-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Noaptea îngerilor demonizaţi...


de Tezeu la: 19/03/2007 23:05:23
rezumat: (pagini din jurnalul imaginarului)
taguri: fantastic jurnal 
voteaza:
Motto:
Femeie:
Înger demonizat de libertate;
Pisică blândă, prădător în noapte;
Sirenă ce salvezi spre moarte;
Eşti doar o parte dintr-o lume de miasme.

Ultimele minute ale luminii se mişcau lent, parcă nu vroiau să-şi încheie vieţile trecătoare sau poate doar eu nu vroiam să le văd trecând sub negura unui timp subiectiv. Erau ultimele minute ce trebuiau să lase locul unei nopţi speciale din an, căci odată cu lăsarea întunericului peste cea de-a opta zi a mărţişorului, totul avea să se schimbe. Întregul univers avea să se contorsioneze iar fantasmele unei singure nopţi aveau să răsară din ape învolburate, stele căzătoare şi pământuri tremurătoare.

Soarele începu să se piardă dincolo de blocurile înalte ce luau foc de fiecare dată când dansul veşnic al planetei le îndepărta de lumina calmă. Odată cu apusul oraşul începu să prindă contururi monstruase, blocurile îşi arătară colţii înfiorători, străzile îşi contorsionară potecile drepte iar felinarele deveneau stafii alungite de propria strălucire.

Eram în drum spre casă. Ştiam că acea noapte avea să mă prindă dincolo de uşile ferecate ale garsonierei, încercând să nu simt metamorfoza ce cuprindea totul dincolo de cuibul meu însingurat. Acea noapte... noaptea ce avea să scalde oraşul, ca în fiecare an, într-o baie desfigurată de dorinţă şi voluptate, de nesiguranţă şi voinţă, de suflete sfâşiate şi plăcere.

Am pătruns în scara blocului lăsând în urma mea primele şoapte ale îngerilor ce primeau acum, din adâncurile libertăţii, primele senzaţi ale unei alte vieţi ce avea să înceapă şi să se termine în aceeaşi noapte. Degetele au început să-mi tremure pe cheile ce aveau să-mi elibereze calea spre închisoarea ce mă proteja de lume.

Unii îşi încercau curajul în această noapte. Sau poate bărbăţia, încrederea sau doar prostia. Odată fusesem şi eu ca ei, tânăr, necunoscător, dar acum amintirile acelei nopţi de mult trecute în propria-mi istorie insignifiantă, nu fac decât să-mi rumege măruntaiele şi nesiguranţele.

Şoaptele sfioase ale îngerilor începeau să se transforme în zbierete de dorinţă, anunţând pătimirile ce urmau să vină. Scara blocului începu să colcăie cu urlete şi gemete de chemare. . Am ferecat uşa în urma mea şi am fugit la geamul mare al camerei pentru a mă asigura că este închis. El mă putea proteja de furia cunoscutului nedorit.

Atunci am privit cerul brăzdat de îngeri pătaţi cu putere, zburând în stoluri, având ţinte clare, unindu-şi parcă aripile pentru a ajunge mai degrabă la destinaţie. Aripile lor mai mereu albe, cu pene strălucind a raze de aur, erau acum nişte piei întunecate ce sărutau aerul şi-l îmbrăţişau. Mâinile lor gingaşe, apte de a alina orice suferinţă, erau acum ghiare monstruase cu care-ar fi putut sfâşia mii de suflete.

Pe strada lipsită de oameni o ceată de feline, dornice oricând de alint şi mângâiere, defila, aruncând spre blocurile ce ascundeau păţiţii şi fricoşii, zbierete aprinse, chemând întunericul să se strecoare şi să dezlege încuietorile straşnic închegate.

Una dintre feline se dezlipi de grup şi-o apucă pe scara mea. Am fugit la uşă, lipindu-mi urechea de metalul rece, ascultând cu toţi porii fiinţeie mele, mişcările melancolice ale prădătorului. Un mieunat dulce, rugător, se auzi dincolo de uşa mea, iar apoi ghiarele felinei se proptiră de baricada-mi de fier, înfingându-se parcă în propriul suflet. Am simţit acea atingere de parcă eu aş fi fost mutilat de vârfurile puternice şi trântit la pământ pentru a fi devorat. Felina nu şi-a continuat însă atacul, auzind strigătul haitei, lăsă în urmă insula mea de siguranţă şi se alătură vânătorii ce de abia îşi găsea începutul.

Am reuşit după lungi stăruinţe să adorm, acoperindu-mi chipul cu pătura ce-şi risipea magia asupra fiinţei mele înfricoşate. Oraşul se transformase într-o cetate a Iadului, plin de fiinţe ce-i trăiau noaptea de păcate. Zbieretele îngerilor demonizaţi se coagulau cu chemările hipnotizante ale sirenelor ce, în acea noapte, nu aveau să salveze ci să devoreze naufragiaţii, şi cu mieunăturile sălbatice ale creaturilor nocturne.

A doua zi dimineaţă, când primele raze ale unui soare renăscut au atins oraşul răvăşit, telefonul începu să sune, trezindu-mă din somnul bântuit de fantasmele nopţii trecute.

-Ce faci omule? – am auzit vocea sfâşiată a unui prieten ce-şi încercase ghinionul cu o noapte în urmă.

-Dormeam... – am răspuns cu voce răguşită, nu destul de treaz pentru a putea fi amabil.

-Ai avut dreptate... – a spus pierdut.

-Adică?

-Mi-au sfâşiat sufletul aseară... – a început să plângă, închizând telefonul pentru a nu se arăta gol înaintea ochilor mei cunoscători. Avea să-i treaca. Tuturor ne trecuse.

M-am spălat pe faţă iar apoi am privit dincolo de geam. Oraşul începuse din nou să strălucească a linişte şi îngrădire. Am luat telefonul din furcă şi am sunat-o. Mi.a răspuns după doar două tonuri mult prea lungi.

-Neaţa pisicuţă, ce faci? – am şoptit în receptorul telefonului.

-M-am trezit şi eu acum 10 minute. Ne vedem mai târziu? – a întrebat merioasă, mieunând fiecare silabă.

-Sigur. – a venit răspunsul meu promt – Cum a fost aseară?

-Am trecut pe la tine dar nu cred că erai. Am fost cu fetele în oraş să mâncăm. – atât de inocent fusese răspunsul încât, pentru o secundă, mi-a părut rău c-ă n-am lăsat uşă deschisă aseară.

-V-aţi jucat cu cineva? – nu m-am putut abţine, dorind să ştiu totuşi deznodământul.

-Eu nu, că nu te-am găsit acasă. – începu să râdă zglobiu, lipsită de griji – Fetele însă s-au distrat – a continuat ea, fără prejudecăţi – Corina a sfâşiat un suflet... doar a fost ziua femeilor!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (11):


*** - de picky la: 20/03/2007 12:07:16
Bla, bla, bla ...
#178763 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pierdere de vreme - de Cri Cri la: 20/03/2007 14:25:01 Modificat la: 20/03/2007 21:57:45
cu "floricele" obosite. Metafore curente, rasuflate.
Idee buna "zgarierea sufletului", valorificata execrabil. Sorry.
Las-o asa si revino peste un an. Ia doar ideea asta si fa altceva cu ea. Ceva pana ai, daca scapi si de stereotipuri, poate-poate.
#178828 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prea de tot - de andante la: 20/03/2007 23:17:31
Le pui frazelor broderii. Si le tot pui broderii si tot incarci...numai ca nu te pricepi nici la brodat, nici la constructie. Si nu iese, nu suna, nu percuteaza. Iar citatul de mai jos e unul din multele colturi de care m-am impiedicat. E prea de tot: "Scara blocului începu să colcăie cu urlete şi gemete de chemare"
#178973 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cri Cri - de Intruder la: 21/03/2007 00:56:04
esti un monument de rabdare!
cum ai reusit sa citesti pana la capat?
#178990 (raspuns la: #178828) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de Cri Cri la: 21/03/2007 01:33:20
Nu parasesc niciodata sala pana nu se termina spectacolul.
Poate din ingamfare. Imi tot imaginez ca, daca autorul rateaza tabloul pot inchega eu unul din piesulitele disparate, mai punand de la mine ca sa-mi fac o povestioara cu care sa adorm.:))
Sau, poate, din teama ca nu m-as situa la inaltimea ideii autorului si-mi ia mai mult timp sa ma prind. Recunosc, nu sunt printre cei care-si dau seama imediat c-ar fi mai cu folos sa mearga si sa lustruiasca argintaria :)))
#178996 (raspuns la: #178990) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tezeeeeeeeeeeeeeu - de Lexis la: 21/03/2007 15:14:42
Iaaaa uite cine s-a gandit sa se alature "mancatorilor"... Ce faci man?... in legatura cu textul... nu l-am citit :P am trecut doar sa te salut
#179182 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si-n plus... - de Sancho Panza la: 21/03/2007 20:03:19
o mare neportivire intre motto si text. ca si cum te-ai imbraca in rochie de seara si-apoi aseza in fata televizorului, cu castronul cu floricele de porumb in brate.
#179288 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si ce? - de Tezeu la: 22/03/2007 22:52:14
Tu n-ai facut asa ceva niciodata? Eu azi iarna de revelion. Imbracat in costum, la 4 ace, am stat in fata calculatorului, m-am uitat la filme, am baut sampanie si am mancat chipsuri.

Cat despre restul comentariilor... =)) tare rau. Nu neaparat ca n-ati avea dreptate dar modul in care va exprimati... =)) tare rau!

P.S. Lexis, gasca asta e asa de... plina de egocentrici si complexati (fiecare cu ale lui) incat nu pot decat sa: =))
#179713 (raspuns la: #179288) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Noi suntem presurile - de Lexis la: 23/03/2007 13:34:17
Stiu dude, de-aia ii iubesc eu cu tot sufletelul... acuma ma ingrijorezi, vezi sa nu mori de "=))" .... ras.
#179949 (raspuns la: #179713) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tezeu - de Sancho Panza la: 23/03/2007 17:46:41
...:)
incerc sa-mi imaginez...
nu, ma simt mult mai comod intr-un tricou larg.tinuta riguros aleasa nu-mi sporeste stima fata de mine insami...:) tot un drac.
#180135 (raspuns la: #179713) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uau - de thebrightside la: 18/01/2008 11:17:19
ce porcarieeeeee!

'a sfasit un suflet' .... gggggggggg.
#276222 (raspuns la: #180135) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...