinismul, etc.).

Nu ma blama pentru aceaste afirmatii deoarece toata lumea (arabii, Israel) face la fel: valorile fundamentale, traditia trebuie pastrate. Chiar Franta a decis sa interzica semnele religioase in scoli.


#12885 (raspuns la: #12335) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Filip Antonio - de Paianjenul la: 26/03/2004 22:09:01
" - Buna ziua baba!
-Ia, mulg vaca draga...
- Baba... tu esti surda!
- Cum o mulg... o dau la ciurda..."

#12886 (raspuns la: #12488) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Filip Antonio - de Paianjenul la: 26/03/2004 22:23:56
Paianjenul

"...Si cine e Osama Bin Laden asta pina la urma? Un deraiat mental, un posedat, un "occidentofob" ale carui actiuni nu au absolut nici o justificare?... Sau pur si simplu un strateg genial, care, constient ca nu are cum sa se confrunte in "cimp deschis" cu o supraputere (cu caracter IMPERIALIST!) recurge la tactica de "hartuire", decimind astfel incet dar sigur efectivul inamicului?...
Pina cind isi inchipuie arogantul occident ca superioritatea lui tehnologica, militara, etc... ii justifica tendintele hegemonice?...si ca restul natiunilor vor accepta la nesfirsit controlul acestuia asupra lor si exploatarea resurselor lor de catre acesta?... "

Filip Antonio

"Dacă este aşa de rău în ţările occidentale, de ce se înghesuie atâţia musulmani să emigreze aici?

Dacă sunt aşa de toleranţi, de ce în ţări musulmane, ca de pildă Arabia Saudită, libertatea credinţei este îngrădită pentru nemusulmani?

Dacă ei doresc ca femeile să aibă dreptul în Franţa să aibă dreptul să poarte voalul în instituţii publice, de ce nu dau dreptul femeilor în ţări ca Afganistan, Arabia Saudită, Bahrain şi altele să umble descoperite în public?

De ce acest dublu standard?"...Eu nu am contestat aceste realitati ale lumii arabe... dar nu vad in ce fel replica ta invalideaza remarca mea!

Please EXPLAIN!
#12887 (raspuns la: #12488) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de iemybel93 la: 20/06/2011 19:08:12
Care defapt e asa :

- Buna ziua baba !
- Mulg vaca draga !
- Acasa ti ficioru?
- Nu da vaca cu picioru !
- Baba tu esti surda !!
- Cum o mulg o dau la ciurda !
#615967 (raspuns la: #12886) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asta-i - de INSULA ALTUIA la: 20/06/2011 23:02:42
castraveti draga...
#616017 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 20/06/2011 23:07:05
e cam asa cind vaca se se caca-n lapte...
#616018 (raspuns la: #615967) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...