Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ploi (3)


de alex andra la: 26/05/2007 14:41:30
modificat la: 26/05/2007 14:42:28 arata originalul
taguri:
voteaza:
Reîncepu să plouă. Ca o obsesie. Se întunecă brusc, deşi era încă devreme. Se vedea nevoită să-şi amâne vizita la Melania. O să-i dea un telefon. Sigur o să se supere, că aşa era ea. Dacă apucai să-i promiti că treci s-o vezi, să te ferească dumnezeu să n-o faci. Orice s-ar întâmpla. Aşa fusese toată viaţa, dar acuma parcă era mai rău ca înainte. De, era o femeie bătrână, la ce să te aştepţi. Meli era mai mare decât ea cu un an şi două luni. Îşi zicea cu satisfacţie că asta explica multe lucruri.
Se luă cu gândurile şi uită de telefon. Rămase multă vreme în picioare, în faţa ferestrei, uitându-se la ploaie.
Tot aşa plouase şi când a murit Pierre. Ploaie măruntă de toamnă la început de mai. Nesfârşită. Ca o tânguire. Începuse într-o luni pe la amiză şi nu s-a mai oprit vreo zece zile. După înmormântare, când într-un târziu a ajuns acasa şi a rămas singură, s-a aşezat în fotoliu, la fereastră, cu ochii la şiroaiele care se prelingeau pe geam. Se gândea că tot aşa trebuie să-i curgă şiroaie lacrimile pe obraz. Dădu să le şteargă cu mâna, dar obrajii erau uscaţi, ochii erau uscaţi, sufletul îi era îngheţat.
Nu mai ştia cât a durat starea asta. S-a trezit într-o bună zi ca nu mai plouă şi abia de atunci a început să simtă un gol imens, pe care de atunci nimic n-a reuşit să-l umple cu adevărat. Nici măcar amintirile, convocate, stârnite, stimulate. Cu albumele de fotografii din momente diferite ale existenţei lor. Cu obiectele lui purtând toate amprenta personalităţii sale, alese cu grija, rafinate. Butoni de argint, batiste cu monogramă, albe, făcute la comandă, plase de păr, din fir de mătase, cutia cu ţigările lui de foi, cămăşile lui imaculate, majoritatea cu dunguliţe fine, gri pal sau bleu pe fond alb. Obiecte încăpăţânându-se să-i păstreze parfumul peste ani. Sau cel puţin aşa i se părea ei. Sticluţele cu lavandă erau şi acum aliniate pe măsuţa lui de toaletă din dormitor. Aduse din Midi, la ultima lor călătorie în Provence. Acum douăzeci de ani ? Nu. Erau mult mai multi. Incepea să încurce epocile, anii, amintirile.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...