-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ce se poate spune despre?


de Charon la: 01/05/2007 13:48:55
taguri: Diverse 
voteaza:
citat

"gandeste-te putin la o chestie
tu, prin ceea ce spui vrei sa fii un exemplu. tu vrei sa fii un exemplu pentru cineva. pentru mine care incerc sa gasesc credinta vrei sa imi fii un exemplu prin ceea ce spui :eu nu cred ca in prostii de astea!
a fi exemplu, este in sangele tau. tu pornesti la drum nu prin a face rau pentru ca atunci se condisera patologica treaba ci prin a face bine( adica cumperi, nu furi, respecti ca sa primesti respect, oferi ca sa primesti si tot asa) asa si pentru mine, tu esti un exemplu de om care spune: "eu nu cred!" deci ma ajuti, si eu am indoielile mele dar prin exemplul tau, fara sa iti dai seama faci bine, imi faci mie un bine, ma ajuti sa cercetez mai mult! si sa incerc sa alung indoiala mea cu privire la Dumnezeu.

gandeste-te, fiecare om este un exemplu pentru om, deci prin ceea ce spui incearca sa ridici omul, nu sa il cobori:) "
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (32):


*** - de jeniffer la: 01/05/2007 14:39:17
A nu crede duhurile reale implica a crede realitatea omeneasca.
#192663 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de Charon la: 01/05/2007 14:59:04
tu cand te uiti intr-o oglinda si vezi un chip de femeie,al tau, te indoesti de ce iti arata oglinda? eu zic ca da!de ce? pentru ca vezi cun chip de femeie care nu are legatura cu realitatea din mintea ta, adica vezi ca ti-a aparut un rid, pui degetul acolo, si pipai, vezi daca intr-adevar daca exista.
cand ai vazut ca exista, iti faci griji pentru chipul tau, si iti pui problema cum sa il acoperi sau cum sa faci sa nu se vada, de ce? ca sa ramai frumoasa!

asa este si cu sufletul(aici a se face legatura cu chipul tau), cand il descoperi si vezi ca exista in tine cauti sa il mentii( aici a se vedea ca incerci sa iti acoperi stricaciunea si uraciunea , ridul) . cauti sa il tii frumos! putini reusesc, cei mai multi incearca...
#192665 (raspuns la: #192663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jeni - de Sancho Panza la: 01/05/2007 18:32:12
Ce-s alea duhuri reale?
#192707 (raspuns la: #192663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 01/05/2007 19:08:12
Duhurile sint fiinte supraomenesti inchipuite. Adeptii religiilor le cred reale.
#192721 (raspuns la: #192707) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aha - de Sancho Panza la: 01/05/2007 19:09:41
acum am inteles la ce te refereai...multumesc.
#192723 (raspuns la: #192721) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
charon - de cher la: 01/05/2007 21:19:21
Nu încerc sã te conving de nimic. Vreau sa ma convingi tu pe mine când îmi rãspunzi la întrebãri. Eu nu neg ca exista Dumnezeu, nu neg ca exista Iisus, nu neg invataturile bibliei, respectiv vechiul si noul testament.
Intreb însã, dece de 2000 ani interpretarea acestora este imbogatita cu adaugiri ale unor slujitori ai bisericii care se mai si contrazic pe ici pe colo între ei. Dece crestinismul are mai multe variante ?
Sa stii ca nu sunt inversunata împotriva acestor realitati dar acestea ma fac sa consider ca nefondate pe adevar unele manifestari de credinta si sa le consider exagerate chiar daca sunt sincere.
#192745 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de jeniffer la: 01/05/2007 22:50:21
Religiile sint bazate pe istorii in care elementele mitice, fantastice sint folosite. Religia crestina a debutat cu primele istorii scrise despre Isus, in stil religios monoteist si a fost urmata de alte religii, la fel cum ea a urmat pe cele dinainte.
#192769 (raspuns la: #192745) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de Charon la: 02/05/2007 10:56:33
"Intreb însã, dece de 2000 ani interpretarea acestora este imbogatita cu adaugiri ale unor slujitori ai bisericii care se mai si contrazic pe ici pe colo între ei. De ce crestinismul are mai multe variante ?"

crestinismul la 325 conciliul de la Nicaea este unul singur. preotii,patriarhii,papa romei si diaconii s-au intrunit si au facut
la 1054 apare schizma,la 1204 se concretizeaza. schizma a aparut din dorinta papei de a fi peste toti patriarhii( C-tinopole,Antiohia, Ierusalim, Alexandria) la 1204 catolcii aveau deja unele devieri de la dogma in sensul ca aveau deja introdus "filioqve" in Crez si papa se intitula "vicarus Sancti Petri" si mai tarziu chiar "vicarus Christi"

Bibilia exista in forma actuala in urma conciliilor. Ea este facuta asa pentru a fi mai usor inteleasa. Exista evangheliile apocrife, scrierile de la Marea Moarta care, unele aproba iar altele se contrazic in privinta adevarului biblic. Deci Biblia a fost facuta pentru a fi inteleasa mai usor. Evangheliile apocrife sunt de vanzare si sunt tiparite ca si carti deci nu sunt interzise doar ca sunt in plus, ele nu vin cu nimic nou .
Biblia a avut mai multe limbi de circulatie, in mare ea a fost scrisa in aramaica si greaca(antica) si apoi si in latina. Traducerea din aramaica a produs unele interpretari gramaticale gresite. De-a lungul timpului s-a incercat sa se corecteze. Se pare ca pentru limba romana una din cele mai bune traduceri si cu explicatii este Biblia de la Cluj a lui Batolomeu Anania -mitropolitul.

Crestinismul este unul singur, adevarul este unul singur insa unghiurile din care-l privesti sunt diferite.
Catolismul si ortodoxia se apropie foarte mult ca si dogma, crez , ritual, apostolat, calendar etc.
Protestantismul - lutheranii, calvinii, unitarienii-anabaptistii, anglicanii s-au departat ei eliminand multe elemente de ritual. Sa stii ca fiecare element de ritual are semnificatia lui si importanta lui(sunt carti in acest sens care explica aceste lucruri)

Protestantismul a aparut datorita catolicilor care au dat acele scrisori de iertare contra unor sume de bani. A fost o mare gresala. Papa are trei coroane : coroana papala, coroana imperiala romana si coroana statului papal deci, el este si preot si rege. In ortodoxie nu este asa.
Variantele au aparut datorita unor erori omenesti nu datorita bisericii. Luther cand a vazut ca toata biserica germana se transforma in haos a exclamat : "Ce am facut, ce am facut!!!" Prin Luther s-a rupt apostolatul la protestanti si ei practic sunt o forma de erezie-sau frati rataciti.( asa ii considera tacit catolicismul si ortodoxia).Fiecare forma de protestantism se bazeaza pe mai multe idei ale celor care le-au construit de exemplu : Jean Calvin zicea de principiul predestinarii adica daca te-ai nascut taran, taran vei ramane toata viata, daca te-ai nascut nobil asa vei ramane ori s-a dovedit a fi o mare eroare.

A cunoste pe Dumnezeu inseamna a cerceta.Cercetarea presupuna si indoiala si credinta cu dragoste la un loc. A cerceta presupune si a asculta. Ganditorii bisericii au combatut cu argumente multe din aceste erezii dar fiecare este liber sa creada si sa inteleaga ce doreste!:)


"Sa stii ca nu sunt inversunata împotriva acestor realitati dar acestea ma fac sa consider ca nefondate pe adevar unele manifestari de credinta si sa le consider exagerate chiar daca sunt sincere."

Stii, daca vezi o curva pe strada , primul lucru pe care il spui : uite ce femeie de nimic si chiar o injuri. Ea primeste injuratura senin si zambeste chiar, ea stie ca e un om de nimic dar tu, nu vei sti niciodata ce trecere are inaintea lui Dumnezeu. Nu vei sti cat de mult se roaga ea pentru neputinta ei si pentru faptul ca trebuie sa isi castige painea curvind. E ciudat ce zic dar vreau sa intelegi ca nu e bine sa judeci pe nimeni pe care il vezi mai jos ca tine, de ce? simplu! Tu fiind sus poti cadea oricand dar ea fiind jos doar in sus poate merge.
Fiecare om se roaga si intelege pe Dumnezeu dupa puterea lui stii e semnficativa rugaciunea : "cred Doamne ajuta necredintei mele!"-adica eu cred omeneste si ma stradui sa cred si sa iubesc seamanul meu.
#192838 (raspuns la: #192745) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jeniffer - de Charon la: 02/05/2007 11:01:10
vrei sa iti spun eu cum faci tu?
tu faci asa... vii si spui : religia e o prostie, ne afecteaza mintea, gandirea etc. Tu nu vorbesti nimic de suflet, oare il negi? oare il simti?
TU negi mii de ani de credinta... si crede-ma s-au nascut si altii mai inversunati ca tine... ei au incercat sa distruga religii - a se vedea imparatii romani.
Tu ne faci prosti pe cei care credem si te mandresti cu descoperirea ta trecatoare: "religia iti afecteaza gandirea naturala" , aici te ia lumea in seama, mai ai semeni care spun acelasi lucru dar afara, oamenii ti-ar da peste gura la propriu si la figurat. de ce? pentru ca nimeni nu permite sa li se spuna ca sunt prosti pentru ca iubesc si cred!:)
#192841 (raspuns la: #192769) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de cher la: 02/05/2007 11:53:12
Faci un comentariu asupra religiei pe care am spus ca nu o neg dar nu raspunzi la intrebarile pe care le-am pus.(recunosc ca in felul tau ai dat raspunsul in care crezi)
#192860 (raspuns la: #192769) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Luntrashule - de picky la: 02/05/2007 12:11:03
Esti pastor sau invatzacel neoprotestant? Sau vrei sa faci propaganda intru starpirea pacatosheniei?
#192867 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de Charon la: 02/05/2007 12:30:05
sunt ortodox.
nu fac propaganda.
#192879 (raspuns la: #192867) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer, - de mushil78 la: 02/05/2007 14:48:17
"religia crestina a debutat cu primele istorii scrise despre Isus..."-fals!
religia crestina odata cu nasterea lui Cristos incepe...povestile au aparut mai tarziu...
#192934 (raspuns la: #192769) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
charon - de cher la: 02/05/2007 16:56:32 Modificat la: 02/05/2007 16:58:54
Ai dat un raspuns amplu si ma bucur ca te-ai straduit sa-mi explici cat puteai de simplu aceste aspecte foarte complexe din institutia bisericii. Desi tot ce spui este corect nu poti sa neglijezi faptul ca au fost suficiente cazuri cand biserica nu s-a comportat corect, dar nu vreau sa insist asura acestui aspect. Ortodoxia se mandreste cu faptul ca nu si-a schimbat fondul de origine si cred ca este asa. Eu cel putin nu am vazut excesele ortodoxismului ci doar din cand in cand niste excese ale unor slujitori care datorita spiritului mai bland al bisericii ortodoxe nu au starnit reactii colerice in randul superiorilor lor. Eu apreciez acest comportament al bisericii ortodoxe si de aceea cred ca n-as accepta alt cult mai autoritar.
Imi place sa fiu lasata sa cred fara sa ma ameninte cineva cu focul iadului sa ma conving singura ca cele 10 porunci sunt lege in cer ca si pe pamant ! Am citit biblia si am vazut cat de pline de bun simt sunt pildele lui Isus si cele din vechiul testament si ma straduiesc sa le respect spre binele meu aici, pe pamant si nu de frica iadului.
Sunt insa multe in religie pe care nu le accept ca realitate (cum insista biserica) . Daca un sens trebuie pastrat eu fac o interpretare simbolica, realistã, diferita de cea a bisericii. Aici este ateismul meu. Eu nu pot sa admit un Dumnezeu razbunator si orgolios care asteapta sa-l tamaiez ca sa-mi ierte ceva greseli. Dumnezeul meu este ‘Dumnezeul celor vii’ si nu viata de dincolo ma preocupa.
#192948 (raspuns la: #192838) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de Charon la: 02/05/2007 18:04:46
In ortodoxie, daca citesti mai mult vei vedea ca Dumnezeu este iubire! Hristos este iubire. El nu ameninta, el anunta! e o mare diferenta! El nu condamna, el cheama la pocainta si la spalarea pacatelor! In alte culte se ameninta cu focul vesnic al Iadului ceea ce este gresit. Iadul exista, omul trebuie sa fie constient de asta dar omul trebuie sa mearga din propria lui convingere nu constrans, la spovedanie si impartasanie , la liturghie sau la botez.
Dumnezeu este libertate pe ce ma bazez? Pai zice" toate ti-s permise dar nu toate ti-s de folos" Cu alte cuvinte poti sa faci orice insa nu toate sunt pe placul lui Dumnezeu. Aici intervine acel liber arbitru al lui Dumnezeu, acel "Decide!"

Ca in orice institutie si in biserica exista zelosi dar exista si nepasatori ei trebuie indreptati sau indepartati sau gasita alta solutie cu ei (nu sunt in masura sa spun ce sa se faca) Dar intotdeauna sa nu ne cramponam de sintagma " Nu vad padurea de copaci" pentru ca asa ramanem la nivelul oamenilor si nu ne ridicam la nivelul lui Dumnezeu. exista oameni luminati in biserica. Dumnezeu lucreaza prin oameni in principal si sunt unii foarte invatati care daca ii intrebi iti raspund si te lumineaza si pe tine.
Eu cel putin asa percep.

#192963 (raspuns la: #192948) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de jeniffer la: 02/05/2007 20:52:14
Cind citesti textele unor scriitori ai impresia ca vine de la zeu? Cind sint despre zeu ai impresia ca face din zeu o persoana reala?
#192984 (raspuns la: #192948) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jeniffer - de cher la: 02/05/2007 22:45:48
Nu draga ! Ce legatura are "zeul" cu scriitorii dar daca textele lor sunt bune pot spune ca i-a vizitat o muza binevoitoare.
#193003 (raspuns la: #192984) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
charon - de cher la: 02/05/2007 23:14:21
Asa este, doar ca nu exista om care sa nu pacatuiasca conform perceptelor bisericii. Stiu ca daca te caiesti, daca te rogi, Dumnezeu te iarta, etc...
Partea asta nu o accept. Aici fiecare religie prevede ritualuri in urma carora te cureti de pacate. Aici este partea periculoasa a unei religii si este cazul sa ne amintim de inchizitie si evul mediu ! Aceasta este partea ce o condamnam la islamism chiar daca (poate) noi nu o intelegem suficient. Din cauza acestei parti a credintei eu nu vreau sa accepte religia ca singurul adevar. Imi trebuie o portita de scapare, alta decat cea care nu suporta comentare libera.
Sa-l lasam pe Dumnezeu sa ma judece !
Asta sa nu o iei ca un afront personal. Imi spun si eu parerile personale la fel ca tine.
#193007 (raspuns la: #192963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de jeniffer la: 02/05/2007 23:17:15
Nu se intelege ce crezi ca sint Dumnezeu si muzele.
#193008 (raspuns la: #193003) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 03/05/2007 10:09:57 Modificat la: 03/05/2007 10:38:57
da bazaconia asta ca iadul exista de unde ai mai scos-o?
asta e un basm de speriat copii. sau credinciosii. si cam neefectiv se pare.
faptul ca popii si niste carti cu continut indoielnic vorbesc de asa ceva nu inseamna ca exista. poate in imaginatia unora. sunt niste picturi foarte sugestive pe peretii unor manastiri.

nici macar popii care-l 'explica' nu cred in el, altfel n-ar mai 'respecta' cele 10 porunci in interpreatarea proprie.
faptul ca biserica a refuzat sa publice lista colaboratorilor securitatii, ceea ce e de inteles ca multi din conducerea ei erau implicati, dar ca nu s-a auzit nici un glas critic, sau de vreau preot care sa-si dea demisia in semn de protest (asa cum pe timpul comunistilor au facut multi care nu au vrut sa colaboreze cu securitatea - si vorbesc in cunostinta de cauza am cunoscut 3 cazuri - parinti ai unor colegi sau amici de liceu si facultate) spune mult despre nivelul etic al acestei institutii si angajatilor ei.

ps: daca vorbeai ca un om si ziceai: eu cred ca exista iad, nu interveneam in discutie.

pps afirmatia ta cu privire la iad seamana cu sperietoarea care se chema securitate: 'daca nu faci nimic rau, nu ti se intampla nimic. raul il definim noi'. si mai susti ca biserica n-are nimic in comun cu comunismul...
lol
#193061 (raspuns la: #192963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io-s curioasa - de maan la: 03/05/2007 10:44:39
cine-o scris asta.
#193067 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de donquijote la: 03/05/2007 10:55:47 Modificat la: 03/05/2007 11:06:09
de acord ca nu ritualurile trebuie sa te spele de pacate. asta e o 'practica' periculoasa. asa se propaga crima: furi, omori, inseli, nu contreaza; bati 3 matanii, 2 tatal nostru, ti post si se sterge si dupa aia reciclezi.

doar comportamentul ulterior fazei de constientizare a 'pacatelor' te poate 'spala' in ochii societatii.

din cauza asta consider (unele din) religiile orientale cum ar fi budismul superioare din punct de vedere moral. nu exista iertarea pacatelor. pacatele se rascumpara; prin fapte si/sau suferinta.
si se pare ca atitudinea asta e si efectiva: in japonia de exemplu (budista la origine, ateista in prezent) criminalitatea e aproape nula.
#193069 (raspuns la: #193007) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Donq - de picky la: 03/05/2007 11:58:19
Niponii practica 2-3 religii in paralel : catolica, shintoista si budista. Adica unul si acelasi japonez este simultan si catolic si budist si shintoist.
Vis-a-vis de criminalitatea din Japonia, vezi Yakuza.
#193096 (raspuns la: #193069) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 03/05/2007 12:45:52
ai vazut prea multe filme.
yakuza e crima organizata, destul de restransa (comparata de exemplu cu mafia siciliana) care se ocupa de niste domenii foarte bine precizate si limitate: droguri, jocuri de noroc si curve. cetateanul de rand n-are de-aface cu yakuza.
cat despre religii budismul e dominant, cel putin asa apare.
majoritatea sunt in principiu atei dar pastreaza unele traditii mai pitoresti din budism si shintoism. la care au mai adaugat si ceva crestine dar e aproape neobservat.
ideea e ca buda ajuta pe oricine merita, chiar daca e necredincios...:)
ca si potcoavele, cozile de iepure, hornarii ...
#193118 (raspuns la: #193096) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Donq - de picky la: 03/05/2007 13:15:12
Da' ce, cetatzeanu' de rand are de-a face cu Dinu Patriciu sau cu Vio Hrebe ?

Crestini (catolici) sunt 1% din japonezi si asta inseamna peste un milion de suflete.
#193126 (raspuns la: #193118) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donqui - de Charon la: 03/05/2007 14:58:54
tu nu crezi, ok. tu nu intelegi ce spun eu si nici eu nu inteleg ce spui tu!

insa incerc sa imi dau seama ce scrii aici

tu mergi pe principiul: daca vezi 10 preoti dintr-o 100, ca-s rai si nu respecta tot ce spune religia si dogma crestina spui ca toti 100 is nebuni si rai.Dintre toate religiile crestinismul este cel mai transparent; nu cred ca ai vazut imam la arabi arestat pentru pedofilie sau incest, nu cred ca ai vazut preot budist homosexual arestat sau omorat cu pietre, dar daca nu ai vazut asta nu inseamna ca nu exista?!! Plus de asta mai exista si parerea unora care tine(mass-media,atei,alte religii),care la fel se indoiesc si spun astea-s bazaconii si is cai verzi pe pereti si practic iti anuleaza cercetarea ta cu privire la religie si te trimit direct in negare; deci tot ce tine de religie e pura imaginatie si toti care cred in asa ceva sunt asemenea unor tortionari tampiti din regimul comunist.Sa inteleg ca inversunarea ta se refera mai mult la a ma avertiza ca eu cred in prostii si tu razi de mine ca sunt mai jos cu o treapta ca tine? sa inteleg ca asa cum spui tu, "prostiile religiei" sunt o poluare a mintii si faptul ca tu faci chestii ce contravin invataturilor bisericii si nu contravin moralei tale, dezvoltata de mintea ta,tu esti superior, esti dezghetat si inoti in apa bine-merci si eu daca cred sunt un frustrat, un idiot si un nebun?
religia in inchipuirile tale este o forma de constrangere a omului si este un fel de a impune. paradoxal, la tine la usa nu vine nici un preot si aici pe site eu nu te invit si nu te trag de maneca sa iti spui parerea, si totusi ti-o spui si te deranjeaza si si pe mine ma deranjeaza deraierile tale(recunosc!)!
sa inteleg ca esti un om influentabil si care stie putin despre religia crestina?
dar cuvantul "decide?", pe care eu ma bazez cand spun ca acesta sta la baza religiei crestine, iti spune ceva?
dar cuvantul "revelatie" iti spune ceva?
dar cuvantul "dogma", "istoria bisericii" si mai ales prezentul care iti ofera libertatea de a alege si de a cerceta iti spun ceva?
sincer, eu nu am treaba daca crezi sau nu, dar vad in tine un om care face mari confuzii cu privire la religie si care prin prizma literaturii o declara inutila.
tu nu vezi padurea de copaci!!! faci mari erori si uiti ca in biserica ca si si in securitate traiesc oameni si oameni isi desfasoara activitatea. uiti ca si la magazin cand mergi sa cumpari o paine tot un om te serveste. daca tu ceri preotilor sa fie desavarsiti sa inteleg ca tu esti desavarsit? sa inteleg ca daca faci rau iti pare rau si constientizezi ca ce ai facut nu a fost bine pentru seamanul tau? sa inteleg ca tu esti perfect si iti permiti sa judeci foarte aspru si sa spui biserica se aseamana comunismului? eu cred ca gresesti si ca te rezumi la niste prejudecati si sintagme care sunt demult trecute. prezentul tau il reinvii prin trecut, un trecut pe care nici tu nu il intelegi si pe care nici macar cei mai invatati nu pot sa il intuiasca precis.GRESESTI! Cat priveste despre inchizitie si despre celelalte tribunale ale bisericii catolice si ortordoxe si protestante(incepand cu 1500) te rog sa te mai documentezi si sa nu mai spui prostii! de ce? pentru ca tot ce spui aici despre aceste institutii care apartin in mare parte bisericii catolice le spui extrase din context, extrase din timp, exstrase din ideologia vremii si le expui in prezent. Prezent in care inchizitia este ca si inexistenta si ca biserica ,cel putin in apus, aproape ca a apus!:) Asadar mai pune mana d-le si mai citeste!!! Ti-am mai spus, faci mari erori!!

cu privire la iad, iar faci o confuzie.
iadul exista, cred in el, si cred ca daca nu sunt conform poruncilor lui Dumnezeu voi ajunge acolo.
In crestinism nimeni nu te constrange si nu te ameninta cu iadul, tu ai inteles gresit. Dumnezeu este iubire si cere iubire si nimic in schimb si o face PRIN A TE LASA SINGUR SA TE CONVINGI. tu MERGI SINGUR LA BISERICA. Tu primesti singur in casa pe preot la Boboteaza si tot singur, constient, gandesti si cantaresti ceea ce iti spune preotul in biserica. Iadul ESTE VESTIT!! A vesti nu este a constrange. A vesti a zis si Hristos apostolilor sa faca cand s-a suit la Cer. Mergeti si vestiti cuvantul meu! NU MERGETI SI IMPUNETI cuvantul meu!- A impune tine de constrangere! ti-am spus, faci mari greseli. Nu vezi padurea de copaci.
Parerile astea eu cred ca ti le-ai insusit la o bere undeva la o terasa si nicidecum citit o carte despre crestinism. Si sa iti mai spun ceva! Buddhistii stiu despre Hristos mai multe decat iti inchipui si mai stiu ca aceasta religie a noastra este REVELATA! am citit marturia unui calugar buddhist.

Mai citeste, mai documenteaza-te si apoi vino si spune :biserica este inutila.
Tu nu vezi padurea de copaci! pacat!
#193168 (raspuns la: #193061) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de Charon la: 03/05/2007 15:27:06

Hristos a venit sa spele pacatele noastre.
A spune ca nu ai nici un pacat inseamna a te mandri. A spune ca ai pacate inseamna ca esti in stare CONSTIENTIZEZI ca poti gresi! Atentie! Fa un experiment, la sfarsitul zilei fa o introspectie asupra a ceea ce ai facut in ziua respectiva. Raporteaza-te la Dumnezeu si vezi ce este pe plac lui (sau banui ca ii este pe plac) si ce nu ii este! Incearca!
Nu trebuie sa mergi pe strada si sa pui :Sarut mana , da-mi o palma pentru ca sunt o pacatosa si merit bataie !! Asta e deplasat si tine de patologic.
A constientiza ca poti gresi, si ca inevitabil gresesti asta e important, cum? Nerespectand, constient sau inconstient, cele doua porunci care stau la baza crestinismului : Sa iubesti pe Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, dint tot cugetul tau si din toata puterea ta! si Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti!
Mandria, lacomia si curvia sunt pacate de moarte!
Cauta te rog etimologia,originea, cuvantului -episcop, cauta te rog etimologia,originea, cuvantului -diacon si cauta etimologia cuvantului -ritual.

Uite, mergi la preot, te spovedesti si te impartasesti. Tu ai pacatuit si el iti spune : zi de 10 ori Tatal Nostru si 5 Ave Maria si vei fi iertata!
Asta se numeste superficialitate- in ochii tai. In ochii preotului se numeste altceva. El incearca sa iti dea o idee, sa iti spuna ca e bine sa te rogi. O masina porneste numai daca ii "dai cheie" deci un imbold, un implus.Cuum multi au scoala putina, sau au scoala medie, sau sunt scolati dar sunt nemultumiti ei incep sa judece preotul si sa spuna ca este "asa si pe dincolo" uita insa esenta, ei trebuie sa se roage; "iubeste-te pe tine insuti" si apoi pentru cei din jurul lor" iubeste-ti aproapele ca pe tine" sau "ce imi doresc mie ii doresc si lui"
Rugaciunea cand o spui, poate fi spusa o singura data,si poti sa o spui iti dicteaza constinta (cum doresti tu), rugaciunea poate fi dintr-un singur cuvant : "Iarta-ma!" si spus o singura data. Dar daca acest cuvant il spui constienta si il adresezi lui Dumnezeu cu parere de rau ca ai gresit fata de seamanul tau si fata de tine (trupul tau, sufletul tau, inima ta) si implicit ca ai gresit fata de Dumnezeu, VEI SIMTI IERTAREA! Vei simti liniste si impacare cu tine! Va fi mai bine si vei incepe sa discerni mai usor unele de altele si poate vei ajunge sa spui si ce este bun si ce este rau pentru tine.
Acum, fiecare cu ceea ce simte, unii spun ca nu gresesc, altii spun ca gresesc. fiecare cum percepe si fiecare cum intelege! Eu atat stiu atat am spus!:)

Te rog intereseaza-te despre ritual, nu-l nega! Ritualul este important, asa cum mergi si doresti sa te curteze barbatul tau (iti aduce flori, te saruta, te mangaie, dansezi cu el, iti face numai bucurii ) asa doreste si Dumnezeu sa fie curtat doar ca El doreste sa fie curtat in felul lui asa cum oamenii, tu, vor sa fie curtati de alti oameni in felul lor!:)
nici un element din ortodoxie, cel putin asta stiu eu, din ritual nu este inutil. Ritualul are la baza "cina" si transformarea painii si vinului in Trupul si Sangele lui Hristos in liturghie; episcop, din greceste, -vine de la cel care frange painea!Hristos spune la Cina cea de Taina- faceti asta spre pomenirea mea! Acestea sunt simboluri. Ritualul lucreaza cu simboluri dar o face pentru ca tu sa constientizezi frumusetea lui Dumnezeu. Nu vezi, pe un altar sunt flori, sunt cartile sfinte si este Crucea, simbolul mantuirii.Este putina paine si putin vin, nu vezi ca acolo in altar este biserica in miniatura si in ea este sfanta impartasanie? Nu vezi cutite, nu vezi unelte care ranesc nu vezi nimic care sa tina de violenta si de tot ce este rau!
#193173 (raspuns la: #193007) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de Charon la: 03/05/2007 15:51:51
fiecare tara are traditia ei
noi o avem pe a noastra (ai care este, aia e)
rusii pe a lor
chinezii pe a lor

asa o au si japonezii, faptul ca ei combina acele trei religii, inseamna ca ei cauta ce este bun din toate trei. Traditia lor si cultura lor nu le permite sa faca altfel. La fel fac si indienii, Un indian este si buddhist si hinduist si crestin -dupa biserica Sf Toma ( in zona Calcutta)
Un indian a fost intrebat de ce se inchina si la Hristos, el a raspuns simplu: pentru ca a facut bine oamenilor!
Ideea de bine este inoculata oamenilor si prin crestinism, daca cei din Asia asociaza crestinismul cu ideea de bine de ce nu am face-o si noi? Noi preferam sa ne impiedicam de tot felul de cioturi si apoi ne scuzam infantil, "pai io n-am sht'ut de ase ceva!! "

#193181 (raspuns la: #193096) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquii - de Charon la: 03/05/2007 16:12:22
esti un om care se asemana comunistilor. nici comunstii nu credeau si spuneau ca biserica este o bazaconie este inutila
"mergi pe ideea pana nu vad nu cred"
eu cred ca si daca ai vedea, nu ai crede!

tu te asemeni comunistilor, daca ai fi la putere sunt sigur ca dorindu-ti sa faci binele , si comunistii au pornit tot asa, ideile comuniste sunt imaculate si foarte frumoase puse pe hartie, si tu tot asa ai sa sfarsesti, facand rau. negand credinta si dorinta de a crede in ceva, te anulezi! tu asta faci, te anulezi si devii materie, cenusa!
#193190 (raspuns la: #193118) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de cher la: 03/05/2007 16:34:17
No! Ca si crestinismul prevede la fel ca in budism sa ne rascumparam pacatele (chiar temenul este asa). Dar ca toate lucrurile bune nu raman asa pana la sfarsit. De la rascumpararea pacatelor prin fapte bune care la judecata de apoi se cantaresc in balanta cu cele rele (cred ca nu ma iei la propriu)s-a ajuns la rascumpararea cu bani. Nu iti mai bati capul sa faci bine, dai o suma bisericii si face biserica fapte bune in contul tau. (Chestia asta a ajuns la catolici de poveste, doar cunosti vestitele indulgente care acum nu se mai vand).La ortodoxi pomenile pentru morti, si de sarbatori tot asta reprezinta. Dar sa nu exageram, exista si ideea de fapta buna in afara notiunii de dar.
Acum daca in templele budiste o fi patruns coruptia si primesc si ei bani sa nu-mi spui ca au luat-o de la crestini.
Cred ca intelegi ca fac un fel de haz de necaz, si glumesc.
#193193 (raspuns la: #193069) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
charon - de cher la: 03/05/2007 16:40:32
Sa ma ierte Dumnezeu, dar eu cred ca Isus a venit sa ne invete cum sa nu pacatuim si nu sa ne "spele" pacatele. Eu am pacatele mele si sa stii ca cea mai mare pedeapsa este ca imi pare rau de fiecare pacat. Ma mustra constiinta cum s-ar zice si asta este deja o pedeapsa.
Pacatele oricat de "spalate" ar fi tot nu mi se albesc!
#193194 (raspuns la: #193173) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 03/05/2007 18:02:49
A crede ca o femeie a fost insarcinata de un duh este a nu intelege ca miturile contin elemente fantastice, care nu se bazeaza pe real. Adoptarea in secolul nostru a teoriei cunoscute despre istoria oamenilor nu are relatie cu politicienii, ci este pur si simplu pe inteles in raport cu ideea ca un spirit fantoma a creat universul si a facut un fiu pamintean. Dumnezeu reprezenta la evrei un spirit fantastic, dar el a evoluat de la primele ritualuri si mituri despre elemente simbolice.
#193219 (raspuns la: #193194) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: