Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Irakul un al doilea Vietnam?


de thelinuxguy la: 06/04/2004 19:22:00
modificat la: 11/05/2004 05:58:15
voteaza:
12 soldati americani ucisi astazi 7 Aprilie 2004 in Irak! Ce se'ntampla'n Irak cu fortele de ocupatie americane? Este razboiul din Irak pe cale sa devina un alt Vietnam pentru America?
(comentariile sunt inchise) . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (89):


Bien fait pour eux... - de (anonim) la: 07/04/2004 03:36:56
Ãstia sãracii nu l-au citit pe Cosbuc, El Zorab ! Bine sã pãtseascã! Habar n-au avut în ce gaurã de sharpe se bãgau. Însã, amintiti-vã praful la noi de la bombele de Uraniu cu care au dat în Sârbi.. Amintiti-vã camp-urile de antrenament ale islamistilor din Bosnia, "Sho pe Europa!" credea Clinton... Amintiti-vã Dunãrea blocatã fãrã despãgubiri... Dar'ar boala-n ei. Et je pèse mes mots. Amintiti-vã de Albright dând cu bomba în familia care i-a salvat viata de copilã evreicã.. Dar'ar boala-n ei! Vã scriu din Franta. Vã iubesc.
Post Scriptum1: Acasã pentru mine e si în suflet, dar si pe strada pe care am copilãrit...
PS2: Iubesc Cafeneaua asta.
PS3: Urãsc "manelele" în general. Sper ca un Tudor Vladimirescu sã vã trezeascã odatã, asa de sub influentã sânteti.
#13396 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Ma tem ca daca mai stau mult - de Daniel Racovitan la: 07/04/2004 04:37:47
Ma tem ca daca mai stau mult acolo or sa plateasca mai mutl decat s-au pregatit...

..................................................................................
chiar n-a auzit nimeni de [Incredible String Band]?
#13403 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel Racovitan: Ma tem ca daca mai stau mult - de (anonim) la: 07/04/2004 12:19:37
Dilema administratiei Bush este ca nu pot parasi Irakul inainte de 1-2 ani deoarece haosul si razboiul civil ar incepe acolo. :-)
#13449 (raspuns la: #13403) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Irak=Viet Nam - de Little Eagle la: 07/04/2004 16:22:20
Am pentru cine este interesat(a) un web site nou,poate de 2 sapt. aparut si la radio(AM 1011) care deci poate fi ascultat live pe internet:
www.americaradio.com f.f.f interesant si la curent cu TOT ce se petrece atit in Irak cit si la casa alba si multe legate de administratia Bush,alegerile ce vin si desigur multa politica spusa direct pe fata.Recomand acest site si post radio,
nu pt. ca sunt 100%democrat si impotriva minciunilor lui Bush si bandei lui de acoliti in ale puterii,ci pt. ca este necesar ca lumea sa cunoasca adevarul !

Ce se petrece azi in USA este mult mai mare in intriga si ascunderea realelor motive care au dus la razboiul din Irak,il consider Viet Nam-ul lui Bush Jr.,este chiar mai mare decit watergate-ul lui Nixon.
Sint atitea secrete ascunse de administratie si minciuna ca nu-ti vine sa crezi ca este posibil ca atitia oameni(desigur..republicani)pot crede in acest inept presedinte!

Ar fi de scris mii de pagini ,sa vedem acum miine ce va zice Condoleanza Rice
in fata comisiei!!!Desigur este un pion al puterii dar trebuie sa-si apere stapinii care-i dau de ros un os.Poate e pion de sacrificiu....
Am sa incerc sa mai revin cind am timp liber mai mult.
Sper ca puteti avea acces la site.

LOVE&PEACE,
Ozzy
#13461 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Irak=Viet Nam - de Little Eagle la: 07/04/2004 16:29:44
Imi cer mii de scuze...site-ul este:
www.airamericaradio.com
Sper ca se poate rectifica in timp inainte de a fi publicat textul meu.

LOVE&PEACE,
Ozzy
#13462 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
era de prevazut... - de Jimmy_Cecilia la: 08/04/2004 00:39:58
de altfel mi se pare ca la inceputul acestui sit a fost scris un articol pe subiectul : Irakul va deveni un al doilea Vietnam...
Cred ca, cunoscand natura musulmana, va fi si mai rau ca in Vietnam...
#13469 (raspuns la: #13396) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si noi, odata cu ei... - de AR la: 08/04/2004 03:54:40
S-ar putea sa fie mai rau in Irak decat in Vietnam, dar nu (numai) pentru americani, ci si pentru amaratii care au tinut mortis sa intre in NATO, crezand ca e rost numai sa-si plimbe muschii si uniformele pe la Washington si Bruxelles...
O sa vada ei (si noi, odata cu ei) ce inseamna sa faci parte dintr-o forta de ocupatie.
Desigur, motivele invadarii Irakului sunt altele - si mai putine - decat cele pompate oficial de la Casa Alba inspre prostime, si anume unul: petrolul. Problema e ca, data fiind ostilitatea irakienilor, e mai greu sa-l ia...
Singurul castig ar fi sa mai apara un Woodstock, ceva, ca m-am saturat de manele!
#13485 (raspuns la: #13461) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ozzy, merci pt link - de Jimmy_Cecilia la: 08/04/2004 11:49:51
Ozzy, nu cred ca este vorba de culoarea politica, orice culoare ar lua Bush, tot mincinos ramane..

Ce nu inteleg este cum atatea milioane de americani s-au lasat abuzati de minciunile lui,
acum americanii se trezesc, dar cati dintre copiii lor n-au fost omorati sau vor pieri in Irak si asta doar pt a satisface paranoia unui alcoolic si ex-drogat???
#13517 (raspuns la: #13462) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Irak Nam - de Little Eagle la: 08/04/2004 13:41:57
Cu 2 zile in urma,un reporter-prezentator al statiei TV FoxNews(cunoscuta a fi f. f.de dreapta republicana,sub control republican desigur)pe nume Britt Hume a spus la TV o enorma timpenie si va las sa judecati personal cu tot simtul ratiunii posibile cuvintele lui,le redau indirect,dar sint cit de cit aproape de realitatea traducerii:
"...in fapt nu exista o mare diferenta intre americanii omoriti in California si soldatii americani omoriti in Irak.Luind in consideratie faptul ca statul California este ca marime si populatie similar cu Irak-ul,deci in jur de 34-36 milioane locuitori,in California se petrec mai multe crime pe zi decit ar fi soldati americani ucisi zilnic in Irak.
In fapt,in California sint 2.6%de omoruri pe zi in contrast cu Irak unde sint1.2% pe zi...."
Oare acest individ isi da seama ce enormitati poate gindi si spune?CE legatura are una cu alta?
Soldatii americani sint trimisi acolo si mor pt."tara",moartea lor este total inutila si nu ar trebui sa existe.La fel nu-i normal sa moara nevinovati nici in CA.dar nu numai eu dar f. multi consideram ca astfel de judecata si exemplu analitic in % din partea lui(mare republican!)sint total deplasate.

la ora actuala,sint in jur de 600 americani morti in acest razboi inutil si in jur de 10,000 irakieni civili.Cu zile in urma 4 americani(asa zisi...civili lucratori pt. firme americane de reconstructie)au fost omoriti si taiati in bucati si pusi pe un pod.Desigur asta a stirnit reactii la Casa Alba si dorinta de razbunare,dar cum se face ca aceasta administratie NU spune adevarul cum ca acesti 4...civili erau de fapt mercenari angajati de CIA?
La ora actuala sint in jur de 15,000 mercenari din diverse tari prezenti in Irak.
Ceea ce acest razboi va face in continuare va fi de a crea si mai multe atacuri impotriva americanilor in Irak pt. ca nici o formatie religioasa ori etnica irakiana NU-i mai vrea acolo!!!
Ar trebui sa fie retrase toate trupele,dar acum cei ce trebuiau sa vina in tara...
trebuie sa stea inca pe timp nedeterminat,in plus...in jur de 300,000 noi trupe sint pe cale de a fi trimise din tara acolo!!!
Mari efective de trupe pleaca si tara ramine cu putine...nu m-as mira sa nu introduca Bush recrutarea obligatorie!Deci realmente ESTE Viet Nam-ul lui!!!
Si istoric vorbind...se va repeta acelasi lucru ca si in 1969-1972,ar fi bine sa fie BUsh in aceiasi situatie cu Nixon...in sensul de a demisiona!
Doamne fereste-ne sa fie reales presedinte....

Circula niste zvonuri ciudate cum ca deja il au pe Bin Laden si il vor readuce la lumina inainte de alegeri...dar personal nu cred.
Este cunoscut insa faptul ca fam. Bush a avut relatii f.f.f. strinse cu fam.Bin Laden inca din 1976,o fam f. bogata(averea ridicindu-se la 800 MILIARDE $)
si ca Bin Laden si 2 frati ai lui au avut multe convorbiri particulare cu Bush Sr.si au investit milioane si miliarde $ in firme si org. din USA,....f. ciudat ca NU au investit in marile co. de petrol ci in cele f. mici care apartin si azi...fam Bush!!!
Nu stiu daca stiati dar firma SNAPPLE este una din marile firme in care fam.Bin Laden are 78% din afaceri!!!Imi placea bautura asta dar de cind s-a spus cine e in spatele ei,nu am mai cumparat deloc in semn de boicot.

Un alt fapt CIUDAT este ca la 2 zile de la Sep.11 2001,cind prin ordine directe de la Casa Alba,nici un avion oarecare NU avea voie sa decoleze din afar si dinspre USA,aeropoartele inchise etc........1 avion cu 140 pasageri,toti ARABI
a putut decola din USA spre Saudi Arabia si ca 14 din ei erau membri ai fam...Bin Laden!!!
Oare DE CE acest tratament special?

Cindva curind Bush va fi chestionat de comisia Sep.11 dar el vrea sa fie impreuna cu Cheney si totul va fi cu usile inchise!Faceam ieri o gluma cu sotia
si i-am zis ca pare a fi un spectacol ventriloquist,Cheney va tine pe genunchi marioneta de Bush si il va face sa vorbeasca ce vrea el.

Un alt lucru total deplasat si mincinos ar fi faptul ca dreapta republicana il condamna pe John Kerry drept...criminal de razboi!!!!Cum ca in anii70 el a criticat politica din Viet Nam in fata comisiei senatoriale in legatura cu ororile facute de soldatii americani atunci si ca de fapt el insusi ar fi participat la ele!!
Kerry a fost acolo si a vazut cu ochii lui si nu a putut sa taca.
Oare daca Kerry ar fi "criminal de razboi" atunci...IN CE FEL ar trebui gindit Bush???Cred ca Bush are cele mai mari sanse de a fi un real criminal de razboi si de fapt guvernul Japonez recent il considera ca atare si vrea sa-l vada in fata unui tribunal international.

Nu mai aduc vorba aici despre atitea intrigi si minciuni bine planuite si conspiratiile de dinainte de Sep.11,razboiul din Irak a fost pus la cale de mult
si a STI cu luni inainte ca va fi un atac terorist in USA(NY),dar sa NU faci NIMIC
pt. a-l preveni face din Bush Jr.un real criminal de razboi!!!
Razboiul din Viet Nam a fost inutil,si la vremea respectiva din motive strategice...anticomuniste,au murit zeci de mii de americani degeaba si azi se repeta istoria in numele ...petrolului,si multi americani vor mai muri!Tot degeaba!!!Doar pt. o mina de "oameni"ce au interese de putere si personale si de a se imbogati!

Stiati voi ca de cind Bush a venit la putere 60%din mari companii ce-l sprijina si cu care are afaceri...NU au platit 1CENT in taxe si impozite guvernului???
Razboiul acesta este tinut pe banii poporului!!!
Bush are peste 130 milioane$ doar pt.cheltuieli pt. alegerile din Nov.Bani donati desigur de prietenii lui republicani si patroni de mari corporatii care vor sa-si mentina statutul de a face si mai multi bani fara a plati taxe!
Chiar recent Bush a folosit 10 milioane $ pt. reclame personale pt. alegeri ...din FONDURILE de ajutor social si medical pt. pensionari!!!!
Deja cu acest razboi a intrat in fondurile de social security adica fonduri de pensii adica BANII POPORULUI strinsi pt. zilele de dupa serviciu!!!
Un imbecilism(apropo de un text scris de Daniel)CRAS a fost mai cu 3 zile in urma cind Bush cu gurita lui a spus ca " in aceste zile grele prin care trece natia cei ramasi fara servicii nu ar trebui sa se plinga deloc".
Adica ...un sacrificiu este..firesc pt. ca luptam impotriva terorismului,nu se gindeste ca acesti oameni au familii si nu stiu cum sa faca acum sa puna o piine pe masa!!!
Mai deunazi la TV era sucarit(pt. ca-i scade%la popularitate)si a dat o scurta conferinta cu raspunsuri la intrebarile reporterilor si unul l-a intrebat ceva,dar Bush s-a suparat si pina sa termine reporterul intrebarea I-a zis"Cu cine crezi ca vorbesti tu?" pe un ton urit,Nu-mi venea sa cred sa fi vazut ce mutra acra avea.Si de ce? Pt. ca reporterul in loc sa-si inceapa intrebarea prin:"Mr.President..." azis:"Sir.."!!!!Bush a raspuns la repezeala dar nici o clipa NU s-a uitat la acel reporter ci in sala!!!Trageti concluziile.

Un alt lucru ar fi si ma intreb eu ignorant cum sint,DE CE ar considera Romania ca candidat(cacofonia este in mod expres)pe Lia Roberts?
Se stie ca e republicana feroce si desigur e de partea lui Bush?

As putea scrie inca destule,speram,majoritatea acestei tari cu capetele pe umeri ca in Nov.Kerry va arunca gunoiul din Casa Alba.
Veti vedea ca trupele se vor intoarce acasa!

Voi mai reveni.
REMEBER:LOVE&PEACE,
Ozzy
#13526 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Irak Nam de Ozzy Osbourne - de thelinuxguy la: 08/04/2004 16:23:45
De acord cu tine, FOX este de orientare conservatoare, republicana. Si au tupeul sa se autonumeasca: "Fair and Balanced"!
#13536 (raspuns la: #13526) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Minciuni si intriga/Ozzy/13461 - de Tombola la: 08/04/2004 18:54:44
Eu cred ca republicanii si-au gasit nasii in ale minciunii si intrigii in politicienii dimboviteni de ondulatie dupa cum bate vintul si cu antecedente securiste....Sa vezi acolo intrigi dar nu se spune nimic pe nici o unda asa zis "democratica" .Aia da democratie si nu asta republicana :):):):):)
Dar sa vina americanii "impirialistii" tu-le muma lor numai bani sa aiba de investit in tunurile noastre si uitam imediat ca sint republicani sau democrati.

P.S. Cum explici tu averea de 300 de milioane de dolari care-i in spatele acestui guvernator de Mass. care cica el lupta pentru clasa de mijloc.
Sa-ti spun eu pentru cine lupta dinsul : pentru el insusi dar in public se barbiereste la fel ca si luptatorul de peste ocean.Tovarasul Ion Ilici Iliescu.Si el lupta pentru ....

Un republican care n-a votat cu Bush dar nu va vota nici pentru K.
#13543 (raspuns la: #13461) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Air America - de Tombola la: 08/04/2004 18:57:02
Si eu care credeam ca era un moment vesel din "Saturday Night Live".
Saracul Al ,il dibuisem eu de mult ca era liberal ,liberal,stinga ,mai la stinga,comunist :)
#13545 (raspuns la: #13462) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Deocamdata... enigme - de Paianjenul la: 08/04/2004 20:21:34
Pentru moment singura intrebare la care trebuie sa raspunda mobul Bush este:

"De ce nu s-au luat TOATE masurile posibile pentru a se preveni atacurile teroriste de la 11 Septembrie 2001?!",

considerindu-se in aceasta faza inca (,) ca autorii respectivelor atacuri au fost 19 SUPERMAN-i arabi. Daca Bush & Co. nu se vor descurca sa furnizeze raspunuri cit de cit rezonabile la aceasta intrebare... big deal... vor pierde alegerile, si... ce daca...

Scenariul cel mai dezastruos si mai penibil imaginabil - nu numai pentru administratia Bush ci chiar si pentru OPONENTII acesteia... cit si pentru restul natiunii americane - ar fi eventualitatea ca vreunul/vreunii dintre "afurisitii" de "teoreticieni conspirationisti" sa produca la un moment dat probe INCONTESTABILE ca evenimentele de la 11 Septembrie 2001 au fost REGIZATE - CU sau FARA prezenta vreunor pasageri de origine araba la bordul respectivelor avioane - de catre "echipa" Bush insasi din nevoia unui pretext pentru a ataca Afganistanul si Irakul....

Presupunind ca asa ceva s-ar intimpla vreodata, am TOATE motivele sa presupun ca - din preocupare pentru imaginea si creditul sau international - INTREAGA America ar face ORICE eforturi ca sa MUSAMALIZEZE o asemenea CONSPIRATIE... mai degraba decit s-o lase sa fie expusa....#13550 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca este gunoi - de (anonim) la: 08/04/2004 20:41:07
in Casa Alba acum, sa ne gindim cum s-ar numi cel dinaintea lui...Monika Lewinski, poate.
In timpul crizei petroliere, Carter a recomandat americanului prin mesaje televizate, purtarea a doua rinduri de haine si inchiderea termostatului; el a dat chiar primul exemplu in Casa Alba. -Este adevarat, Ozzy, dar si comic din partea cultivatorului de "peanuts".
Nici nu-i de mirare ca va opuneti la raspunsul fortzei prin "Fortza", a trebuit sa vina un alt presedinte sa-i elibereze ostatecii lui Carter din IRAN.

Remember: PEACE & LOVE after VICTORY
sixpack


#13551 (raspuns la: #13536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
#13543, de Tombola - de anita47 la: 09/04/2004 04:25:37
Care sunt parererile "guvernatorului din Mass." despre:

1)Terorism
2)Irak si Afganistan
3)Problema conflictului arabo-israelian.

Multumesc

anita47
#13578 (raspuns la: #13543) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"o fam f. bogata(averea ridic - de Daniel Racovitan la: 09/04/2004 06:21:15
"o fam f. bogata(averea ridicindu-se la 800 MILIARDE $)"

Cred ca nici Gates n-are atatea miliarde.
Vezi http://www.forbes.com/maserati/billionaires2004/bill04land.html

..................................................................................
chiar n-a auzit nimeni de [Incredible String Band]?
#13594 (raspuns la: #13526) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Daniel Racovitan - de Paianjenul la: 09/04/2004 07:35:17
" 'o fam f. bogata(averea ridicindu-se la 800 MILIARDE $)'

Cred ca nici Gates n-are atatea miliarde."


- Potrivit ultimelor "rumori" Gates dispune in acest moment de US$ 40.7 bilioane dar e... "coate goale" pe linga Ingvar Kamprad - fondatorul multi-nationalei IKEA - cu ale sale US$ 53 bilioane (400 bilioane coroane suedeze)...

http://www.rediff.com/money/2004/apr/05richest.htm
#13596 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Greseala! - de Little Eagle la: 09/04/2004 12:47:51
Imi cer mii de scuze,averea lui Osama bin Laden se ridica la 300 milioane$,impreuna cu familia in total se speculeaza afi vorba de 1-2 miliarde$
Bill Gates nu-i cel mai bogat din lume ci sultanul din Brunei.
That's all folks.

LOVE&PEACE,
Ozzy
#13612 (raspuns la: #13594) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Tombola - de Little Eagle la: 09/04/2004 14:58:00
Cred ca este nevoie de niste informatii pt. a edifica intrebarea ta legata de sen. John Kerry si viitor presedinte al Americii!
Averea FAMILIEI lui se ridica la 525 milioane$ si provin de la a doua lui sotie
Teresa Heinz,vaduva miliardarului John HeinzIII.El i-a lasat ei mostenire acesti bani.John Heinz III a fost din familia Heinz care a inventat....KETCHUP-ul in 1869,evident ca prin frigider pe undeva ai o sticla cu numele"Heinz-tomato ketchup".Este de altfel peste tot in lume.
DAR,potrivit legii in curs de multi ani incoace,un candidat la presedintie chiar casatorit si avind milioane$ dar NEFIIND ai lui personal ci ai sotiei,in cazul lui Kerry,NU ARE DREPTUL de ai folosi pt. candidatura si NICI reclame TV!!!!
Teresa,sotia lui ARE DREPTUL de a dona pt. candidatura sotului ei maximum 2000$.
Ales presedinte ,Kerry ar deveni al 3lea cel mai bogat presedinte ce l-a avut America,primul fiind George Washington,al doilea fiind JFKennedy,de ar fi fost in viata la 1964, familia Kennedy era ca avere ridicata la 829 milioane $.

John Kerry a trebuit sa-si foloseasca in campanii proprii lui bani,ceea ce NU e mult deloc,din moment ce a trebuit sa-si ipotecheze casa personala,deci a lui
si bani proveniti din afaceri personale si din familia LUI!
Deci el NU are cum folosi banii sotiei,pt. ca ar fi impotriva legii!!!Este bogat prin sotie.
Nu 300 milioane ci 525 milioane stau in spatele lui de care NU POATE sa se atinga!!!!
Ceea ce nu-mi place la tine Andre este ca INCA DUCI in circa trecutul romanesc si faci aluzii aiurea asemuind pe Kerry cu Iliescu,si de altfel am observat aceasta obsesie paranoica comunista ce inca o mentii indiferent de subiectele textelor la care participi.
Traiesti in America nu?Atunci sa-ti pese de viata copiilor tai si viitorul acestei planete, daca vor mai fi alti 4 ani sub Bush...si DU-TE pe 3 NOV si VOTEAZA pt. Kerry,e de 1000 ori mai bun ca Bush!!!
Esti republican?Atunci sa parafrazez niste cuvinte colosale spuse de Gephard:
"Un adevarat republican este un real democrat".
Sa NU facem asemanari intre Romania si USA aici ori intre Kerry si Iliescu,NU-SI AU sensul deloc!
Pt. tine parca toti sint comunisti ori liberali de stinga ori securisti etc...NU traiesti in Ro. azi,daca tot ai atitea de spus si de facut du-te inapoi in R. si schimba totul dupa cum ti-e pofta.
Eu cred ca ai probleme psihologice acute,ar trebui sa o lasi mai moale cu propaganda comunista chiar daca o faci impotriva ei,nu-i necesara.
Citesc multe texte la cafenea,dar nimeni nu scrie atit de asidu ca tine parca din ura fata de orice si oricine si nu se poate sa nu aduci vorba de securisti si comunisti etc.indiferent de subiect.Vad o amaraciune in tine si o neputinta,o incercare de a-ti etala ego-ul dar totul apare ca o rabufnire ce o ascunzi prin aroganta si cinism.
Take it easy,relax,take a deep breath,be calm si apoi te pui pe scris.

Si revenind la Kerry,ce daca ar avea atitia bani?Oare crezi ca toti milionarii sint rai si in acest caz el nu ar fi un bun presedinte?
Incearca sa vezi mai intii OMUL dincolo de haina!Cu Bush ne-am lamurit deja.

Si apropo de AirAmericaRadio,este poate cea mai buna statie radio pe linga WLIB care spune si comenteaza politica de azi fara cenzura in aceasta tara si Al Franken e colosal!Avem nevoie de oameni ca el,in ciuda retinerilor tale.
Spui...ca e de...stinga stinga,eu cred ca TU ESTI DE STINGA STINGA Mr. Tombola,se vede din reactiile tale la subiectele de la Cafenea,inca odata nu conteaza tematica,nu se poate sa nu arunci din tine ceva stingaci si cu izuri comuniste si securiste,esti de atitia ani aici,mai da-l dracului de trecut,traieste AZI in prezent si incearca sa descoperi viitorul,ori nu-ti pasa cine va fi presedinte in America?
Banuiesc ca nici de Clinton nu ti-a placut.
Ma intreb asa intr-o doara,daca nu cumva esti un fel de born again christian?
Fii in continuare ceea ce esti:un strut cu capul in nisip.

REMEMBER:LOVE&PEACE,
Ozzy
#13621 (raspuns la: #13543) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt.Cecilia - de Little Eagle la: 09/04/2004 16:35:57
Da Cecilia,ai dreptate,Bush a intrecut masura in ale minciunilor,de ar fi Pinochio....nasul lui ar inconjura ecuatorul pe linga Europa si Asia,poate chiar ar ajunge pe Marte inaintea lui.

Nu e chiar greu de inteles de ce milioane de americani INCA se lasa abuzati de minciunile lui,din pacate nu s-au trezit inca si mai ales cei din midwest ori cum se zice pe aici "Bible belt",rednecks din state unde el isi trage majoritatea de voturi...acei fanatici religiosi pe care-i incinta cu "piosenia"lui!
Pe linga acestia care-s cam dusi cu duhul dincolo de realitate,ii are in buzunar pe marii mahari patroni de corporatii ce-l sprijina cu bani pt. a fi reales ca sa-si vada in continuare de afacerile lor si sa nu plateasca taxe deloc.
E un cerc vicios bazat numai pe puterea banului si intrigi in politica in dauna poporului american.
Parca ai vedea un film in care stii ce se face si cunosti inculpatii dar nu poti face nimic...si eroul este mereu impiedicat in a demonstra ca-s vinovati.
Am insa credinta ca Bush si gasca lui vor fi sutati din Casa Alba in Nov.3 la alegeri...sper sa fie o alegere cinstita de data asta...dar inca am temeri,si nu se poate sa nu ai cind masinile electronice de voturi,celeNOI sint produse doar de O UNICA firma in USA si este cunoscuta a fi 100% republicana si de partea lui Bush!!!

Iti spun un lucru cert: America de azi NU mai este cea din anii 60-70,atunci exista o solidaritate si tinerii protestau vehement si zilnic impotriva minciunilor guvernului,erau greve si demonstratii ce se soldau cu batai din partea politiei si arestari,tineretul american de atunci avea PUTERE,azi toti sint blazati si nu le pasa.
Sotia mea de ex. a participat in 1970 la o astfel de demonstratie impotriva razboiului din Viet Nam si avea doar...15 ANI atunci!!!In Washington D.C.
Tinerii erau altfel si lupta lor in final a dus la demisia lui Nixon,a ajutat mult si scandalul Watergate,dar in esenta erau alte vremi in care americanii aveau ceva de spus .
Azi...daca se fac demonstratii ele trebuie facute doar in...weekend!!!!Pt. ca omului ii e frica sa nu-si piarda slujba!!!Asa de pus la colt este americanul sec.
XXI !!!
Bush a ajuns prin el insusi o minciuna si un produs al politicii lui,oriunde se duce este mai multa securitate cum nici un presedinte american n-a avut vreodata,ii e frica...!!!
Mai cu citeva zile in urma a fost intr-o astfel de incursiune(legata de baseball)
si era o distanta enorma intre masina lui ,National Security etc si lumea venita ce de fapt il huiduia asa de tare incit N.S. au avut deja pregatite difuzoare prin care se transmiteau cu mult sonor pt. a acoperi huiduielile poporului....
urale de bun venit...!!!!!

Crezi ca-i pasa?Crezi ca-l doare faptul ca atitia tineri militari mor aiurea pt. el si cohorta lui in Irak??Rumsfeld(pe care eu il numesc..Renfeld,personaj ingrat folosit de Dracula in filmul lui Coppola)a zis recent ca nu-i o problema sa trimita 300.000 soldati in Irak.Asa se joaca politicienii cu oamenii,niste pioni pe o tabla de sah.
As vrea sa-i vad pe EI acolo nestiind daca vor mai vedea ziua de miine,s-ar caca de 10 ori in chiloti cu totii!
Apoi fac din acea biata femeie soldat un erou...si cel putin ea a avut constiinta sa spuna adevarul si au trebuit sa taca.Din nou prinsi cu minciuna.
Stii cine merge la armata si la razboi...doar cei saraci care se inroleaza pt. a lua o bursa sa mearga la colegiu si a-si intretine familia ori a deveni cetateni americani.Semneaza contract pe 5 ani,si daca nu e razboi,inca vor fi in stare de razboi pe alti 5 ani in plus de la terminarea stagiului,deci vor fi luati automat,chiar daca si-au inceput studiile.E o ruleta si oare citi din ei real vor fi in viata sa-si vada un vis cu ochii?
In tot acest timp politicienii se joaca de-a razboiul pe seama atitor tineri.
Multi din ei sint negri,ori hispanici-americani.

Vezi tu ,asa se lasa americanii abuzati si nu doar cei care pleaca la un razboi ce NU este al lor,dar si atitia care TAC si NU fac nimic decit sa inghita minciuna
si nu iau o atitudine impotriva ei,se complac si ca si in filme cind vezi vrun martor la o crima,se face ca ploua si tace,si lasa minciuna si crima sa perpetueze.
Eu cred ca e vorba aici de constiinta si CITA ai in tine incit sa -ti vezi de viata ta marunta cu tipicul ei zilnic obisnuit ce nu-si iese din sablonul ce ti l-ai creat,
ori sa incerci sa faci ceva,pt. ca daca reusesti sa te schimbi pe tine insuti poti schimba pe cei din jur,daca zaci intr-un colt si nu faci pasul,atunci de unde sa stie fata ce o indragesti ca vrei sa o inviti la dans si sa-i spui ca o iubesti???
Poate nu-i un ex. potrivit dar mi-a venit intr-o doara.

Am fost personal la multe demonstratii in NY,impotriva razboiului din Irak ,mai recent alaturi de haitienii-americani in protestul legat de inlaturarea presedintelui Aristide(coup d'etat)regizat de CIA si deci Bush,la festivaluri americane-indiene pt. pace si libertati pt. indienii americani si demonstratii.
Exista un suflet ce-l simti in tine si apartine tuturor,iti dai seama ca toti sunt UNUL .
Pe mine nu ma intereseaza ce culoare ai ori credinta si religie,vreau sa simt in tine omul,sufletul tau ,vreau onestitate insa,cum spui tu in fapt minciuna poate avea toate culorile posibile.
Sint poate un naiv,dar pun accentul pe sinceritate si instinctul imi detecteaza ca un radar minciuna cind dau peste ea.
Inchei aici dar voi reveni.

Sarbatori fericite de Paste

LOVE&PEACE,
Ozzy
#13631 (raspuns la: #13517) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bush a cheltuit 10 milioane din banii poporului - de Tombola la: 10/04/2004 00:05:06
Tu citesti prea multe barbi de stinga.
:"Bush a cheltuit 10 milioane ptr reclame din fondurile de ajutor social si medical ptr pensionari" hi ,hi .Imi place cum minte stinga in special cea de origine etnica mioritica.
Tu ai auzit de "fund raisers" ??? Ha? Aud? Petreceri unde un loc la masa alaturi de Bush si un "speech" politic dat tot de el costa de la 1000 de dolari in sus.Asa se string banii la pusculita partidului si nu din fondurile de pensii si asigurari sociale pentru seniori.:)
Iar ca sa fim si mai drepti democratii fac si ei "fund raiser-uri" la fel ca si republicanii.
Probabil ca tu in momentele tale de relaxare poate te gindeai la PSD-sitii de pe Dimbovita .Numai astia sint singurii din lume care cheltuisec banii de la asigurari si pensii pe tiparitul de carti politice,albume cu fotografii publicate de firme ad-hoc francezo/mioritice care de fapt le spala si banii sau pe mese pompoase.

Cu Stima

Andre Morariu un republican care nu a votat ptr. Bush.
#13640 (raspuns la: #13526) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cu siguranta ,paianjenule... - de Tombola la: 10/04/2004 00:10:53
Cu siguranta ca dorinta ta intima este aceea de-a se dovedi o conspiratie in cea ce priveste Sept 11...de fapt Castro,Kim Il Sung,Ben Laden si Al Franken vocea noii statii comuniste Air America doresc si ei ca tine.:)
Din pacate va ramine numai visul. Atit.

Andre Morariu
#13641 (raspuns la: #13550) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Parerile dinsului sint...ptr Anita47 - de Tombola la: 10/04/2004 00:28:14
Parerile dinsului pot fi comprimate intr-o singura fraza:

Capul plecat sabia nu-l taie :):):)


Traducere mai dura: sa fim lasi si sa nu le-o dam la cap arabilor dupa ce ne omoara in numele propagarii globale a religiei musulmane deghizata criminal sub forma terorismului arab. Poate sa mai bombardam o fabrica de medicamente aiurea prin Sudan asa de ochii lumii din cind in cind cum a facut ala care se "juca" cu trabucul in "pasarica" Monicii Levinski....:):):):)
Cu Bush este cum este dar va fi vai de noi cu neo-comunistul de Mass.,de fapt un alt Presedinte impotent daca va fi ales...din punct de vedere politic:) :)... ca si Pres .Carter in afacerea cu Iranul .Il mai tineti minte? Inflatia si depresia economica erau rampante in cei 4 ani ai lui de domnie.:) A intrat in istorie ca un bou si a iesit din ea tot bou. Astazi face case din lemn pentru saraci si cultiveaza alune in Georgia.:)


Pa

Andre Morariu
#13643 (raspuns la: #13578) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13621, de ozzy osbourne - de (anonim) la: 10/04/2004 03:21:08
Observ ca esti un admirator al democratului Kerry!

Poate poti sa raspunzi la urmatoarele intrebari CONCRETE,ramase pana acum fara nici o reactie:

=====
Care sunt parererile "guvernatorului din Mass." despre:

1)Terorism
2)Irak si Afganistan
3)Problema conflictului arabo-israelian.

=====

Parerea mea este ca raspunsurile la aceste probleme sunt mult mai interesante decat averea personala a candidatului.

Numai bine

anita47


#13648 (raspuns la: #13621) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Ozzy - de anita47 la: 10/04/2004 07:11:43
Poate ai raspunsuri concrete si pentru intrebarile de mai jos:
=====
Care sunt parererile "guvernatorului din Mass." despre:

1)Terorism
2)Irak si Afganistan
3)Problema conflictului arabo-israelian.
=====
Multumesc

anita47
#13660 (raspuns la: #13621) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cel mai bogat. - de (anonim) la: 10/04/2004 11:24:24
Mi-am verificat balantza astazi, imi trebuiesc "ani lumina" pentru a-l ajunge (LOL)...Da, paianjenul are dreptate http://tinyurl.com/2umfc Nu-i sultanul lu' OZZY, dar nici Bill Gates.
O intrebare as avea acum; care din acestia trei a profitat mai mult de inovatia celuilalt ?!
Salutari,
sixpack
#13667 (raspuns la: #13596) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Eu am intrebat...... - de anita47 la: 10/04/2004 11:32:39
......lucruri foarte concrete(la care inca nu am primit nici un raspuns,nu conteaza de la cine!!)

Asa ca nu inteleg sensul urmatoarei "iesiri":

=====
Parerile dinsului sint...ptr Anita47
=====

Pe mine nu ma interesau PARERI,ci pozitia concurentului la postul de la Casa Alba!

anita47
#13668 (raspuns la: #13660) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Tombola - de Paianjenul la: 10/04/2004 14:32:47
"Cu siguranta ca dorinta ta intima este aceea de-a se dovedi o conspiratie in cea ce priveste Sept 11...de fapt Castro,Kim Il Sung,Ben Laden si Al Franken vocea noii statii comuniste Air America doresc si ei ca tine.:)
Din pacate va ramine numai visul. Atit."

- Gresiti DIN NOU, d-le Andre Morariu!... Ce doresc Castro, Kim Il Sung, Bin Laden, ii priveste!... Ce doresc EU, este ca ADEVARUL sa fie dezvaluit! ONESTITATEA lui George W. Bush este sub semnul intrebarii din momentul in care media a anuntat victoria(?!) lui electorala! STITI BINE ca este suspectat de MASLUIREA voturilor la ultimele alegeri! STITI BINE ca a INDUS IN EROARE lumea intreaga in ce priveste IMAGINARELE arme de distrugere in masa din Irak! STITI BINE ca "TERORISMUL" impotriva caruia pretinde ca lupta, nu este decit un PRETEXT de care are nevoie cu DISPERARE ca sa-si vire nasul in treburile AFGANISTANULUI si IRAKULUI, (care, pina-una alta ii arata... DEGETUL MIJLOCIU...)... iar democratia "DE TIP OCCIDENTAL" pe care insista s-o instaureze - FARA sa i-o fi cerut NIMENI - in aceste doua tari ocupate, este un alt PRETEXT de a instala aici guverne MARIONETA, care sa nu obiecteze nimic la ABUZURILE lui! STITI BINE, d-le Andre Morariu ca George W. Bush si lacheii lui MINT cu NONSALANTA si un om cu lipsa lui de scrupule nu s-ar da inapoi de la nici o crima ca sa-si atinga scopurile... VEDETI BINE, d-le Andre Morariu, cum o "scalda" Condoleezza Rice ca sa-si scoata boss-ul "basma curata" !
Ceea ce DORESC eu este JUSTITIE, d-le Andre Morariu, INDIFERENT al cui cap va trebui sa cada!...
#13679 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce nu stim..... - de anita47 la: 11/04/2004 09:49:17
....este ce vrea Kerry!
De ce atatea "indemnari" de a fi voatat si atat de putine explicatii la lucruri concrete?
Ma refer la cei "atotstiutori" care locuiesc in SUA!

anita47
#13700 (raspuns la: #13679) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Insa ce ar trebui sa stim este: - de Pantagos la: 12/04/2004 02:13:15
Insa ce ar trebui sa stim este ce vor alegatorii americani de la (noul) (sau vechiul lor) presedinte. Iar acest lucru este o mare intrebare...

Statistic vazut, ( si nu numai atat - din propriile experiente-vizite in US sau discutii cu prieteni - scuzati expresia dar asa se autointituleaza ei "native americans"- marea majoritate voteaza din burta... Nu au habar de ce se intampla in tara lor, d.p.d.v. politic. Si vorba romanului - cel de la Roma- :-) pe vremuri... da-le paine si jocuri si vor fi multumiti...din pacate este uneori cam acelasi lucru si in Europa de West... referitor la voturi si responsabilitate politica fata de propria natiune.

#13715 (raspuns la: #13700) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13715, de Pantagos - de anita47 la: 12/04/2004 05:19:35
Deci viitorul candidat nu ar trebui sa aiba niste pozitii?

Vine si propune "platforma" :"Ce vreti,asta va fac!"

Interesanta "propaganda electorala"!!
Chiar NIMENI din cei care locuiesc in SUA nu cunoaste pozitiile concrete(la intrebarile concrete!) ale celui pe care il propun(cu insistenta!!!!) sa fie ales?

DOMNILOR, CARE SUNT POZITIILE CANDIDATULUI DEMOCRAT IN PRIVINTA :
-TERORISMULUI,
-IRAKULUI,
-AFGANISTANULUI
-ORIENTULUI APROPIAT!
Si nu mai "vindeti" alte chestii", cum ar fi "ce vrea alegatorul american"(asta este populism PUR!)

Am inteles de ce-l criticat si nu sunteti multumiti de Bush, dar nu puteti explica care sunt opiniile contracandidatului?

anita47
#13717 (raspuns la: #13715) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita, - de (anonim) la: 12/04/2004 08:22:12
Intra prin site-ul lui...vei gasi pozitiile candidatului la tot ce te intereseaza pe tine (terorism, iraq, israel si vecinii,homosexuali/lezbo etc)
http://tinyurl.com/3y36n
Votul meu nu-l are... scuze !
salutari,
sixpack
#13719 (raspuns la: #13717) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
#13719, de un anonim (sixpack) - de anita47 la: 12/04/2004 10:28:57
Eu vreau un rezumat al pozitiilor sale de la cei care indeamna cu atata "patos" sa-l aleaga si acum....tac!!

Tot asa cum ma intereseaza de ce nu are votul tau!

Avem aici o conversatie si nu o....trimetere la un site propagandistic!(mi se pare ca atunci cand se discuta despre anumite probleme ale Israelului,nu am trimes pe nimeni sa consulte.....site-ul minesterului de externe israelian!)

anita47
#13724 (raspuns la: #13719) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita47: #13717 - de thelinuxguy la: 12/04/2004 11:30:51
Pozitiile lui Kerry sunt postate la pagina web: http://www.johnkerry.com/issues/. Ele sunt clare (pentru mine) deci nu este nevoie de nici un comentariu la ele.
Pentru cei care nu'nteleg engleza pot face un rezumat al positiilor lui Kerry.

Acum pozitia mea:
-terorismul: trebuie continuata lupta impotriva terorismului. Dar in acelasi timp, trebuie sa'ntelegem cauzele lui.
-Irakul: razboiul nu fost necesar (America nu era in pragul unui pericol iminent din partea Irakului) dar acum trebuie sa continuam sa'l luptam altminteri Irakul va deveni un cuib de teroristi. Insa ma tem, ca Irak va deveni un al doilea Vietnam.
-Afganistanul: a fost necesar. Insa inloc de a ramane concentrat pe acest razboi (si a lichida complet Al-Queda si capii sai), Bush a preferat sa porneasca razboiul in Irak. In acest timp Al-Queda a avut timp sa se metastazeze (ca un cancer) si sa se raspandeasca in lume!
-Orientul Mijlociu: indiferent de ce presendinte este ales in America, politica SUA ramane aceeasi. Nu vad cum Kerry ar putea schimba acest lucru.
#13725 (raspuns la: #13717) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13725, de thelinuxguy - de anita47 la: 12/04/2004 11:57:28
Fara a intra in amanunte, inca nu vad "mesajul" pentru care ar trebui ales acest Kerry!

Nimic mai mult decat propaganda electorala!

Parerile TALE, "thelinuxguy", sunt mult mai clare decat ale lui!(probabil,deoarece tu "nu candidezi"!!)

anita47


P.S.
-Si Nastase,Vadim si Stolojan sunt de acord ca saracia si coruptia trebuiesc "maturate" din societatea romana!
Dar nici unul nu arata CUM va face acest lucru!
-Crezi ca in Israel exista un conducator politic care , in campania electorala , nu promite ca va aduce "pacea mult visata"?
Ei si????
#13729 (raspuns la: #13725) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita47: #13729 - de (anonim) la: 12/04/2004 12:36:22
Kerry nu'i perfect dar daca am de ales intre ei (Bush/Kerry) doi, il aleg pe Kerry :-)

Apropo de "propaganda electorala": tu ce crezi ca Bush face pe situl sau? Si orice alt politician din orice parte a lumii (cum bine l'ai spus in P.S.-ul mesajului tau).
#13731 (raspuns la: #13729) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Anita47: #13729 - de thelinuxguy la: 12/04/2004 12:37:39
Kerry nu'i perfect dar daca am de ales intre ei (Bush/Kerry) doi, il aleg pe Kerry :-)

Apropo de "propaganda electorala": tu ce crezi ca Bush face pe situl sau? Si orice alt politician din orice parte a lumii (cum bine l'ai spus in P.S.-ul mesajului tau)?
#13732 (raspuns la: #13729) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13732, de thelinuxguy - de anita47 la: 12/04/2004 12:47:48
Acum am inteles!!

Aveti de ales intre "ciuma si holera"!!

Fiecare cu alegerea lui, dar de ce unii par atat de "entuziasmati" de acest Kerry(si ciuma si holera sunt "boli neplacute")??

anita47

P.S.
===

Apropo de "propaganda electorala": tu ce crezi ca Bush face pe situl sau?

====

Acum intelegi de ce preferam sa mi se faca un rezumat(de catre cei "entuziasmati" de aceasta candidatura!) al parerilor lui Kerry si sa nu fiu trimes la "site-ul" sau propagandistic.
#13733 (raspuns la: #13732) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita47: #13733 - de thelinuxguy la: 12/04/2004 14:11:28
"ciuma si holera". Interesant si colorat. Totusi lasand gluma la o parte, democratii (d.p.d.v statistic) sunt recunoscuti ca sprijinind poporul (programe sociale, medicare, etc.); pe de alta parte republicanii sunt recunoscuti ca sprijining businessurile. Cum nu sunt bogat si nici nu am vreun business, suport democratii. In plus (dintotdeauna) republicanii au fost mai razboinici (hawkish) decat democratii; deoarece cheltuind big bucks pentru inarmare dau contracte pentru "prietenii" lor care sunt in businessuri pt. arme. Si ajungem din nou la republicanii sprijining mai mult businissurile si bogatii.

Un alt exemplu, ar fi Canada unde Partidul Conservator (un fel de republicani din SUA) a fost distrus in intregime in alegeri (a fost prin 1995 probabil), nefiind capabili sa aiba un singur loc in Parlementul Canadian. Noi cei din Canada suntem pentru politicienii care se gandesc la popor si nu la businessuri. Din nefericire, in SUA poporul nu gandeste la fel ca cei din Canada; rezultatul fiind ca americanii au un sistem social prost comparat cu cel din Canada. Si iti spun asta pentru ca eu am trait (si traesc) in ambele tari.
Bottom: daca esti bogat este mai bine sa traiesti in SUA; daca esti sarac este mult mai bine in Canada.
#13734 (raspuns la: #13733) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13734, de thelinuxguy - de anita47 la: 13/04/2004 04:08:02
Sunt multe de discutat si multe opinii la ce scrii tu!

-Bogatasii(republicanii?) sunt cei cu afacerile si daca le merge bine,dau locuri de lucru si bni pentru ajutoare sociale(vezi teoria economica a lui Friedman).
-In schimb,cei cu partea "sociala"(democratii!!) au lasat dupa 8 ani de Clinton cateva zeci de milioane INCA fara asigurari medicale!!

Asa ca aceasta imapartire mi se opare cam "fragila"!
Mai ales in exprimarea ei in politica externa,unde SUA are aceleasi interese deac e condusa de democrati sau de republicani!
Dar nu asta e discutia!
Credeam ca cineva imi va explica intr-un mod "entuziast" de ce este necesar sa fie ales candidatul democrat!

anita47
#13754 (raspuns la: #13734) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita47: #13754 - de thelinuxguy la: 13/04/2004 10:22:14
Citez: "Credeam ca cineva imi va explica intr-un mod "entuziast" de ce este necesar sa fie ales candidatul democrat!"

Ok. Cred ca am s'a atac problema diferit. Americanii sunt conservatori prin definitie, de aceea critica toate tarile care nu sunt ca ei; adica: Canada, Europa de Vest. Partea ridicola in critica lor este ca, SUA este singura tara industrializata care nu se ingrijeste de popor (asistenta sociala nu este pentru toata lumea, batranii la 70+ ani sunt obligati sa munceasca pentru a'si plati medicamentele, etc.). In plus SUA este pe locul I in ceea ce priveste costurile pt. medicare si pe locul 34 in ceea ce priveste calitatea serviciului medical. De ce?? Companiile farmaceutice si de asigurari vand produsele lor la preturi f. ridicate. De ce?? Pentru ca guvernul nu reglementeaza preturile la serviciile medicale. Kerry vrea sa introduca medicare pt. toti prin ridicand tax exemptions de la bogati si vrea ca guvernul sa reglementeze preturile in acest domeniu. Bush vrea sa dea tax exemptions la bogati. Aici este comparatia intre Kerry is Bush.

Citez: "Bogatasii(republicanii?) sunt cei cu afacerile si daca le merge bine,dau locuri de lucru si bni pentru ajutoare sociale(vezi teoria economica a lui Friedman)".

Nu cunosc this guy Friedman, dar pot sa'ti spun ca in SUA, cel putin, bogatasii (companiile) exporta locurile de munca (high-tech) aiurea (India, China). Si asta cunosc f. bine pentru ca sunt programator amenintat sa'mi pierd slujba din aceasta cauza. Acum sunt in process sa'ncep un MBA pentru a fi capabil sa continui sa muncesc.
Kerry a promis sa puna un stop la acest fenomen prin tax reductions pt. companiile care nu exporta locuri de munca. Bush promite sa re-train the people care si'au pierdut locul de munca. Re-train my ass; am deja doua diplome universitare (plus viitorul MBA face 3 diplome). Ce vrea Bush sa fac?? O alta diploma? In plus, retrained people vor deveni incepatori in noul domeniu de activate, deci vor pierde bani. In plus, ce faci cu people care au 45+ si sunt seniori in domeniul lor, cu mari salarii? Si discutia poate continua in acest sens.

In acelasi timp, am respect pentru republicani deoarece oricine are dreptul sa'si exerseze opinia personala! Dar ii rog sa nu'si impuna propia lor opinie altora care nu gandesc ca ei.

Este destula pasiune in mesajul meu? :-)
#13773 (raspuns la: #13754) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13773, de thelinuxguy - de anita47 la: 13/04/2004 11:16:49
1)Este enorm de multa pasiune in mesajul tau!

2)Si punctul tau PERSONAL DE VEDERE ESTE FOARTE CLAR!

3)Din pacate,inteleg din mesajul tau ca acest Kerry(in ale carei promisiuni se pare ca si crezi!!) este primul ADEVARAT democrat ales la carma Statelor Unite!.
Cinton,Carter si alti presedinti democrati nu stiau care sunt "idealurile democratilor americani",asa cum le descrii tu?

Atunci cum ramane cu citatul de mai jos,dupa toate cadentele acestor presedinti democrati?

=====
"Partea ridicola in critica lor este ca, SUA este singura tara industrializata care nu se ingrijeste de popor ."
=====

Sau poate "idealurile" sunt pana in clipa cand sunt alesi!Si ce te face ca sa ai incredere in acest Kerry?(alte promisiuni!)

anita47

P.S.Nu ai auzit de Milton Friedmann si "Scoala economica a baietilor din Chicago"?
Noi avem un admirator al acestei teorii economice,care ne ia si pielea de pe noi!(Beniamin Nathaniahu!!Nu-ti pot spune ce cred despre acest personaj,caci pana si forumul ar...rosi de rusine!!)


#13776 (raspuns la: #13773) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita47: #13776 - de thelinuxguy la: 13/04/2004 12:44:37
Citez: "Sau poate "idealurile" sunt pana in clipa cand sunt alesi!Si ce te face ca sa ai incredere in acest Kerry?(alte promisiuni!)"

De acord cu tine, dar nu am o alta alegere pt. democrati! Daca ar fi sa am, atunci as alege Edwards in locul lui Kerry. In acelasi timp, trebuie sa fiu de acord cu tine: americanii sunt pur si simplu mai conservatori decat alte popoare (Canada, EU). Deci, democratii americani sunt mai 'conservatori' decat socialistii din EU sau Canada.

As fi curios, sunt alte pareri pe acest forum in ceea ce priveste discutia currenta?
#13780 (raspuns la: #13776) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13780, de thelinuxguy - de anita47 la: 14/04/2004 04:10:35
1)Imi pare bine ca esti de acord cu mine!(Mi-a placut remarca cu "democratii americani conservatori"!!Seamana cu "republicanii democratilor din lume"!!)
2)Si eu sunt de parere sa mai ascultam si alte pareri!
Mai ales ca,de la inceput,intrebarile mele erau adresate "entuziastilor simpatizanti ai lui Kerry"(tu esti mai mult realist decat entuziast!!)

anita47
#13811 (raspuns la: #13780) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
democonservatori - de Pantagos la: 14/04/2004 10:03:34
Hey, hey, hey voinicii mei...Va-ti intrebat voi oare de ce? Simplu , deoarece in US nu au decat aceste 2 tabere rep. si dem. ceva de spus=hotarit. In EU este pluripartismul ca in cartile de democratie americana, adica exista intradevar mai multe partide in parlamente, senat s.a.m.d. Cred ca ar sta bine si in US cu mai multe partide (cu locuri in Senat, Parlament)-nu "opozitie antiparlamentara". Ce parere aveti?

Nu este o critica ci o realitate. Sint multe lucruri ceea ce priveste democratia pe hartie, ce ar mai trebui puse in practica fie in US fie in EU. Referitor la comentariul meu de zilele trecute, ma-repet pentru cei ce nu au inteles ceea ce doream sa sugerez indirect: Sint total deacord cu comentarul... intre "ciuma si holera"... este exact si parerea mea.


#13822 (raspuns la: #13811) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Anita47 - de Little Eagle la: 14/04/2004 15:28:12
Localitatea:...undeva in...lume...ma intreb,oare CARE LUME?
Ori esti total republicana,deci in afara lumii in care traim,ori esti in TWILIGHT ZONE!!!
Vad tonul tau sarcastic,sa te iei de mina cu Mr. Andre,vorbesti despre Kerry si il pui in ghilimele..."guvernatorul din Mass."...ca si Michael Moore,eu il pun pe Bush in astfel de ghilimele,si niciodata nu l-am considerat presedinte!
Dar sa revin la intrebarile tale,e prea mult de scris si de aceea te trimit la acest site:www.johnkerry.com si vei afla totul.
Vei gasi raspunsuri la aceste intrebari.
Ai tot discutat pe acest text impotriva lui Kerry,as vrea sa stiu ce parere ai despre Bush?Oare ...locuiesti aici in USA?
Daca NU SA TACI DIN GURA!!!!

Odata in viitor voi avea o discutie mai in detaliu cu tine,imi cer scuze ca pina acum nu am putut raspunde,am prea mult de lucru.

LOVE&PEACE,
Ozzy
#13840 (raspuns la: #13648) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pantagos: democonservatori - de thelinuxguy la: 14/04/2004 16:52:15
Am trait mai multi ani in 4 tari ( doua in EU si Canada/SUA). Tot ce pot spune este ca ai perfecta dreptate: Democratia in SUA lasa de dorit raportata la democratia din EU (inclusiv democratia politica - scuzati jocul de cuvinte!). O ratiune a acestui lucru este faptul ca americanii sunt cam ingusti (narrow minded); sunt conservatori in f. multe privinte (sex, droguri, religie, etc.). Interesant de remarcat este faptul ca americanii sunt priviti ca un model de democratie si deschidere catre lume (openess) de catre celelalte natiuni. Din nefericire contrariul este adevarat.
#13845 (raspuns la: #13822) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13822, de Pantagos - de anita47 la: 15/04/2004 01:40:42
Observ ca fiecare tabara are deja "munitia electorala" pregatita(din ROMANIA LIBERA):

=====
Ancheta asupra atentatelor de la 11 septembrie
Ashcroft denunta neglijenta administratiei Clinton

Procurorul general al Statelor Unite, John Ashcroft, a atacat in termeni categorici, in timpul audierii sale in fata comisiei independente care investigheaza atacurile de la 11 septembrie, politica antiterorista a administratiei Clinton pe care a acuzat-o ca a ridicat un zid de restrictii si reguli care au impiedicat serviciile secrete sa functioneze eficient.
"Atacurile de la 11 septembrie au fost posibile pentru ca timp de aproape un deceniu guvernul american s-a legat singur la ochi in fata amenintarii teroriste", a declarat Ashcroft, care a subliniat faptul ca "agentii americani s-au vazut izolati pe teren de zidurile birocratice ridicate de guvern si incatusati de restrictiile impuse de la Washington si de lipsa celei mai elementare tehnologii".
Ashcroft a intrat in jocul politic al acuzatiilor reciproce care domina audierile comisiei de investigatie. Desi comisia este bipartizana, este transparent faptul ca democratii incearca sa scoata vinovata administratia republicana, in vreme ce republicanii dau vina pe cei opt ani de administratie democrata. Intr-un raport preliminar al comisiei, John Ashcroft este criticat sever pentru strategia Departamentului de Justitie in combaterea terorismului. Raportul citeaza declaratia fostului director FBI, Thomas Pickard, potrivit careia in vara anului 2001 l-a informat pe Ashcroft in doua randuri despre amenintarile teroriste, dar acesta i-ar fi raspuns ca nu mai vrea sa auda despre aceste lucruri. Pickard a declarat de asemenea ca i-a cerut procurorului general suplimentarea fondurilor destinate actiunilor antiteroriste, dar ca acesta a respins cererea chiar pe 10 septembrie.
In replica, Ashcroft nu a ezitat sa il atace pe unul dintre membrii comisiei de ancheta, congressmanul democrat Jamie Gorelick, care in perioada administratiei Clinton a ocupat functia de procuror general adjunct. Ashcroft a scos din arhiva un memoriu al lui Gorelick in care acesta cerea FBI-ului sa separe activitatile de ancheta penala de cele de contrainformatii, fapt care a impiedicat comunicarea interdepartamentala. Aceasta acuzatie a fost confirmata si de fostul procuror general, Janet Reno, care a declarat in fata comisiei ca FBI-ul nu stia ce informatii poseda si ca era o institutie in care "nu stia dreapta ce face stanga".

=====#13852 (raspuns la: #13822) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ozzy Osbourne: #13840 - de (anonim) la: 15/04/2004 11:06:58
De acord cu tine in tot ceea ce ai spus, exceptie pentru, citez: "Daca NU SA TACI DIN GURA!!!!".
Deoarece, chiar daca Anita47 nu este din SUA poate avea o opinie despre ceea ce petrece aici. In plus, daca acceptam conditia ta, inseamna ca nu putem discuta deloc politica internationala; ceea ce nu face mult sens, in opinia mea :-)
#13872 (raspuns la: #13840) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Crezi Anita.. ? - de Jimmy_Cecilia la: 15/04/2004 13:12:39
Salut Anita! :))
Crezi ca-i nevoie neaparat sa facem tabere sau sa citam din ziare?
nu-i mai simplu sa spunem simplu, cu cuvintele noastre, ceea ce gandim, ce parere avem?

Irakul? Au dus americanii democratia?? (in lipsa gasirii armelor de distrugere masiva)??
Cred ca mai repede, prin abuzurile facute in tara asta, au reusit sa impinga la instaurarea unui regim islamic extremist..
acolo unde Irakul era laic...

era un articol interesant scris de catre SB_one "marea minciuna" in subiectul "Irak" :
http://www.cafeneaua.com/node/view/357
#13878 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rusia cu frica de Kalashnikov? - de (anonim) la: 15/04/2004 20:32:47
De necrezut frica si lasitatea existente in lume; cu acest conflict se demonstreaza caracteristicile mai multor popoare.
Rusia http://tinyurl.com/36wt3 va pierde un milliard de dollari in afaceri cu Irakul hotarind o retragere a personalului din teama vreunui KGB-ist cazut ostatec arabilor. Cum adica?! parca a votat contra razboiului sau acum incep sa-si dea seama ca este un conflict islamo-crestin declarat de Bin Ladin? Probabil ONU v-a ajunge sa inteleaga modul in care aceste "uniuni tribale", oameni ai pesterilor sau benzi islamo-fanatice au inteles rezolutiile aprobate sau dezaprobate in institutia mondiala, considerind (arabul) un prieten sau aliat numai cel din grupul islamo-fanatic.

Al Jazeera, trebuie desfiintata (cu GPS-ul daca va fi nevoie) pentru eliminarea comentariilor ieftine si propagandei false din lumea araba sau pentru a termina comunicarea intre membrii Al Qaeda.

Am crezut ca "sleeping giant" s-a trezit...totusi America dezamageste prin faptul ca ramine in limitele unui "bun simt" si o rabdare exagerata.Salutari,
sixpack

#13889 (raspuns la: #13878) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
anonim: Ozzy Osbourne: #13840 - de thelinuxguy la: 15/04/2004 22:23:39
Este mesajul meu. L'am postat fara sa'mi dau seama ca nu sunt logat.
#13891 (raspuns la: #13872) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jimmy_Cecilia: #13878 - de thelinuxguy la: 15/04/2004 22:56:48
In plus, cum credeti ca razboiul din Irak va fi influentat de catre ultimele evenimente din conflictul Israelo-Palestian (Bush a decis sa suporte ca Israel sa pastreze anumite setlemente din West Bank)? Cum va influenta acest lucru credibilitatea americanilor in fata arabilor (in special in Irak)?
Parerea mea personala este ca aceste evenimente vor inrautati credibilitatea SUA in Orientul Mijlociu, deoarece arabii sunt deja 'la cutite' cu America si aceste evenimente vor turna gaz peste foc. Dar asta este doar opinia mea! As dori s'o cunosc pe'a voastra.
#13892 (raspuns la: #13878) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13878, de Jimmy_Cecilia - de anita47 la: 16/04/2004 04:02:27
Nu vad unde sunt taberele si ce citim in ziare(mai ales daca nu citim cu atentie!!)
Tot rostul citatului meu era sa arat ca ambele parti isi "ascut armele propagandistice electorale"!!(mai ales ca la intrebarile mele concrete am fost trimes la un site propagandistic electoral al democratului,similar cu cel al republicanului,imi inchipui!).
Cel putin,unii au avut bunul simt sa impartaseasca parerile lor personale!
Altii,au trecut direct la atacuri "personale",citand adresa mea!!

Daca tot ai intervenit, puteai sa faci o remarca la "iesirea" lui Ozzy:

"Daca nu esti de aici, SA TACI DIN GURA!!"

Ce patrere ai(e un subiect deschis de tine,deci tu tolerezi astefel de "iesiri",fara sa atragi macar atentia individului).
Ce parere ai avea daca,la subiectele despre Israel,palestinieni...etc,ti-as fi raspuns,tie si lui Coralie:
"Daca nu este de aici,SA TACI DIN GURA!!!."

Cat despre "amenintarea" lui Ozzy,ca "va mai discuta cu mine",tu ma cunosti deja de cativa ani si stii ca "fac pe mine" la asemenea amenintari!!

Anita47

P.S.
+++++

Ai tot discutat pe acest text impotriva lui Kerry(afirmatia apartine lui Ozzy)
+++++

Si tu,Cecilia,ai observat UNDE am discutat eu "impotriva lui Kerry"?
Oare sa pui niste intrebari concrete,inseamna " a discuta impotriva"?

p.S.1

SCUZE CECILIA,SUBIECTUL NU ESTE DESCHIS DE TINE!

SI TOTUSI MA INTERESEAZA PAREREA TA!!
#13917 (raspuns la: #13878) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Deranj - de (anonim) la: 16/04/2004 05:40:16
Ma simt un pic deranjat de tunul mesalului aluia ... Sa spun si de ce !
In primul rand ca omu' are dreptatea lui . Romania traieste inca drama comunismului , a nepotismului si a securitatii . Numai ca acei comunisti si securisti de ieri specialisti in teroare si minciuna au devenit coruptii si mincinosii de astazi . Nu se poate neglija faptul ca dupa atata amar de vreme , nu se poate avea acces liber la dosarele securitatii , acestea devenind in ultima vreme unealta de manipulare politica . Cei care ar putea fi scosi din dosare si judecati , au adunat pana acum averi fabuloase , cu ajutorul parghiilor mostenite de la vechiul regim , prin manipulare , furt , evaziune , santaj , trafic / trafic de influenta . In acelasi timp au acumulat si mult sprijin politic de la partide pe care le sprijina si care ii sprijina . Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul presedintelui Iliescu a caruia ii cunostem cu totii trecutul comunist si stilul duplicitar .

Ex: in 89 cel care a strigat sus si tare sa se desfiinteze CAP-urile si sa se imparta pamantul la tarani a fost Iliescu . Acum Iliescu declara fara rusine ca destramarea vechii organizari agricole a fost o greseala colosala si ca actualele asociatii agricole trebuie sprijinite financiar . Ori in momentul acesta exista o seama de oameni politici care au interes in treaba asta , mai ales ca au cumparat mari suprafete de teren din cel mai productiv la preturi de nimic . Cei care ar trebui sprijiniti , taranii , nu mai au nici o optiune . Daca statul incepe sa acorde facilitati pentru marii "producatori agricoli" cei care detin suprafete mici de teren vor muri sigur de foame (daca nu au facut-o inca ) . Concluzia : nici o hotarare politica in Ro nu se ia daca clasa politica nu este direct avantajata .
Este adevarat ca nu mai exista un singur dictator . Problema este ca acum avem mai multi . Incepand de la patronul care te tine la munca pe salariul minim pentru ca nu vrea (chipurile ) sa plateasta impozit mare si terminand cu "Baronul de judet" care nu poate fi judecat sau condamnat chiar daca te omoara cu masina pe strada , pentru ca are fie imunitate parlamentara fie imunitate financiara .

Final : In Romania , comunistii de ieri exista si acum ; daca nu au fost cumva inlocuiti de o specie si mai marjava si murdara .

florin
#13924 (raspuns la: #13621) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
anonim: Deranj - de thelinuxguy la: 16/04/2004 09:15:53
Care este raportul cu subiectul in chestiune?
#13935 (raspuns la: #13924) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13935, de thelinuxguy - de anita47 la: 16/04/2004 09:44:14
Nici unul!!!

Dar daca nu esti de acolo, SA TACI DIN GURA!!!
#13938 (raspuns la: #13935) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anita47: #13938 - de thelinuxguy la: 16/04/2004 10:43:57
1. In primul rand, a fost o intrebare politicoasa.
2. Citez: "dar daca nu esti de acolo, sa taci din gura!!!". Daca ai citit ultimele mesaje ai vazut ca nu am fost de acord cu Ozzy. Deci mesajul tau este complet lipsit de orice sens.
3. In final, mesajul tau a fost sub anonimat deci nu puteam sti cine l'a postat. Cred c'ar trebui sa mai tai consumul de cafea.
#13940 (raspuns la: #13938) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#13940, de thelinuxguy - de anita47 la: 16/04/2004 11:04:43
1)". In primul rand, a fost o intrebare politicoasa"
La intrebarea ta am raspuns destul de politicos cu "Nici unul!"

2)Are ceva Karry contra consumului de cafea?
Este a doua sau a treia oara cand pomenesti acest lucru!!

Mesajul meu avea un singur sens!

Am vazut "utilizatori" taiati si ignorati pe acest forum ,
numai pentru "expunere de idei" diferita de cea a "gazdei subiectului"!!

Probabil ca pentru tine,iesirea deplasata a lui Ozzy reprezenta ceva foarte normal!

anita47

Te rog sa treci si la alte "excitante" si sa lasi cafeaua sa se odihneasca!Putina originalitate nu strica!
#13943 (raspuns la: #13940) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita47: #13943 - de thelinuxguy la: 16/04/2004 12:26:50
1) You have a good point! I take it :-) Totusi, punctele de exclamatie de la sfarsit nu sunt necesare intr'o 'conversatie' politicoasa.
2) Am spus ceva de Kerry in mesajul meu anterior? Nu'mi amintesc
3) Citez: "Probabil ca pentru tine,iesirea deplasata a lui Ozzy reprezenta ceva foarte normal!". Trebuie sa revin, dar iti spun sa citesti mesajul meu si vei vedea ca nu am fost de acord cu iesirea lui Ozzy (despre dreptul de a vorbi). Atunci de ce ma amesteci in istoria dintre tine si Ozzy?
4) Te'am ingnorat pentru ca ai postat ca 'anonim'! Am inteles ca tu insuti erai candva de acord cu aceasta solutie.
5) Cat despre cafea, este un fel de a exprimare cand ai de'a face cu persoane nervoase. De ce nervoase? Pentru ca utilizezi fraze cu litere capitale (care in limbajul internet inseamna sa strigi -shout- la cineva - cel putin asa il percep), multiple semne de exclamare.

#13946 (raspuns la: #13943) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...