Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

România şi NATO


de ampop la: 06/04/2004 01:32:00
modificat la: 06/04/2004 03:04:26
voteaza:
România este membră NATO cu drepturi depline. Din nefericire starea ei prezentă nu concordă deplin cu valorile pe care alianţa nord-atlantică le apără. Cleptocraţia şi corupţia generalizată ne face să ne gândim mai degrabă la un stat sud-american condus de un regim „parlamentar” ce doar aparent reflectă democraţia. Demnitari şi persoane cu putere de decizie politică şi socială joacă „ la două capete”. Pe de o parte au o ură gregară, viscerală faţă de tot ce reprezintă America şi Europa Occidentală iar pe de altă parte enunţă public adeziunea faţă de valorile democraţiei şi civilizaţiei occidentale. Jocul acesta permite accesul la un statut quasi-decent în planul politicii externe şi la beneficii materiale din partea organismelor financiare mondiale. Nu există ramură a vieţii social economice care să nu fie controlată de aceşti „stâlpi” antioccidentali ascunşi. Totul este de cele mai multe ori un teatru absurd. Festivism, aplauze, parade militare, recepţii, cântece…în timp ce ura mocnită izbucneşte la fiecare pas. Mai deunăzi aceiaşi indivizi se revoltau şi erau aliaţii trup şi suflet ai lui Slobodan Miloşevici, criminal naţional-comunist care şi-a decimat poporul pentru himerele sale naţionaliste şi beneficiul material al clicii sale de sceleraţi. Condamnau şi „ înfierau” cu „mânie proletară” bombardamentele NATO. Ştiu bine de ce-l numesc pe Slobodan Miloşevici criminal. Prin 1992 în Vrşeţ am întâlnit un sârb, şef de gară. Participase la războiul lui Slobodan şi era traumatizat. Ucisese „de aproape” cum zicea el, cinci oameni. De departe nu mai ţinea socoteala. Văzuse un copil de trei ani ale cărui picioare fuseseră retezate de o explozie... „Nu sârb, nu croat, nu muzulman...era...copil” şi plângea în hohote. Povestea cum armata federală intra în sate şi îi punea pe oameni să-şi facă semnul crucii. Cei care îşi făceau de la dreapta la stânga erau buni, „pravoslav”, ceilalţi, de la stânga la dreapta, „pichku m...” erau împuşcaţi pe loc. Sârbii şi croaţii nu mai aveau motivaţie politică sau religioasă, era doar o vendetă la scară naţională. Tu mi-ai ucis tata, îti ucid şi eu copiii. Barbaria asta o generase Miloşevici, ca să nu scape din gheară industria croată, slovenă...
Acum oamenii nostri politici trimit soldaţi români în Irak şi Afganistan şi aşteaptă aplauzele lumii occidentale. Să presupunem prin absurd că « ei » ar cheltui teoretic cam 0,6% din PIB pentru a-i supraveghea pe cei ce gândesc „altfel” decât „linia partidului” sau pentru a-şi disemina propaganda. Ar fi aberant…cam un sfert din bugetul culturii… Ei spun : „ totul se schimbă şi orice om are dreptul să se maturizeze politic şi să-şi schimbe opiniile de-a lungul vieţi”. Da, dar nu doar aparent. Dacă schimbarea de mentalitate ar fi sinceră, totul ar fi în regulă…dar schimbarea este din păcate doar de faţadă. In ascuns, în sânul găştii, « ei » au rămas neschimbaţi. Mai mult decât atât, „ puii” lor continuă opera învăţată de la părinţi. Chiar de vor trece ani, aceştia moştenind poziţiile de leaderi, vor juca precum părinţii lor, la două capete.
Omul simplu nu înţelege şi nu conştientizează necesitatea de transformare. Pentru el, om în turmă, conducătorii şi „tătucul” de la centru gândesc. Rămâne la sintagma grotescă „noi muncim (dacă mai au unde) şi nu gândim” repetată de hoardele de mineri şi IMG-bişti conduşi de securişti. Votează de mai bine de cincisprezece ani pentru „linişte…maică”… . Crapă fără medicamente şi de inaniţie şi vrea „ linişte”. Ieri Tratatul de la Varşovia , acum NATO… mâine Alianţa de Sud „chinezo-nord coreano- arabă”…poimâine „Lemuria Nouă, alianţă cu bâte şi pietre”, Who cares ?…Noi suntem „şmecheri”. La momentul oportun sărim din barca ce se scufundă …şi ne aliem cu cel mai tare.
Nu ştiu ce ar putea oare schimba această mentalitate românească. Politica secolului XXI începe să se dezbare de „şmecheri”. Un citat atribuit eronat lui Abraham Lincoln ar trebui să fie scris în toate instituţiile statului român :
“You can fool all of the people some of the time,
and some of the people all of the time,
but you can't fool all of the people all of the time”…
Doar o schimbare radicală a clasei politice româneşti, a justiţiei şi a serviciilor de informaţii ar putea face ca România să fie într-adevăr o ţară membră NATO ce apără aceleaşi valori şi nu un „cal troian” prin care „ceilalţi” au acces la informaţiile alianţei.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


Romania are o societate schiz - de Daniel Racovitan la: 06/04/2004 09:20:38
Romania are o societate schizoida: vrea sa aiba bunastarea occidentala dar pastrandu-si naravurile orientale.

Daca romanii vor pastra shmechereala, furtisagurile, peschesul, lucrul de mantuiala, mentaliatea lui "las' ca merge si asa" si a lui "sa fie liniste, maica...", nu vor fi decat un popor provincial, de la ultima frontiera a imperiului, in fundu' Cucii-Macaului, unde nu se mai aventureaza nici dracu', cu o capitala ce afiseaza apucaturi mic-burgheze.


..................................................................................
chiar n-a auzit nimeni de [Incredible String Band]?
#13369 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cum de-am intrat in Nato? - de Consultantu la: 06/04/2004 09:22:49
Unul din pricipalele motive pentru care Romania a intrat in Nato este faptul ca Statele Unite au avut nevoie de acoperire "internationala" in razboiul din Irak iar Romania, ca dealtfel si celelalte "puteri" care au intrat in Nato cu aceeasi ocazie, s-au grabit sa-si arate suportul neconditzionat intr-un razboi initiat si sustinut strict in beneficiul economic al SUA...fapt care sustine punctul tau de vedere.
Realitatea este ca "politicienii" romani sunt niste inchipuitzi care se joaca de-a tzara pe spinarea a 23 milioane de oameni.Nimic mai mult.
#13370 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ai spus-o bine, bine de tot. - de ikoflexer la: 06/04/2004 13:43:26
Ai spus-o bine, bine de tot. Criza de identitate a romanului e uriasa. E o tragedie mare in Romania faptul ca politicienii ii smecheresc pe majoritatea cetatenilor intr-o majoritate de situatii ("they fool the majority of the people a majority of time"), si unii dintre noi stim de ce. Pentru ca se poate, si pentru ca omul de rind da voie... asa cum ai spus "ei muncesc, nu gindesc". Incultura, lipsa de informatie, teama de a gindi cu capul lor sint numai citeva atribute care alcatuiesc gangrena mentalitatii poporului roman. Prin asta poporul accepta sa fie cei mai mari fraieri (in cel mai tare sens al cuvintului) din estul europei. Unde sint trasaturile legendare ale romanului din cartile de istorie: istetimea, viclenia, si spiritul de mindrie? Oare char sintem suflet de oriental in piele europeana?

Daca chiar asa de diluate sint genele noastre, poate cel mai bine e sa plece cit mai multi si sa-si amestece "saminta" cu englezii, francezii, nemtii, nordicii, samd. Poate asta e singura sansa de a re-integra in gena romanului ceea ce a pierdut dupa noaptea aventuroasa cu orientalul.

Aderentele la lumea civilizata (UE, Nato) pot fi vazute ca masuri oportuniste, dar constituie un pas mai bun decit a nu face nimic, cu toate ca rezultatul acestor masuri poate fi nimic, ceva bun, sa ceva intre. Nu conteaza numai unealta, ci si ce faci cu ea.

- ikoflexer
You can start your flame throwers, I live under the sea...
#13380 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ptr Consultantul/13370 - de Tombola la: 07/04/2004 11:46:58
Suportul pentru razboiul in Irak al tarilor noi majoritatea din Europa de est care au fost admise in NATO se datoreaza faptului ca aceste tari au suferit timp de 50 de ani sub dictaturi si dictatori la fel de criminale ca si cea a lui sadam husein si nu fiindca au politicieni ne-chibzuiti ...poate votanti ne-chibzuiti ar fi mai bine spus care voteaza neo-comunistii la putere ani in sir si ma refer aici la Romania in special.
Aceasta coalitie de tari europene estice nu mai vor sa vada repetarea istoriei lor comuniste si-n alte tari fie chiar si in orientul mijlociu in Irak.:) . Tarile arabe sint niste simple dictaturi ordinare unde o mina de derbedei au pus mina pe putere si si-o transmit din tata-n fiu la fel cu facea familia ceausescu.
Ce-i rau in inlaturarea lor ?

Andre Morariu
#13447 (raspuns la: #13370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
13380/ikoflexer - de Tombola la: 07/04/2004 11:50:55
"Put your head in the sand" si va fi bine de tot .Nu ai nevoie sa fii scafandru.
Lasa-i pe altii sa-ti rezolve problemele de identitate fiindca daca nu o vor face vei vorbi araba foarte curind. Valabil si pentru ceilalti romani in criza de identitate.:)


Cu Stima
Andre Morariu
#13448 (raspuns la: #13380) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmm - de grazny la: 31/03/2006 21:04:34
Armata Romana in acest moment nu poate ajuta NATO cu nimica. Armata Romana este buna numai pentru ajutarea sinistratilor si cam atata. Singurul lucru care ajuta NATO este pozitia Romaniei (aproape de Rusia). Cred ca Americanii vor folosi pozitia tarii nostre pentru scutul lor antiracheta..
#114686 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
grazny - de M a o la: 07/04/2006 15:12:42
Ai uitat sa spui la sfarsit "parerea mea". Asta avand in vedere ca tot ce stii despre Armata se reduce la "povesti soldatesti".


"Constientizarea propriei ignorante este direct proportionala cu volumul cunostintelor acumulate."
(Klaus F.A. Mister)
#115937 (raspuns la: #114686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dap.. - de grazny la: 16/04/2006 11:11:57
Scuze mao am chiar am uitat sa spun "parerea mea". Se pare ca am standarde prea mari pentru ca o armata sa fie eficienta...
#117467 (raspuns la: #115937) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de beatlemaniacul la: 27/07/2021 17:34:17 Modificat la: 27/07/2021 17:36:01
cui nu ii place in NATO sa iasa ... la inceput pana in Turcia, apoi Grecia, in vacanta, apoi tot mai departe, ca oricum romanului numai la vacanta ii sta mintea ... si la BMWuri de mana a treia
#656308 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de zaraza sc la: 11/08/2021 12:57:06
Sunt convinsa ca daca n-ar pleca atata din venitul nostru ca taxe, si munca ar fi mai usoara! Am munci cu drag. Banii din taxe ajung in mare parte sa fie folositi intr-un mod discretionar si nu avem parte de ei.
Cum vedeam viitorul prin 1970? Si unde am ajuns?... Progresul a fost unul fals.

#656321 (raspuns la: #656308) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...