-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ÎNTOARCEREA ( III )


de esteu la: 11/06/2007 10:07:50
modificat la: 11/06/2007 15:30:46 arata originalul
rezumat: şosele
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
ÎNTOARCEREA ( III )


E incomod, dar aflarea pe drumuri îţi conferă o autoritate dată naibii. De fiecare dată, pe fiecare nouă şosea devin – din nou – părintele istoriei. De fiecare dată am scris cînd am intrat în budele mîzgălite cu grafitti. De fiecare dată am trecut la catastif traversarea străzii şi repetatele poveşti cu cele patruzeci de avorturi ale vecinei de la bloc. Şi blîndeţea nopţii. De fiecare dată pe aripile vîntului a trebuit să-mi înconjor stilul cu şmecherii ieftine de-ale mele. Detestabil. Detestabil. Mi se întîmplă de fiecare dată, aşa cum de nenumărate ori deschid Biblia aia tipărită în Italia oprindu-mă după doar cîteva pagini. Detestabil. Numai că totul se pune acolo cu litere din toate ortografiile posibile. Cu note, văzuturi, subsoluri şi îndoieli. Istoria mea are şi ea ţăcănelile ei. E dusă, împinsă de mirosul de benzină, camioanele sunt lungi şi greoaie pentru că se tîrăsc sub acelaşi şi acelaşi cer, şoferii sunt nişte profeţi. Cît nu mă mai satur. Drumurile mele, toate, se vor întîlni vreodată, poate cînd voi credea că lungimea lor va fi învinsă de tăcerea şoferului. Şoferii ăia, virtuoşii onorabili ai liniştii pe care-o împrăştie fără scop cu privirea lor dusă zeci kilometri în faţă, proţăpită în locul de destinaţie încă înainte de a fi ajuns acolo. În cabină, aerul. Cînd este fraged, cînd dă-n clocot. Nu-i loc de giugiuleli, ca-n filmele americane. Întotdeauna dau de-aceiaşi şoferi fără voce, fără amintiri. Pun buzele pe sticla de apă minerală şi derulează melodii franţuzeşti pînă intrăm în altă ţară şi-apoi o luăm iar de la capăt, în altă limbă. Nu mai vreau să bag nimic în cap. Pe ochi îmi intră şoseaua şi-n mine curg toţi, fără discernămînt. Înghit fără cenzură, îi stăpînesc pînă la unul, îi ţin sub oasele capului ca-ntr-o conservă, dar tac. De ceva timp am devenit o cutie în care stă ascunsă istoria privirii mele pe care am lăsat cu o mare pudoare un imens capac. Şi tac în continuare. La naiba! Tac.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


intoarceri - de thebrightside la: 11/06/2007 11:23:29
Primele doua prea incarcate cu senzatii, cu adjective, cu etichete, cu repetitii, iar la a treia ai intors pre brusc, de parca n-ar face parte din aceeasi scriitura. :|

#204970 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tbs - de esteu la: 11/06/2007 11:48:41
deh, sunt intoarceri si intoarceri, la timpuri diferite, cu incarcaturi diferite, cu ruperi altfel. dominate de alte si alte presiuni si depresiuni.
#204978 (raspuns la: #204970) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Sancho Panza la: 11/06/2007 12:57:56
seria asta de texte mi se pare scrisa cu rupere de suflet...
trebuie sa ma-ntorc sa o citesc la un ceas in care nimic nu-mi va tulbura atentia.
#204989 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...