-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

poveste Constitutiei din 2003 sau cum s-a votat intr-o comuna Constitutia


de razvan79vl la: 07/06/2007 15:40:55
rezumat: absolut real
voteaza:
Era 19 nov.2003 si eram la tara(o comuna de pe Valea Oltului situata la 25 de km de oraselul Corabia).Venisem sa ma relaxez un week-end si am fost invitat de un prieten sa bem o bere dupa incheierea referendumului.Acest prieten era vicepresedinte la una din cele 3 sectii de votare din comuna. Am ajuns pe la sectie in jurul orei 7 juma si am asistat la o scena pe care o reproduc:" Un cetatean care era baut a intrat in sectie si a cerut 5 buletine de vot stampilate deoarece il durea capul si nu avea chef sa voteze Constitutia de cinci ori.A existat un moment de ezitare din partea celui care statea la buletine(restul comisiei era afumata bine de tot), insa cand prietenul meu i-a spus ca totul este in regula a scos de sub fund 5 buletine stampilate si i le-a imanat.Cetateanul a imanat si el 5 buletine de identitate spunand ca sunt ale lui, ale nevestei lui , ale surorii lui si ale parintilor lui, apoi dupa ce a introdus buletinele de vot in urna a semnat SS-indescifrabil peste tot si..... un membru din comisie afumat bine i-a mai dat si 10.000 ROL sa bea o dubla de votca cu visinata ca a votat Constitutia.
Am iestit afara unde am izbucnit in ras gandindu-ma ca in 90% din circumscriptiile electorale din tara(in special in comune) s-au petrecut asemenea lucruri.
Observ cu tristete ca la noi circul electoral daca nu este stropit din plin cu licori bahice nu este implinit, nu are acel aspect de spectacol ieftin pe care ilintalnesti la manifestarile electorale.
Ma intreb cumva daca majoritatea electoratului din tara noastra este dependent de pomeni mai mult sau mai putin electorale?
Daca cineva care va citi acesta prezentare si are de povestit asemenea intamplari "ELECTORALE" il rog sa le scrie .....pentru a "ne" rade de tampenia electoratului afumat
Va multumesc anticipat!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


apropo - de sinival la: 07/06/2007 18:17:21
da,nu trebe sa ne mai mire asemenea comportamente la tara..dc aisea la noi,la capitala se intampla chestii poate la fel de dubioase..
anu asta am avut nefericita onoare de a participa la referendumul din 19 mai,privind demiterea lui basescu, in calitate de euro-observator la o circumscriptie din cartierele mai marginase ale bucurestiului..
nu stiu cum a fost la constitutie dar am fost uimit sa constat lume care nu stie de ce vine la vot,cum e bine sa puna stampila-pe da sau pe nu, sau citez:"io cu cine votez"-replica celebra a lu nea caragiale asumata constient de un alegator mai "somnoros"..
dupa referendumul asta mi-am dat seama ca procentele care apar la televizor au o marja considerabila de eroare-as zice ca un + - 10%..ceea ce inseamna ca cei care ajung sa castige alegerile (ma refer la situatiile in care castiga opozitia)..si schimba guvernarea sunt castigatori legitimati in realitate nu de procentul de 53% care apare la televizor ci de unul real de aprox 60%..cel putin
diferenta de 10% de care vorbeam e facuta de reprezentanti ai diverselor partide politice ce fie,cum spuneai, "ajuta" oamenii sa voteze cvadruplu sau mai rau.., considera valide voturi a caror stampila depaseste cadrul (intrucat "se vede intentia"-cum bine spunea Pristanda la referendum),sau,alt exemplu-din mediul rural-aduc oamenii cu masina la vot ca sa le dea faina si zahar:)
cam asta e atmosfera electorala romaneasca..concluzia la care am ajuns,:mai bine te impusti decat sa "observi"..
#203907 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...