-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

O rana vindecata - Partea a II -a


de LoveKey la: 10/07/2007 17:11:27
rezumat: Dragostea, ca şi întreaga viaţă, îşi are secretele ei, ea poate uni oamenii fără să simtă nici o durere, poate să despartă ca apoi să unească două inimi rănite într-un rai cu atât mai dulce cu cât a fost mai amară despărţirea.
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
Soarele strălucea pe cer şi razele lui strălucitoare străbătură prin ferestre şi îl făcură pe Mark să clipească imediat ce deschise ochii. Mark dormise cum nu mai dormise de mult timp şi se strădui să-şi amintească de ce este aşa de fericit. Închise ochii şi văzu motivul fericirii în toată splendoarea lui: O fată cu ochi mari, căprui şi visători, cu păr moale şi lung şi cu o voce pe care şi-o amintea aşa de dulce şi suavă. Mark abia se abţinu să nu îi dea telefon chiar în momentul acela. Sări din pat şi zburând în toaletă se spălă pe mâini, îşi frecă ochii cu apă rece şi îşi aranjă părul. În bucătărie, în timp ce îşi pregătea micul dejun fredonă mai multe melodii de dragoste a căror versuri le reţinuse pe vremea când mai fusese îndrăgostit.
Mark o auzi pe mama lui din sufragerie cum îi spunea tatălui său că nu îi vine să creadă că îl vede din nou pe fiul lor vesel.
Mâncă cu poftă şi apoi plecă în sufragerie neştiind ce să mai facă. Dacă înainte de a o întâlni pe Oana, Mark nu avea chef de nimic din cauza tristeţii, acum nu mai ştia ce să facă de atâta bucurie.
În sfârşit se decise, luă telefonul şi formă numărul Oanei.
- Alo. Oana, tu eşti?
- Hei, Mark, ce mai faci? Unde eşti? Vrei să ne întâlnim?
Mark simţi fluturi în stomac când îşi dădu seama că Oana îl iubea cu adevărat.
- Mark?
- Da, Oana. Vin să te iau.
- Ok. Oh, doamne, abia aştept să te văd.
- Şi eu, frumoasa mea.
Mark se îmbrăcă în câteva secunde şi zbură spre casa Oanei. Oana îl aştepta afară şi când ajunse sări de gâtul lui şi îi zise:
- Bine ai venit, frumosule!
- Bine te-am găsit, frumoasa mea!
- Mergem prinţul meu?
- Mergem prinţesa mea!
O luă de braţ şi plutiră parcă spre parc. Când trecură pe sub Poarta Sărutului, Oana îl privi pe Mark zâmbind drăgălaş şi el o mângăie pe obraji, cu toate că ar fi dorit să facă mai mult de atât.
Se aşezară iar pe banca unde făcuseră cunoştinţă şi se priviră îndrăgostiţi în ochi.
- Oana, ştiu că am spus altceva ieri seară, dar vreau să te întreb cu mâna pe inimă şi declarându-ţi toată dragostea mea, vrei să fii prietena mea acum şi pentru totdeauna?
- Mark, ştii că te iubesc. Vreau să fiu prietena ta şi vreau să ne dăruim unul altuia fericirea pe care am râvnit-o amândoi şi nici unul dintre noi nu a avut-o în întregime. Mark, simt că tu eşti jumătatea inimii mele, mai spuse Oana cu inima plină de bucurie şi se aruncă în braţele lui mai veselă ca niciodată.
Lui Mark i se păru că visează când luând faţa Oanei în mâini îşi lipi buzele de ale ei şi smulse sărut după sărut, unul mai dulce decât altul şi când ea cu buzele calde îl sărută la rândul ei strângându-se tot mai aproape de el şi suspinând plină de dragoste.
Mark îi mângăie părul în timp ce îi săruta ochii visători, îi mângăie gâtul gingaş şi o sărută din nou pe buze pierzându-şi şi el capul de atâta dragoste.
Cei doi stătură mult timp îmbrăţişaţi povestindu-şi viaţa şi schimbând sărutări unele mai înflăcărate decât altele. Timpul trecu şi înainte ca ei să-şi dea seama se făcu seară. Plecară spre casă cu inima plină şi mărturisindu-şi încă o dată dragostea în faţa paznicilor înflăcăraţi ai nopţii.
Ajungând la casa Oanei se îmbrăţişară şi despărţindu-se îşi jurară unul altuia că nimic nu-i va despărţi. Ziua aceea a fost una care schimbase viaţa lor într-un rai.
Trecură anii şi dragostea celor doi nu se răci deloc şi de fiecare dată când se vedeau se îndrăgosteau din nou unul de altul cu toate că nici unul nu uita măcar o clipă chipul celuilalt.
Era ziua de 1 martie când Mark o ceru în căsătorie pe Oana. Erau din nou în parc pe aceiaşi bancă unde destinul le unise vieţile, unde Mark îi ceruse prietenia cu aproape şase ani în urmă şi ea acceptase. Ea stătea în braţele lui şi zâmbea cugetând ce ciudată e viaţa şi cum poate uni vieţile a doi oameni cu doar câteva cuvinte.
- Oana?
- Da, iubitule!
- Oana, te iubesc. Tu mă iubeşti cu adevărat pe mine?
- Iubitule, ştii că te iubesc!
- Oana, vrei să rămânem totdeauna împreună, vrei să fii soţia mea? mai întrebă el deschizând palma şi dând la iveală o verighetă de o rară frumuseţe.
În loc de răspuns ea îşi apăsă buzele de ale lui şi îl sărută dulce.
- Acesta este un DA?
- Este un SIGUR, cavalerul inimii mele.
El îi puse verigheta, o strânse în braţe şi o sărută. Nu a trecut mult timp şi dragostea lor se transformă în una din căsniciile cele mai fericite.
Dragostea, ca şi întreaga viaţă, îşi are secretele ei, ea poate uni oamenii fără să simtă nici o durere, poate să despartă ca apoi să unească două inimi rănite într-un rai cu atât mai dulce cu cât a fost mai amară despărţirea. Noi oamenii, nu cunoaştem nici secretele şi nici nemărginirea ei, dar ceea ce e sigur e că dragostea ştie întotdeauna ceea ce face.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


Lovekey - de Sancho Panza la: 10/07/2007 21:15:37
un text care incepe cu exprimari-clisee, de genul Soarele strălucea pe cer şi razele lui strălucitoare străbătură prin ferestre... nu prea te indeamna sa mergi mai departe.
#214459 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de latu la: 11/07/2007 00:39:08 Modificat la: 11/07/2007 09:49:16
Ba, io am citit mai departe. Cel mai mult si mai mult mi-au placut:
Sări din pat şi zburând în toaletă...

Mark se îmbrăcă în câteva secunde şi zbură spre casa Oanei.

Mark simţi fluturi în stomac
Acum cititorul intelege si de ce eroul zboara tot timpul.

Groaznic de frumos am gasit:
- Bine ai venit, frumosule!
- Bine te-am găsit, frumoasa mea!
- Mergem prinţul meu?
- Mergem prinţesa mea!


Dar mai ales filozofia m-a rascolit:
Dragostea, ca şi întreaga viaţă, îşi are secretele ei, ea poate uni oamenii fără să simtă nici o durere, poate să despartă ca apoi să unească două inimi rănite într-un rai cu atât mai dulce cu cât a fost mai amară despărţirea. Noi oamenii, nu cunoaştem nici secretele şi nici nemărginirea ei, dar ceea ce e sigur e că dragostea ştie întotdeauna ceea ce face.

Cuvintele mi le simt neputincioase: Cu mai mult umor n-ar fi putut prea multi surprinde si imortaliza caracterul agricol al idilei si snobismul provincial al eroilor principali.
Sa mai scrii! Daca se poate si ai interes, abordeaza si teme serioase cum ar fi societatea romaneasca de la '90 incoace, sau razboiul pentru independenta. Sunt sigur ca publicul cititor va deveni mai bun: Rasul destinde.
#214516 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/07/2007 09:46:10
Ajtept cu sufletu' la gura urmatoarele parti.
Scrii asa de fain! Aproape la fel de fain si de mijto ca Pavel Coruţ. Atata de tare-mi place cum le potrivesti.
Cre' ca si tu ai primit numeroase premii.
#214573 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
din rani in rani - de maan la: 11/07/2007 12:32:55
tot inainte!
si ploile nu mai vine.
#214651 (raspuns la: #214573) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...