-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

copiii nu ştiu


de Lady Allia la: 02/04/2007 23:32:53
taguri: Poezii 
voteaza:
copiii nu ştiu să mintă
noi îi învăţăm
să le fie teamă de adevăr

copiii nu ştiu să urască
noi îi învăţăm
că iubirea doare
şi pupicii se dau doar după ce adorm

copiii nu ştiu să plângă
noi îi învăţăm
că lacrimile călesc,
iar ei trebuie să plângă doar în şoaptă
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (23):


*** - de Bitterdream la: 02/04/2007 23:52:23 Modificat la: 02/04/2007 23:53:21
de regula evit sa sar la beregata omului, dar de data asta.....
Tu chiar nu simti cum suna ????!!!!!!
Parca umbli cu hainele pe dos. Ca sa nu spun mai mult.
De aia nu gasesc eu confele care ma intereseaza. De pupicii si copilasii astia imprastiati prin toata cafeneaua.
Uite ca m-am enervat !
#183658 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lady - de zaraza la: 03/04/2007 00:00:48 Modificat la: 03/04/2007 00:04:15
e o insiruire de platitudini. in plus, te contrazici apoteotic in final:

noi îi învăţăm
că lacrimile călesc,
iar ei trebuie să plângă doar în şoaptă


pai ori lacrimile calesc si atunci lasa-i nene sa planga, sa se caleasca, ori forteaza-i sa planga in soapta (caci plansul nu-i permis).

eu personal nu inteleg indarjirea asta a ta in a publica "poezie" aici pe cafenea. ma lasa rece daca publici sau nu, trec linistita peste, dar chiar as fi curioasa sa stiu ce te mana asa de puternic. admir oamenii ambitiosi, dar nu-i inteleg pe aia care nu pricep nimic din reactiile mediului. apropos, tu citesti vreodata poezie buna/consacrata? nu sesisezi cam care-i deja nivelul atins? nu faci comparatii?

zaraza
#183662 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Lady Allia la: 03/04/2007 00:39:49
...Pentru că am un respect deosebit în ceea ce te priveşte...(te rog să nu o iei ca şi o linguşire...e pur şi simplu ceea ce simt) am să încerc să îţi exprim punctul meu de vedere. Sper să şi reuşesc!

Când am intrat prima dată pe Cafenea m-a atras aici în mod deosebit calitatea umană şi intelectuală! Am găsit creaţia la adevărata ei valoare, dar am văzut şi că sunt acceptaţi novici... Asta m-a oprit şi am considerat că voi găsi nu acceptarea "scriiturilor" mele, ci înţelegere şi eventual o critică de gen constructiv...nu ironii şi "cacealma intelectuală"!
Nu am considerat niciodată că eu scriu poezii, proze, e.t.c. şi nici nu am susţinut acest lucru! Nu m-am definit nici o clipă poet, prozator sau om cu valoare literară..., dar îmi place să scriu..., pur şi simplu îmi place să scriu şi nu simt că lezez pe cineva pentru că îmi rezerv şi eu dreptul de a avea şi eu "un colţişor al meu", "câţiva biţi" aici pe Cafenea... Consider că fiecare are dreptul să rămână şi să încerce şi...mai ştiu că dacă fiecare ne-am opri la toate criticile şi piedicile, la un moment dat nu am mai şti cine suntem cu adevărat...ne-am confunda cu cine se vrea să fim!
Dacă am citit poezie de valoare? :) Cine are oare adevărata competenţă să definească valoarea? Cine poate să definească defapt arta...ce este ea, de unde începe şi ..., dar ca să revin la subiect te-aş întreba (fără să fac comparaţii): cine l-a recunoscut pe "Luceafăr" prima dată când l-a citit? "Plumbul" lui Bacovia oare a căzut bine la "sufletul estetic" în unanimitate? "Florile de mucegai"..., oare au fost admirate asemeni unei magii poetice de către toţi? NU! Toţi au avut critici..., toţi, dar să mulţumim lui D-zeu că nu s-au oprit! Însă..."dintr-o mie de catarge" care îmi ridică sufletul către sublimul poetic numai unul mi se pare că atinge cerul cu sufletul, cu tot ce este mai bun, mai frumos, mai... Stănescu! Da, draga mea zaraza (dacă îmi permiţi să îţi spun aşa)...citesc poezie de calitate şi îmi place să mă pierd printre file îngălbenite cu miros aparte..., îmi place să simt foaia sub degete şi cred că nimic nu se compară cu o carte bună..., defapt cu o carte!
Ce vreau să spun este că...nu am gândit vreodată să se oprească cineva asupra a ce public eu pe Cafenea..., iar atunci când s-au oprit nu am crezut că vor stărui cu atâta înverşunare, dar...dacă într-adevăr "lezez" atât de profund simţul estetic al acestui forum şi al vostru celor care sunteţi aici...am să termin...îmi pare rău doar că am crezut în faptul că...am avut dreptul să mă simt oarecum acasă...(până la un moment dat).
Dintre toate doar o întrebare nu îmi dă pace şi mă macină..."câţi de aici au oare competenţa necesară să spună despre ceva că este bun sau nu este bun?"... Oare nu totul se rezumă la un oarecare "gust" ? Oare nu totul se rezumă la un fel de subiectivitate? Fiecare vrem să citim ceva de calitate, ceva..., dar oare calitatea a ceea ce vrem să citim nu e dată defapt de aşteptarea noastră, de gustul nostru către esteticul poetic, literar?
Mulţumesc oricum pentru intervenţie şi pentru faptul că tu faci oarecum distincţia (în opinia mea) pe acest forum...!
#183676 (raspuns la: #183662) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza la: 03/04/2007 00:56:37
valoarea nu este un lucru intamplator si nu depinde de gust decat intr-o mica masura. exista moda si exista valoare. te inseli singura daca tragi sageti la intamplare, sperand ca daca tragi un milion, macar una din ele se va infige in tinta. nu asa se scrie, nu asa se creeaza.

(cine l-a recunoscut pe luceafar? aaron pumnul l-a recunoscut, atunci cand eminescu avea 16 ani!)

iar nivelul celor de aici cred ca e destul de ridicat, peste media publicului cititor normal, as zice.

zici ca citesti, ca-ti place Nichita. pai, foarte frumos. Si? de ce nu vedem asta in poezia ta? pe mine nu ma deranjeaza ca scrii, ma deranjeaza ca nu evoluezi, ca desi ti se spune iar si iar ca e prost, continui la fel, la acelasi nivel. ma rog, "ma deranjeaza" e mult zis, pot dormi foarte linistita, dar nu inteleg. iar daca ai aceasta mare chemare de a te exprima (ceea ce un lucru foarte bun, crede-ma!), de ce nu incerci sa cizelezi, sa rafinezi, sa scoti productii de calitate?

zaraza
#183678 (raspuns la: #183676) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ajutooor! - de mushil78 la: 03/04/2007 01:07:07
incep sa-l inteleg pe picky&co!ba chiar sa-i si aprob!asta-i grav.daca parasesc regnul si pornesc spre necunoscut ce voi face cu bunatate de coarne?
#183685 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Lady Allia la: 03/04/2007 01:15:41
Ai dreptate în ceea ce priveşte valoarea unei lucrări, deoarece dacă totul s-ar baza doar pe gustul estetic..., dar susţin însă că mulţi ne oprim doar la ceea ce "se mulează" cel mai frumos pe sufletul nostru!

"(cine l-a recunoscut pe luceafar? aaron pumnul l-a recunoscut, atunci cand eminescu avea 16 ani!)" - :), da ştiu...era doar o modalitate prin care vroiam să mă fac mai bine înţeleasă!

"iar nivelul celor de aici cred ca e destul de ridicat" - depinde de cine dă proporţia şi înclină balanţa, dar d.p.m.d.v...am susţinut de la început faptul că aici m-a atras "...creaţia la adevărata ei valoare"...pe care nu o contest absolut deloc!

"de ce nu incerci sa cizelezi, sa rafinezi, sa scoti productii de calitate?"

Ştii în mod normal dacă doi oameni îţi spun să mergi la culacre pentru că eşti beat...aşa ar trebui să faci, dar ce se întâmplă când pe scări te ciocneşti de alţi doi care îţi zic că eşti treaz şi poţi să bei în continuare? Cazi în dilemă? Nu cred! În concluzie...sunt câţiva cărora le plac "încercările mele de poezie"..., iar alţii care cred că dacă aş dispărea ar fi foarte fericiţi... Unii sunt absolut convinsă că se abţin să mai spună ceva la modul în care "li se închide gura" ..., pentru că nu toţi suntem obişnuiţi cu acest gen de abordare al "criticii literare"...

Însă, ca să închei ... am să rămân aici doar ca să mai citesc, ca să îmi mai clătesc ochii cu scrieri bune şi poate pentru a mai răspunde pe ici pe colo la câte ceva... Mulţumesc pentru obiectivitate!

Ramona-Sandrina
#183690 (raspuns la: #183678) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lady - de zaraza la: 03/04/2007 01:24:06
Ştii în mod normal dacă doi oameni îţi spun să mergi la culacre pentru că eşti beat...aşa ar trebui să faci, dar ce se întâmplă când pe scări te ciocneşti de alţi doi care îţi zic că eşti treaz şi poţi să bei în continuare? Cazi în dilemă? Nu cred! În concluzie...sunt câţiva cărora le plac "încercările mele de poezie"..., iar alţii care cred că dacă aş dispărea ar fi foarte fericiţi... Unii sunt absolut convinsă că se abţin să mai spună ceva la modul în care "li se închide gura" ..., pentru că nu toţi suntem obişnuiţi cu acest gen de abordare al "criticii literare"...


:)))

mda.

ok, am zis sa am o interventie sincera si directa. acuma, faci ce vrei cu ea, eu promit sa nu te mai deranjez.

zaraza
#183694 (raspuns la: #183690) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Lady Allia la: 03/04/2007 01:45:54
...îţi mulţumesc în mod sincer pentru intervenţie şi eu chiar te rog să mai intervii! De ce? Pentru că intervii sincer, obiectiv şi nu brutal, iar dacă vreodată am să ajung şi eu să fac diferenţa între ceea ce am scris până acum şi poate ceea ce voi scrie...am să mă bucur.
#183697 (raspuns la: #183694) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zero, - de picky la: 03/04/2007 08:09:29
dar un zero care are tupeul de a se compara.
#183725 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Paianjenul la: 03/04/2007 14:19:50 Modificat la: 03/04/2007 14:39:08
"te inseli singura daca tragi sageti la intamplare, sperand ca daca tragi un milion, macar una din ele se va infige in tinta."


- Asa. Si care-i "ţinta"?... Cine o defineste, bazat pe ce criterii/valori absolute?...
#183833 (raspuns la: #183678) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lady Allia - de Paianjenul la: 03/04/2007 14:32:16
In cafeneaua.com ploua cu critici de poezie... dar daca-i intrebi (pe acesti critici) in ce consta superioritatea propriilor lor creatii fata de creatiile celor pe care ii critica, nu stiu citi pot sa demonstreze in mod convingator ceva...
#183838 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paianjene - de zaraza la: 03/04/2007 14:39:30 Modificat la: 03/04/2007 14:42:58
inteleg ca tu esti unul din cei pentru care lady allia continua sa scrie. ok, n-am nimic impotriva :).


tinta, in exemplul meu insemna o poezie cu adevarat buna, de calitate. dar ea nu are cum sa o scrie, asa, intamplator. e ca si cum ai aseza caramizi la intamplare, intr-un spatiu, sperand ca poate, prin minune, iese o minunata vila rococo. no chance.

cat despre valoare si criterii absolute, ma tem ca nu exista o lista clara cu aceste criterii, si chiar daca ar exista, citirea ei intr-o doara nu cred ca te-ar ajuta prea mult.

zaraza
#183840 (raspuns la: #183833) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lady Allia - de limpede la: 03/04/2007 15:33:42
Poate ca se va clarifica si situatia celor ce nu scriu pe placul lui picky&co(deci exista o anumita parte a criticii si nu doar eu am observat asta).
Poate ca se va imparti sectiunea poezie in doua pentru picky&co si pentru ceilalti. Tu scrii foarte bine dar mai mult apreciez bunatatea si respectul cu care raspunzi comentatorilor ce analizeaza starea ta sufleteasca si nu goliciunea de sensibilitate a sufletului ce nu o apreciaza. Incerc sa-mi inchipui cum arata oamenii astia in viata reala, in familiile lor. Nu zambesc sau o fac doar cu rautate si taxeaza la cei din jur orice nu inteleg ei, orice nu se incadreaza in ingustimea capacitatii lor de a intelege. Ipocrizia merge uneori pana acolo incat din cand in cand iti mai arunca unele aprecieri ca nu cumva sa te retragi si sa-i lasi fara obiectul muncii...
#183869 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjenul - de picky la: 03/04/2007 15:45:51
Dupa aceasta teorie-mangaietoare de creshtete incucuiate, purtatorul pantalonului trebuie sa fie la randul lui un vajnic cusator de pantaloni? Nz!
Unu-i consumatoru' si altu-i creatoru'.
#183875 (raspuns la: #183838) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Limpede - de Bitterdream la: 03/04/2007 17:57:43 Modificat la: 03/04/2007 18:41:43
Pentru mine e nelimpede. Si sa-ti spun de ce.

Poate ca se va clarifica si situatia celor ce nu scriu pe placul lui picky&co(deci exista o anumita parte a criticii si nu doar eu am observat asta).
O informatie cu adevarat interesanta. Deci, pe Cafeneaua com. se scrie pe placul sau pe neplacul cuiva.
Mie mi s-a parut, de multe ori, ca se scrie ca exorcizare a unor stari. Si fara capacitate de autoevaluare. Si fara sa existe limite de bun-simt.
Iar prin potopul asta de exuvii, apar uneori poezii. Recunoscute ca atare. Si parand cu atat mai valoroase in context.

Poate ca se va imparti sectiunea poezie in doua pentru picky&co si pentru ceilalti.
Demonizarea nu foloseste decat celui ce nu intelege de ce nu intelege.
Si iti propun o alta impartire....O sectiune numita Poesia si o alta numita Loc de dezbracat in public .

Tu scrii foarte bine......
Ok. Dar asa cum iti manifesti nemultumirea pentru faptul ca Picky&co nu argumenteaza de fiecare data de ce nu considera o scriitura poezie, si eu imi declar nemultumirea ca ...uite, nu inteleg de ce ti-a placut tie ce scrie L.A.
Eu nu ma bucur de cunostinte de specialitate in domeniu. Imi suna, sau nu. Imi atinge sufletul, sau nu. Simt, sau nu. Iar in cazul scriiturilor, cum este cea de mai sus, uite ca nu simt. Si cu siguranta, nu fac parte din & co. Pur si simplu, sufletul meu nu vibreaza la pupici si lacrimioare si minciuna si inger si la alte alea alea :)

....dar mai mult apreciez bunatatea si respectul cu care raspunzi comentatorilor ce analizeaza starea ta sufleteasca si nu goliciunea de sensibilitate a sufletului ce nu o apreciaza.
Uite ca eu nu pot sa apreciez la fel ca tine, ca mie nu mi-a raspuns.

Incerc sa-mi inchipui cum arata oamenii astia in viata reala, in familiile lor. Nu zambesc sau o fac doar cu rautate si taxeaza la cei din jur orice nu inteleg ei, orice nu se incadreaza in ingustimea capacitatii lor de a intelege.
Trecand peste faptul ca probabil nu vei afla niciodata, nu ma pot abtine sa nu remarc modul jignitor in care faci aprecieri hazardate...Extrem de hazardate. Iar bila neagra este acum in gradina ta.

Ipocrizia merge uneori pana acolo incat din cand in cand iti mai arunca unele aprecieri ca nu cumva sa te retragi si sa-i lasi fara obiectul muncii...
Demonizare din nou....Si neputinta de obiectivare a unei situatii.

Iar acum, ca sa ai motiv sa ma treci si pe mine pe lista neagra, iti spun ca o maimuta batand intamplator pe clapele unei masini de scris, nu va compune niciodata Divina Comedie. Si nu am spus-o eu....A spus-o altul mai intelighent ca mine :)

Cu cele mai bune urari,
Amaruia
#183901 (raspuns la: #183869) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bitterdream - de Lady Allia la: 03/04/2007 18:36:13
"Uite ca eu nu pot sa apreciez la fel ca tine, ca mie nu mi-a raspuns." - nici lui nu i-am răspuns şi sinceră să fiu simt că toate răspunsurile sunt închise undeva înăuntrul meu..., deja mi-e teamă să mai spun ceva.
De ce?
Absolut toate răspunsurile mele sunt întoarse după bunul plac şi interpretate. Nu înţeleg însă de ce... E chiar atât de greu de crezut că cineva spune exact ce simte?...Probabil!

Bitterdream...am mai spus şi parcă simt că vorbesc singură...nu mă consider poet, nu am pretenţia să mi se spună că scriu bine...ştiu că nu am cum să mă ridic la nivelul multora de aici...eu doar scriu...atât!
Nu mă consider victima celor care critică...fiecare face ceea ce îi place, dar ceea ce nu îmi place mie este atacul la persoană şi presupunerile neîntemeiate...atât!
Îmi cer scuze şi acum şi mi-am mai cerut de nenumărate ori...nu vreau să vă încerc răbdarea, nici să vă inund cu scrieri..., dar chiar nu pot să înţeleg de ce vă deranjează faptul că într-un fel sau altul îmi deschid şi eu sufletul în ceea ce scriu...?! Poate că scriu absolut banal, sec, gol..., dar e din suflet...sunt trăirile mele! E oare atât de rău că încerc şi eu să "trăiesc" în acest fel care mie întâmplător îmi place?

Nu vreau nimic...nici să mi se ridice statui, nici să îmi fie declarate scrierile ca fiind "proze" sau "poezii", nu mă simt omniscientă şi am ţinut cât am putut cont de fiecare remarcă asupra greşelilor mele ortografice...ŞTIU...că le am...uneori din grabă, alteori din ignoranţă. De ce ignoranţă? Pentru că mi-am permis cu neruşinare să mă las câţiva ani copleşită de problemele vieţii şi mi-am lăsat creierul să lâncezească în ..., dar asta nu mai are importanţă! Nu am scuze şi nu caut scuze pentru faptul că fac multe greşeli în exprimare!
Bitterdream...eu am vrut ca atunci când am greşit ceva să mi se spună: "măi tâmpito...ai scris aşa în loc să scrii...aşa...", am vrut păreri constructive pentru ca să pot eventual să îmi îmbunătăţeasc creaţiile viitoare.
maan, cri-cri, sancho au fost câteva care m-au ajutat în această privinţă şi de câte ori am avut şansa am încercat să corectez..., restul...doar au jignit şi au făcut presupuneri şi...ŞI AŞA...nu m+ar fi deranjat dacă ar fi fost la adresa textului şi nu a persoanei...pentru că nu ţin minte să fi discutat în particular cu cineva de aici ca să mă cunoască...
Nu sunt o persoană deosebită...sunt o femeie normală care încearcă în viaţa particulară să treacă peste amintiri grele şi foarte dureroase, care încearcă atât cât poate să fie o soţie bună, iubitoare şi înţelegătoare, care încearcă să fie un om bun pentru cei din jur şi speră să fie o mamă bună pentru copii ei...! Atât!
În speranţa că vorbele mele nu vor mai fi răstălmăcite şi nu voi fi tratată cu superioritate ci...vorbele mele vor fi luate exact aşa cum le-am scris: SINCERE...sper ca de acum să ştii cine este Lady Allia...un om ca oricare altul!
Mulţumesc de înţelegere şi ai cuvântul meu că nu am să te mai deranjez cu alte scrieri în care să te pierzi ca într-o junglă!


#183907 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza... - de Lady Allia la: 03/04/2007 18:41:46
nu scriam nici pentru paianjenul, nici pentru limpede...scriam în primul rând pentru mine...
ceea ce am scris noaptea trecută despre:

"Ştii în mod normal dacă doi oameni îţi spun să mergi la culacre pentru că eşti beat...aşa ar trebui să faci, dar ce se întâmplă când pe scări te ciocneşti de alţi doi care îţi zic că eşti treaz şi poţi să bei în continuare? Cazi în dilemă? Nu cred! În concluzie...sunt câţiva cărora le plac "încercările mele de poezie"..., iar alţii care cred că dacă aş dispărea ar fi foarte fericiţi... Unii sunt absolut convinsă că se abţin să mai spună ceva la modul în care "li se închide gura" ..., pentru că nu toţi suntem obişnuiţi cu acest gen de abordare al "criticii literare"... - a fost pentru a mă face mai bine înţeleasă asupra faptului că în viaţă singurul care are ceva de spus în ceea ce vrei să faci, în calea pe care bună-rea ţi-o alegi...eşti doar tu însuţi şi nimeni altcineva! Cei din jur te pot reţine, te pot ajuta, te pot critica, dar de mers mai departe sau de oprit doar noi o putem face!
Mulţumesc pentru că ai rămas !
#183909 (raspuns la: #183907) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
limpede, paianjenul... - de Lady Allia la: 03/04/2007 18:44:03
Mulţumesc pentru cuvinte şi vă mulţumesc pentru că deşi am crezut că în ceea ce scriu eu tac...am transmis totuşi ceva cuiva!
#183910 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lady Allia - de Bitterdream la: 03/04/2007 19:15:36
Departe de mine atitudinea jignitoare fata de tine, sau fata de oricine altcineva de aici.
Permite-mi insa sa am dreptul la pareri.
Consider ca trairile tale pot face subiectul unei discutii pe o conferinta. Ai putea propune una, cu orice subiect te intereseaza pe tine si acolo, vei putea sa comunici cu oamenii, sa discuti lucrurile care te framanta, sa impartasesti experiente.
Comunicarea. Asta este ceea ce pare ca-ti lipseste.
Ori a posta cate o scriitura de felul acesta, nu inseamna decat exhibarea unei stari si atat. Iar daca nu e poezie , nu e....trebuie sa accepti si asta.
Spui singura ca nu te consideri un om care scrie poezie sau proza. Atunci de ce postezi texte si iti doresti sfaturi competente, care sa te ajute sa inveti sa scrii?
Sa fie asta expresia credintei secrete ca ai totusi sanse sa scrii, candva, bine?
Credinta mea (dar e subiectiva, desigur) este ca scrii bine sau nu scrii deloc. Tehnica se poate perfectiona, dar esenta nu este in tehnica. Iar acel ceva care face Poesia, il ai sau nu. Nu-l dobandesti citind "manuale de tehnica scrisului" de genul Poetry for dummies.
Unii ne nastem cu glanda asta, unii nu. Ideea este ca e destul de dificil sa accepti ca apartii celei de a doua categorii. Mai ales cand te furnica degetele si simti ca ai un plin de suflet care trebuie revarsat pe hartie.
Crede-ma ca inteleg perfect ce ai spus.
Dar am un caiet in care fac asta. Uneori....cand mi-e greu ori mi-e prea bine...Dar totul ramane acolo.
Si te inteleg extrem de bine si dintr-un alt motiv.
Pe la inceputuri, am postat niste "poezii" pe cafenea. Au fost primite ca toate scriiturile....Si am inghitit cu noduri asta. Dar m-am asezat, m-am calmat si am incercat sa nu intru in pozitia de victima, in care as fi putut fi tentata sa pozez, ci sa inteleg de ce "poeziile" mele nu sunt ce credeam eu ca sunt. Si am inteles.
Deci, comunica Lady Allia. Fiecare om este o experienta. Prieteni se pot gasi. Uneori adevarati.
Iar Cafeneaua este un loc foarte special...Care te provoaca sa gandesti :)
#183914 (raspuns la: #183907) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bitterdream - de limpede la: 03/04/2007 19:21:48
Faci parte din categoria celor ce spun ce cred si simt dar fara a jigni. Jos palaria.
Eu am fost si sunt foarte revoltat de critica sterila si plina cu epitete si nu doar la critica in sine. Cred ca vei intelege si tu si ceilalti ca nu pentru picky&co se scrie pe cafeneaua ci si pentru ceilalti 100 000 de vizitatori saptamanali. Toate cele bune "amaruio".
Esti din alt aluat si tu stii asta.
Colaborationismul intelectual nu face onoare celor ce nu au parere proprie si o adopta pe cea a conucatorului iubit.
#183915 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mulţumesc pentru sfaturi... - de Lady Allia la: 03/04/2007 19:36:39
Îţi mulţumesc din suflet pentru sfaturi şi crede-mă că nu am luat cuvintele tale ca şi pe o jignire...nici măcar cele de ieri :). De ce? Îmi place să iau cuvântul exact cum este scris...şi am înţeles că erai supărată şi într-un fel am înţeles şi de ce.

"Spui singura ca nu te consideri un om care scrie poezie sau proza. Atunci de ce postezi texte si iti doresti sfaturi competente, care sa te ajute sa inveti sa scrii? " - nu mi-am dorit sfaturi draga mea, dar dacă totuşi ceea ce am scris mi-a fost pus sub "luneta" cafenelei...m-am aşteptat la altceva...

Toată lumea spune că postez victimă...Nu postez aşa! Nici măcar nu mă cred victimă...mă enervează doar opiniile aberante ale unor personaje...atâta tot!

Draga mea...sunt dureri despre care poţi să vorbeşti şi te alină, dar unele oricât ai vorbi despre ele...nici măcar nu se atenuează...ci devin mai puternice...te seacă de orice zâmbet...îţi inundă amintirile cu imagini pline de ... şi nu poţi să faci nimic decât să rămâi neputincios şi să speri că măcar credinţa şi iubirea te mai poate ajuta...

Dar...ai spus tu totuşi ceva...şi aşa uite mi-a venit oarecum ideea...: luaţi ceea ce am scris până acum şi poate ce voi mai scrie asemeni unui jurnal de gânduri şi amintiri despre trecut şi viitor...

Eu totuşi cred că multe cuvinte au fost spuse pentru că au fost interpretate altfel decât au fost gândite şi simţite de mine, dar şi pentru că poate nu am avut capacitatea necesară pe moment să mă fac înţeleasă...! Ex.: maan...:(...îmi pare cu adevărat rău, deoarece eu chiar o consider deosebită după absolut toate câte au fost spuse...:(!

Mulţumesc fată dragă pentru cuvintele frumoase şi să ai parte de zâmbet şi soare în viaţă...!

cu prietenie,
Ramona-Sandrina
#183916 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Bitterdream la: 03/04/2007 19:54:38
Asta se cheama comunicare. :)
Chiar iti doresc sa-ti fie bine.
#183919 (raspuns la: #183916) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
limpede... - de Lady Allia la: 04/04/2007 11:43:08 Modificat la: 04/04/2007 12:12:27
Înainte de toate...îţi mulţumesc încă o dată pentru mâna prietenească pe care ai întins-o, iar mai apoi aş spune că fiecare dintre noi înainte de toate ar trebui să scriem pentru că avem un crez, pentru că ne place şi pentru...noi! Eu mereu spun că dacă un lucru vine din inimă...e un lucru bun!

În ce-l priveşte pe picky...a dat cu bâta în baltă de prea multe ori! A criticat uneori de dragul criticii şi nu al artei, DAR, DAR...deşi nu vrea să pară este doar un om, iar uneori şi oamenii duri pot fi răniţi! După mine fiecare dintre userii acestei cafenele îşi are rostul şi locul lui...consideră-l pe picky un fel de Cerber al cafenelei, care uneori exagerează, dar în felul lui vrea binele acestui loc!
Nu-i caut scuze pentru unele jigniri..., dar uneori deşi ne arde gura când mâncăm ardei iute...senzaţia e sublimă :))...(depinde cu ce îl mâncăm)!

În concluzie..., deşi e bine să ţinem cont de ceea ce spun alţii şi să nu scriem aşa, în derivă şi să umplem cafeneaua numai cu aberaţiile noastre...ceea ce rămâne important este să scriem cu plăcere şi din suflet în primul rând pentru noi!


Şi ca să fiu mai sugestivă...iată un cadou pentru picky :) :

http://i134.photobucket.com/albums/q91/Lady_Allia/diverse/picky.jpg
#184087 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...