Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Un forum IDEAL !..


de Daniel Racovitan la: 24/09/2003 02:51:00
modificat la: 24/09/2003 06:59:33
taguri: La_orizont 
voteaza:
Salutare

M-ar interesa parerea voastra: cum ati vedea voi un forum internet ideal?
Ce reguli de conversatie minime ar trebui respectate?

Cei cu experienta pe forumurile internet au putut observa ca doar "regula bunului simt" este prea vaga, insuficienta, si nu functioneaza niciodata. La un imbecil nesimtit "regula bunului simt" nu are nici o valoare.

Asadar, cum ar arata forumul ideal?

Daniel
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (16):


Un forum ideal - de ninel la: 29/09/2003 11:55:01
Un forum ideal nu are cenzura de la centru de nici un fel. Pleava poate fi eliminata doar prin filtre personale setate de utilizatori numai pentru ei insisi. Adica fiecare ar trebui sa decida pentru el ce este gunoi si ce nu este. De ex, daca mie nu-mi plac anumite cuvinte pot selecta ca mesajele ce contin acele cuvinte sa fie ascunse in fereastra mea. Un alt filtru ar fi un filtru de utilizator. Daca eu observ ca o persoana anume scrii numai ineptii, as prefera sa-mi setez filtrul sa ascunda toate mesajele de la acea persoana in fereastra mea.

Orice alta metoda de eliminare a mesajelor neavenite poate fi corupta. De ex, o metoda foarte populara este ca fiecare (sau cativa alesi) sa dea note mesajelor si doar mesajele ce primesc o nota minima in medie sa fie afisate. Aceasta metoda ofera posibilitatea de a corupe notele prin aconturi fictive (sau subiectivitatea putinilor alesi).
#538 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
La deschiderea Lunetei au exi - de Daniel Racovitan la: 29/09/2003 12:34:52
La deschiderea Lunetei au existat voci care au protestat la ideea de "notare" a comentariilor... Cred ca notarea devine necesara doar atunci cand volumul de mesaje e foarte mare, in gen Slashdot.

Care ar fi antidotul la devierea threadurilor de la subiectul initial? Este foarte frecvent ca intr-un subiect in care se discuta initial despre holocaustul din Romania sa se ajunga sa se discute despre vacantele in Piatr Craiului...
#540 (raspuns la: #538) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
re: un forum ideal - de papadie67 la: 29/09/2003 22:42:50
"un filtru ideal nu are cenzura". Mais bien-sur que non!!!

Filtrul "de utilizator" din mesajul lui 'nine' imi pare apropiat de ideal. Nu definitiv ideal, deoarece nu lasa timp destul nou-venitului grobian din noi (mine) sa-si revizuiasca atitudinea si sa-si analizeze in consecinta (relativ la nivelul discutiilor/site-ului) comentariile, inainte de-a nimeri pe lista neagra a unor interlocutori potential de calitate.
Asi set-ui filtrul spre-al ignora numai pe grobianul dovedit, dupa regula: da cu bata-n balta de doua-trei ori, si m-am lamurit cu tine!
Ceea ce se realizeaza pe de alta parte oricum, in mod natural/desi mai greoi, fara interventie "de la centru". Adica boul se-autoexclude repejor...nu-l mai citesc, cu timpul, decat masochistii si nu-i mai raspund decat colegii.

Pe de alta parte, oarecum alaturi de subiect, pe-un site 'ideal' mi-ar place sa citesc comentariile la un subiect dat, in ordine cronologica. Cumva, mi-ar ajuta-n mentinerea 'firului rosu'. A fost cazu' nainte si pare-a nu mai fi acum.
Succes!
#546 (raspuns la: #538) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ordine cronologica - de Daniel Racovitan la: 30/09/2003 02:46:25
Zici: " pe-un site 'ideal' mi-ar place sa citesc comentariile la un subiect dat, in ordine cronologica."

Pai alege "Lista plata - mesajele afisate" si "Data - cele vechi la inceput", apasa pe Salveaza setarile, si gata, visul ti s-a implinit, comentariile sunt afisate in ordine cronologica...
#549 (raspuns la: #546) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ok - de papadie67 la: 30/09/2003 07:05:33
e simplu-acum!
#567 (raspuns la: #549) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dar ce parere ai de sistemul - de Daniel Racovitan la: 02/10/2003 10:24:17
Dar ce parere ai de sistemul descris la http://www.racovitan.com/luneta/node/view/165 ?
#655 (raspuns la: #538) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Noul sistem - de papadie67 la: 02/10/2003 12:05:48
Promitator, in sensul in care pare a stimula responsabilitatea personala. Nu-ntrezaresc probleme mari si sper sa nu ma-nsel.

O mica observatie: desi-nteleg in principiu rostul regulii referitoare la dictatura limbii romane, ma simt un pic cam "mal a l'aise" (sic), caci stiu c-o sa-mi mai scape cate una pe de laturi
:o)
Dar, ce sa facem...dura lex sed lex!

Altfel, toate bune si felicitari pt. initiativa, I guess. Ooops!
#657 (raspuns la: #655) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Situl e romanesc deci cred ca - de Daniel Racovitan la: 03/10/2003 03:06:22
Situl e romanesc deci cred ca e firesc sa se vorbeasca in romana. Am vazut pe alte forumuri romanesti schimburi de mesaje in limbi pe care le cunosteau doar 2-3 membri, lucru foarte agasant. E ca si cum la o petrecere unde vin doar romani, desi cunosti limba romana, te incapatanezi sa vorbesti in finlandeza cu celilalti doi care o cunosc. Nu se face.
#674 (raspuns la: #657) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Care ar fi antidotul la devie - de mapopescu la: 04/03/2004 08:42:29
Care ar fi antidotul la devierea threadurilor de la subiectul initial?

Eu vad doua solutii:

- cea aplicata in acest moment, de interventie din partea gazdei in momentul in care discutia deviaza de la subiect; foarte permisiva, nu reduce decit zgomotul puternic ;)

- tehnic nu stiu daca se poate, dar ar fi super ca o gazda sa poata "detasa" un comentariu deviat de la subiect, impreuna cu toate comentariile de raspuns, intr-un nou thread in care gazda ar fi cel ce a adaugat comentariul cu pricina.
Ar fi o solutie destul de dura care insa ar responsabiliza oamenii sa scrie la subiect. Forma mai potin dura: noul thread este creat "virtual", asteptind acordul noii gazde pt a deveni "real", de exemplu ca un mesaj personal ori mai stiu eu, o noua categorie in sectiunea de linkuri personala. Eventual comentariile detasate ar ramine in thread-ul initial, fara a mai putea comenta la ele.

Dealtfel blocarea adaugarii unor noi comentarii unora deviate de la discutie ar fi poate a 3a solutie.
#11314 (raspuns la: #540) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
parerea mea ...:)) - de hgrancea la: 04/03/2004 09:23:07
acest forum este destul de aproape de idealul meu ...dar ...
as vrea ceva mai multa transparenta la modul urmator
- moderatorii sa aibe undeva niste date afisate, nu neaparat biografie ... dar ... pasiuni... preocupari ... probleme care il preocupa ...
- moderatorii sa valideze afisarea raspunsurilor
- moderatorii sa fie promovati din rindul utilizatorilor
- apoi mi se pare firesc sa se afiseze ... cine da banii pentru ca sit-ul sa existe si care sint idealurile celui care da banii ...
- as mai gasi utila o lista a utilizatorilor care doresc sa corespondeze pe e-mail pe divrese teme fara sa ii vada tot forumul ... nu cred ca ar pierde cineva ceva din asta...
....si in final o intrebare ... se poate discuta aici despre politica ?
despre alternative la actualele partide ...
nu despre arta de a pleca ... ci despre arta de a ramine si a face ceva aici... este voie ? sau considerati ca politica e ceva pentru altii ???
astept cu interes raspunsul dvs.
Horatiu
#11318 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Un raspuns rapid: -cred ca - de Daniel Racovitan la: 04/03/2004 09:41:13
Un raspuns rapid:
-cred ca 30% din subiectele Cafenelei sunt pe teme politice. Fa-ti putin timp si sapa prin ce s-a dezbatut deja, vei avea surpriza sa gasesti o multime de subiecte politice.
- moderatorii sunt promovati din randurile userilor, daca fac dovada ca sunt in stare sa modereze
- cine da banii: proprietarul sitului, adica Daniel Racovitan.
- moderatorii valideaza comentariile utilizatorilor care sunt in curs de confirmare


..................................................................................
"-- Hei, uitati-va! regele e gol!"
#11320 (raspuns la: #11318) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frog skin paper...? - de Little Eagle la: 05/07/2004 07:16:31
Dear bro Daniel,Cati bani vrei?Iti trimit un cec ori money order ori ce vrei tu MAINE!!!!Ma CAC pe bani!Pt. mine.....nu inseamna nimic bun sufletului.Deci da-mi telefon,am dat #mele deja...unii cred ca doar ce ceva personal pt. LMC...NU Eadevarat....deci am scris adresa mea ,numele meu,tel.mele....vrei ajutor,NICI o problema my buddy friend.we live for today....tomorrow...never comes!

Love&peace,
Ozzy
#17309 (raspuns la: #11320) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
In ultima instanta nu conteaz - de mya la: 31/01/2005 05:25:37
In ultima instanta nu conteaza subiectele care apar pe un forum. Participantii la forum sunt cei care fac ca un forum sa fie interesant sau respingator. Atata timp cat participantii sunt normali si echilibrati totul e in regula. Nu inseamna ca tre' sa fie toti de aceeasi parere ca un forum sa fie ca lumea, nici vorba!#34984 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. mya - de Paianjenul la: 10/02/2005 07:46:55
"In ultima instanta nu conteaza subiectele care apar pe un forum. Participantii la forum sunt cei care fac ca un forum sa fie interesant sau respingator. Atata timp cat participantii sunt normali si echilibrati totul e in regula. Nu inseamna ca tre' sa fie toti de aceeasi parere ca un forum sa fie ca lumea, nici vorba"

- AMIN! ("SUPER" spus...

...Mai ramine doar sa convenim asupra criteriilor pe baza carora vom face distinctie intre "normali si echilibrati" si "a-normali si dez-echilibrati"...)...
#35845 (raspuns la: #34984) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...care-i ala normal?? - de ampop la: 10/02/2005 08:12:23
Aferim frate Spider... De regula anormalii/bolnavii psihici nu prea recunosc ca sunt a-normali (eu macar recunosc ;) ca nu-s normal...caci vezi pe acest forum multi ma categoriseau ba prost, ba alienat mintal, ba dezechilibrat...)... Si sa pui pe cineva sa-i clasifice si sa-i imparta in cete..."de smintiti si de misei"...iara-i cam greu, caci pornim de la premiza ca acel ce o face este "normal". Sa-i lasam asadar si pe aia mai a-normali sa-si exprime opinia... It's a free world!... pana nu da cu bomba...Isn't it?
Mario
#35848 (raspuns la: #35845) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sa fie tot asa - de GV is back la: 23/01/2010 23:59:54
Domnilor! Doamnelor! Domnisoarelor! Oamenii confunda un deşt cu organul care-i seamănă; organul cu o ofensă; Viaţa lor publică cu dormitorul şi un punct de vedere, cu un mădular străin rătăcit prin pat care-i înghionteşte unde poate că unora le-ar place. Se împlinesc în jur de, şi în orice caz peste, treizeci de revoluţii ale lu' prostu' asta de pământ în jurul soarelui, de când stau si belesc ochii la lume ca să surprind importanţa pe care o dă neimportantului şi neglijenţa cu care e numai tangentă cu ceea ce adevărat are
merit. Sunt destul de modest să spun ca nu la ceea ce scriu eu mă refer; căci ce altceva ar putea iesi din asta, decât gustul mai sec sau mai acid al acestei supe umane care suntem noi aici şi care-l compune (pe acest gust...).
Mai degrabă vorbesc de înverşunarea cu care mulţi dintre noi fug dinspre nişte oameni, mereu alţii, spre alţi oameni, întotdeauna aceiaşi. Despre platitudinea aceluiaşi ziar pe care-l citim dimineaţa şi a bibliei purtate la subţioara, din care am reţinut fiecare verset. Nu sufăr de grandomanie: nu am scris nici un rând ca sa mă-nchin la el.
Mi-am dorit un loc spiritual de confluenţa cu multă lume (şi nu orice fel de lume...) unde să-mi regăsesc un colţ al meu (nu neapărat "pi şentru"). Aici, eu Valch si cu restul care sunt totuna, vorbim preţ de „fro” 99 şi ceva la sută din ce se vorbeşte. La un asemenea volum, calitatea ar fi o fudulie... Visul meu cu ochii holbaţi este ca acest monolog comun (suna pleonastic da-i pe bune) sa se transforme cu vremea în dialog cu restul lumii. Referitor la useri si la clone, nu cred ca numele real ne face de ruşine, în aceiaşi măsură in care nici un pseudonim nu ne înjoseşte. Spre deosebire de nume si de epoca in care vieţuim, acesta din urma are meritul că noi însine l-am ales. In definitiv, ce „morsii” măsii, aşa cum găsim cuvinte pentru simţăminte numai de noi ştiute, la fel putem da un nume acelui personaj din noi pe care, mai preţios decât oricare din scriiturile noastre, nu-si mai găseşte loc in ele, ci doar in noi.
Venire, videre, morire. E un adevăr nefericit al existenţei, anume acela, ca de câte ori ne năştem pentru alţii, moare ceva din noi, mărunt pentru tot restul. Ştiu că multi scriu povestea lor, pe care-o iubesc, dar inca ne facem timp sa-i citim pe altii.
Şi am ajuns la Reguli. Să fiu iertat, dar sper sa le pot respecta decât pe acelea, puţine pe care bunul-simt ni le dictează. Sigur. Este o regula să nu fii mujic. Dar nu-mi pare nimeni pe aici o făptura care să se hrănească din clorofila. Eu îmi beau cafelele din mers si iau din ele nu cofeina, ci adrenalina. Neîncălcate, regulile societăţii ar fi doar o somnolentă lehamite.
Şi nu găsesc nimic mai amuzant decât sa te amuze ceea ce oripileaza atâta lume.
Pentru moment, e unghiul din care privesc eu, lumea. Un experiment personal, pentru a percepe mai adânc o realitate care consider ca mă depăşeşte in profunzime. Una peste alta mi-au trebuit multi ani sa inteleg ca-mi place Cafeneaua, asa cum e. Multumesc.
#519272 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...