-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Primul numar al revistei "Cultura"- un esec


de ema word la: 22/03/2004 00:07:00
modificat la: 22/03/2004 02:59:54
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
Dupa incheierea "afacerii Dilema", un praf toxic s-a asternut peste aceasta chestiune, devenita intii subiect de discutii, iar mai apoi un subiect uitat.
Dar iata ca a aparut noul subiect de polemici: cu bani multi si cu echipa buna, revista "Cultura" (saptaminal de lux, la pretul de numai 20 000 de lei), editata de Insitutul Cultural Roman.

Dupa primul numar, se disting: 1. un redactor sef care era bun in tableta de la Romania literara dar nu mai e la fel de bun aici. 2. intentii nobile, dar care esueaza datorita unei modeste prestatiii, chiar amatorista, cu toate ca poarta semnaturi destul de importante 3. o abundenta grobiana de recenzii facute cu toptanul, recenzii de carti importante , alaturi de recenzii de carte destul de slaba. 4. lipsa unor lucrari de specialitate din domenii mai variate ale culturii romanesti, altele decit cele oferite de viata literara si publicistica. 5. fotografia si grafica lasa de dorit. 6. fata de prestatia sa din Rl, Cristian Teodorescu face aici un editorial mediocru.
In final, impresia este de improvizatie, dar, mai jenant decit atit, de snobism din cel mai slab. Aratoasa la prima ochire si avind un aer de casa mare, revista devine incetul cu incetul- pe masura ce o citesti critic- fata saraca de la tara care s/a vrut cucoana peste noapte. Iar pretentia ei de a imprumuta de la revistele de scandal sclipiciul (glamour, adica) ce vinde mai bine niste nume oarecare din cultura se dovedeste a fi cam costisitoare. Dar, gasindu/se (din cite se aude) sub patronajul (nu numai moral, evident) al Presedintelui si Premierului, sansele de a creste ale acestei "Culturi" devin de/a dreptul...agricole, daca nu chiar si politice.
Sa mai asteptam , insa, si numerele urmatoare pentru a vedea cum, cine si ce a mai plantat la "Cultura".
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: