Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Manipulare


de sk8er la: 25/05/2007 20:22:57
modificat la: 26/05/2007 21:06:22 arata originalul
taguri: manipulare ESEU 
voteaza:
Mi s-a dat acum o saptamana un eseu de facut despre manipulare si anume:
1-TEHNICI DE MANIPULARE
2-CUM MANIPULEAZA ELEVII PROFESORII
RESPECTIV VICEVERSA (BILATERAL)

Ce parere aveti despre manipularea in scoli? (este posibila o manipulare profesor-elev (exceptand faptul ca unii profesori isi IMPUN propriile reguli la clasa) ) sau despre manipularea elevi-profesori ? )
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (36):


va sa zica.......manipulare......... - de cosmacpan la: 26/05/2007 10:58:24
ce modalitate4 mai frumoasa de a avea eseul gata decat intaratandu-i pe cei din jur sa-ti furnizeze ideile de baza astfel incat structura (scheleton) pe care se aseaza inefabilul vorbelor.....
Tehnicile de manipulare exista de cand lumea si daca elevii si profesorii sunt categorii care au aparut dupa ce s-a sfarsit lumea (de barfit ca de genezat inca suntem la inceput) trebuiau sa se supuna acelorasi reguli. Manupularea exista in scoli: de la noul exemplu privind reactiile profesorilor fata de excesiva (?) monitorizare a scolilor (vezi confa alaturata) si pana la grevele elevilor si studentilor (dulci forme de manipulare - caci bucuria de a chiuli organizat si legal inca nu prinsese forma pe vremuri). Ai sa spui, vorbe.....vorbe (parole, parole, parole dupa cum spunea Dalila, amanta presedintelui Miterand)dar eseul meu unde e? Nu-ti fie teama, vine si el, dar mai moshnegeshte.....mai catinel....ca doar ne manipulam.....ce Dumnezeu
#200599 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 26/05/2007 12:00:55 Modificat la: 26/05/2007 12:05:18
un elev poate fi determinat sa invete:
- dovedindu-i ca ii va fi de folos pe termen lung
- apeland la bunul lui simt ( asta-nseamna "a invata de rusine")
- incurajandu-l, rasplatindu-l cu vorbe bune chiar si-atunci cand n-a stralucit
- prezentand continutul materialului de predat intr-o forma atractiva.

toate astea-s variante de manipulare, atata timp cat scopul e acelasi.

de-altfel cred ca toata maiestria unui profesor consta-n stapanirea tehnicilor de manipulare astfel incat sa-si atinga scopul fara sa abuzeze de copii.

de partea cealalta, copiii 'simt' omul de la catedra, il complimenteaza ("doamna, da' ce ochi frumosi aveti!"), alteori apare cate unul cu cate ceva pe care ... nu l-a "inteles", si-i cere profesorului sa repete demonstratia, ca sa nu mai fie colegii 'ascultati', sau sa evite o lucrare de control iminenta.
florile - iata o alta modalitate de manipulare.
unii se intereseaza ostentativ de materia predata de cate-un prof, stiind ca acela va inchide ochii si nu-l va pedepsi daca-l va prinde cu tema nefacuta, sau nu-l va depuncta drastic daca nu va sti cutare lucru la examinarea orala.
daca profesorul e fan "rapid", dupa meciul de cu o seara-n urma, copiii-l interpeleaza de cum intra-n clasa: "domnule profesor, ce ziceti de meciul de-aseara?"...si-uite-asa se bine dispune profu', pierde cinci minute din ora sau 'uita' sa controleze temele si parca nu mai noteaza asa sever ca de-obicei...:)))
#200604 (raspuns la: #200599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de Intruder la: 26/05/2007 12:05:39
asta nu e manipulare, e diplomatie. :)
toata chestia e ca proful sa intre pe sub pielea elevilor.
daca a reusit, abia atunci putem spune ca are o profesiune nobila...
#200605 (raspuns la: #200604) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mah! - de maan la: 26/05/2007 12:07:06
tu zi-i cum vrei...:)))
#200606 (raspuns la: #200605) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de sk8er la: 26/05/2007 19:26:32
ei nah, cosmacpan , ai vazut..:) si asa eseul trebuie sa-l dau la profa` peste 3 zile ...deci ma apuc de scris...good luck to me :)
#200677 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
oops! - de sk8er la: 26/05/2007 20:16:03
Era sa uit, nu sunt chiar un izvor de intelepciune cruda, asa ca nu voi juca mai multe roluri precum era hotarat sa nu ami fac nici un interviu, dar totusi:... am nevoie de trei subieti (sau mai multi)
: intrebarea ar fii:
-"Ce Credeti despre manipulare ?" (nu este necesar sa vorbiti in context scolar, doar niste marturii, pareri personale :)... )Multumesc anticipat
un an bun!
#200681 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
good luck to you....... - de cosmacpan la: 27/05/2007 08:02:10
stii cum spunea romanta aia veche? manipuleaza-ma dar sa o faci frumos.
Deci, se da dictonul: "noi muncim nu gandim" pentru a se ajunge la corolarul: "moarte intelectualilor". ce poate fi mai frumos si mai inaltator in materie de manipulare? Nuvele si romane pe tema manipularii au fost inca de pe vremea Domnului Goe care nu mai vrea ca sa invete pana cand nu e dus de Mamita, Mam'mare si a lui "vrei sa moara mama?" la Bucuresti de vada parada de 10 mai (adica ziua regelui). Si tot aici era parca povestea Scufitei Rosii care se intalneste cu lupul si sfarseste prin a-l manca pentru ca nu s-a lasat manipulat.
Daca luam la intamplare orice ziar sau revista nu se poate sa nu intalnim macar un rand doua despre subiecte precum cel postat de fata in care (fata de la pagina 5 - care ne indeamna sa manipulam ceva) sa nu detectem vreo urma de manipulare (si aici sunt tributar experientelor de la chimie cand trebuia sa folosim metode sofisticate pentru determinarea catorva atomi de "X" pripasiti prin solutia apoasa - ca sa nu zic Doamne fereste adipoasa). Deci daca pana si Luceafarul sa lasa manipulat si-si arunca nemurirea pe geam in curte la Dionis ce pretentie sa mai ai de la niste bieti oameni care stau sub vremi? dar despre toate astea trebuia sa se scrie.....si pentru ca nu aveau nici un nume li s-a spus: manipulare.
#200737 (raspuns la: #200677) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de la wikipedia citire - de cosmacpan la: 27/05/2007 08:07:48
R.V. Joule şi J.L. Beauvois[3] identifică trei tehnici de manipulare:

amorsarea - se referă la perseverarea într-o primă decizie aparent puţin costisitoare (luată în lipsa informaţiilor complete) atunci când persoana "amorsată" ia o a doua decizie, de data aceasta în perfectă cunoştinţă de cauză.
piciorul-în-uşă - se referă la obţinerea de la persoana vizată a unui comportament iniţial neproblematic şi preparatoriu, a unei mici concesii în împrejurări care facilitează comportamentul favorabil. Ulterior se adresează o nouă cerere individului, însă de data aceasta mult mai costisitoare şi care altfel nu ar fi fost realizată spontan.
uşa-în-nas - se referă la prezentarea prealabilă a unei cereri exagerate, dificil de acceptat, pentru a introduce ulterior o cerere care să pară moderată în raport cu prima şi să aibă, astfel, mai multe şanse de a fi acceptată.
#200738 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
va rog.... - de sk8er la: 27/05/2007 11:17:46
HELP!
cersesc trei subiecti (sau mai multi)
: intrebarea ar fii:
-"Ce Credeti despre manipulare ?"
(nu este necesar sa vorbiti in context scolar, doar niste marturii, pareri personale :)... )Multumesc anticipat
un an bun!

(motivul care m-a impins sa recurg la cafeneaua.com in cautatrea de subiecti ar ca toti ceilalti care au raspuns (live) s-au dovedit a fi falsi cu texte desprinse din telenovele realiste) (scuze de oximoron)

#200785 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce cred despre manipulare - de irma la: 27/05/2007 12:07:58
-ca este omniprezenta.
-nimeni nu scapa de la a fi manipulat
-toti incercam sa manipulam, fara sa fim constienti de asta intotdeauna (inclusiv tu, skater, prin rugamintea ta, inceisa ne determini sa facem ceva, deci manipulezi)
-cea mai cruda tehnica de manipulare care-mi vine in minte la repezeala: divide et impera (dezbina si cucereste)... gandeste-te la ea. poate fi folosita chiar si de profesori (se aplica in situatii cand vrei sa manipulezi grupuri)

gata... time out (ma duc la treaba)

(zi daca mai vrei sa stii ceva si daca ti-a fost de ajutor ce am postat)

#200794 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
IRMA!!!!!! - de sk8er la: 27/05/2007 12:41:03
Multumesc f mult ! ! ! :)#200798 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ho, mai! - de irma la: 27/05/2007 12:50:31
nu mai striga asa!

inca ceva: pune manutza si citeste "principele" lui machiavelli. ala a scris acu' sute de ani cam tot ce important despre manipulare. (e o cartulie mica de vre-o suta de pagini, se citeste repede).
succes! :)
#200802 (raspuns la: #200798) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:-" - de sk8er la: 27/05/2007 13:04:49
aham...sau mai bine ma iau dupa altii si citesc si eu carti de colorat
#200804 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bata-te Dumnezeu de manipulant.... - de cosmacpan la: 27/05/2007 13:41:45
ca ma facui sa iau in serios amenintarea manipulanta "s-au dovedit a fi falsi cu texte desprinse din telenovele realiste" si ma dau lovit (ca sa nu ma-npiedic). Gata io is un subiect. fa cu mine ce poftest (ei, hai nici chiar asa.....putina decenta)
#200816 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
iata un subiect - de cosmacpan la: 27/05/2007 13:49:58
Cum evitam manipularea
Cristian Patrasconiu

E atit fenomen, cit si obiect de studiu in unele scoli. „Media literacy“ este un concept care are din ce in ce mai multa priza la public in unele tari din Occident. Mai ales in SUA, dar si in Canada sau Australia. Incet-incet, acesta patrunde si in Europa.


Umberto Eco, faimosul semiotician italian, a spus, intr-unul din textele sale, ca „daca vrei sa folosesti televizorul pentru a invata ceva pe cineva, trebuie, mai intii, sa il inveti pe acela cum sa foloseasca televizorul“. Fraza aceasta e asumata, drept motto, de mai multe organizatii care incearca sa impuna conceptul de „media literacy“.

Ce este si ce vrea ea?

In esenta, „media literacy“ inseamna abilitatea de a „citi“ televiziunea, in special, mass-media, in general. Educatia de acest tip invata cum sa fie accesat, analizat si evaluat un produs media. Multe studii sugereaza ideea ca programele scolare de tip „media literacy“ au drept rezultat o vulnerabilitate mai mica a copiilor si a adolescentilor in fata mediei. Copiii care inteleg felul in care opereaza media adopta mult mai rar atitudini si comportamente distructive pe care media le incurajeaza, spun promotorii „media literacy“.

SUA au fost pionieri

Avocatii „media literacy“ spun ca mai mult de 4.000 de studii releva faptul ca exista o relatie puternica intre violenta de pe ecrane si agresivitatea indivizilor. De aceea, concluzia pe care o trag acestia e fara echivoc: „controversele s-au sfirsit: violenta televizuala ii face pe copii sa fie mai agresivi“. Televiziunea nu are impact numai asupra comportamentului violent al copiilor si al adolescentilor. Unele statistici de care fac uz cei care incurajeaza „media literacy“ sint ingrijoratoare: reclamele la bere, dar si pasajele din filme in care personajele acestora fumeaza creeaza dependenta in viata reala. Intr-un sens mai restrins, „media literacy“ e vazuta si ca o forma speciala de educatie, a carei miza este protejarea copiilor si a adolescentilor de efectele nesanatoase ale mediei. In Statele Unite, presedintele este unul dintre cei care sprijina „media literacy“.

#200818 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
iata un subiect - de cosmacpan la: 27/05/2007 13:50:58
Cum evitam manipularea
Cristian Patrasconiu - partea a IIa

Sintagma cu lipici

Conform calculelor, inainte de a merge la scoala, copiii din Occident se uita mai bine de 5.000 de ore la televizor. „Nu putem ignora modul in care televiziunea le formeaza copiilor nostri perceptia despre lume“, spune unul dintre parintii americani. Unei asemenea stari de fapt, adeptii „media literacy“ ii raspund in felul urmator: „educatia media poate fi integrata in curicula in acelasi fel in care cititul si scrierea sint prezente acolo“. In SUA si Canada, „media literacy“ este obiect de studiu obligatoriu in din ce in ce mai multe scoali. De putin timp, aceasta se studiaza, in acelasi regim obligatoriu, si in Europa. In Marea Britanie, Franta si chiar Italia. Este important de spus ca, in Anglia, Australia, Canada si SUA, educatorii de „media literacy“ au intelegere comuna conform careia orele de predare ale „media literacy“ sa aiba la baza un set minimal de principii. Printre acestea: nu e obligatoriu sa crezi ceea ce vezi; realitatea este construita; produsele care fac audienta isi negociaza propriile semnificatii; constructorii de media au scopuri comerciale; media contine valori, dar ruleaza si ideologii; mesajele media au consecinte sociale si politice.

Un exemplu

„Alliance for Media Literate“ (AMLA) este o organizatie nationala din SUA fondata in 2001, al carei scop este acela de a raspindi educatia de tip „media literacy“. Lunar, AMLA editeaza un newsletter electronic, iar la fiecare doi ani organizeaza o conferinta de amploare la care sint invitati lideri in domeniu pentru a aduce la zi informatiile in legatura cu educatia media. E cu atit mai necesar cu cit, o spun aceiasi avocati ai „media literacy“, „camera minte“. •

Nevoie de „media literacy
„Alfabetizare media - e doar un termen aproximativ pentru a traduce «media literacy»“, spune Mircea Vasilescu.

Alfabetizarea se opune, de regula, analfabetismului. Or, in „media literacy“ e vorba despre altceva. „E nevoie de «media literacy» in Romania, pentru ca televiziunea, mass-media in general, publicitatea si toate produsele media au devenit o lume foarte complicata“, apreciaza Mircea Vasilescu, redactor-sef la „Dilema veche“ si totodata unul dintre putinii publicisti romani care au scris despre „media literacy“.
Mircea Vasilescu mai spune ca „pentru ca spectatorii, cititorii, receptorii in general sa inteleaga mai bine aceasta lume si sa se fereasca de efectele ei negative, au nevoie de informatii si cunostinte. «Media literacy» le ofera. Putem face o paralela: asa cum la scoala invatam din clasele mici sa lucram cu diferite texte (de la cum sa faci o cerere pina la cum sa citesti literatura complicata), tot asa e nevoie sa invatam sa intelegem televiziunea, mass-media“.

Bun comentator media, redactorul-sef al „Dilemei“ adauga ca „e cu atit mai necesara «media literacy» in Romania, cu cit tara noastra a iesit dintr-un regim totalitar. Ceea ce inseamna si asta: ca a trecut de la doua ore de program de televiziune, ideologizant si propagandistic, la televiziuni libere, la publicitate de televiziune“. In fine, Vasilescu considera ca „la liceu e cel mai nimerit sa se studieze «media literacy». E o virsta ideala“. •

Proiect-pilot
Manualul editat de Agentia de Monitorizare a Presei „Academia Catavencu“, „Competenta in Mass-Media“ poate fi socotit o specie de „media literacy“.

Prima editie a manualului a fost scoasa in 2000. In 2004 a aparut si a doua editie. In scolile din Romania, disciplina sustinuta de acest manual este studiata inca din 1999, proiectul demarind simultan in 80 de scoli. Din 2004, cursul optional de „competenta in mass-media“ face parte din curicula nationala. Actualmente, e studiat in 120 de scoli. Tirajul primei editii a manualului a fost de 2.000 de exemplare, toate fiind oferite gratuit scolilor si nu vindute. La editia din 2004 s-au tiparit in total 7.000 de exemplare, 5.000 fiind distribuite gratuit, iar 2.000, puse in vinzare. „Dezvoltarea la tineri a acestor competente reprezinta aspecte esentiale pentru comportamentul activ al acestora ca viitori cetateni. Orice membru al comunitatii trebuie sa fie capabil sa caute si sa utilizeze informatia, sa comunice liber, deschis, fara teama confruntarii cu o realitate pentru care nu este pregatit“, argumenteaza autorii manualului necesitatea studierii acestei materii. •


#200819 (raspuns la: #200818) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alt subiect (se poate dezvolta) - de cosmacpan la: 27/05/2007 13:52:15
Ei bine, s-a tot discutat la tv, a fost subiect de disputa si prin presa/ mai stiu io pe unde: ce facem cu icoanele in scoli?
Sunteti de acord cu ele sau le considerati o forma de manipulare?

Intrebarea asta mi s-a ivit azi: cand a venit cineva anume si ne-a pus sa semnam o lista si sa bifam raspunsul "da" sau "nu" la intrebarea: "sunteti de acord cu icoanele in scoli sau le considerati o forma de manipulare?"
Io zic ca daca te inchini si faci matanii in fata icoanei toata ziua, foarte bine.. e dreptul tau. Daca esti ateu poti la fel de bine sa ignori icoanele si sa n-ai nici o treaba cu ele. Acu' nu stiu, depinde de fiecare... Daca e o forma de manipulare? Probabil ca la clasele mai mici, ora de religie+ icoana, da' deja mai tarziu ori ramai in cap cu religia si crediinta care ti-a fost bagata pe gat cand erai mic, ori nu.

#200821 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
skater-ului - de irma la: 27/05/2007 13:57:25 Modificat la: 27/05/2007 13:58:00
sa avem pardon, nu aveam de un' sa stiu pe ce treapta te afli in ABC-ul manipularii. ;))

alta metoda de maipulare (mi-am amintit de ea in timp ce calcam camasile lu' barbata-miu):

metoda numita popular "praf in ochi" care s-ar putea numi elevat tehnica de distragere a atentiei. o practica toata lumea, inclusiv copii aia mici. de ex face ala micu o boroboata, in urma careia se produce o paguba materiala si un oarecare inconvenint fizic sau psihic al plodului. el o sa inceapa sa planga cu lacrimi innodate sub barbie. tu o sa uiti de paguba aia. :)
exemple de aplicare a acestei tehnici se pot vedea zi de zi in mass media, in legatura cu politica. si nu numai.

sa-mi zici ce nota ai luat pt eseu.
#200823 (raspuns la: #200804) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Subiect - de cosmacpan la: 27/05/2007 14:03:19
manipularea profesorilor de catre elevi:
Acorda calificative profesorilor tai! Este randul tau sa fii:
Curajos, Onest, Critic

Statistici
Calificative: 89099
Total profesori: 54389
Total institutii: 6187
Calificative in ultima ora: 1

(este un site care are mare cautare - las' ca i-o fac io fir-ar-el sa fie de prof')
Ei? se aude? e de bine?
#200828 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de sk8er la: 27/05/2007 17:19:24
:)) foarte tareeee multumesc pentru raspunsuri de abia astept nota ...simt ca o sa primesc bani >:)
(si apropo` santajul cu manipulatul este tot una? caci eu...mai imi "santajez" parintii cu notele ..le mai spun ca daca nu-mi dau malai iau note mici si ei imi spun ca daca nu iau note mari nu imi mai dau bani... practic care tabara are de castigat? sa stiu sa le cer mai mult ;;) ??

Cu stima,
Micul Domnu` Goe (din nou un oximoron) :P
#200858 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cosmacpan - de sk8er la: 27/05/2007 17:24:03
problema cu icoanele o consider manipulare pe fatza asa ,en gros! ...

Sunt la un liceu baptist si am facut indigestie de la atata religie...ma gandesc sa ma mut numai dupa un an de stat aici :(

Ei si apropo din nou de manipulareeee.... cred ca prietenii m-au "manipulat" in asa fel incat sa ajung la un astfel de liceul ...


#200859 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Cu stima, Micul Domnu` Goe " - de cosmacpan la: 27/05/2007 21:41:37
"practic care tabara are de castigat?" de ce oare nu vrei sa intelegi ca echilibrul acesta dintre tabere denota frumusetea razboiului.......ca doar unele au durat cca 100 de ani si parca n-au castigat decat cei ce-si plimbau costumele a parada (ca de morti numai de bine - a se citi premii = morti)
sa stiu sa le cer mai mult - de unde si vorba veche: "nu intinde coarda, ca se rupe" daca tot e sa iei lana de pe oi, macar tunde-le in pas cu moda.....ha, ha....ha
#200909 (raspuns la: #200858) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"problema cu icoanele o consider manipulare pe fatza asa ,en gros!" - de cosmacpan la: 27/05/2007 21:44:34
deci e un subiect prima-ntaia.....ca te-ai lasat manipulat, asta tine de o optiune, dar nu uita ca pana la urma tot ceea ce ni se intampla ni se intampla in urma unei optiuni (care te reprezinta!)
#200913 (raspuns la: #200859) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
! - de maan la: 28/05/2007 07:08:56
dar de ce-ti dau printii tai malai?
o coaja de paine n-ar fi mai buna?
#200940 (raspuns la: #200913) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
skater-ului - de irma la: 28/05/2007 09:19:15
santajul e tot manipulare.
parerea mea. :))
dar... santajul de care spui e mai mult un troc (barter). parintii isi cumpara linistea. tu te alegi cu niste cunostinte; sa speram ca-ti vor fi de folos pe viitor.
de regula santajul aduce un prejudiciu santajatului. in cazul tau si al parintilor tai pareti toti trei intr-un oarece castig.

cu drag,
mama lor (truism :P)
#200980 (raspuns la: #200858) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
well...10X - de sk8er la: 28/05/2007 16:18:37
e cineva disponibil sa-mi dea si mie niste nume de carti bune de citit , asa cam pentru varsta de 16 ani .... :D
#201086 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
well, well, well......... - de cosmacpan la: 28/05/2007 19:22:43
Pai sa incepem cu, Ghidul lenesului - Tom Hodgkinson
#201106 (raspuns la: #201086) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ar mai fi apoi asa de-un serbet - de cosmacpan la: 28/05/2007 20:36:43
Conjuratia imbecililor a lui J.Kennedy Toole
la o aluna merge si Imparatul mustelor al lui W.Golding, dupa care facem o halta la Nick Hornby care ne spune "Totul despre baieti" si te invata "Cum sa fii bun".
nu intru in detaliile de tandreturi ca nici enciclopedia zmeilor nu-i lepadat dar cine mai are timp de povesti acum?
La buna auzire.
PS: Ce nota spuneai ca ai luat?
#201119 (raspuns la: #201106) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multumesc, ... - de sk8er la: 28/05/2007 20:47:29
cum sa fiu buna, vroiai sa spui, nu-i asa? :)) Totusi inteleg ca nickul e cam neutru si nu sugereaza absolut nimic, dar sunt fata.
oricum vreau totusi sa citesc cartile pe care mi-le-ai propus. pana acum, de cateva am auzit dar nu am avut destul timp (intrebam de carti, ca vine vacanta de vara si nu am cu ce sa-mi umplu zilele insorite, libere , probabil cand vine vorba de tabere sufar de fobie)
#201124 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de sk8er la: 28/05/2007 20:48:46
maine va spun nota pe care am primit-o pentru eseu :)
#201126 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aaaa......... - de cosmacpan la: 28/05/2007 23:04:15
corect era:
"maine iti spun nota pe care am primit-o pentru eseu" si daca nu ti-e frica de furaciune, poate postezi asa o mandrete de eseu.....ca doar si noi copii mai avem de invatat.....
#201151 (raspuns la: #201126) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cum sa nu... - de sk8er la: 29/05/2007 14:38:51
doar ce mi s-a spus direct am

..::copiat::..

(adica raspunsul Irmei(Ce crede despre manipulare)-pentru interviu) in rest am reprodus doar si am adaptat contextului.
Nota a fost pe masura asteptarilor 9,50 (pentru 7 pagini)
Multumesc pentru ajutor
#201232 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
skateritei - de irma la: 29/05/2007 15:32:22
bravo.
cred ca noi am contribuit prea putin.
7 pagini? wow! :)
#201243 (raspuns la: #201232) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma uitai in sus si-n jos, da 7 pagini....... - de cosmacpan la: 29/05/2007 15:50:47
bag seamna ca te alinti, ca io n-am numarat aici decat trei si alea cu multe pauze. Bravo. Felicitari. De unde si vorba din batrani: mult astepti, mult primesti. Sa mai treci pe la noi ca uite suntem dornici de scoala si de o tema, doua. punem si noi umaru'.............la intarirea legaturilor de prietenie si colaborare.......(limba de lemn, in plenitudinea ei.............)
#201251 (raspuns la: #201232) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de sk8er la: 29/05/2007 16:06:03
posibil... dar nu puteam copia direct de pe un site, nu? :|
in plus sunt doar "7 pagini" de dialoguri asa ceva nu as fi putut pune in lucrare. (sa ma contrazic singura, ma trezeam cu o trimitere la un spital de nebuni) oricum nota-i a mea si parerile voastre m-au ajutat.
fac cinste :)
#201253 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mniam, mniam.......abia astept...... - de cosmacpan la: 29/05/2007 16:24:44
ce ai bun prin camara?
#201257 (raspuns la: #201253) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...